Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2014 április 18 (péntek), 22:42

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 35 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2013 április 02 (kedd), 21:15 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 31 (kedd), 13:56
Hozzászólások: 5638
Tartózkodási hely: Neverland
Hetedik kör kérdései:

1. (Harry Potter) Miért változtatja görénnyé Dracót az ál-Mordon? Miért ironikus ez? (2 pont)

2. (Rajzfilm/animáció - Macskafogó) Milyen márkájú porszívót használ Billy? (2 pont)

3. (Szórakoztató/ifjúsági irodalom – Darren Shan) a) Mi volt Darren kedvenc sorozata a tévében? b) Mivel foglalkozott egykor Darren legfontosabb lánybarátnőjének édesanyja? (2 pont)

4. (Sorozatok - Once Upon a Time) a) Mi volt Emma foglalkozása New Yorkban? b) Milyen tárggyal helyezik biztonságba Emmát az átok elől? c) Piroskával mi történik teliholdkor? (3 pont)

5. (Filmsikerek – Bosszúállók) A Loki versus Hulk jelenet során miként erősködik Loki, miért nem akar kiállni Hulk ellen? Erre mi lesz a zöld bosszúálló válasza? (2 pont)
Megoldások:

1.
- Mert Malfoy hátba támadta Harryt, ami miatt az ifjabb Kupor így akarta móresre tanítani.
"- Nem szeretem az olyanokat, akik hátba támadják az ellenfelüket - recsegte Mordon egyre magasabbra dobálva a fájdalmasan visító görényt. - Aki ilyet tesz, gerinctelen, alattomos, gyáva ember..."
- Azért ironikus, mivel Mordon képében egész végig azon mesterkedik Harry háta mögött, hogy a fiú Voldemort elé kerüljön, mivel az egyik leghűségesebb halálfalója.

2.
NEOVAMPIR

3.
- A Simpson család
- Szakács/konyhafőnök volt

4.
- Emma óvadékügynök volt
- varázsfából faragott szekrény
- Piroska farkassá változik

5.
- Elég! Egyikőtök sem ér fel hozzám! Isten vagyok, ostoba férgek! Nem fogok dulakodni egy… - szónokol Loki.
De csak addig, míg Hulk meg nem ragadja a lábánál fogva, és párszor a földhöz nem csapkodja. Aztán lefitymálóan megjegyzi:
- Nyikhaj istenke.


_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2013 március 29 (péntek), 19:11 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 31 (kedd), 13:56
Hozzászólások: 5638
Tartózkodási hely: Neverland
Hatodik kör kérdései:

1. (Rajzfilm/animáció – Aranyhaj és a nagy gubanc) a) Ki Aranyhaj egyetlen barátja a magányos évek során, míg a banya tornyában élt? b) A katonaság mely tagja üldözi a legmegszállottabban – és keveredik aztán velük kalandba - Flynn Rydert a jóképű lókötőt? c) Mi az álma Aranyhajnak, amiért képes még a tornyából is elszökni? (3 pont)

2. (Sorozatok – Trónok harca) a) Melyik részben hangzik el a Castamere-i esők című dal?
b) Mi a dal létrejöttének története?
c) Miért nevezik el Tűnek Arya kardját? (4 pont)

3. (Harry Potter) Az első próba előtt Hagrid magával viszi Harryt is, hogy felkészítse, mi vár majd rá. Charlie miként ismerteti röviden, milyen fajtájúak a sárkányok, amikor a vadőr rákérdez? (2 pont)

4. (Alkonyat) Bella általában mágnesként vonzza a baleseteket, gondoljunk csak arra az ominózus januári reggelre, amikor Tyler majdnem elütötte őt. Milyen károkat szenvedett ekkor Bella furgonja? (1 pont)

5. (Sorozatok – Csillagkapu) A sorozat ötödik évadának végén változás áll be a főszereplők körében. Az egyikük helyét egy időre más veszi át. A történet alapján mi történik ekkor, miért kerül be közéjük egy új tag, és ki ő? (3 pont)


A megoldások:

1.
- Pascal a kis kaméleon
- Maximus az udvari paripa
- Megnézni mik azok a fények, amik a születésnapja éjjelén felszállnak az égbe. Szeretne a részese lenni annak, amikor a királyság lakói felengedik a rengeteg világító lámpást a királylányra emlékezve, ezzel jelezvén, hogy hazavárják.

2.
- 2. évad 9. rész
- A Lannister-ház feje, Tytos, gyengekezű ember volt, az időközben felbátorodott kisebb házak némelyike zúgolódni kezdett. Tywin, az akkor alig 20 éves örökös átvette a parancsnokságot, legyőzte a Reyne- és a Tarbeck-családot, amelyek fellázadtak, kiirtotta valamennyijüket, a váraikat, köztük Castamere-t lerombolta. Ezt örökítették meg ebben a dalban. (Később a dal annak üzenete lett, hogy senki ne kezdjen ki a Lannisterekkel, ha jót akar.)
- Mert a lányok szokott elfoglaltságát, a varrást utálja - míg Sansa ügyes benne, és mindig dicsérik is emiatt. Arya azt mondja, Sansa megtarthatja a varrótűit, neki most már ott van Tű.

3.
- Ez egy magyar mennydörgősárkány – magyarázta Charlie. – A kékesszürke egy svéd sróforrú, az a kisebb egy közönséges walesi zöld, a vörös pedig egy kínai gömbsárkány.

4.
Ki kellett cserélni a hátsó jelzőlámpákat, és ha Bella korábban rendesen átfestette volna a járgányt, akkor egy-két helyen ki kellett volna igazítania a festést.

5.
A CSK1 felveszi a kapcsolatot a Kelownával, ahol egy idegen civilizáció olyan fegyvert épít, amivel egy csapásra kiirthatja saját magát. Daniel halálos mennyiségű sugárzást kap, miközben megakadályoz egy nukleáris katasztrófát, amit a fegyver készítése idézett volna elő. Daniel tudja, hogy meg fog halni, de Oma Desalának – az egyik felemelkedet Ősnek – hála lehetőséget kap rá, hogy a létezés egy magasabb síkján folytathassa az „életét”.
Amikor visszatérnek a Kelownáról, az egyik ottani történész/tudós velük tart, és segít nekik, ő Jonas Quinn. Elítéli mindazt, amit a népe művelt, ezért a Földön marad, és Daniel halála után néhány hónappal kezdeményezi, hogy a CSK1 tagja lehessen. O’Neill, a csapat vezetője nagyon nehezen fogadja el őt, de végül hasznos tagjává válik a csapatnak.


_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2013 március 27 (szerda), 19:37 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 31 (kedd), 13:56
Hozzászólások: 5638
Tartózkodási hely: Neverland
Ötödik kör kérdései:

1. (Filmsikerek – Star Wars) Vedd azt hányas számú parancs rendelte el a Jedik kiirtását. Szorozd meg annyival, ahány gyereke a történetet továbbfűző regények szerint Hannak és Leiának született. Vond ki belőle, hány éves volt Leia, mikor Darth Vader meghalt. Szorozd meg azzal, a Yavin hányadik holdján létesítettek bázist a felkelők. Oszd el azzal a számmal, ami Luke azonosítójában szerepelt az első Halálcsillag elleni csatában (Vörös-?). Add hozzá, hányas dokkban állt a Millenium Falcon, Mos Eisleyban, mikor Luke először elhagyja a Tatooine-t. (5 pont)

2. (Harry Potter – könyvek) Ki mondta?
„– Hogy miért? Ördög és pokol, Harry! Azért, mert különben mindenki varázslattal akarná megoldani a problémáit. Na neee…! Jobb, ha békén hagynak minket!” (1 pont)

3. (Sorozatok - Doctor Who)
a) Mi történik 2011. április 22-én, délután 5 óra 2 perckor:
- Mik támadnak gyerekekre a parkban?
- Milyen háború tart és hány éve?
- Ki nyilatkozik az új könyvéről a tévében? Melyik ez a könyv?
b) Mi volt az az esemény (a fix pont az időben), aminek meg kellett volna történnie, de nem történt meg? (4 pont)

4. Mik a Clamp animék/mangák közös jellemzői (legalább kettő)? Melyik az a Clamp anime/manga, amelyben szinte az összes korábbi Clamp anime/manga szereplői felbukkannak? (1+1 pont)

5. (Harry Potter – könyvek) Ki volt a Baziliszkusz első kővé dermedt emberi áldozata? Ezt követően kik lettek a kettős áldozatok, és az egyiküknek miért volt szerencséje? (2 pont)

A megoldások:


1.
66-os számú parancs
3 gyerekük született
Leia 23 éves volt
A 4. holdon
Luke azonosítójában az 5-ös szerepel
A Falcon a 94-es dokkban állt

Tehát: 66x3-23x4/5+94=234

2.
Hagrid mondta

3.
a)
- Pterodactylusok
- A Rózsák Háborúja, két éve.
- Charles Dickens: Karácsonyi ének.
b)
- A Doktor halála.

4.
- Jellemzők: magas, nyúlánk alakok, háromszögletű fej, részletes haj- és ruhaábrázolás, részletes szemábrázolás, fantasyba hajló történetvezetés.
- Anime/manga: Tsubasa: Reservoir Chronicle
(Plusz Lio hozzáértése révén részdolgokat is elfogadtunk, ha a szakértőnk úgy találta, hogy igaz. :D )

5.
- Mrs Norrist követően Colin Creevey dermedt kővé elsőként.
- Justin Finch-Fletchley és Félig Fej Nélküli Nick. Justinnak pont az volt az egyetlen szerencséje, hogy a szellemen keresztül látta meg a kígyót, így nem közvetlenül nézett a szemébe, amitől azonnal meghalt volna.


_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2013 március 25 (hétfő), 19:47 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 30 (csütörtök), 19:12
Hozzászólások: 1762
Tartózkodási hely: *eltévedt*
Negyedik kör kérdései:

1. (Sorozatok – Sherlock) Amikor Holmes régi bankárismerőséhez látogatnak el, aki a segítségét kéri, miként mutatja be Watsont, és ő hogy javítja ezt ki? Ebben a részben mi nyújtja végül a megoldást a jelek megfejtéséhez? (2 pont)

2. (Harry Potter – könyvek) Játszunk egy kis történet összerakást Harry Potter módra. Amennyiben az instrukciók szerint sorba írjátok a megjelölt mondatokat, egy rövidke történetet kaptok arról, hogyan találkozik Harry az édesanyjával a barátai társaságában. (4 pont)

1. A Főnix Rendje: 288. oldal, alulról a 4. bekezdés első mondata.
2. Azkabani fogoly: 194. oldal utolsó mondata.
3. A Halál ereklyéi: 573. oldal, a 14 bekezdésből a 9.
4. Bölcsek köve: 140. oldal, utolsó bekezdés utolsó mondata.
5. A Félvér Herceg: 581. oldal, a 7. tömött bekezdés, első sora.
6. A Főnix Rendje: 336. oldal, 5. bekezdés egyetlen mondata.
7. Titkok Kamrája: 38. oldal, lentről a 4. bekezdés, mindössze két szó.
8. Tűz Serlege: 311. oldal, a 10 bekezdésből a 3.
9. A Félvér Herceg: 101. oldal, 6. bekezdés utolsó mondata.
10. A Félvér Herceg: 86. oldal, 3. bekezdés.
11. Azkabani fogoly: 58. oldal, alulról a 6. bekezdés első mondata.

