|
Merengő Fórum Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Nemámka Sztorihajhász

Csatlakozott: 2009.08.10. Hétfő 13:28 Hozzászólások: 1605 Tartózkodási hely: Dean óriási kabátja zsebében
|
Elküldve: 2010 Augusztus 30 (Hétfő), 22:29 Hozzászólás témája: |
|
|
hát de Dumby elmondta neki az igazságot szóval nem tudom hogy képzelte-e....
jó lenne az igazi halál után is a King's Crossra menni, felszállni egy vonatra és elmenni "tovább"... _________________ The easy way rarely takes you straight to your destination. Which is why a hunter never turns back.
S.T.I.R.D. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
just_do_it16 Szárnybontogató

Csatlakozott: 2010.08.09. Hétfő 23:33 Hozzászólások: 118 Tartózkodási hely: öhm... a gép előtt???
|
Elküldve: 2010 Augusztus 30 (Hétfő), 22:27 Hozzászólás témája: |
|
|
amúgy nekem arról a King's Cross-os "valamiről" az lény jutott eszembe, amit Féregfark a negyedik részben belerak az üstbe, végülis ugyanúgy néz ki, nem? én ebből következtettem arra, hogy Voldemort lehet, vagyis a lelkének egy darabja. Ez így helyes következtetés vajon?
azt a Dumbledore-os részt én se értem. lehet Dumbi elakadt a csőben a két világ között. egyébként passz. talán Harry, mikor elájult, vagy mit csinált, akkor ez vhogy lejátszódott az agyában, elképzelte, hogy ott van és Dumbledore lelke ott volt vele. merthát attól, hogy meghalt és nem jött vissza szellem alakban, attól még ott lehet a lelke valahol, nem? vagy ez itt másképp van? _________________ Orsi voltam x)
http://fanfic.hu/merengo/viewuser.php?uid=10870
"Sometimes you have to BREAK the rules to free your heart!"
"What are Fred and I, next-door neighbors?"
Stricks and stones may break my bones, but words will never hurt me!
Avada kedavra!
crap. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Nemámka Sztorihajhász

Csatlakozott: 2009.08.10. Hétfő 13:28 Hozzászólások: 1605 Tartózkodási hely: Dean óriási kabátja zsebében
|
Elküldve: 2010 Augusztus 30 (Hétfő), 22:23 Hozzászólás témája: |
|
|
| Susie Lupin írta: |
Az a csecsemő elvileg Voldemort lelkének egy darabja. Először nem is tudtam mi/ki lehet az, nem értettem, miért nem lehet megmenteni, de aztán olvastam, hogy az egy horcruxmaradvány... Nos, így már értem, miért. |
szerintem az a darabka, ami Harryben meghalt Voldemort saját keze által. és így Harry lelke tiszta lett, mert azt az undi lényt otthagyta vagy hát nem tudom, egy darab lélek hogy tud "továbbmenni"...
de azt amúgy még mindig nem értem hogy Harry hogy tudott találkozni Dumblerore-ral ott a King's Crosson az öreg megvárta őt vagy mi? addig nem szállt fel egy vonatra se? ilyet lehet? O.o _________________ The easy way rarely takes you straight to your destination. Which is why a hunter never turns back.
S.T.I.R.D. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Susie Lupin Szárnybontogató

Csatlakozott: 2009.10.19. Hétfő 16:41 Hozzászólások: 129 Tartózkodási hely: Tápé
|
Elküldve: 2010 Augusztus 30 (Hétfő), 21:30 Hozzászólás témája: |
|
|
Azt hiszem, pont itt, ebben a topicban olvastam Azt már meg nem mondom, hol és ki írta, de errefelé  _________________
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Olvasó Szárnybontogató

|
Elküldve: 2010 Augusztus 30 (Hétfő), 21:28 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
hol olvastad, hogy horcruxmaradvány? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Susie Lupin Szárnybontogató

Csatlakozott: 2009.10.19. Hétfő 16:41 Hozzászólások: 129 Tartózkodási hely: Tápé
|
Elküldve: 2010 Augusztus 30 (Hétfő), 20:44 Hozzászólás témája: |
|
|
Szerintem az "Ahol a kincsed, ott a szíved is." arra utalhat, hogy ha oda temették, a szíve akkor is ott marad, ahová/akihez élőként húzott, vagy valami ilyesmit veszek ki belőle A második meg valószínűleg a túlvilági életre utalhat...
Az a csecsemő elvileg Voldemort lelkének egy darabja. Először nem is tudtam mi/ki lehet az, nem értettem, miért nem lehet megmenteni, de aztán olvastam, hogy az egy horcruxmaradvány... Nos, így már értem, miért. _________________
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Olvasó Szárnybontogató

|
Elküldve: 2010 Augusztus 30 (Hétfő), 19:58 Hozzászólás témája: |
|
|
Egy ekkora regényfolyamban úgy tűnik, hogy jó sok összefüggés elfér. A hetedik olvasásakor az volt az érzésem, hogy egy nosztalgiakörútra kalauzol minket az írónő... minden könyvből volt ott utalás: újra láttunk testközelből sárkányt, a régi szerpelők sorra mind előbukkantak - már akik még az élők sorában vannak (Krum, Percy stb). És persze minden helyszín is visszaköszön: a king's cross, a szükség szobája, roxmorts -és az oda vezető alagutak - az igazgatói iroda, a gringotts..... pedig Harryék egyetlen napig se járnak iskolába!
De mivel a hatodikat olvastam legutóbb, abból idéznék: ezt meg telis tele szövik a belső keretek. Harrynek az elején nem kell félnie, mert Dumbledore-ral van. A barlangból kijövet viszont fordul a kocka: pont D. az, akinek nem kell félnie, hiszen Harryvel van.
Harry Scrimgeourral való összes találkozásakor töretlenül D. embere "ízig-vérig".
Harry megismétli D. szavait: csak akkor hagyja el az iskolát véglegesen, ha senki nem lesz többé hű hozzá - ez a mondat egyébként ugyanolyan sokat sejtető, mint az ominózus sírfeliratok: ahol a kincsed, ott a szíved is/ utolsó ellenségként a halál semmisül meg. Ezek vajon mire utalhatnak?
Ezeket ti hogyan értelemzitek?
És hogyan lehet értelmezni a csecsemőt a pályaudvaron, amíg Harry. D-ral beszélget a halálról?
Ezekből is lehet ám összefüggés, ha ügyesek vagyunk...  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |

Csatlakozott: 2010.08.09. Hétfő 23:33 Hozzászólások: 118 Tartózkodási hely: öhm... a gép előtt???
|
Elküldve: 2010 Augusztus 21 (Szombat), 14:26 Hozzászólás témája: |
|
|
vagy ha már az apósa, nyugodtan szólíthatja "apu"-nak is... xD
mondjuk, mivel a rokoni szálaik úgymond mélyebbről jönnek, régebbiek, tényleg jobban illene oda a nagybácsi szó  _________________ Orsi voltam x)
Avada kedavra!
crap. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Nemámka Sztorihajhász

|
Elküldve: 2010 Augusztus 21 (Szombat), 13:55 Hozzászólás témája: |
|
|
miért szerencse? O.o Remus csak legyen rokon Siriusszal
azt várom Harry mikor kezdi nagybácsizni Arthurt... _________________ The easy way rarely takes you straight to your destination. Which is why a hunter never turns back.
S.T.I.R.D. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: 2010 Augusztus 21 (Szombat), 13:52 Hozzászólás témája: |
|
|
még az a szerencse xD
se a Pettigrew-k...!
vagy igen?
akkor aztán végképp rokon lenne az egész bagázs! xD _________________ Orsi voltam x)
Avada kedavra!
crap. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Nemámka Sztorihajhász

|
Elküldve: 2010 Augusztus 21 (Szombat), 13:38 Hozzászólás témája: |
|
|
te jó ég O.o ez már sok nekem x'D
főleg hogy akkor Ginny is és Harry is rokonok, de főleg Potterék és Malfoyék
arról nem is beszélve, hogy James és Sirius is távoli unokatestvérek ez annyira jóó
áhá! tudom ki hiányzik. Lupinék sehol sincsenek a családfák közt?  _________________ The easy way rarely takes you straight to your destination. Which is why a hunter never turns back.
S.T.I.R.D. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: 2010 Augusztus 21 (Szombat), 1:12 Hozzászólás témája: |
|
|
| dorothy snape írta: | | Polaris írta: |
*Polaris besurran a kulcslyukon*
Hát ez tény, viszont most, hogy így olvasgatom a fejtegetést, nekem az jutott eszembe, amit asszem Sirius mondott talán az ötödik könyvben a Grimmauld téren, hogy tulképp minden aranyvérű varázslócsalád rokonságban áll. Szóval ennyi erővel, ha Harry lehetett Voldemort ill. Mardekár nagyon nagyon nagyon távoli rokona, akkor Ron, mint Weasley, miért nem? Pláne, hogy anno az egyik Blacket, Cedrellát, azért tagadták ki, mert összeházasodott Septimus Weasleyvel. A Blackek meg simán lehetettek anno valamilyen rokonságban nagyon nagyon nagyon távolról Mardival, Potterékkel meg tényleg lazán, hiszen Dorea Black Charlus Potterrel házasodott össze. Molly Weasley meg anno asszem Prewett-lány volt, azaz távoli rokona Ignatius Prewettnek, aki Lucretia Blacket vette feleségül. Szóval végül is mindenkit vissza lehet vezetni valahová, ha ennyi erővel kicsit értelmét is veszti ez a "csak Mardekár leszármazottai lehetnek VIP-k" - dolog...
*Polaris kisurran* |
Hm... érdekes, és igaz.
Mindenki rokona mindenkinek...  |
baszki mekkora vérfertőződés megy itt xD jó, távoli rokonok, de akk is fura.... _________________ Orsi voltam x)
Avada kedavra!
crap. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
GYK Sztorihajhász

Csatlakozott: 2007.12.01. Szombat 13:34 Hozzászólások: 2053 Tartózkodási hely: otthon/miskolc
|
Elküldve: 2010 Augusztus 20 (Péntek), 18:42 Hozzászólás témája: |
|
|
| Kittinkatt írta: | Más: elkezdtem újraolvasni a Bölcsek Kövét, és számomra újdonság volt. Amikor Dursleyék menekülnek a levelek elől, a szálloda, ahol megszállnak, egy Porf-Esek nevű városban van. Porfészek. Óriási TTB  |
ez tényleg zseniális volt tőle XD pont ezen röhögtem én, mikor két-három napja ahhoz a részhez értem... XD és vannak még ilyenek. magyar nyelv, TTB _________________ Wiii ^^ I pókocska
Imagine
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kittinkatt Szárnybontogató

Csatlakozott: 2006.07.20. Csütörtök 22:05 Hozzászólások: 82 Tartózkodási hely: valahol Roxmortsban
|
Elküldve: 2010 Augusztus 16 (Hétfő), 14:31 Hozzászólás témája: |
|
|
Hm, nem tudom. Valóban lehet, hogy oka volt, de szerintem hamarabb is eljutott volna Harryhez ez a nagy godric's hollowi kultusz.
Más: elkezdtem újraolvasni a Bölcsek Kövét, és számomra újdonság volt. Amikor Dursleyék menekülnek a levelek elől, a szálloda, ahol megszállnak, egy Porf-Esek nevű városban van. Porfészek. Óriási TTB  _________________ "Az igazság csodálatos dolog, de szörnyű is lehet, ezért nagyon óvatosan kell bánni vele." Albus Dumbledore
"Az élet verhetetlen tánctanár, ő titokban mégis a Halálhoz jár." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
dorothy snape Betűmániákus

Csatlakozott: 2010.03.28. Vasárnap 13:00 Hozzászólások: 5208 Tartózkodási hely: Roxfort, Fonósor, FBI iroda... egyszerre^^
|
Elküldve: 2010 Augusztus 09 (Hétfő), 20:15 Hozzászólás témája: |
|
|
| Kittinkatt írta: | Úr isten, 4 éve írtam ide utoljára... Hát maradjon csak jótékony homályban
Én TTB fordítását szeretném kiemelni, szerintem zseniális, hogy egy olyan művet, ami alapvetően tele van utalásokkal a mitológiára és angolul is tele van nyelvjátékokkal, úgy fordított le, hogy magyarul is élvezhető legyen. Rengetegszer volt olyan érzésem olvasás közben, hogy ez ismerős valahonnan, vagy mintha ismerősen hangzana. Pl a Kóbor Grimbuszban ott van a Grimm-testvérek neve, Suette-Polts prof nevében a szú ette polc, vagy nekem Lumpsluck nevéről mindig a lumpolni ige jut az eszembe... Kicsit zsák a foltját, ahogy Rowling könyve TTB kezei közé került.
Ami még nekem fontos volt, hogy Rowling összeszedte egy kalap alá az összes mitologikus lényt (sárkány, kentaur, vámpír, vasorrú bába, vérfarkas, unikornis, sellő és még sorolhatnám) és úgy építette be a világába, hogy amikor olvastam, minden sornál úgy éreztem, hogy valami a helyére került, klappolt minden (kábé az 5. könyvig).
A beszélő nevekről, a Roxfort titkaiban olvastam, hogy az angolban létezik egy bizonyos Fazekasok Sírmezeje (a Potter fazekast jelent), ahová az árvákat, nincsteleneket, és ismeretlen személyeket temették. Hátborzongatóan jól odaillő név, hisz Harry árva.
Lockhart neve kicsit nyers fordításban "zárt szív", ami összecsengve a Gilderoy jelentésével (olyan tárgy, ami aranynak tűnik, de csak aranyozott, tehát a bevonat alatt olcsó réz található) jól mutatja a prof igazi jellemét.
Illetve a kedvenc varázsigém is Lockharté: Hessberöpsi tündemanca! Ami még megközelíti, az a Leperex, az Exlukhops, a Pofix és a Suvickus. Bámulatos, mit bele nem lehet sűríteni egy szóba  |
Egyet értek veled, szerintem mind Rowling, mint TTB nagyon kreatív volt s neveket illetően. (Erre főként egy novella fordításnál jöttem rá, amikor egy bájital hozzávaló nevét kerestem.) _________________
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kittinkatt Szárnybontogató