3. (Ifjúsági/szórakoztató irodalom) Vavyan Fable: a) Mely költő művei találhatóak meg gyakran az írónő regényeiben?
b) Fable két sokak által kedvelt regénysorozata összefügg. Melyik ez a két sorozat? Mióta, és hogyan kapcsolódnak egymáshoz? (3 pont)

4. (Gyűrűk ura) Ki volt az a furcsa figura, akivel a hobbitok az Öreg Erdőben találkoztak, és akire nem hatott az Egy Gyűrű ereje? Hol élt ő, meddig terjedt a kis birodalma és ki volt a felesége? (3 pont)

5. (Sorozatok - Once Upon a Time) a) Ki valójában Mary Margaret? b) Hány törpe volt eredetileg? c) Hogy hívják azt a várost, ahová a mesevilág lakói kerültek? (2 pont)

Megoldások:

1.
- Ő a barátom, John Watson – mondja Sherlock.
- Barát? – kérdez vissza a bankár.
- Kolléga – vágja rá John.

A London A-Z-ig című könyv.

2.
1. Ron és Hermione somolyogtak.
2. Mindketten a döbbenettől némán meredtek Harryre.
3. Lily mosolya volt a legszélesebb. Harry elé lépve hátravetette hosszú haját, aztán csak nézte és nézte Harry arcát csillogó zöld szemével, mintha az idők végezetéig sem tudna eleget gyönyörködni benne.
4. - Gyere, kisfiam.
5. Egy sokkal kisebb és melegebb kéz megfogta az övét, és elkezdte felfelé emelni.
6. Harry elmosolyodott.
7. - Jaj, anya…
8. - Hát nem gyönyörűek? – dörmögte elérzékenyülten Hagrid.
9. Az összes jelenlevőnek tette fel a kérdést, de természetesen csak Hermione válaszolt rá.
10. - Ez csodálatos! – lehelte könnybe lábadt szemmel.
11. Ron nevetve bólogatott.

3.
- Fodor Ákos
- Halkirálynő-sorozat és Vis Major-sorozat. 2011. óta kapcsolódnak, amikor is megjelent a Habospite című könyv, amelyben a korábbi két sorozat karakterei közösen szerepelnek.

4.
Bombadil Toma.
Toma egy kis házikóban élt az Öreg Erdőben a Sírbuckák és a Borbuggyan folyó között. Ezen a területen abszolút hatalma volt.
Aranymag, a Folyóasszony lánya volt Toma felesége.

5.
- Hófehérke
- Nyolc törpe volt
- A város StorybrookeVissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2013 március 23 (szombat), 18:44 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 31 (kedd), 13:56
Hozzászólások: 5638
Tartózkodási hely: Neverland
Harmadik kör kérdései:

1. (Szórakoztató/ifjúsági irodalom) Miután Eragon elindul hosszú útján, Brommal Teirmbe mennek, ahol összetalálkozik egy füvesasszonnyal, és egy különös lénnyel. Hogy hívják a nőt, és mit ad Eragonnak útravalóként? Mi a különös lény, és az ő neve? (Legalábbis, amin bemutatkozik.) (3 pont)

2. (Sorozatok – Grimm) Nick Burkhardt melyik városban nyomozó? Ki a társa? Nick kitől tudja meg, hogy a Grimm vadász-család leszármazottja? (3 pont)

3. (Rajzfilm/animáció: Így neveld a sárkányodat) Milyen Fogatlan nyelve? (2 pont)

4. (Gyűrűk ura – Hobbit) Összetett feladvány: Hét mondat van felsorolva, amik egymástól függetlenek. Mindegyik mondatban el van rejtve egy törp neve a Hobbitból. Ha megtaláltátok a neveket, írjátok ki őket, és hogy melyik mondatban találtátok, majd soroljátok fel azokat a törpöket is, akik kimaradtak. (2 pont)

1. Így igaz, régen filigrán alkat volt, de mostanra meglátszik az alakján, hogy három gyereket megszült.
2. Ne nyúlj a kilincshez, már teljesen átforrósodott, ezért éget!
3. Ó inkább el sem árulom, az a tenyérbe mászó, de sajnálatosan okos árus mennyi pénzt húzott ki belőlem!
4. Noha Noriaki Kasai japán síugró sosem a szépségéről volt híres, az otthoniak rajonganak érte.
5. Hé, nem azt mondtad, hogy Dorinával mész a bálba?
6. Tavaly az egész család a balin élő emberek vendégszeretetét élvezte, és jó volt, nagyon jó, de a ráksalátájukból többet sosem fogok enni.
7. Az egész felfordulás origója Richard volt, aki ismételten nem bírt magával.

Ezek után a mondatokon fel kell használnotok az alábbi számokat, amik egy szót jelölnek ki (a névelők is számítanak!): (2 pont)
Második mondat 5. szó
Negyedik mondat 12. szó
Első mondat 2. szó
Hatodik mondat 18. szó
Hetedik mondat 5. szó
Harmadik mondat 12. szó
Ötödik mondat 9. szó

Ha a kigyűjtött szavak kezdőbetűit helyes sorrendbe állítjátok, megkapjátok a Gyűrű Szövetsége egy tagjának a nevét. Ki ő, és mi lett a sorsa? Rajta kívül még kik a Szövetség tagjai? (4 pont) (összesen 8 pont)

5. (Sorozatok – Merlin) A kerekasztal lovagjai közül ki jelenik meg legelőször a sorozatban? Kik állják körbe az első kerekasztalt, mikor Morgause és Morgana révén az élet kelyhének hála Camelot elveszni látszott? (3 pont)
Megoldások:

1.
- A füvesasszony Angela. Egy sárkány ujjperceiből jósol a fiúnak, ám előtte figyelmezteti, hogy szörnyű dolog lehet megismerni a végzetünket.
- Váltott macska. A neve Solembum.

2.
- Portland, Oregon állam
- Hank Griffin
- A nagynénjétől, Marie-től

3.
villás/vágott nyelve van

4.
A hét törpe: 1 – Fili, 2 – Kili, 3 – Óin, 4 – Nori, 5 – Dori, 6 – Balin, 7 – Ori.

A kimaradt társaik: Thorin, Glóin, Bifur, Bofur, Bombur és Dwalin.
Összesen 13 törp van.

A kiemelt szavak: már, otthoniak, igaz, ráksalátájukból, Richard, okos, bálba.

A kezdőbetűk: M O I R R O B

A szövetség tagja tehát Boromir.

Boromir harc közben esik el az orkok ellen, hogy védje Trufát és Pippint, és hogy vezekelve a helyes utat válassza, amiért korábban el akarta venni Frodótól a Gyűrűt. Megérti, hogy hibázott, ő az egyetlen, aki ténylegesen meghal társai közül. Aragorn a holttestét egy csónakba fekteti és leúsztatja a folyón.
A Szövetség további tagjai: Aragorn, Legolas, Frodó, Samu, Gandalf, Gimli, Trufa, Pippin.

5.
- Az első, későbbi lovag Lancelot
- Arthur, Merlin, Leon, Gwaine, Elyan, Lancelot, Percival, Gaius, Gwen.


_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2013 március 21 (csütörtök), 19:42 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 31 (kedd), 13:56
Hozzászólások: 5638
Tartózkodási hely: Neverland
Második kör kérdései:

1. (Harry Potter – könyvek) A vérpennás eset után, mikor már a barátai tudnak Umbridge aljas módszeréről, mit készít elő Hermione Harry számára, és annak mi lesz a sorsa? (2 pont)

2. (Filmsikerek – Feláldozhatók 2) Mint tudjuk, Stallone nagyot álmodott, és összeszedett minden kultikus akcióhőst maga mellé. Ki a 11 főszereplő, és híres színész? (Igen, hárman kicsit kilógnak, mert vagy kezdők, vagy nem annyira nagy sztárok.) Írjatok legalább két filmet mindegyikük mellé, amiben játszottak. (3 pont)

3. (Sorozatok – A hős legendája) Hogy hangzik a dal, amit a Masslar nevű katona énekel az egyik részben? Ki énekel kinek ugyanebben a részben, és milyen okból? Hogy szól az a dal? (4 pont)

4. (Harry Potter – könyvek) Amikor Harry és Sirius a Black család falikárpitját nézik, kiknek a nevei említődnek meg? Azokon kívül is, akik fenn vannak még, és akiket eltávolítottak! (2 pont)

5. (Sorozatok – Teen Wolf) a) Melyik fafajta a leghatásosabb a természetfeletti ellen? b) Hány évesen került szembe Danny a hatóságokkal? Miért? (2 + 2 pont)

Megoldások:

1.
- Tessék – szólt a lány, és egy kis edényben valamilyen sárga folyadékot nyújtott felé -, áztasd bele a kezedet. Pácolt futkárloboncoldat, biztosan segíteni fog.

Később, amikor Hermione felveti, hogy Harrynek kellene őket tanítania, hogy felkészüljenek Voldemort ellen, a fiút feldühíti, hogy nem értik, milyen más egy tanórán átkot magolni, mint szembenézni az igazi veszéllyel. Felpattan ültéből és leveri az oldatos edényt, ami a padlóra zuhan és összetörik.

2.
Sylvester Stallone (Rambo, Rocky, Tango és Chas, Függő játszma, Túl a csúcson)
Jason Statham (A szállító, Az olasz meló, Blitz, A király nevében, A mestergyilkos)
Jet Li (Öld meg Rómeót!, Halálos fegyver, Az egyetlen, A nyakörv)
Dolph Lundgren (Blackjack, Tűzlovag, Dzsungelháború, Sivatagi lavina)
Arnold Schwarzenegger (Terminátor, Ítéletnap, Vörös zsaru, Ragadozó, Ikrek, Ovizsaru)
Jean-Claude Van Damme (Időzsaru, A légiós, Inferno, Tökéletes katona)
Bruce Willis (Die Hard, Az utolsó cserkész, Az ötödik elem, Red, 12 majom)
Chuck Norris (Magányos farkas, Logan bosszúja, Delta Kommandó, Az elnök zsoldosa)
Liam Hemsworth (Az éhezők viadala, Az utolsó dal)
Randy Couture (A skorpiókirály 2, Rush, Big Stan)
Terry Crews (Nehéz idők, Feketék fehéren, Az utca királyai, Gamer)

3.
- Mikor elsötétül az ég, és előre tör a gonosz, ha háború és félelem fenyeget, a Kereső megment minket. Ha városok és királyságok buknak, ha Darken Rahl lesz a Nagyúr, a Kereső kivonja kardját. A sötét napokban, amikor veszni látszik minden remény, ha a tavasz haldoklik a jég alatt, akkor jön el a Kereső.

- Kahlan Rennek, altatót.

- Vár rád a mezőn száz vadvirág, hunyd le a szemed, álmodj tovább!

4.
Sirius – eltávolították, Regulus Black (Sirius öccse), Phineas Nigellus (Sirius ükapja), Araminta Meliflua (Sirius anyjának unokahúga), Elladora néni, Tonks – már nem is került fel, Andromeda (Sirius legkedvesebb unokahúga), Ted Tonks, Bellatrix és Narcissa, Lucius Malfoy, Draco, Weasleyék, Rodolphus Lestrange, Rabastan, Barty Kupor.

5.
- Veres berkenye (mountain ash)
- 13 évesen, hackerkedésért kapták el_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2013 március 19 (kedd), 19:51 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 31 (kedd), 13:56
Hozzászólások: 5638
Tartózkodási hely: Neverland
IV. Keresdrejtvény

Első kör kérdései:


1. (Harry Potter – könyvek) Pálca a farmer farzsebébe dugva. Mit reagál ezt meglátva Mordon? Harry felmentő seregének egy másik tagja mond valamit az elméletre. Ki az, és mit mond? (2 pont)

2. (Sorozatok – Merlin) Miféle hibát követ el Merlin, amivel ismét felhívja Uther figyelmét a mágiára, és elindítja a lavinát, ami a Boszorkányvadász felbéreléséig vezet? Aredian, a boszorkányvadász végül milyen véget ér? (3 pont)

3. (Filmsikerek – Start Trek) Mit mond ki a Csillagflotta 619-es számú rendelete? Mi volt a véletlen baleset, ami miatt büntetésből Scottyt a Delta Vegára küldték? (2 pont)

4. (Szórakoztató/ifjúsági irodalom) Miután megölik vele Eragon nagybátyját, mit hagynak hátra a Ra’zacok? Mitől olyan veszélyes és ritka az anyag egy különleges változata? (3 pont)

5. (Sorozatok - Once Upon a Time) Egy kis Rumpelstiltskin. Hogyan szólítja Hook Rumpelstiltskint? Mi a neve a „mi világunkban”? (2 pont)


Megoldások:

1.
- Soha ne tedd oda a pálcát, fiam! – reccsent rá Mordon. – Mi lesz, ha meggyullad? Náladnál jobb varázslók is elvesztették már a feneküket!
- Kit ismersz, aki elvesztette a fenekét? – érdeklődött a lila hajú boszorkány.
Tonks.

2.
- Miközben fát gyűjt, Merlin leül pihenni egy kicsit, és a völgyben felszálló füstből mágiája segítségével lovat formál, ami úgy néz ki, mintha vágtatna. Naivan nem vette számításba, hogy megláthatják, amit művel, mégis megtörténik. Egy nő szemtanúja az esetnek, aki azonnal Utherhez rohan.
- Merlin csapdába csalja, és elintézi, hogy varázslónak tűnjön. Eléri, hogy egy varangy bújjon ki a szájából, és amikor Aredian egy tőrrel túszul ejti Morganát, hogy nehéz helyzetéből szabaduljon, Merlin az erejét használva felforrósítja a markolatot, így fájdalmában a vadász hátrahőköl, megbotlik egy ládában, és kizuhan az ablakon.
(A rövidebb változatot is elfogadjuk, miszerint kizuhan az ablakon és meghal.)

3.
- Annak a tisztnek, aki érzelmileg kompromittálódik, át kell adnia a parancsnokságot.

- Eltüntette Archer admirális kutyáját.
(Bizonyítani akarta, hogy át tud sugározni egy élő testet egyik bolygóról az adott rendszer egy másik bolygójára - amivel az oktatója nem értett egyet -, és Archer admirális kutyáján tesztelte az elméletet. A kutya azóta se került elő.)

4.
Egy Seithr olajt tartalmazó fém kulacsot. A seithr nevű növény szirmaiból sajtolt olaj. Természetes állapotában az olaj ártalmatlan, de ha igézést mondanak rá, és véráldozatot mutatnak be, akkor képes bármilyen húst megemészteni. Sok hasonló hatású sav létezik, de ez minden más anyagot érintetlenül hagy. Bármit belemeríthetsz, csak azt nem, ami valamikor egy ember vagy állat része volt.

5.
- Krokodil
- Mr. Gold

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2012 szeptember 05 (szerda), 8:27 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 30 (csütörtök), 19:12
Hozzászólások: 1762
Tartózkodási hely: *eltévedt*
Hetedik kör kérdései:

1. (Szórakoztató/ifjúsági irodalom - T. Pratchett – Korongvilág) Kicsoda/micsoda az a Poggyász? Miből készült, ami a varázserejét adja? Kinek a tulajdonában állt eredetileg; ki a második gazdája? (3 pont)

2. (Sorozatok - Merlin) Mi Gaius kedvenc kifogása Merlin hollétét illetően, mikor a fiú el-eltünedezik és Arthur keresi őt? (1 pont)

3. (Harry Potter) Néhány egyszerű kérdésre keressük a választ, amiknek ha a megfejtéseik kezdőbetűit sorba állítva összeolvassátok, egy újabb szót kaptok. Melyik az? (3 pont)

- Ki volt az ír nemzeti válogatott negyedikként beharangozott játékosa a Világkupadöntőn?
- Mi a vezetékneve annak a Misztériumügyi Főosztályon dolgozó férfinek, aki halálát leli a zárt osztályon egy ördöghuroknak köszönhetően?
- Ki a Próféta kotnyeles riportere, aki nem rest bármilyen rágalmazó cikket megírni?
- Bumfolt melyik varázsigével állítja vissza normál hangerejét a Világkupadöntő tudósítását követően?
- Melyik Ron kedvenc üzlete a roxmortsi faluban?
- Mely az elme védelmének tudománya?
- Ki az a lány, aki annyira szerette volna, ha Harry elhívja egy partira, hogy még szerelmi bájitalt is beadott volna neki?
- Kitől hall Harry a Szükség Szobájáról?
- Melyik az a legnépszerűbb Weasley termék, amivel könnyedén elérhető, hogy rosszullétre hivatkozva ne kelljen egy órát végigülni?
- Ki a Weasley család folyton szerencsétlenül járó baglya?

4. (Rajzfilm/animáció: Így neveld a sárkányodat) Soroljatok fel legalább öt sárkányfajtát, pluszpontért a legfontosabb jellemzőikkel együtt. (2+1 pont)

5. (Sorozatok – Csillagkapu) Kik a Jaffák, mire szolgálnak, és minek köszönhető, hogy erősebbek, mint az emberek annak ellenére, hogy ugyanannak a dolognak a hiánya azonnal meg is öli őket? Mi történik ilyenkor? (2 pont)
Megoldások:

1.
A Poggyász egy sok apró lábacskán rohangáló láda, amely mindenhová követi, és mindenek felett védelmezi tulajdonosát és annak ingóságait. Mágiája az alapanyagából fakad: tudákos körtefából készült. Kezdetben Kétvirágé, aki később Széltolónak ajándékozza őt.

2. Hogy a kocsmába ment.

3.
Mullet
O'men (Broderick O'men)
Rita Vitrol
Silentium
Mézesfalás
Okklumencia
Romilda Vane
Dobby
Rókázó Rágcsa
Errol

Morsmordre

4. Fanyeső – borotvaéles szárnyaival képes kifejlett fákat átvágni.
Forrkatlan – forró vizet spriccel áldozatára.
Gronkel - az egyik legkeményebb sárkány. Óriási a fejük, rövid a testük, gömbölyű a farkuk vége. a szárnyuk kicsi, lassan repülnek, de nagyon jól manővereznek. Lusta teremtmények, idejük java részét alvással töltik, köveket rágnak össze, megolvasztják őket a gyomrukban, és olvadt lávagolyókat lőnek ki belőlük.
Cipzárhát – két feje van, az egyik fej gázt fúj, a másik fej meggyújtja, a foga pengeéles.
Csonttörő - a nevében benne van legrosszabb tulajdonsága.
Éjfúria - a legritkább a sárkányok között, nagy szárnyai vannak, így hosszan, kitartóan tud repülni. Erejének köszönhetően akár függőlegesen felfelé is. Különleges tüze a becsapódáskor robbant, az egyetlen figyelmeztetés a sötétben a megjelenésére a lövedékhangja, mielőtt a zuhanórepüléséből megállva elintézi célpontját. A mai napig nem győztek le közülük egyet sem.
Siklósárkány – a legszínesebb sárkányfaj, minden napszakban aktív. Gyorsak, nagyon mozgékonyak, a forró lángnyelvek lövellése mellett a farkán lévő tüskék szinte bármit átvisznek.
Szörnyen nagy rémség – vörös pikkelyek és éles tüskék borítják. Rendkívül agresszív, és sosem hátrál meg a küzdelemtől. Hatalmas tűzereje van, és megvan az a szokása, hogy lángba borítja saját magát.

5. A Jaffák a csillagkapu univerzum kitalált szereplőinek faja. A fajt genetikai módosításokkal a Goa’uldok hozták létre, hogy szolgálják őket katonaként, illetve a fiatal egyedek, vagyis a szimbióták számára inkubátorként szolgáljanak.
A szimbióta megnövekedett erőt, egészséget, gyorsabb gyógyulást és hosszú élettartamot biztosít a gazdatestnek. Ezzel együtt azonban helyettesíti és ezáltal elnyomja a gazdatest saját immunrendszerét, így ha egy szimbiótát eltávolítanak a Jaffa testéből, lassú és fájdalmas halál vár rá.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 31 (péntek), 18:20 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 31 (kedd), 13:56
Hozzászólások: 5638
Tartózkodási hely: Neverland
Hatodik kör kérdései:

1. (Gyűrűk Ura) A Szövetség választás elé kerül, miként jussanak tovább útjukon, hogy közelebb kerüljenek a Végzet hegyéhez. A Köd-hegység lábánál, elhagyva Völgyzugolyt és a tündéket, három lehetséges útvonal közül választhatnak. Melyik az a három, és végül melyiket járják meg, hogy átjussanak a hegyen? Plusz pont jár érte, ha leírjátok a körülményeket, miért volt veszélyes mindhárom megoldás. (2+2 pont)

2. (Sorozatok – Merlin) Merlinnek ez idáig egyetlen szerelme volt. Hogy hívják szíve választottját? Pluszpontért: Melyik Arthur mondakör szereplőjét személyesíti meg? (1+1 pont)

3. (Filmsikerek – vegyesen) Vegyük azt, hány része volt a Vissza a jövőbe szériának, és adjuk hozzá, hány tagú lett a Bosszúállók szövetsége. Azt szorozzuk meg azzal, hány betűből áll Jack Sparrow kedvenc hajójának neve (a dupla mássalhangzó egynek számít), majd adjuk hozzá, hogy Az ötödik elemben a Mondoshawan őrzők melyik évben jöttek el a kövekért, mert azok már nem voltak biztonságban nálunk. Vonjuk ki belőle, hogy a Man in Blackben hány kávéimádó kukac űrlény szerepel, és osszuk el azzal, hányadik volt a legutóbb, tavaly bemutatott X-Men film a szériájában. Az eredményből vonjunk ki százat, és így megkapjuk egy újabb sikerfilm címét. Mi jött ki, melyik ez a film? (5 pont)

4. (Sorozatok - True Blood) Miért esküdött bosszút Eric Russel Edgington ellen, és hogyan hajtotta végre azt? (1 pont)

5. (Harry Potter – könyvek) Hogyan festett az a két varázsló, akik a lápvidéken fogadták a Világkupadöntőre érkező társaságot a zsupszkulccsal utazást követően? (2 pont)
Megoldások:

1.
- Délre haladva, megkerülve a hegyet Rohan kapujánál átjuthattak volna, de tartottak Szarumántól, akinek a Köd-hegység lábánál, Vasudvardban volt az otthona, és attól, hogy a lovas nép, a rohaniak kit szolgálnak.
- A Vörös-foki hágó, a kegyetlen Caradhras átvezette volna őket a hegyen, de a hatalmas hóvihar, és hogy Szaruman figyeltette az utat, visszafordította őket, mikor nekiindultak.
- Nem maradt más választásuk, mint Mória bányái, aminek sötét tárnái a hegy belsejébe vájva vezettek Lórienbe. A cseppet sem veszélytelen úton, rövid időre elveszítik Gandalfot.

2. Freya, és ő lesz a Tó Úrnője.

3.
A Vissza a jövőben 3 részes
A Bosszúállók csapata 6 tagú (Vasember, Thor, Amerika kapitány, Hulk, Sólyomszem, Fekete Özvegy)
Jack hajója a Fekete Gyöngy 10 betűs
1914-ben a Mondoshawan őrzők eljöttek a kövekért, mert azok már nem voltak biztonságban itt a közelgő I. világháború miatt.
A kukacok 4-en vannak.
A 2011-ben bemutatott X-Men – Az elsők volt az 5. film a sorozatban. (X-Men, X-Men 2, X-Men: The Last Stand, X-Men Origins: Wolverine, és végül X-Men: First Class)


3 + 6 x 10 + 1914 – 4 / 5 – 100 = 300

300 - Leonidas spártai király hősies harca 300 katonájával a perzsák ellen.