Csatlakozott: 2006.07.20. Csütörtök 22:05 Hozzászólások: 82 Tartózkodási hely: valahol Roxmortsban
|
Elküldve: 2010 Augusztus 09 (Hétfő), 13:00 Hozzászólás témája: |
|
|
Úr isten, 4 éve írtam ide utoljára... Hát maradjon csak jótékony homályban
Én TTB fordítását szeretném kiemelni, szerintem zseniális, hogy egy olyan művet, ami alapvetően tele van utalásokkal a mitológiára és angolul is tele van nyelvjátékokkal, úgy fordított le, hogy magyarul is élvezhető legyen. Rengetegszer volt olyan érzésem olvasás közben, hogy ez ismerős valahonnan, vagy mintha ismerősen hangzana. Pl a Kóbor Grimbuszban ott van a Grimm-testvérek neve, Suette-Polts prof nevében a szú ette polc, vagy nekem Lumpsluck nevéről mindig a lumpolni ige jut az eszembe... Kicsit zsák a foltját, ahogy Rowling könyve TTB kezei közé került.
Ami még nekem fontos volt, hogy Rowling összeszedte egy kalap alá az összes mitologikus lényt (sárkány, kentaur, vámpír, vasorrú bába, vérfarkas, unikornis, sellő és még sorolhatnám) és úgy építette be a világába, hogy amikor olvastam, minden sornál úgy éreztem, hogy valami a helyére került, klappolt minden (kábé az 5. könyvig).
A beszélő nevekről, a Roxfort titkaiban olvastam, hogy az angolban létezik egy bizonyos Fazekasok Sírmezeje (a Potter fazekast jelent), ahová az árvákat, nincsteleneket, és ismeretlen személyeket temették. Hátborzongatóan jól odaillő név, hisz Harry árva.
Lockhart neve kicsit nyers fordításban "zárt szív", ami összecsengve a Gilderoy jelentésével (olyan tárgy, ami aranynak tűnik, de csak aranyozott, tehát a bevonat alatt olcsó réz található) jól mutatja a prof igazi jellemét.
Illetve a kedvenc varázsigém is Lockharté: Hessberöpsi tündemanca! Ami még megközelíti, az a Leperex, az Exlukhops, a Pofix és a Suvickus. Bámulatos, mit bele nem lehet sűríteni egy szóba  _________________ "Az igazság csodálatos dolog, de szörnyű is lehet, ezért nagyon óvatosan kell bánni vele." Albus Dumbledore
"Az élet verhetetlen tánctanár, ő titokban mégis a Halálhoz jár." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |

Csatlakozott: 2010.03.28. Vasárnap 13:00 Hozzászólások: 5208 Tartózkodási hely: Roxfort, Fonósor, FBI iroda... egyszerre^^
|
Elküldve: 2010 Augusztus 08 (Vasárnap), 16:32 Hozzászólás témája: |
|
|
| Polaris írta: |
Hát ez tény, viszont most, hogy így olvasgatom a fejtegetést, nekem az jutott eszembe, amit asszem Sirius mondott talán az ötödik könyvben a Grimmauld téren, hogy tulképp minden aranyvérű varázslócsalád rokonságban áll. Szóval ennyi erővel, ha Harry lehetett Voldemort ill. Mardekár nagyon nagyon nagyon távoli rokona, akkor Ron, mint Weasley, miért nem? Pláne, hogy anno az egyik Blacket, Cedrellát, azért tagadták ki, mert összeházasodott Septimus Weasleyvel. A Blackek meg simán lehetettek anno valamilyen rokonságban nagyon nagyon nagyon távolról Mardival, Potterékkel meg tényleg lazán, hiszen Dorea Black Charlus Potterrel házasodott össze. Molly Weasley meg anno asszem Prewett-lány volt, azaz távoli rokona Ignatius Prewettnek, aki Lucretia Blacket vette feleségül. Szóval végül is mindenkit vissza lehet vezetni valahová, ha ennyi erővel kicsit értelmét is veszti ez a "csak Mardekár leszármazottai lehetnek VIP-k" - dolog...
*Polaris kisurran* |
Hm... érdekes, és igaz.
Mindenki rokona mindenkinek...  _________________
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Polaris Zöldfülű

|
Elküldve: 2010 Augusztus 08 (Vasárnap), 15:04 Hozzászólás témája: |
|
|
| dorothy snape írta: | | Luna Aurora írta: |
viszont a hetesben Ron is kinyitja, utánozva Harry sziszegését |
ez igaz, bár... nekem ez mindig is furcsa volt... talán kicsit elkapkodott, oké nem tudta máshogy megoldani... |
*Polaris kisurran* _________________
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Emyke Könyvmoly

Csatlakozott: 2010.03.18. Csütörtök 12:17 Hozzászólások: 1081 Tartózkodási hely: Mardekáros klubhelyiség:D valahol Perselussal...Joviland
|
Elküldve: 2010 Augusztus 05 (Csütörtök), 15:11 Hozzászólás témája: |
|
|
de jó ez a topic van egy haverom, akivel elemző munkát végzünk az egyik HP klubban, és lehet találni érdekes dolgokat a könyvekben.
sok aprósággal foglalkoztunk már és nehéz is mindet felsorolni ide:D
majd összeszedek párat és leírom, mikre jöttünk rá:d _________________ Eleven Álomkép
Pitonista Boszorka- IEPP
Büszke Dracoista Papnő
UEI, a vírusok, körlevelek, és függőség miatt:D |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
csajmacska Írópalánta

Csatlakozott: 2009.07.15. Szerda 15:21 Hozzászólások: 270 Tartózkodási hely: Régebben óvodában, most már kórházban
|
Elküldve: 2010 Augusztus 05 (Csütörtök), 12:30 Hozzászólás témája: |
|
|
| Hildegard írta: | | Grindelwald? Tudjátok, mit jelent? Beteg erdő. Németül. Tehát: Lily, még az is lehet, hogy német volt... és igen, a hetedik könyv hangulata és lényege tagadhatatlanul a 2.WW-re "hajaz". |
Viszont Jan Colie azt írta a regényében, hogy van egy olyan város Svájcban, hogy Grindelwald. Tehát, az biztos, hogy német ajkú, de szerintem inkább svájci, mint német.
csajmacska fejtegetését hallották
Ui.: ha visszaolvastok, akkor észreveszitek, hogy ezt a témát már egyszer felhozták. Csak gondoltam szólok.  _________________ Macsek  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: 2010 Augusztus 05 (Csütörtök), 11:07 Hozzászólás témája: |
|
|
| Luna Aurora írta: |
viszont a hetesben Ron is kinyitja, utánozva Harry sziszegését |
ez igaz, bár... nekem ez mindig is furcsa volt... talán kicsit elkapkodott, oké nem tudta máshogy megoldani... _________________
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Luna Aurora Ó-nagy-admin "on stage"