4. Mert Russel megölte a családját, ezért kinyírta szex közben Russel szerelmét, Talbotot.
Azután betonba öntötte Russelt.

5. "Az egyik egy súlyos aranyórát, a másik pennát és pergament tartott a kezében. Mindketten mugli ruhát viseltek, jóllehet igen ügyetlen összeállításban: az órával felszerelkezett varázslón tweedöltöny és ágyékig érő horgászcsizma volt, míg a kollégája skót szoknyában és poncsóban feszített. "

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 29 (szerda), 18:57 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 30 (csütörtök), 19:12
Hozzászólások: 1762
Tartózkodási hely: *eltévedt*
Ötödik kör kérdései:


1. (Harry Potter) Miféle szövegű rítus keretében ölt ismét testet Voldemort Nagyúr? (1 pont)

2. (Sorozatok – Teen Wolf) A vérfarkasokat három csoportba lehet sorolni „társadalmi helyzetük” szerint. Melyik ez a három csoport, és melyikbe tartozik a főszereplő, Scott?
Pluszpontért: Mi a szimbóluma ennek a hármas tagozódásnak? (2+1 pont)

3. (Sorozatok – Sherlock) Milyen ruházatban viszik Sherlockot a Buckingham palotába? Mit követően hajlandó csak átöltözni? (2 pont)

4. (HP és a Főnix Rendje film) Milyen színűre van lakkozva Trelawney körme, mikor Umbridge bent jár az óráján felülvizsgálat céljából? (1 pont)

5. (Az Éhezők Viadala – könyv/film) Adaptációknál előfordul, hogy a filmben másképp történik valami, mint a könyvben. A 74. Éhezők Viadalának fináléja is másként zajlott. Milyen lények támadnak Katnissre, Peetára és Catóra a film végén? Milyen lények a könyv végén? (3 pont)

Megoldások:

1.
Halott apa, csontod tudatlan adatik, s új testet ölt fiad!
Szolga, élő húsod ím önként adatik, s életre kel urad.
Ellenség, a véred erővel vétetik, s feltámad ellened.

2.
Alfa, Béta, Omega. A főszereplő Omega. (Mivel ez többféleképp értelmezhető - mi által vált farkassá az ember, és milyen szerepet tölt be a társadalomban -, elfogadtuk azt a választ is, hogy Scott béta.)
Szimbólum: Háromágú spirál

3. Egy lepedőben (még alsógatya sincs rajta XD). Csak azután hajlandó felöltözni, ha megmondják neki, ki az ügyfele.

4. Fényes "metál" királykék. (Igen, a elfogadtuk a kék különböző árnyalatait és ilyesféle színkódokat. :D )

5. A filmben óriáskutyaszerű lények kergetik őket a Bőségszaruhoz; a könyvben olyan farkasok, amelyek a halott játékostársaik külső jegyeit viselik magukon.Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 27 (hétfő), 20:13 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 31 (kedd), 13:56
Hozzászólások: 5638
Tartózkodási hely: Neverland
Negyedik kör kérdései:


1. (Harry Potter – könyvek) Mik a Mágiaügyi Minisztérium által besorolt osztályok, amivel minden ismert bestiát, mágikus lényt és szellemet kategorizálnak? Írjatok egy-egy példát mindegyikre. (Több példáért plusz pont.) (2+2+1 pont)

2. (Filmsikerek – Star Wars) A Star Wars Mel Brooks-féle paródiájában, hogyan változtatják meg a régi trilógia legelhíresültebb mondatát? (1 pont)

3. (Szórakoztató/ifjúsági irodalom) Legnépszerűbb magyar krimi írónk leggyakrabban két nevet használ: Leslie L. Lawrence néven ír krimit, Lőrincz L. László név alatt pedig misztikus fantasyt jelentet meg. Van azonban egy harmadik álneve, mi volna ez? Sorold fel, mely könyvek jelentek meg ilyen név alatt! (2 pont)

4. (Sorozatok – Odaát) Melyik krimisorozat, melyik szereplőjét utánozza/parodizálja Sam és Dean, mikor Gábriel miatt egyik tévéműsorból a másikba cseppennek? (1 pont)

5. (Sorozatok - Trónok harca) Mi díszítette Loras Tyrell sisakját a Feketevízi (Blackwater) csatában? Mi a jelentősége ennek? Kit „személyesített” így meg, hogy ezzel összezavarja az ellenséget? (3 pont)

Megoldások:

1.
A Mágiaügyi Minisztérium által meghatározott (M. M.) osztályok:
XXXXX – bizonyítottan varázslót ölt / idomításra, szelídítésre alkalmatlan
XXXX – veszélyes / kezelése szaktudást igényel / csak magasan képzett varázsló tud bánni vele
XXX – képzett varázslóra nem veszélyes
XX – ártalmatlan / szelídíthető
X – unalmas

XXXXX – Acromantula, Baziliszkusz, Vérfarkas
XXXX – Egyszarvú, Főnix, Troll
XXX – Rőtsipkás, Tüzes rák, Leprikón, Tengeri kígyó
XX – Tündér, Padlásszörny, Kerti törpe
X – Futóféreg

(Forrás: Legendás állatok és megfigyelésük)

2.
„Én vagyok az apád…”

Én vagyok az apád unokaöccsének az unokabátyjának a régi szobatársa.

- Mielőtt meghalsz, meg kell tudnod valamit, Lone Starr. Én vagyok az apád
unokaöccsének, az unokabátyjának a régi szobatársa.
- Akkor milyen rokonságban vagyunk?
- Az égadta világon semmifélében! Ezért lakolnod kell! Készülj a halálra!)

3. Frank Cockney - Négy fekete koporsó és Rókacsapda

4. CSI: Miami, Horatio Caine hadnagy

5. Szarvasagancs. A szarvas a Baratheonok címerállata. Renlyt (azaz Renly szellemét) játszotta el, ezzel megtévesztve az ellenséget, akik azt hitték, hogy visszatért a halálból.


_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 25 (szombat), 18:13 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 31 (kedd), 13:56
Hozzászólások: 5638
Tartózkodási hely: Neverland
Harmadik kör kérdései:

1. (Rajzfilm/animáció: Mackótestvér) Hogy hívják a két dinka jávorszarvast, és gúnyolódásként mit állítanak viszonzásul arra, hogy Kenai szerint ő ember, csak most épp medvének néz ki, mert a testvére átváltoztatta? (2 pont)

2. (Trónok harca – könyv) Melyik nemesi ház címere…? (2 pont)

- lángoló tetejű, lépcsős fehér torony szürke mezőben
- virágkoszorúval övezett rókafej
- aranylándzsával átdöfött vörös nap narancsszínű mezőben
- nyúzott ember rózsaszín mezőben

3. (Harry Potter – logikai feladat) Dumbledore, hogy enyhítse a házak közötti ellenségeskedést, új játékot eszel ki a nebulók számára: kihúzzák valamelyik évfolyamtársuk nevét a kalapból, akit aztán meg kell ajándékozniuk a Karácsony szellemében. A mardekárosok és a griffendélesek összevonva játszanak. Egy héttagú kis társaság szerencsésen (?!) egymást ajándékozza körbe:

1. Hermione örült annak, hogy az egyik barátját húzta. Aki viszont őt húzta, már közel sem volt ilyen boldog.
2. Az egyik mardekáros saját magát húzta.
3. Ron griffendélest húzott. Őt mardekáros húzta.
4. Crak süteményt ajándékoz, ami találó ötlet volna egyébként az ajándékozott számára. Kár, hogy a sütit a becsomagolás előtt megmérgezik Dracóval.
5. A húzás után McGalagony és Piton is végighallgatott egy-egy lányhisztit a házából. Az egyik panaszos a másikat húzta; de mindkettőjük húzottja lány.

Nos, ki kinek a nevét húzta ki a kalapból? (4 pont)
Harry:
Hermione:
Ron:
Lavender:
Draco:
Pansy:
Crak:

4. (Sorozatok - Doctor Who) Milyen szóval zárul a varázsige, ami visszaűzi a karionitákat a saját univerzumukba? (1 pont)

5. (Gyűrűk Ura) Ki mondta? (1 pont)
„Ez az Egy Gyűrű, amit a gazdája valamikor réges-régen elveszített, miáltal jócskán meggyöngült a hatalma. Rettenetesen vágyik rá – de nem szabad visszakapnia.”Megoldások:

1. Dörgő és Csupata
Azt mondják, hogy valójában ők sem szarvasok, hanem mókusok. Majd a másik rákontráz: „Igazából kettőnk közül csak ő a mókus. Én egy nagy rozsomák vagyok, roppant rémisztő.” XD

2.
- Hightower/Héttorony
- Florent
- Martell
- Bolton

3.
Harry: Crak
Hermione: Harry
Ron: Lavender
Lavender: Pansy
Draco: Draco
Pansy: Hermione
Crak: Ron

4. Capitulatus! (Expelliarmus!)

5. Gandalf

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 23 (csütörtök), 19:58 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 31 (kedd), 13:56
Hozzászólások: 5638
Tartózkodási hely: Neverland
Második kör kérdései:


1. (Alkonyat – könyv és film) Melyik vámpír rejtőzne Carlisle szerint a következő tíz évben egy szikla/kő alatt, ha nem szólnak neki, hogy megúszták a Volturi látogatását? (1 pont)

2. (Harry Potter – könyvek) Soroljatok fel legalább hat kviddicscsapatot. Két ismertebb csapatnak tudjuk a jelmondatát, mottóját is, mik azok? Egynek pedig a kabalaállatát, hogy hívták és mi volt az? (2+2+1 pont)

3. (Film/könyv sikerek – Az Éhezők Viadala) A 12. körzetnek csupán egy nyertese volt Katnissék előtt. Ki ő? Hányadik viadalt nyerte meg? Mi volt ennek a viadalnak a különlegessége? (2 pont)

4. (Sorozatok – Merlin) A Halászkirály földjére menet egy hídon kell átkelnie hőseinknek. A híd őre szerint három dolog kell a küldetés sikeréhez. Mi ez a három dolog, és kik reprezentálják azt? (2 pont)

5. (Harry Potter – könyvek) Mikor az utolsó Trimágus Tusa próbára meghívást kaptak a bajnokok családtagjai is, ki érkezett Harry képviseletében? És ki jött volna még ezen felül? (1 pont)


Megoldások:

1. Alistair

2. Csapatok: Appleby Arrows, Ballycastle Bats, Caerphilly Catapults, Chudley Csúzlik, Dimbourne-i Darazsak, Falmouth Falcons, Holyhead Harpies, Kenmare Kestrels, Montrose Magpies, Porpicy SC, Pride of Portree, Tutshill Tornados, Wigtown Wanderers

A Chudley Csúzlik „Győzni fogunk!” jelmondata a sikertelenebb szereplésük miatt 1972-ben „Fohászkodjunk, és reméljük a legjobbakat!”-ra változott.
A Falmouth Falcons mottója: „Győzzünk, de ha nem megy, legalább törjünk be pár fejet!”
A Ballycastle Bats csapat kabalája volt Barny, a pisze denevér.
(Forrás: A kviddics évszázadai)

3. Haymitch Abernathy, az 50. viadal nyertese. Ezen a viadalon a szokásos két fő helyett négyet küldtek a játékra a körzetek, tehát Haymitchnek kétszer annyi ellenféllel kellett szembenéznie az életben maradásért.

4. Mágia, merészség/bátorság, erő
Merlin, Arthur, Gwaine

5. Mrs Weasley és Bill mentek el, mint Harry családja, és Charlie szeretett volna még csatlakozni, de nem tudott elszabadulni a munkából.