Csatlakozott: 2006.06.14. Szerda 14:22 Hozzászólások: 21243 Tartózkodási hely: Mesevilág
|
Elküldve: 2010 Augusztus 05 (Csütörtök), 10:59 Hozzászólás témája: |
|
|
| silverspirit írta: | A második könyvben a Titkok kamráját csak Mardekár leszármazottai nyithatták ki. Ez volt Voldemort. Peddig Harryre is gyanakodtak és nem véletlenül.
Voldemort felmenői között ott vannak a Peverellek, akik vérrokonai Mardekárnak, csak hát a pár száz év....
A két fiatalabb Peverell testvér halál Ereklyéi mindig a leszármazottakhoz került. A kő voldemort nagyapjához, míg a köppeny Harryhez. Tehát Harry ősei között Mardekár is ott van. így igazából ő is kinyithatta volna a kamrát, és lehet hogy a félresikerült átok nélkül is párszaszájú lenne.
Tehát Harry és Voldemort bár nagyon távoli, de rokonok.
Az okfejtést a 7. könyvben találhatjátok meg, mikor a halál erekjéiről van szó, meg az utána levő fejezetről |
viszont a hetesben Ron is kinyitja, utánozva Harry sziszegését _________________
I'm Team Emmett because he’s played by Kellan! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kykyke Könyvmoly

Csatlakozott: 2009.06.06. Szombat 11:33 Hozzászólások: 1278 Tartózkodási hely: Dean és Jacob szíve csücsökjében.
|
Elküldve: 2010 Augusztus 05 (Csütörtök), 10:10 Hozzászólás témája: |
|
|
| Lily Potteri írta: | Ez nem tudom, hogy annak számít-e, de ma jöttem rá valamire.
Dumbledore 1945-ben győzte le Grindelwaldot.
Na már most. A második világháborúnak 1945-ben volt vége, ahol az angolok (meg persze USA és a szövetségesek) nyertek.
S bár Grindi nem volt német, de eléggé hasonlítottak az eszméi.
Biztos, hogy ez nem véletlen  |
Persze, hogy nem, én hallottam/olvastam valahol, hogy Rowling sok ihletett merített a 2. VH-ból, pl. Voldemort igencsak Hitleri módszerekkel élt... ugyebár... Persze ott, akkoriban nem volt egy hős kisfiú, később nagyfiú, aki megmenti őket...  _________________ "...Nem vagy egyedül a sorsod szigetén, hisz összeköt a végzet, összeér a lánc... Nézz csak szét és meglátsz..." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Hildegard Fanficbúvár

Csatlakozott: 2010.04.02. Péntek 15:32 Hozzászólások: 728 Tartózkodási hely: Over, over the rainbow... Quantico, Virginia :D
|
Elküldve: 2010 Július 27 (Kedd), 23:41 Hozzászólás témája: |
|
|
Grindelwald? Tudjátok, mit jelent? Beteg erdő. Németül. Tehát: Lily, még az is lehet, hogy német volt... és igen, a hetedik könyv hangulata és lényege tagadhatatlanul a 2.WW-re "hajaz". _________________ OFFLINE OKTÓBERIG!!
boldogbüszke
EKLE tojó,
Dracoista papnő,
NAGYON NAGYON Kórosan Kriminális,
Alpesi Milkalány és
Breizler Ödönke-fan
TEAM KENNY! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Lily Potteri Fanfic-faló

Csatlakozott: 2007.08.24. Péntek 20:19 Hozzászólások: 2487 Tartózkodási hely: Dracoista szentély - Slash főosztály
|
Elküldve: 2010 Július 15 (Csütörtök), 19:21 Hozzászólás témája: |
|
|
Ez nem tudom, hogy annak számít-e, de ma jöttem rá valamire.
Dumbledore 1945-ben győzte le Grindelwaldot.
Na már most. A második világháborúnak 1945-ben volt vége, ahol az angolok (meg persze USA és a szövetségesek) nyertek.
S bár Grindi nem volt német, de eléggé hasonlítottak az eszméi.
Biztos, hogy ez nem véletlen  _________________
Dracoista papnő  SLASH Osztályvezető
Long live Drarry!!! Megszállottan őrült Drarrys slasher |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
silverspirit Zöldfülű

Csatlakozott: 2008.08.14. Csütörtök 8:08 Hozzászólások: 11 Tartózkodási hely: Tündérország közepe, Perselus ölében!!!
|
Elküldve: 2010 Június 23 (Szerda), 12:00 Hozzászólás témája: |
|
|
A második könyvben a Titkok kamráját csak Mardekár leszármazottai nyithatták ki. Ez volt Voldemort. Peddig Harryre is gyanakodtak és nem véletlenül.
Voldemort felmenői között ott vannak a Peverellek, akik vérrokonai Mardekárnak, csak hát a pár száz év....
A két fiatalabb Peverell testvér halál Ereklyéi mindig a leszármazottakhoz került. A kő voldemort nagyapjához, míg a köppeny Harryhez. Tehát Harry ősei között Mardekár is ott van. így igazából ő is kinyithatta volna a kamrát, és lehet hogy a félresikerült átok nélkül is párszaszájú lenne.
Tehát Harry és Voldemort bár nagyon távoli, de rokonok.
Az okfejtést a 7. könyvben találhatjátok meg, mikor a halál erekjéiről van szó, meg az utána levő fejezetről _________________ pusy mindenkinek |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
UnicornFairy Szárnybontogató

Csatlakozott: 2010.03.10. Szerda 10:00 Hozzászólások: 79 Tartózkodási hely: Out of my mind. Back in 5 minutes.
|
Elküldve: 2010 Június 18 (Péntek), 22:23 Hozzászólás témája: |
|
|
| Writ írta: | | SzJ írta: | | jan collie írta: |
és tééényleg!! Fleur=virág. na ezen jót vigyorogtunk, anita, a francica lány nem értette, hogy mit röhögünk évával, mondom neki: ááá, csak egy HPs szeretplő, Fleur Delacour. mire anita: a szív virága?
azt jelenti Fluer neve, csak máshogy kéne írni. asszem: Fleur de la couer... nem tom, valami hasonló. de tök jó, nem? a szív virága=Fleur Delacour. |
Ha jól emlékszem akkor az udvar virága, mert így kiejtés alapján stimmelne a szív virága is, de akkor vmi spéci francia betű szerepelne a Delacourban, ami viszont láthatóan nem történik. Asszem Jo néni oldalán olvastam, de vhol mindenképpen, mert magamtól nem jönnék rá ilyesmire, főleg, hogy a bonzsúron kívül egy büdös kukkot nem tudok franciául!  |
a szív úgy tudom, h "coeur", mindenesetre latinul "cor".
- Apa, hogy van helyesen: La coeur vagy Le coeur?
- EGyik sem. Likőr. |
Tényleg keri/udvari virág (Igen, franciát tanul a kis unikornistündérke... ) Mert a la coeur az tényleg szív, de a la cour az a kert. És ugye a de mint birtokos jelző = A kert virága (Fleur de la Cour)
(És kiejtésben a cour az "kúr" a coeur pedig "kőr" - tudjátok, franciakártya ) _________________
Nem látlak, tehát ne tégy úgy, mintha ott lennél! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: 2010 Június 12 (Szombat), 21:47 Hozzászólás témája: |
|
|
Ezt nem tudtam hova írni, de szerintem itt a legjobb a helye
Ez csak érdekesség:
Az Egyesült Államokban nemrégiben megrendezték a Főiskolák Közötti Kviddics Világkupa Fesztivált. A mérkőzések helyszínéül szolgáló Middleburyben úgy másfél éve kezdett néhány diák a Rowling könyveiből vett szabály alapján játszani, majd a vasárnapi edzések mind népszerűbbé váltak - olyannyira, hogy vannak, akik már kifejezetten a muglikviddics miatt jelentkeztek ebbe az intézménybe. A srácokat cseppet sem zavarja, hogy a lábuk közé fogott seprűvel nem tudnak repülni, ahogy az sem, hogy az aranycikeszt egy szélsebesen futó fiú alakítja. A mostani "világkupára" a csapatok rndszeres edzéssel készültek, és saját színeikben versenyeztek, akárcsak Harryék - csak talán egy kicsit jobban szórakoztak közben.
A nottinghami Robert Mellors elemi iskolában Harry Potter-módszer szerint tanítanak. Ez annyit tesz, hogy a nebulók olyan egyenruhát viselnek, mint a Roxfort tanoncai, tantárgyaikat Harry, Ron és Hermione tanmenete után nevezték el, az iskola egyes épületeit átkeresztelték Griffendélnek, Mardekárnak, Hollóhátnak és Hugrabugnak. Matematikaórán "varázspálcát" használnak, angolórán a sorozat első könyvéből, a Harry Potter és a Bölcsek Kövéből választhatnak egy fejezetet, hogy azt elemezhessék, tornaórán a seprűnyélen való egyensúlyozást tanulják, természettudomány-órán pedig a füvek rejtelmeivel ismerkednek. Aki még inkább el kíván merülni a varázslóvilágban, annak érdemes rendszeresen olvasnia a Reggeli Prófétát, amelynek legutóbbi száma olyan izgalmas témákat dolgoz fel, mint a Mágiaügyi Minisztérium által bevezetni kívánt varázspálcaadó, a Pénzügyi rovatban tanácsot adnak, mi tegyünk, ha anyósunk házisárkánnyá változik. A szerkesztőség amúgy éppen kalandvágyó, terhelhető és elhivatott munkatársakat keres. A fizetségről nem ejtenek szót, csak a juttatásokról: faláb, hallókészülék, rokkantsági segély, ingyen koporsó és sírfelirat.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Luciatus Menthetlenül fanatikus

Csatlakozott: 2006.06.26. Hétfő 11:56 Hozzászólások: 20035 Tartózkodási hely: Sosehol
|
Elküldve: 2010 Máj. 09 (Vasárnap), 8:59 Hozzászólás témája: |
|
|
ez meg már igen-igen off, maradjunk a témánál, ne meggyőzzük egymást, hanem az összefüggésekről beszéljünk _________________ Van a bal zsebemben egy térkép, meg egy mágnes, Egy vers, meg egy palack víz - Mohai Ágnes.
Az első kettő jó a rákra, meg az AIDS-re, A többitől meg javul a világ összes népe. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Lil Snape Dogg Merengőfüggő

Csatlakozott: 2008.11.28. Péntek 22:29 Hozzászólások: 8666 Tartózkodási hely: Nyár, szünetek : Fonó Sor iskolaidő: Roxfort, Piton lakosztálya :D
|
Elküldve: 2010 Máj. 08 (Szombat), 23:35 Hozzászólás témája: |
|
|
Igen-igen makacs vagyok  _________________ Büszke Dracoista Papnő keresztapa főosztály vezető
Pitonista boszi
UEI tag
team pOFFázók felélesztési tag. Harry Potter RolePlay |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
csajmacska Írópalánta

Csatlakozott: 2009.07.15. Szerda 15:21 Hozzászólások: 270 Tartózkodási hely: Régebben óvodában, most már kórházban
|
Elküldve: 2010 Máj. 08 (Szombat), 23:12 Hozzászólás témája: |
|
|
Akkor nem is tudlak meggőzni Lil Esetleg valaki más?  _________________ Macsek  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |

Csatlakozott: 2008.11.28. Péntek 22:29 Hozzászólások: 8666 Tartózkodási hely: Nyár, szünetek : Fonó Sor iskolaidő: Roxfort, Piton lakosztálya :D
|
Elküldve: 2010 Máj. 08 (Szombat), 20:30 Hozzászólás témája: |
|
|
Igen lehet, hogy igazad van én mégis úgy gondolom, hogy nem ezért látja Harry Voldemort gondolatait  _________________ Büszke Dracoista Papnő keresztapa főosztály vezető
Pitonista boszi
UEI tag
|
| Vissza az elejére |
|
 |
csajmacska Írópalánta

|
Elküldve: 2010 Máj. 08 (Szombat), 14:43 Hozzászólás témája: |
|
|
Hiába éreznek bármit is, ha azt Harry nem hallja őket. Harry csak a tároló személyek gondolatait hallja. Voldemort is egy ilyen "tároló személy", a megmaradt lélekdarabjának tárolója. A gondolatait hallja, mert Voldemort is egy horkrux. De Voldemort esetében az érzések is jelen vannak, mert Harryben van a lelkének egy darabja. Viszont Voldemort nem tudja Harry érzéseit, mert benne nincsen Harryből egy darab se. Ez így logikus. Harry tehát nem hallhatja a horkruxok érzéseit, mert például nincsen Harryben Nagini lelkének egy darabja.
Alapból a medálnak nincsenek gondolatai, amit hallhatna, mert nincs neki agya. Voldemort csak a lelkének egy darabját adta oda nekik. Amikor viszont kilépnek a medálból a szellem-Harry és a szellem- Hermione, akkor azok lopott gondolatok, amiket Rontól szereztek. Alapból nem képesek gondolatra. A napló is csak emlékeket dolgoz föl, mint egy számítógép. Nem képes gondolkodni, de bizonyos "parancsra" azt teszi, amit kell. A napló csak Ginny érzéseire reagált.
HA Harry szállta meg Voldemortot, akkor csak öntudatlanul kialakult egy kapcsolat, ami akár lehetne az én elméletem alapján is. A kettő nem zárja ki egymást  _________________ Macsek  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: 2010 Máj. 08 (Szombat), 14:16 Hozzászólás témája: |
|
|
A tárgyak nem éreznek hanem a benne lakó horcrux érez dolgokat... és VOldi nem szálta meg HArryt, hanem Harry lépett be az elméjébe. _________________ Büszke Dracoista Papnő keresztapa főosztály vezető
Pitonista boszi
UEI tag
|
| Vissza az elejére |
|
 |
csajmacska Írópalánta