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2012 augusztus 21 (kedd), 18:39 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 31 (kedd), 13:56
Hozzászólások: 5638
Tartózkodási hely: Neverland
III. Keresdrejtvény

Első kör kérdései:1. (Harry Potter – könyvek) Tegyétek kronológiai sorrendbe a fejezetcímeket! (Nem egy kötetből valóak, tehát azt is figyelemmel kell kísérnetek, a könyvek hogyan követik egymást!) (5 pont)

A dementált Dudley, A goromba gurkó, Karmok és rémképek, Az ezüst őzsuta,
A bájitalok mestere, A főbenjáró átkok, Hagrid története, Hermione titka,
A tiltott rengeteg, A Megszeghetetlen Eskü, Cornelius Caramel, Újra az Odúban,
Csont, hús és vér, Az egyetlen, akitől fél, Albus Dumbledore végrendelete, A Fonó sor

2. (Filmsikerek - Star Wars) Hogy hívták…? (2 pont)
- Amidala utódját Naboo trónján:
- a barátot, akinek a Luke-kal közös jelenetét kivágták „Az új remény”-ből:
- a férfit, aki az újszülött Leiát magával vitte:
- a várost, ahol Anakin és az anyja élt:

3. (Szórakoztató/ifjúsági irodalom: Vavyan Fable) Vavyan Fable Álomhajszája két történetet foglal magába: az egyik egy fantasy mese, a másik egy filmforgatás története, ahol épp ezt a fantasy mesét igyekeznek vászonra vinni. A fantasy mely karaktereit alakítják az alábbi színészek a könyv szerint? (2 pont)
Kyan Spitz
Brad O'Ross
Kristen Levy

4. (Gyűrűk Ura) Melyik hobbit bukkant rá először az Egy Gyűrűre? (Vigyázat, becsapós!) És mi történt közvetlenül utána? (2 pont)

5. (HP és a Tűz Serlege film) Mi történik a háttérben, amikor Hermione és Ron a Bál után egymásnak ugranak a folyosón? (1 pont)Megoldások:

1.
A bölcsek köve
1. A bájitalok mestere
2. A tiltott rengeteg
A Titkok Kamrája
3. A goromba gurkó
4. Cornelius Caramel
Az azkabani fogoly
5. Karmok és rémképek
6. Hermione titka
A Tűz Serlege
7. Újra az Odúban
8. A főbenjáró átkok
9. Csont, hús és vér
A Főnix Rendje
10. A dementált Dudley
11. Hagrid története
12. Az egyetlen, akitől fél
A Félvér herceg
13. A Fonó sor
14. A Megszeghetetlen Eskü
A Halál ereklyéi
15. Albus Dumbledore végrendelete
16. Az ezüst őzsuta

2.
- Jamilia
- Biggs Darklighter
- Bail Organa
- Mos Espa

3.
Kyan: Shorr
Brad: Seym
Kristen: Lilia

4. Déagol találta meg.
Déagol volt Sméagol – a későbbi Gollam – barátja, akivel együtt mentek halászni. Miután Déagol ráakadt a gyűrűre, Sméagolt elbűvölte az arany, ezért elkérte, mint születésnapi ajándékot. Amikor barátja nem akarta nekiadni, Sméagol megölte őt, és elrejtette a testét. Ezzel az erőszakos tettel tért vissza az Egy Gyűrű a világba.

5. Egy lány sír, a lépcsőn ülve, és két barátnője vigasztalja.
(Természetesen azokat a megfejtéseket is elfogadtuk, ahol nagyon szépen körülírtátok, hogy a teljes szóváltás közben mi történt, nem csak a folyosón, mivel a folyosóbeli hátteret is tartalmazzák.)

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2012 április 02 (hétfő), 0:48 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 30 (csütörtök), 19:12
Hozzászólások: 1762
Tartózkodási hely: *eltévedt*
A hetedik kör kérdései:

1. (Szórakoztató/ifjúsági irodalom - Bartimaeus trilógia) Bartimaeusnak nagyon sok használt neve van, amelyekkel szívesen dicsekszik: Uruki Bartimaeus, Szakar Al-Dzsini, Hatalmas Negorzó... de hogy szólította őt Ptolemaiosz? Mit jelent, mit jelképez a szó?

2. (Mesék/animációk – Madagaszkár) Ki mondta: „Az életben van fontosabb dolog is, mint a hús.”

3. (Filmsikerek – A Karib-tenger kalózai) Will Turner kitől kapta a kalózmedált, és ez miért volt olyan fontos?

4. (Harry Potter könyvek) Albus Dumbledore és Gellert Grindelwald még fiatalon találkoztak Godric’s Hollowban. Dumbledore itt élt – de milyen ürüggyel, és milyen céllal ment oda Grindelwald?

5. (Sorozatok – Stargate) Ki segít Thornak stratégiai tanácsokkal a replikátorok ellen, mikor azok a világukat fenyegetik?


Válaszok:

1. Ptolemaiosz Rekhitnek szólítja őt, a szó jelentése: bíbic. Egyiptomi hieroglifaként a rabszolgaság jelképe, így a dzsinn rabszolgaságára utal a földön. (3 pont)

2. Marty, a zebra (1 pont)

3. Az apjától, aki maga is kalóz volt, és részesedett az elátkozott kincsből. Az összes medálnak egy helyen kell lennie a véráldozathoz, hogy megtörjön az átok. (2 pont)

4. Bathildát látogatta meg, de valójában Ignotus Perevell sírja miatt érkezett. (1 pont)

5. Samantha Carter (1 pont)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2012 március 30 (péntek), 20:17 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 30 (csütörtök), 19:12
Hozzászólások: 1762
Tartózkodási hely: *eltévedt*
A hatodik kör kérdései:

1. (Game of Thrones – Trónok harca film/könyv) Vedd a pofonok számát, amit Jofrrey kap Tyriontól a sorozat második epizódjában. Szorozd meg az évad végén még élő rémfarkasok számával! Add hozzá a Fal menti helyőrségek számát (a használaton kívüliekkel együtt!), majd azt, a Hódítástól számított hányadik évben kezdődött Robert lázadása! Szorozd meg a trónra került Aegonok számával! Vond ki belőle azt, hányadik parancsnoka Jeor Mormont a Falnak! Vond ki belőle a Királyi testőrség hivatalos létszámát! Oszd el Jaime gyerekeinek számával!

2. (Harry Potter – könyvek) Amikor a hetedik könyvben az Odú felé vezető úton Voldemort megtámadja a motoron ülő Harryt, mit állít később a fiú, hogyan sikerült megvédeni magát és megmenekülnie? Mi történt pontosan?

3. (Mesék/animációk - Shrek) A negyedik Shrek nagyfilmben (Shrek a vége, fuss el véle) a Halmeni patkányfogó legendás figurája fontos szerephez jut – azonban nem először bukkan fel a szériában. Melyik Shrek filmben, melyik jelenet alatt tűnik fel a varázslatos fuvolán játszó patkányfogó legelőször?

4. (Sorozatok - Merlin) Habár az Excalibur Arthurnak készült, ő maga még nem használta mágikus ellenség megölésére, mások viszont már igen. Kik használták már?

5. (Harry Potter és a Tűz Serlege film) Nevezzetek meg legalább három párt, akik még mindig táncolnak, miután a trió elhagyja a Báltermet!


Válaszok:

1. 3x5+19+282x5-997-7/3=192 (5 pont)

2. „A pálcám védett meg. Magától varázsolt. … Azt se tudtam, merre van Voldemort, de a pálca megindult a kezemben, magától célzott, és kilőtt egy bűbájt, azt se tudom, mifélét. Még sose csináltam aranyszínű lángot.” Természetesen minden ezt körülíró válasz helyes. :) (2 pont)

3. Első film, a mocsárba telepített varázslények között tűnik fel. (1 pont)

4. Uther, Merlin (2 pont)

5. Hagrid és Olympe. Ginny és Neville, Cho és Cedric, Seamus és barátnője, Fred és Angelina, Fleur és partnere (1 pont + 1 pont több pár esetében)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2012 március 28 (szerda), 20:01 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 30 (csütörtök), 19:12
Hozzászólások: 1762
Tartózkodási hely: *eltévedt*
Az ötödik kör kérdései:

1. (Filmsikerek – Star Wars) Kitől és hol kapta Luke Skywalker az első leckéket a fénykard kezeléséből?

2. (Sorozatok – Stargate) Mi Teal’c álneve az Ahová nincs visszatérés (Point of no Return) című részben? Ki nevezte így el rögtönzésként?

3. (Anime/manga) Mi a közös jellemzője a „magical girl” stílusú animéknek/mangáknak? Mondj legalább egy magical girl animét, amit magyarul is láthattál!

4. (Alkonyat) A Cullen klán legidősebb tagja Carlisle, a családtagjai közül eddig ő tarthatta meg a legtöbb alkalommal születésnapját. Rajta kívül ki ünnepelhette meg legtöbbször a sajátját?

5. (Harry Potter) Ki mondta? „Ne bízz meg semmiben, ami gondolkodik, de nem látni, hogy hol tartja az eszét!”


Válaszok:

1. Kenobitól a Falcon fedélzetén. (2 pont)

2. Murray
Jack O’Neill ezredes (2 pont)

3. Közös jellemzői: fiatal lányok, valamilyen varázslatos/természetfeletti erőre tesznek szert, melyhez mindig valamilyen átváltozással/átalakulással juthatnak hozzá. Pl. Sailor Moon (2 pont)

4. Jasper (1 pont)

5. Arthur Weasley (1 pont)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2012 március 26 (hétfő), 18:46 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 30 (csütörtök), 19:12
Hozzászólások: 1762
Tartózkodási hely: *eltévedt*
A negyedik kör kérdései:

1. (Sorozatok - Doctor Who (Ki vagy Doki?)) A sorozat szerint mi alkotja valójában a Föld magját?

2. (Harry Potter - könyvek) Soroljátok fel, hány elhibázott próbálkozása volt Draco Malfoynak Dumbledore megölésére, hogy mik voltak azok, és hogy kik lettek az áldozatai!

3. (Gyűrűk Ura) A Szövetség tagjait játszó színészek többsége tetováltatott magára egy... ?

4. (Szórakoztató/ifjúsági irodalom: Vándorsólyom kisasszony...) Milyen különleges képessége/tulajdonsága van Olive-nak, Claire-nek, Hughnak és Millardnak?

5. (Mesék/animációk – ömlesztett számolós) Vegyük azt, hány törpe rajongta körbe Hófehérkét, adjuk hozzá, hány mostohatestvére volt szegény Hamupipőkének, és hogy mennyi állat lógott meg Madagaszkárra az állatkertből, még ha nem is oda készültek. Ehhez még jöjjön hozzá, hányan próbálták a Jégkorszakban visszajuttatni a kisbabát a szüleihez, s hogy hány fura katonával barátkozott össze Mulán a hadseregben – vigyázat, a szerelme nem ér! Menjen hozzá hány éves a Némóban Cool, a teknős, majd vonjuk le, hány kívánsága lehet Aladdinnak Dzsininél, s hogy Sohaországban Pán Péterrel együtt mennyi az Elveszett fiú. Ebből megint csak vonjuk le, hány állatbarátja van Pocahontasnak, akik mindig vele tartanak, és végül, hogy A kis hableányban hány csíkja van Ficánkának. Mi lett az eredmény?