|
Elküldve: 2010 Máj. 08 (Szombat), 14:14 Hozzászólás témája: |
|
|
Attól még, hogy nem tudott volna róla, miért ne tudta volna használni? Harry se tudta (a 2. részben), hogy tud a kígyókkal beszélni, mégis tudta használni a nyelvet.
És igen, Voldemort ekkor jött rá, hogy Harry látta a támadást. De nem tudta, hogy miért, és Dumbledore szerint félt is. Miért félt volna, ha érti, hogy mi történt, mert tudja, hogy ő szállta meg Harryt? Akkor semmi félelme nem lett volna. Aztán megpróbált belépni Harry elméjébe belépni és sikerült neki, mert Harry nem tudta lezárni az elméjét, mert benne volt egy lélekdarabja.
Harry biztos érzett volna valamit a többi horkrux érzéseiből, ha lettek volna nekik. A kígyónál, nem a lélekdarab gondolatait hallottuk, hanem a kígyóét. És mivel egy pohár/medál/gyűrű/könyv alapból nem érez semmit, ezért gondolom Harry sem érzett semmit. _________________ Macsek  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: 2010 Máj. 08 (Szombat), 13:01 Hozzászólás témája: |
|
|
| Idézet: | | Újraolvastam ezt a részt és szerintem ez az indok helytelen. Ha Voldemort megszállta a kígyót és megszállta Harryt is, akkor Voldemort gondolatait kellene hallanunk, nem? De nem ez van, hanem Nagini gondolatait halljuk. "Jó lenne belemélyeszteni a fogaimat". Például. Ez pedig azért van, mert a két horkrux kapcsolódott össze. |
ez az érv helytelen. VOldemort nem tudott a kapcsolatról. Csak azért tudott Harry belemenni, mert az elméjük úgymond összekapcsolódott. Azt hiszem Voldi akkor tudta meg pont ennél a kígyós esetnél. De nem hiszem, hogy Nagini horcrux voltára akart utalni.
Ha tényleg helyes lenne az érvelésed-bocs- akkor Harry miért nem került kapcsolatba a többivel? mert akkor szerintem azokat is érezte volna valahogyan  _________________ Büszke Dracoista Papnő keresztapa főosztály vezető
Pitonista boszi
UEI tag
|
| Vissza az elejére |
|
 |
csajmacska Írópalánta

|
Elküldve: 2010 Máj. 08 (Szombat), 9:34 Hozzászólás témája: |
|
|
Ezt mondta Dumbledore is, de ezt akkor mondta, amikor még nem akarta elmondani Harrynek, hogy benne is van egy horkrux. Tehát akár hazudhatott is, nem?
Ráadásul ez azt is megmagyarázza, hogy miért nem tudta Harry kizárni Voldemortot a fejéből az okklumenciával. Hiszen igazából Voldemort nem legimenciát használt, hanem a lélekdarabon kersztül nézett bele a fejébe. Viszont ezt Voldemort se tudta, hogy ezt csinálja, szerintem meg volt győződve róla, hogy ez azért van, mert ő egy nagy varázsló. És Dumbi is ezt mondta, hogy Voldemort nem tudja, hogy miért sikerül neki.
Felmerülhet egy kérdés, hogy hogy sikerült bejutnia Harrynek/Voldemortnak bejutnia Harrybe/Naginibe, ha nem akarja? Szerintem ez úgy működik, mint amikor Harry elősször beszélt párszaszóul. Nem tudta, hogy tudja csinálni, de megtette és utána már szabadon tudja használni, amikor csak akarja.
mod.szerk.
| Midnights Prophet írta: | | Lil Snape Dogg írta: | | ... mert Voldemort is a kígyóban volt úgymond ... |
De azért volt Naginiben, mert horcrux volt, vagy nem?
Mondjuk, ha ez így korrekt, akkor éreznie kellett volna, hogy Harryék pusztítják a drágaságait...  |
Ez az indok is sántít, mert mikor is történt ez? Amikor Harry aludt. Tehát egy olyan tudatállapot kell ahhoz, hogy összekapcsolódjanak, mint például az alvás, a meditálás vagy a legimencia. Mindenképp egy módosult tudatállapot. Én nem hiszem, hogy Voldemort sokat meditálna, vagy bárki is megpróbálna betörni az elméjébe. Az alvás viszont érdekes, mert a horkruxokat mikor pusztították el? A napló este volt, de akkor még nem volt teste, tehát nem érezhette. A gyűrű gondolom nappal történt. A medál este volt, de lehet, hogy akkor se aludt (egyébként sem hiszem, hogy Voldemort van annyira emberi, hogy sokat kellene aludnia). A poharat, a medált, Harryt és a kígyót a roxforti csata hevében pusztították el és akkor Voldemort száz százalék, hogy nem aludt. Tehát nem érezte az elpusztulásukat, mert nem aludt.
| Lil Snape Dogg írta: | Nem nem azért volt benne mert horcrux volt, hanem hogy ellenőrizze megszállta a kígyót  |
Újraolvastam ezt a részt és szerintem ez az indok helytelen. Ha Voldemort megszállta a kígyót és megszállta Harryt is, akkor Voldemort gondolatait kellene hallanunk, nem? De nem ez van, hanem Nagini gondolatait halljuk. "Jó lenne belemélyeszteni a fogaimat". Például. Ez pedig azért van, mert a két horkrux kapcsolódott össze. _________________ Macsek 
A hozzászólás legutóbb csajmacska által 2010 Máj. 08 (Szombat), 11:49-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: 2010 Máj. 08 (Szombat), 0:31 Hozzászólás témája: |
|
|
Nem nem azért volt benne mert horcrux volt, hanem hogy ellenőrizze megszállta a kígyót  _________________ Büszke Dracoista Papnő keresztapa főosztály vezető
Pitonista boszi
UEI tag
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Midnights Prophet Szárnybontogató

Csatlakozott: 2009.09.29. Kedd 15:43 Hozzászólások: 131 Tartózkodási hely: Egy vendéglőben a világ végén, valahol D. Adams mellett ücsörgök.
|
Elküldve: 2010 Máj. 08 (Szombat), 0:27 Hozzászólás témája: |
|
|
| Lil Snape Dogg írta: | | ... mert Voldemort is a kígyóban volt úgymond ... |
De azért volt Naginiben, mert horcrux volt, vagy nem?
Mondjuk, ha ez így korrekt, akkor éreznie kellett volna, hogy Harryék pusztítják a drágaságait...  _________________ Azt mondtad: léggömböt? Azt a nagy buborékot gondolod, ami olyan színes és fel szokták fújni?!... Mulatság és öröm és vidulás... és ének és tánc, hipp-hopp, hejehuja... azt akarod mondani? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: 2010 Máj. 07 (Péntek), 18:06 Hozzászólás témája: |
|
|
De szerintem meg nem azért látta, mivel Dumbi vagy vki mondta is, hogy valószínűleg azért látta, mert Voldemort is a kígyóban volt úgymond és ugye jött ez a kapcsolat. Amúgy nem szállta meg Voldi. szóval ebben nem értek egyet bocsi  _________________ Büszke Dracoista Papnő keresztapa főosztály vezető
Pitonista boszi
UEI tag
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Meg Smith Szárnybontogató

|
Elküldve: 2010 Máj. 07 (Péntek), 18:01 Hozzászólás témája: |
|
|
| csajmacska írta: | Én újraolvastam az első könyvet és nagyot mosolyogtam néhány elejtett megjegyzésen. Például akkor, amikor a bankban járnak, akkor Hagrid mondja, hogy az mélyebb széfeknél vannak sárkányok és ezután mondja, hogy mindig vágyott egyre. Amikor pedig a hetedik részben Harry lopni megy vissza, akkor pedig találkoznak is eggyel
Az első vacsoránál a szellemekről beszélgetnek és akkor szóba kerül a Véres Báró. Harry kérdezi, hgy miért véres a ruhája, erre meg mondja Nick, hogy soha sem kérdezte. A hetedik részben pedig ki is derül, hogy miért az.
Amikor az ötödiket olvastam akkor meg rájöttem, hogy nem azért látta Harry Mr. Weasley támadását, mert Voldemort megszállta őt, hanem azért, mert mind a ketten horkruxok (ő is meg Nagini is). Így az egyik lélekdarab "láthatja" a másikat. Ezért nem tudott Voldemort arról, hogy Harry látta a támadást. Viszont amikor kiderült, akkor félt is, mert nem tudta, hogy miért történt, mert nem tudott arról, hogy Harryben is van egy lélekdarabja. Ezt mondta Dumbledore is, csak kihagyta belőle a lényeget. Érdekes, nem? |
Azért látta? Ez nekem le sem esett... Nem jutott el a tudatomig. O_o _________________ Az íráshoz nem kell más, csak idő és pihent agy. Meg persze egy toll sem árt. (Benjamin Rascal) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
csajmacska Írópalánta

|
Elküldve: 2010 Máj. 02 (Vasárnap), 17:39 Hozzászólás témája: |
|
|
Én újraolvastam az első könyvet és nagyot mosolyogtam néhány elejtett megjegyzésen. Például akkor, amikor a bankban járnak, akkor Hagrid mondja, hogy az mélyebb széfeknél vannak sárkányok és ezután mondja, hogy mindig vágyott egyre. Amikor pedig a hetedik részben Harry lopni megy vissza, akkor pedig találkoznak is eggyel
Az első vacsoránál a szellemekről beszélgetnek és akkor szóba kerül a Véres Báró. Harry kérdezi, hgy miért véres a ruhája, erre meg mondja Nick, hogy soha sem kérdezte. A hetedik részben pedig ki is derül, hogy miért az.
Amikor az ötödiket olvastam akkor meg rájöttem, hogy nem azért látta Harry Mr. Weasley támadását, mert Voldemort megszállta őt, hanem azért, mert mind a ketten horkruxok (ő is meg Nagini is). Így az egyik lélekdarab "láthatja" a másikat. Ezért nem tudott Voldemort arról, hogy Harry látta a támadást. Viszont amikor kiderült, akkor félt is, mert nem tudta, hogy miért történt, mert nem tudott arról, hogy Harryben is van egy lélekdarabja. Ezt mondta Dumbledore is, csak kihagyta belőle a lényeget. Érdekes, nem? _________________ Macsek  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Meg Smith Szárnybontogató

|
Elküldve: 2010 Április 22 (Csütörtök), 20:18 Hozzászólás témája: |
|
|
Ezt az apróságot fedeztem fel: az első részben Hermione felejti el, hogy tud varázsolni, és Ron juttatja az eszébe; a hetedikben fordítva. Hát nem tök aranyos?  _________________ Az íráshoz nem kell más, csak idő és pihent agy. Meg persze egy toll sem árt. (Benjamin Rascal) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Hildegard Fanficbúvár

Csatlakozott: 2010.04.02. Péntek 15:32 Hozzászólások: 728 Tartózkodási hely: Over, over the rainbow... Quantico, Virginia :D
|
Elküldve: 2010 Április 04 (Vasárnap), 13:47 Hozzászólás témája: |
|
|
| Emily Piton írta: | | Most, így hajnali kettő tájt nem igazán jut eszembe valami fenomenális elemzés, csak egy apróság, ami feltűnt. Az első regény elején említésre kerül Dumledore öngyújtója, amikor is teljesen lényegtelennek tűnik (habár a filmben eléggé kihangsúlyozzák), de viszont a 7. részben újra szerepe lesz, s ilyen volt Sirius motorja is. |
Önoltó, nem öngyújtó  _________________ OFFLINE OKTÓBERIG!!
boldogbüszke
EKLE tojó,
Dracoista papnő,
Alpesi Milkalány és
Breizler Ödönke-fan
TEAM KENNY! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Emily Piton Szárnybontogató

Csatlakozott: 2010.01.10. Vasárnap 15:59 Hozzászólások: 83 Tartózkodási hely: Pécs
|
Elküldve: 2010 Április 04 (Vasárnap), 1:56 Hozzászólás témája: |
|
|
Most először tévedtem erre a topicra, de annyira magragadott, hogy muszáj volt az elejétől kezdve elolvasnom. Sokszor megdöbbenve olvastam, a tényeket, s ötleteket, amikben nagy igazság lehet, vagy éppen csak beleképzelt okfejtések, amik rendesen beindítják az ember fantáziáját.
Rengeteg olyan dolgot ismertem meg, amik hiányos műveltségemre utalnak , például megdöbbentem, hogy Nicolas Flamel élő személy volt, valamint gyér nyelvismereteim hiányában a névválasztások is meglepően érdekesnek bizonyultak. Számomra a legérdekesebb fejtegetések azonban a sakkjátszma elemzések, valamit a Siriusos okfejtések voltak, amiken igencsak elgondolkodtam. Mindenesetre elmondható, hogy az egész mű egy jól felépített „játék”, amit frappánsan tár elénk az írónő.
Most, így hajnali kettő tájt nem igazán jut eszembe valami fenomenális elemzés, csak egy apróság, ami feltűnt. Az első regény elején említésre kerül Dumledore öngyújtója, amikor is teljesen lényegtelennek tűnik (habár a filmben eléggé kihangsúlyozzák), de viszont a 7. részben újra szerepe lesz, s ilyen volt Sirius motorja is. Amikor olvastam, nekem mindjárt feltűnt: jé, ez már az első részben is volt. Hát én most csak ennyivel tudtam hozzájárulni, a tartalom bővítéséhez.
Üdv mindenkinek!
Emily Piton
ui.: Nincs meg véletlenül valakinek a Roxfort titkai ebook-ban vagy nem tudjátok, honnan tudnám letölteni. Nagyon megköszönném, ha tudnátok segíteni, mert szívesen elolvasnám.
Előre is köszi! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Midnights Prophet Szárnybontogató

Csatlakozott: 2009.09.29. Kedd 15:43 Hozzászólások: 131 Tartózkodási hely: Egy vendéglőben a világ végén, valahol D. Adams mellett ücsörgök.
|
Elküldve: 2010 Április 03 (Szombat), 12:26 Hozzászólás témája: |
|
|
Nekem az egész túl izzadtságszagú. Főleg Dumbledore lila talárja. _________________ Azt mondtad: léggömböt? Azt a nagy buborékot gondolod, ami olyan színes és fel szokták fújni?!... Mulatság és öröm és vidulás... és ének és tánc, hipp-hopp, hejehuja... azt akarod mondani? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HilarioN Fanficbúvár

Csatlakozott: 2009.10.20. Kedd 19:34 Hozzászólások: 579 Tartózkodási hely: a laptop előtt :S
|
Elküldve: 2010 Április 02 (Péntek), 22:07 Hozzászólás témája: |
|
|
Te jó ég. Huhh. Ez azért nagyon durva... örülök, hogy ezt ide betetted, mert még nem hallottam, de most nagyon megfogott...
ezen fogom rágni az agyamat most órákig, holott a frisseimet kellene írnom áááh...  _________________ Őszülő szülők
betűk csorognak
a falból, a levesből.
félrenyeltem őket. -- Villette |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Hildegard Fanficbúvár

|
Elküldve: 2010 Április 02 (Péntek), 21:28 Hozzászólás témája: |
|
|
Az általam már többször olvasott, és elismert sakkteória, melyet Serpentina Seriphinus szerkesztett.
Előre elnézést kérek azoktól, akik nem beszélik jól az angol nyelvet, de Serpentina így írta meg, mert a lényeges dolgok állítólag angolul vannak benne.
A magyarázat természetesen magyarul van, és ha az ember elővesz egy Bölcsek kövét, még érthetővé is válik számára az elmélet.
Ja, és lehet, hogy már betették ide is, mert mostanában eléggé elterjedt, de én nem láttam még errefelé
Jó szórakozást!
Megpróbálom újra összeszedni, plusz kiegészítem azzal, amit azóta fedeztem fel.
A Bölcsek köve beli sakkjátszma megjövendöli a második háború eseményeit.
Persze szimbolikus értelemben.
Klisé lenne ha a fehér bábukkal játszanának, lévén ők a "Fény oldala", de nem lenne logikus, ugyanis a sakkban a világos nyit. Ezért Harryék megvárják, hogy az ellenfél lépjen először. (Ők védekeznek, az ellenfél támad)
Ron vállalja magára a vezető szerepet, ez egyértelművé teszi az asszociációt Dumbledore-ral. Ő tervez és irányítja a bábukat a küzdelemben.
Harry futót játszik, ami a legrangosabb tiszt a sakktáblán, Harrynek a szerepét a háborúban a jóslat elhangzása óta nem kell részletezni. Hermione pedig bástyát, ami értelmezésem szerint Piton szerepének szimbóluma. A bástya a sakktábla fő védőbábuja, Piton pedig az első könyvet gyakorlatilag Harry nyomában töltötte, de a további köynvekben is védelmezőn állt ki, ha komolyra fordultak a dolgok (vagy úgy hitte -lásd Szellemszállás)
Az ellenfél soraiból a fehér király egyértelműen Voldemortnak felel meg, a fehér futó Lucius Malfoy -szerepe a háborúban hasonló Harryéhez, ő Voldemort első embere, ahogy Harry Dumbledore-é. A fehér királynő pedig Bellatrix Black.
Az első megjövendölt esemény az első figurájuk elvesztése:
" Their first real shock came when their other knight was taken. The white queen smashed him to the floor and dragged him off the board, where he lay quite still, facedown."
Azonnal Sirius halálára asszociáltam, ő volt az első Rendtag, aki a harc áldozata lett. A királynő, aki "levette" pedig Bellatrix.
Ron utána következő szavai is beszédesek:
"Had to let that happen," said Ron, looking shaken. "Leaves you free to take that bishop, Hermione, go on."
JKR egyszer azt nyilatkozta, hogy meg kellett, hogy ölje Siriust, hogy egy jövőbeni esemény bekövetkezhessen. Sirius halálával lehetősége adódik Pitonnak, hogy leszámolhasson Luciussal. Ez lesz a hatodik könyv fő témája, itt kapcsolódik be a félvér-Black teória. A Black család mint ősi királyi vérből való família, és jelenleg Draco a legközelebbi tisztavérű utód akiben még csordogál Black-vér. Piton mint a Malfoy család bizalmasa meggyőzhette támogatásáról Luciust, akit a Sötét Nagyúrétól eltérő tervei hajtanak. Piton célja az aranyvérűek Voldemort ellen fordítása.
Mikor Ron rájön, hogy fel kell áldoznia magát (a fekete lovat), hogy megnyerjék a játékot, ez megjövendöli Dumbledore halálát.
"Yes..." said Ron softly, "It's the only way... I've got to be taken."
"NOF Harry and Hermione shouted.
"That's chess!" snapped Ron. "You've got to make some sacrifices! I take one step forward and she'll take me -- that leaves you free to checkmate the king, Harry!"
és
There was no alternative.
"Ready?" Ron called, his face pale but determined. "Here I go - now, don't hang around once you've won."
He stepped forward, and the white queen pounced. She struck Ron hard across the head with her stone arm, and he crashed to the floor - Hermione screamed but stayed on her ssquare - the white queen dragged Ron to one side. He looked as if he'd been knocked out.
Shaking, Harry moved three spaces to the left.
The white king took off his crown and threw it at Harry's feet. They had won.
Dumbledore-nak fel kell áldoznia magát, hogy megnyerjék a háborút. Mégpedig kényszerűségből, hiszen csak az áldozatával lesz képes Harry megállítani a Sötét Nagyurat. Azt is sugallja, hogy Dumbledore-t szintén Bellatrix fogja megölni. A sakk szabályai alapján azonban lehetséges, hogy maga Voldemort fog Dumbledorral végezni, de ezt sakknyelvre nem lehetett átültetni, mert a király nem vehette volna le úgy Ront, hogy ő maga ne legyen sakkban.
Ron vígasztaló szavai miszerint "don't hang around after the victory" nagyon Dumbledore-szerűek. Dumbledore is valami hasonlót mondana Harrynek, mielőtt meghozza az áldozatát.
A következő terem:
Az első könyvben levő többi próba is próféciaszerű, egyszer kifejtettük itt az összes próba/könyv összefüggést, de most csak a hatodikra koncentrálnék, lévén ez függ össze Half-Blood Prince-cel. Nos, a hatodik próba Pitoné. A terem bejáratában lila tűz csap fel -Dumbledore-t első alkalommal lila talárban láttuk. A továbbvezető utat fekete tűz zárja el, Piton talárjának színe. A hatodik próbán/könyvben Harry elveszti régi mentorát, és új segítőre lel. _________________ OFFLINE OKTÓBERIG!!
boldogbüszke
EKLE tojó,
Dracoista papnő,
Alpesi Milkalány és
Breizler Ödönke-fan
TEAM KENNY! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Darkesz Szárnybontogató
|
Elküldve: 2009 Október 21 (Szerda), 20:22 Hozzászólás témája: |
|
|
Ejh, az kell csinálni, amit Gaeriel mond.
Latin tanulásom közben én sok összefüggésbe akadtam a varázsigékkel kapcsolatban. Vegyük például a progeto-t, na, az latinul is ugyanígy kell írni, de a az utolsó o-ra írni kell ilyen vonalas ékezetet, és ez a szó azt jelenti, hogy véd, oltalmaz. Az imperio már nem ugyanilyen, úgy írják, hogy impero, és itt a jelentése parancsol, és az i meg az o betűre kell vonalkát rakni. (Jeee, és ezt mind fejből. Megjegyeztem, nagyobb a nyelvtudásom, pedig csak 11 éves vagyok. Bibibííí! ) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gaeriel eLit Auror

Csatlakozott: 2007.08.12. Vasárnap 21:09 Hozzászólások: 18384 Tartózkodási hely: GSZ miskolci ablakpárkánya
|
Elküldve: 2009 Szeptember 01 (Kedd), 20:25 Hozzászólás témája: |
|
|
az offolást hagyjátok abba légyszi, ez már nem az összefüggésekhez tartozik. köszi  _________________
GéeSz
"...én vagyok a sorsom ura. Lelkem kapitánya." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|