Válaszok:

1. A Racnoss faj űrhajója. (1 pont)

2. az elátkozott opálnyaklánc - Katie Bell kerül kómába
mézborban lévő méreg – Ron halt bele csaknem (2 pont)

3. Kilences számot jelentő tünde-jelet. (1 pont)

4. Olive levitál; Claire-nek két szája van, Hugh testében méhek élnek, Millard pedig láthatatlan (2 pont)

5. 7+2+4+3+3+149-3-7-2-4=152

- Hófehérke és a hét törpe
- Hamupipőkének két mostohatestvére volt
- A Madagaszkárban Alex, Marty, Melman és Gloria lépnek le nem önszántukból (Itt elfogadtunk variánsokat a pingvinekkel és majmokkal is - tehát itt 4 helyett 8 nem számít hibának, helyes számolással teljes pontot ér.)
- Hárman bajlódtak a babával, Sid, a lajhár, Manfréd a mamut, és Diego, a kardfogú
- Három katona lesz Mulán barátja, a dagi Chien Po, Yao, a folyton bevert képű, és a nagyon vékony, borzasztó humorú Ling
- Cool, ahogy a filmben elhangzik, 150 éves lesz a nyáron, és a nagyfateréknál ünnepelnek majd, tehát 149 éves
- Aladdinnak három kívánsága van
- Sohaországnak hét Elveszett fiú a lakója, a kalózokon és tündéreken kívül
- Két barátja van, egy kolibri és egy mosómedve
- Ficánkának négy, kék csíkja van
(5 pont)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2012 március 24 (szombat), 19:21 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 30 (csütörtök), 19:12
Hozzászólások: 1762
Tartózkodási hely: *eltévedt*
A harmadik kör kérdései:

1. (Harry Potter - könyvek) Kérjük azt a számot, hány ál-Potter indult el az Odú felé, s hogy közülük, az igazi Harry és kísérőik közül hányan sebesülnek/halnak meg, majd adjátok össze. Szintén adjátok hozzá, hány éves volt Harry, mikor a horcruxok nyomába indultak, s hogy amikor megtalálták Denem naplóját, mit mond Myrtle, hány pontot ér a szerinte cseppet sem vicces játékban, ha eltalálják a fejét. Az eddigiekből vonjátok ki annak az összegét, hogy hányadik hónap, hányadik napjára viszi vissza Harryt a napló a múltba. Ezután osszátok el a kapott számot azzal, hogy a hatodik kötetben a Próféta „Harry Potter: A kiválasztott?” szalagcíméhez tartozó cikk folytatásához hányadik oldalra kell lapozni. Ha ezzel megvagytok, adjátok hozzá hány soros a Gringotts ajtaján lévő figyelmeztető szöveg, végül pedig, hogy melyik évben született Bill Weasley. Milyen számot kaptatok?
(Írjátok meg a számolási folyamatot is - ne csak a számokat, hanem azt is, hogy a feladvány melyik meghatározásához társítjátok -, hogyha esetleg nem értek el az összeredményig, tudjunk részpontokat adni.) (5 pont)

2. (Sorozatok – Bones – Dr. Csont) Miért kerül Booth Gordon Gordonhoz? (1 pont)

3. (anime) Melyek azok az animesorozatok, amelyet már rendszerváltás előtt/körül (2000 előtt) is láthattunk a magyar tévében? Írj legalább öt példát! (2 pont)

4. (Harry Potter és az azkabani fogoly film) Írd körül milyen plakát van Stan Shunpike fejénél a busz falán. Szín, szöveg, stb. És hány ágy van a Grimbusz alsó szintjén? (3 pont)

5. (Gyűrűk Ura) A szóbeszéd szerint a Szövetség melyik tagját vitte magával Legolas, amikor elhajózott a Tengeren nyugat felé? (1 pont)


Válaszok:

1. 6+4+17+50-(6+13)/2+8+1970=2007

- Hat ál-Harry volt
- George elveszti a fülét, Hagrid eszméletlenül lezuhan, Harrynek a homloka, jobb karja sérül és elveszti egyik fogát, Rémszem meghal. Négyen.
- 17 éves volt, épp nagykorú
- „Ötven pont, ha eltalálod a fejét! Ha-ha-ha! Milyen vicces játék!”
- „Harry tátott szájjal nézte, ahogy a június tizenharmadikához tartozó kis négyzet miniatűr képernyővé változott.”
- folytatás a 2. oldalon
- Nyolc soros a figyelmeztető szöveg
- 1970. november 29: Arthur Weasley és Molly Prewett első gyermekekén megszületik Bill Weasley.

2. Rálőtt egy zenélő bohóc gépre, ugyanis utálja a bohócokat.

3. 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal
A Bosco léghajó kalandjai
A repülő ház
Alfréd a kacsa
Barbapapa
Candy, Candy
Csip-csup csodák
Dragon Ball
Ezüst nyíl
Gólkirály
Grand Prix
Heidi
Helló Sandybell!
Hosszúlábú Apu
Kalandozás a Mississippin / Tom Sawyer kalandjai
Kickers
Kimba, a fehér oroszlán
Lily a Virágangyal
Maja a méhecske
Manóvári Manók
Mila, a szupersztár
Mumin
Nils Holgersson
Pokemon
Sailor Moon
Szamuráj pizzacicák
Szinbád kalandjai
Tsubasa kapitány


4. Firey Black Pepper Impi a felirat. Vörös plakát, fekete betűk, egy fekete emberfigurával, aki terpeszben áll és felemeli mindkét kezét.
Három ágy van.

5. Gimlit


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2012 március 22 (csütörtök), 19:22 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 30 (csütörtök), 19:12
Hozzászólások: 1762
Tartózkodási hely: *eltévedt*
A második kör kérdései:

1. (Mesék/animációk) A Disney Oroszlánkirályában ki volt a bölcs, öreg Mufasza magyar szinkronhangja? Írj még legalább egy film- vagy mesehőst, akit ő szólaltatott meg! (2 pont)

2. (Harry Potter - könyvek) Mihez hasonlította Harry Millicent Bulstrode-ot, amikor az Arany Trió egyik tagja először került (nyíltan) vele szembe? (1 pont)

3. (Alkonyat – könyv és film) Bella és Edward sok mindenben ellentétei egymásnak, de vannak dolgok, amiket mindketten kedvelnek. Mi volt az első olyan, amiről kiderült, hogy közös kedvencük? Mikor tudtuk ezt meg a könyvben, és mikor a filmben? (1+2+2 pont)

4. (Filmsikerek – Star Wars) Mi a Hoth rendszer aszteroidái között élő parazita lények neve? (1 pont)

5. (Sorozatok – Sherlock) Kicsoda Harry? Mi a félreértés vele kapcsolatban? (2 pont)


Válaszok:

1. Sinkovits Imre - és természetesen minden helyes válasz elfogadott Törpapától a Sárkányszív Dracójáig. :)

2. Viszonyom a Vasorrúval egy illusztrációjához

3. Debussy: Claire de Lune című műve
Könyv: a vércsoportvizsgálatos biológia órán rosszul lett Bellát Edward kimenti a hátralévő óráiról, és a saját autójával viszi haza, Bella a kocsiban hallja meg és ismeri fel
Film: amikor Edward először viszi Bellát a Cullen házba, akkor Bellát lenyűgözi Edward zenei gyűjteménye, és bekapcsolja a lejátszót, hogy megtudja, mit hallgatott legutóbb Edward. Ekkor ismeri fel.

4. mynock

5. Watson nővére, Harriet. A becenév miatt Sherlock azt hiszi, Watsonnak bátyja van.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2012 március 20 (kedd), 19:20 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 31 (kedd), 13:56
Hozzászólások: 5638
Tartózkodási hely: Neverland
Némileg elkülönítem a válaszokat a kérdésektől, hátha valaki még utólag ki akarja próbálni magát. :)

Az első kör kérdései:

1. (Sorozatok – Merlin) Mely varázslatokat használja leggyakrabban Merlin varázsige nélkül? (2 pont)

2. (Harry Potter – könyvek) Binns óráján egyszer olyan történt, mint még soha: egy tanulója jelentkezett. Hermione lavinát indított ezzel, ugyanis a Kamra történetét követően többen is közbeszólnak. Ám a tanár egyikük nevét sem találja el. Pontosan hányszor hibázik, és mik azok a nevek, amikkel illeti őket? (3 pont)

3. (Gyűrűk Ura) Vedd azt, hány éves volt Bilbó, amikor születésnapi búcsúünnepségét tartotta, add hozzá azt, hány Fekete Lovas támadta meg Frodót és társait a Széltetőn, vond ki belőle, hány fertályra osztották a Megyét, majd vond ki belőle azt is, hogy az Egy Gyűrűvel együtt hány Gyűrű készült még. Az eredmény? (Írjátok meg a számolási folyamatot is - ne csak a számokat, hanem azt is, hogy a feladvány melyik meghatározásához társítjátok -, hogyha esetleg nem értek el az összeredményig, tudjunk részpontokat adni.) (5 pont)

4. (HP és a Főnix Rendje film) Mit mond Harry legelőször Lunának, amikor a Rengetegben megtalálja a lányt a thesztrálok körül? (1 pont)

5. (Filmsikerek – A Karib-tenger kalózai) Hány évig volt Jack a Fekete Gyöngy kapitánya, és miért ment először Port Royalba? (2 pont)

Válaszok:


1. tárgyak mozgatása, idő lelassítása

2. Izé kisasszony, Grant kisasszony=Hermione.
Finnagor=Seamus.
Pennypil kisasszony=Parvati Patil

Négyszer hibázott.

3. - Bilbó 111 éves
- A kilenc lovasból Széltetőre csak 5-en mentek
- A Megye 4 fertályos
- „Három Gyűrű ragyogjon a tünde királyok kezén,
Hét a nemes törpök jussa, kiknek háza cifra kő,
Kilencet halandó ember ujján csillantson a fény,
Egyet hordjon a Sötét Úr, szolganyájat terelő…”

(111 + 5 - 4 - 20 = 92)

4. „Mezítláb vagy. Nem fázol?” - (Ez volt a magyar fordítás szerint, természetesen az angol változatokat is elfogadjuk.)

5. 2 évig volt a hajó kapitánya, mielőtt Barbarossa zendülést szított volna
(„- 13 évig voltál a Gyöngy kapitánya!
- Igazából csak 2 évig voltam, utána föllázadtak ellenem...”)
„Az a szándékom, hogy elkötök egy hajót, Tortugára megyek, és ördögi vigyorral fosztogatni meg gyújtogatni fogok.”

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2012 január 13 (péntek), 21:56 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 31 (kedd), 13:56
Hozzászólások: 5638
Tartózkodási hely: Neverland
Ezennel büszkén prezentáljuk az újabb ajándékot, mely Luna_L munkáját dicséri.

Aki pedig átveheti az ügyes fandomvadászatért egy megvalósult ötletét, Gaeriel.

A történet: Cikesz, szülinapra

Kellemes olvasást, és még egyszer gratulálunk! :)

(drarryről van szó, jelezném azoknak, akik esetleg nem kedvelik a slasht)

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2012 január 07 (szombat), 20:16 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 31 (kedd), 13:56
Hozzászólások: 5638
Tartózkodási hely: Neverland
Snapefan jóvoltából el is készült az első nyeremény-ajándék.

Midnights Prophet veheti át az egyik kívánságát, méghozzá egy novella formájában.

A történet címe pedig: A Roxfort titkai

A nagyon szép helyen végző fandomvadásznak ezúton is, még egyszer gratulálunk, és mindenki másnak is kellemes olvasást a műhöz! :)

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2011 december 30 (péntek), 14:51 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2009 március 15 (vasárnap), 10:19
Hozzászólások: 36
Tartózkodási hely: "vasgyárföld"
Azt hiszem már csak én maradtam... :-)

1. Ha már ilyen sok fandom szerepelt a rejtvényekben, itt se árválkodjanak!;) Keveredjen mondjuk a Gyűrűk Ura és természetesen a Harry Potter:
Vajon mi történik, ha a roxfortos diáksereg egy szép napon arra ébred, hogy a Nagyterem padlóján egy apró fickó fekszik, aki hobbitnak vallja magát, folyton valami Végzet hegyének a tüzéről beszél, egy gyűrűt markolászik a kezében, ráadásul meg van róla győződve, hogy Dumbledore nem más, mint az ő Gandalf barátja? Vajon Frodónak sikerül itt is megsemmisítenie a gyűrűt? Mit tudhat a mindenki által elhanyagolt óriás polip... és mi köze az egészhez a Magyar Mennydörgőnek?

2. "...különös szilveszter, köszön egy hóember" Énekli Cserháti Zsuzsa Különös szilveszter című számában.
Remus és Sirius szilveszter éjjelén a roxforti birtokon építik hatalmas hóemberüket, ám amikor az újévi koccintás után visszatérnek művükhöz, az már nincs sehol. Egy tréfás hóember kalandjai a Roxfortban!;)

3. Végezetül pedig egy apró fanart lehetőség: a kis Teddy Lupin első karácsonya. :-)

Nos azt hiszem ennyi lenne, remélem, valaki lát majd az egyikben valami fantáziát. Köszönöm előre is! :-D :-D

_________________
„Léptél már hangyabolyba? Számodra nem jelent sokat. Csupán egy elhibázott lépés. Mindössze valami puha a lábad alatt, amit a következő másodpercben már el is felejtesz, ahogy haladsz tovább a saját utadon. De a hangyák, azok nem tudják elfelejteni. Az ő számukra egy világ dőlt össze.”


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2011 december 29 (csütörtök), 22:41 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 12 (vasárnap), 21:09
Hozzászólások: 1879
Tartózkodási hely: GSZ miskolci ablakpárkánya
na, mivel épp itt az ideje kívánnom végre (bocsika :#-) ), akkor én is ide írom :)

1. Egy olyan történet, ahol Lunának van egy mardekáros barátnője. Nagyon szeretem Lunát, és nagyon sokat röhögök, amikor ontja a hülyeségeit, és rémesen utálom, hogy Lükének hívják, ezért szeretnék egy csajt, aki tényleg kiköpött mardekáros, de emellett eszméletlen közönyös mindenki iránt (még ugye a mardekárosokkal is), viszont Lunát bírja, mert eszméletlen furcsa, és mindig csak mosolyog ugye rajta, de olykor észrevétlenül is megvédi. Kicsit fluffosnak tűnik így leírva, de nem szeretném, ha az lenne, egy vicces sztorit képzeltem a hétköznapjaikból, vagy esetleg egy utazás a Roxfortba, vagy Roxmortsi móka :D Gondolom, hogy nem szándékoztok Mary Sue-t csinálni, csak tényleg szeretném nyomatékosítani, hogy ne legyen az senki se :D

2. Drarry, of course. Életünk napjai nem túl bonyolultak, ha nem vesszük, hogy eme két férfiember szereti egymást, ráadásnak együtt is élnek. Mivel úgy illik, házasodni kéne. Draco meg akarja kérni Harryt, és persze fordítva is. Lucius természetesen bele van betegedve egyetlen örököse életének ilyetén alakulásába, ezért olykor igyekszik szabotálni ezt, habár kapunk egy-két utalást arra is, hogy idősebbik Malfoyunkat pedig kedvenc bájitaltanárunkhoz fűzik gyengéd szálak. Férfikérésre márpedig sort kell keríteni, de ebbe megpróbál beleszólni a Weasley família is, akik rémesen gyorsan szaporodnak, és ennyi vöröshajút már-már nehézkes megkülönböztetni. Narcissa persze a tökéletes anyuka, aki néha feltűnik a színen, örül kicsi fiának, aztán homály lepi el.
Egy novellányi agymenést szeretnék ezekkel az idiótákkal, happy enddel :D

3. A jókislányoknak nehéz az életük...hát még a rosszaknak. Főhősünk New Yorkba költözik frissen végzett egyetemistaként, talál egy menő állást, egy jó kis lakást, néhány jófej embert, kész is a tökéletes élet a 20as évei közepén. Ámde a hölgyemény eddig igen rövid pórázon volt tartva (már bocsánat a kifejezésért), hirtelen rájön, mit is jelent élni, féktelenül bulizni, akár a munka rovására, mert hát valamikor ki kell élnie magát az ember lányának, és ráadásnak élete tovább bonyolódik egy pasinak köszönhetően (micsoda meglepetés). Hipp-Hopp benne is vagyunk egy rossz társaságban, ahol élete megrontójának köszönhetően ügyesen kell tudni helyezkedni a túlélésért. Szex, drog (az mondjuk nem fontos), és persze rock and roll. Csak, hogy stílusosak legyünk.
Nem tudom ez mennyire kivitelezhető rövid változatban, de ha megoldható, akkor még annyi pluszba, hogy nem egy nagyon komor történetre gondoltam, egy pár vicces jelenet, cinikus főhős, és persze az ő átalakulása a tökéletes kislányból egész másik irányba. Mindegy, hogy a vége happy vagy sad end, az íróra bízom, akár függőben is maradhat.Na, remélem, hogy használhatóak az ötleteim, és előre is nagyon szépen köszönöm ^^

_________________
Fórumszabályzat
Kép
"Én vagyok a sorsom ura, lelkem kapitánya."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2011 december 28 (szerda), 15:04 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2009 szeptember 29 (kedd), 15:43
Hozzászólások: 546
Tartózkodási hely: Egy vendéglőben a világ végén, valahol D. Adams mellett ücsörgök.
Mivel én is küzdöttem, küzdjenek az írók is:
Vegyél egy könyvet, lehet ez a kedvenced, lehet az, amelyik a legközelebb van hozzád, lehet egy, amelyiknek szép a borítója, tehát tök mindegy.
Lapozz a 24. oldalra, keresd meg a 2. bekezdés 1. mondatát – írd le.
Lapozz a 85. oldalra, keresd meg a 2. bekezdés 1. mondatát – írd le.
Lapozz a 101. oldalra, keresd meg a 2. bekezdés 1. mondatát – írd le.
Szeretném, ha e közül a három mondat közül legalább az egyik szerepelne a történetben (már ha azt kapok), vagy akár mind a három, de ennyire gonosz már nem akarok lenni :D

1. Ha kotnyeleskedésről van szó, Dumbledore-t nem zavarja az az apróság sem, hogy megszűnt húsvér varázsló lenni. Minden nap, mikor leszáll az éj, útra indul a kastély falain lógó festményeken, és azt teszi, amihez a legjobban ért: beleüti görbe orrát mások dolgába. Viszont még ő sem sejti, hogy .................. (insert name) pontosan tisztában van azzal, hogy miben mesterkedik az öreg, és egy holdvilágos éjjelen csapdát állít az ex-dirinek, amibe ő vidáman csillogó szemekkel sétál bele.

2. A roxforti csata éjjelén lázadás tör ki az iskolában. Dühödt boszorkák és varázslók egész sora veti porba pálcáját, megelégelve hetedik éve tartó sanyarú sorsukat, és felháborodásukkal egyetlen dolgot akarnak elérni: egyszer és mindenkorra elsöpörni a föld színéről életük megkeserítőjét, JKRowlingot.

3. Helyszín: Fonó sor. Időpont: 1970. december. Főszereplők: Perselus Piton és társai. Találkozhat Lilyvel, lehet otthon a szüleivel, esetleg mindkettő, felőlem kocsmába is mehet, annyi érdekelne, hogy hogy zajlik náluk egy karácsony. Ezt simán el tudom képzelni fanartnak is.


Ennyi voltam, előre is köszönöm, bárki is szán időt bármelyikre :)

_________________
Kép
Tollas máj. \|/Még tollasabb, még májabb.\|/Legtollasabb, legmájabb.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2011 december 27 (kedd), 12:51 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 31 (kedd), 13:56
Hozzászólások: 5638
Tartózkodási hely: Neverland
A kérdések mellé most már odaírtam, melyik hány pontot ért, hogy az eredményhirdetésnél láthassátok, pontosan hogyan is számoltuk ki a pontjaitokat.
Ha mindenre maximális ponttal válaszoltatok, akkor az 39 összesen. Ehhez jött hozzá, ha megmaradtak a segítségek, ami egy-egy pont segítségenként, tehát 3 pont, plusz a gyorsaságért járó bónusz, ami attól függően, hanyadik helyen sikerült küldeni, 2, 1 és 0,5 pont.
Természetesen minden kérdésnél előfordult, hogy a nem teljes, pusztán részleges információkat tartalmazó válaszokat mi is részpontokkal jutalmaztuk. (Az 1 pontos válaszoknál is lehetett felet, a két pontosnál másfelet vagy 1 pontot kapni.) Ez a legjobban a két számolós feladatnál oszlott el.
Mindenesetre mindenki büszke lehet az eredményére és örülünk, hogy részt vettetek a játékban. :)

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2011 december 27 (kedd), 2:00 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 30 (csütörtök), 19:12
Hozzászólások: 1762
Tartózkodási hely: *eltévedt*
Hetedik kör kérdései:

1. (Harry Potter) Mikor Harry először kapott maga mellé kíséretet a Rendtől a pályaudvarra, a testőrségből (Mordon legnagyobb bosszúságára) egy fő hiányzott. Ki volt az, és miért nem tudott megjelenni? (2 pont)

2. (HP és a Főnix Rendje film) Mi az utolsó, amivel Voldemort megtámadja Dumbledore-t és Harryt, mielőtt megszállná a fiút? (1 pont)

3. (sorozatok, Odaát) Az egyik részben Sam és Dean egy Odaátos rajongói találkozóra tévednek. Mikor megérkeznek a hotelhoz és kiszállnak az Impalából egy sor ugyanolyan kocsit látnak. Mi a két hozzájuk legközelebb álló autó rendszáma? (1 pont)

4. (anime/manga, Death Note) Mint tudjuk némi fizetségért cserében egy Death Note tulajdonosa megkaphatja a shinigamik szemét, azaz a halálistenek látását. Mi az ára a shinigamik szemének, és milyen egyéb „mellékhatása” van ennek az adománynak az eredeti funkcióján (mások nevének, és élettartamának mutatása) kívül? Mi módon befolyásolja még a látást? (2 pont)

Megfejtések:

1. A hiányzó rendtag Sturgis Podmore volt: nem tudta elvégezni a rendtől kapott testőri feladatát, mivel azon az éjjelen letartóztatták.

2. Összegyűjti az Átrium összes törött üvegét, és Dumbledore-ék felé küldi.

3. Első kocsi:JS5 AK0; második kocsi:D5R 2874

4. A szemet az ember a hátralévő élete feléért veheti meg a shinigamitól. Azok a személyek, akik rendelkeznek egy halálisten szemének hatalmával, azok látása emberi mértékkel mérve 3.6-os (azaz normál emberi látás 3,6 szorosa), függetlenül attól, hogy eredetileg milyen volt az illető látása.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2011 december 24 (szombat), 18:06 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 31 (kedd), 13:56
Hozzászólások: 5638
Tartózkodási hely: Neverland

Hatodik kör kérdései:

1. (Harry Potter) Ron alig várja, hogy rajtakapja valami szabálytalanságon Crakot és Monstrót, és prefektusi hatalmával élve valami jó kis büntetőmunkát sózzon a nyakukba. Mit eszelt ki Monstro számára? (1+1 pont a mondatért)

2. (HP és az azkabani fogoly film) Hány kéménye füstöl a Roxfortnak, mikor Harry elrepül fölötte Csikócsőrrel? (1 pont)

3. (Alkonyat) Milyen képeket lát Bella Carlisle dolgozószobájában és milyen sorrendben, miközben Edward elmeséli neki Carlisle történetét? (1 pont)


A válaszok:


1. „Monstrót íratni fogom – álmodozott Ron. – Bele fog pusztulni, mert utál írni. – Fájdalmasan elfintorodott, úgy tett, mintha a levegőbe írna, és utánozta Monstro mély, morgó hangját: Olyan… vagyok… elölről… mint a… pávián… hátulról…”

2. Három kémény füstöl (a jelenet pedig az, mikor Hagrid felülteti Harryt Csikócsőrre, és az elrepül vele)

3. London látképe 1650 körül, elmosódott tájkép, óriási kép lepelbe és palástba öltözött fénylő alakokról - gyakorlatilag a Volturi

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2011 december 22 (csütörtök), 18:42 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 31 (kedd), 13:56
Hozzászólások: 5638
Tartózkodási hely: Neverland
Ötödik kör:

1. (Harry Potter) Rejtvényben rejtvény: Indulj ki onnan, melyik évben alapították Ollivander üzletét, ehhez add hozzá hány hüvelykes volt az a pálca, amit Ollivander legelőször próbáltatott ki Harryvel, mielőtt megtalálta volna az igazit. Aztán add hozzá azt is, mennyibe kerül egy fuvar a Kóbor Grimbuszon, amennyiben forró csoki is jár a jegy mellé, és az eddig kapott eredményt oszd el azzal, a Czikornyai és Patza boltosát hányszor harapták meg saját elmondása szerint a Szörnyek szörnyű könyve példányai, mikor Harry bemegy megvenni a tankönyveit.
Ha ezzel megvagy, vond ki belőle hány tagú a Weasley család a kötetek elején, majd azt is vedd el, milyen összegben fogadnak az ikrek Ludo Bumfolttal a Világkupadöntő eredményére (figyelj! ehhez add össze hány galleont, sarlót és knútot tettek fel, ezek összege a kért szám). Ezt követően add hozzá, hány pontot kap összesen Harry az első, sárkányos próba után a zsűritől, és szintén add hozzá melyik évben született Gellert Grindelwald. Végül vond ki hány éves volt Lucius Malfoy, mikor megszületett a fia, és legutoljára ehhez add hozzá mennyi idős volt Harry, mikor letette az RBF-et.
Ha minden számolást helyesen elvégeztél, végső eredményként egy évszámot kellett kapnod. Plusz pont jár érte, ha megadod, melyik kedves HP szereplő látta meg abban az évben a napvilágot.
(Ismételten írjátok meg a számolási folyamatot is - ne csak a számokat, hanem azt is, hogy a feladvány melyik meghatározásához társítjátok -, hogyha esetleg nem értek el az összeredményig, tudjunk részpontokat adni. Ez a feladvány ugyancsak több pontot ér, ráadásul ha megfejtitek a rejtvényben a rejtvényt, még egy bónusz jár.) (4+1 pont)

2. (Harry Potter) Lockhartnak vannak tippjei, hogy mivel lehet ünnepélyessé tenni a Bálint-napi órákat. Véleménye szerint két kollégájának is van valami romantikus tudás a tarsolyában, amit kérésre biztos megosztanak majd a diákjaikkal. Melyik ez a két tanár, és mit kéne megmutatniuk a diákjaiknak a Valentin-napi óráikon? (1+1 pont)

3. (sorozatok, Vámpírnaplók) „Hello, John! Goodbye, John!” (1X22) Még egy alkalommal elhangzik ugyanez a két mondat. Ki mondja kinek, és melyik részben? Hello, ...! Goodbye, ...! (2 pont)Megoldások:

1. kérdés:

1. Ollivander – Minőségi varázspálcák – Alapítva: i. e. 382.
2. Bükkfa, sárkányszívhúrral. 9 hüvelyk.
3. A szimpla fuvar tizenegy sarló a Kóbor Grimbuszon, 14, ha forró csokit is kapsz.
4. Czikornyai és Patzában a boltost ötször (5) harapták már meg a Szörnyek szörnyű könyve példányai, mikor Harry bemegy megvenni a tankönyveket.
5. Hány tagú a Weasley család: 9
6. "Felteszünk harminchét galleont, tizenöt sarlót és három knútot – jelentette be Fred." Amikor fogadnak Ludo Bumfolttal. (37+15+3=55)
7. Hány pontot kap összesen Harry az első, sárkányos próba után: 8+9+9+10+4=40
8. Megszületik Gellert Grindelwald 1882-ben
9. Lucis Malfoy 1954-ben született, Draco 1980-ban. Lucius 26 éves, mikor a fia megszületik.
10. Ennyi éves volt Harry, mikor letette az RBF vizsgát. 15

382+9+14/5-9-55+40+1882-26+15=1928

1928 – Rubeus Hagrid születési éve

2. Piton: szeretetszirup; Flitwick: bájolgásbűbájok

3. 2X07, Stefan: Hello, Katherine! Caroline: Goodbey, Katherine!

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2011 december 20 (kedd), 18:27 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 30 (csütörtök), 19:12
Hozzászólások: 1762
Tartózkodási hely: *eltévedt*
Negyedik kör kérdései:

1. (Harry Potter) Melyik profi kviddicscsapatnak drukkol Cho Chang? (1 pont+1 a csapat teljes nevéért)

2. (sorozatok, Odaát) Az egyik részben a "Trükkös" trükkjének köszönhetően Sam ugyanazt a napot éli át újra és újra. Hogyan hal meg Dean ötödik alkalommal? (1 pont)

3. (ázsiai pop/rock) A 2011-es MTV EMA egyik kategóriájában egy koreai együttes vitte el a díjat. Melyik kategóriában és kik? (1 pont)

Megfejtések:

1. Tornádók / Tutshilli Tornádók

2. Szerencsétlennek sikerül olyan érdekesen elcsúsznia a zuhanyzóban, hogy az esés az életébe kerül.

3. A Worldwide Act kategóriában a koreai BIGBANG csapat tarolt abban az évben.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2011 december 18 (vasárnap), 18:50 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 30 (csütörtök), 19:12
Hozzászólások: 1762
Tartózkodási hely: *eltévedt*
Harmadik kör kérdései:

1. (Harry Potter) Vedd azt, hányan vannak egy kviddicscsapatban, adj hozzá harmincnégyet, majd add hozzá annak az évszámát, melyik évben halt meg Sir Nicholas de Mimsy-Porpington, vond ki belőle, hanyadik emeleten jelent meg a "Feltárult a Titkok Kamrája" felirat, és hogy hány sarlóba került három vajsör a Szárnyas vadkanban, majd oszd el azzal, hány üveg vajsört rendelt ugyanitt a DS tagoknak Fred, s végül add hozzá hányan alszanak egy-egy roxforti hálóteremben. Milyen számot kaptál eredményül? (Írjátok meg a számolási folyamatot is - ne csak a számokat, hanem azt is, hogy a feladvány melyik meghatározásához társítjátok -, ha esetleg nem értek el az összeredményig, hogy tudjunk részpontokat adni. Ez a feladvány több pontot ér, mint az eddigiek, hiszen összetettebb.) (4 pont)

2. (HP és az azkabani fogoly film) Milyen színű kötény van a filmben a pincérnőn a Foltozott Üstben, aki elhalad egy tálcával, mikor Hermione és Ron a háziállataikról vitázik? (1 pont)

3. (Gyűrűk Ura) Mi védte meg Frodót az orklándzsától Mazarbul Termében? (1 pont)

Megfejtések:

1. Egy kviddicscsapat tagjainak száma: 7
Ehhez adtunk hozzá 34-et.
Nick halálának éve: 1492
A felirat megjelenésének helye a 2. emelet
A három vajsör ára 6 sarló
Fred 25 vajsört rendelt a DS tagoknak
A hálóteremben 5-en alszanak
Tehát: 7 + 34 + 1492 - 2 - 6 / 25 + 5 = 66

2. Kék, két nagy zsebbel. (A kékeszöld, és szürkéskék megoldásokat szintén elfogadtuk azoktól, akik tényleg megpróbálták minél pontosabban behatárolni.)

3. A mithrilből kovácsolt láncing, melyet Bilbótól kapott.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2011 december 16 (péntek), 18:36 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 31 (kedd), 13:56
Hozzászólások: 5638
Tartózkodási hely: Neverland
Második kör kérdései:

1. (HP és a Tűz Serlege film) Milyen sorrendben lépnek be a sátrukba Weasleyék a Világkupadöntő helyszínén? Valamint hányas számú a mellettük lévő kiutalt parcella? (1+1 pont)

2. (Alkonyat) Esme születésének évében ki volt az Egyesült Államok elnöke? (1 pont)

3. (sorozatok, Glee) Ki miatt, és melyik zenére perdül táncra a William McKinley High School focicsapata a pálya kellős közepén? (2 pont)
Megfejtések:

1. Fred, George, Ginny, Hermione, Ron, Mr. Weasley és végül Harry. (A kérdésben szereplő Weasleyéket gyűjtőnévnek szántam ahelyett, hogy Weasleyk és Ron barátai lett volna. Persze, aki szó szerint értelmezte, és csak a Weasley család tagjait sorolta fel megfelelően, azt is ugyanúgy elfogadtuk.)
17.
343 – amikor a kameraállás ráközelít Harryék sátrára, szépen látszik egy fekete, négyzet alakú ládán a mellettük lévő hely száma.

2. Stephen Grover Cleveland

3. A válasz az első évad negyedik epizódjában található. A focicsapat Kurt miatt tanulja be és táncolja el a koreográfiát, a zenéjük pedig: Beyoncé - Single Ladies (Put a Ring on It). Mivel néhányan a második évad tizenegyedik epizódjára gondoltatok, ahol megismétlődik egy hasonló jelenet, az itt elhangzó zenét is elfogadtuk (Thriller / Heads Will Roll mashup), de mivel ebben az esetben valójában nincs egy határozottan megjelölhető személy, aki miatt a csapatnak megint táncolnia kell, erre a válaszra csak az eredetileg ide szánt pontok felét tudtuk adni.

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2011 december 14 (szerda), 17:58 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 31 (kedd), 13:56
Hozzászólások: 5638
Tartózkodási hely: Neverland
Némileg elkülönítem a válaszokat a kérdésektől, hátha valaki még utólag ki akarja próbálni magát. :)

Az első kör kérdései:

1. (Harry Potter) Milyen lények akadályozták meg Fleurt abban, hogy teljesítse a második próbát a Trimágus Tusán? Harry hogy jutott túl ezeken a lényeken? (1+1 pont)

2. (anime/manga, Hetalia) Hány lányszereplő van a Hetalia sorozatban? És kik ők? (Olyan akit már valami módon láttunk is (manga/anime/játék, drama ). (2 pont az összes felsorolásáért, maximum kettő-három kihagyásával 1 pont.)

3. (Gyűrűk Ura) Ki mondta? "Megvan! Hát persze! Képtelenül egyszerű, mint minden rejtvény, ha tudod a nyitját!" (1 pont)
Válaszok:


1. Fleurt a kákalagok akadályozták. Harry a Relaxo varázsigét használta ugyanerre a problémára, ami a víz alatt az eredeti hatásával szemben forró vízsugarat eredményezett.

2. Magyarország, Taiwan, Seychelle-szigetek, Liechtenstein, Belgium, Beloruszia (Fehéroroszország), Ukraina, Vietnam, Wy + a megfejtések alapján Monacót is elfogadjuk, noha ő még nem jelent meg, az viszont helyes, hogy lány.

3. Szürke Gandalf

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Feladványok - megoldások
HozzászólásElküldve: 2011 december 09 (péntek), 19:32 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 31 (kedd), 13:56
Hozzászólások: 5638
Tartózkodási hely: Neverland
Amint egy kör lezárul a három feladvánnyal, miután feltettük a következő kérdéseket, itt tudhatjátok majd meg a megoldásokat.
Nem szeretném, ha a társalgó topicban elvesznének a hozzászólások között, ezért kap külön helyet. Bármikor visszanézhetitek, ha pedig valaki lemaradt néhány körről, még kipróbálhatja magát utólag.

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 35 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség