Cyberbullying
Kedves Merengők!

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy az utóbbi hetekben a Merengő berkein belül is felütötte a fejét a cyberbullying, amit mi a leghatározottabban elítélünk.

Ezzel kapcsolatban találtok egy hosszabb bejegyzést a facebookos oldalunkon, ami szeretnénk, ha minél többetekhez eljutna. Mint majd látni fogjátok, felvetettünk egy javaslatot is a cyberbullying visszaszorítása érdekében; ezzel kapcsolatban kérjük, a fórum Ötletház topikjában, vagy a Facebook bejegyzés alatt írjátok meg a véleményeteket!
(Az admincsapat - 2017.01.08 - 21:33)

Sziasztok!

Köszönjük szépen a hozzászólásokat az egész admincsapat nevében, jó volt látni, ti hogyan gondolkodtok a problémáról.

Az elmúlt napokban átbeszéltük a felvetéseiteket, és arra jutottunk, hogy egyelőre nem tesszük kötelezővé a regisztrációt a kritikaíráshoz.
Komolyan gondolkodunk a "Jelentem" gomb bevezetésén, illetve ha nagyon elharapódzna a helyzet, további lépéseket is fogunk tenni.
Mégis úgy látjuk, leginkább RÁTOK VAN SZÜKSÉGÜNK. Hogy jelentsétek, ha láttok valahol bántalmazó kritikát.

Nemsokára készítünk egy kisebb összefoglalót, ami segíthet különbséget tenni a csak nyersen megfogalmazott és a valóban súlyos bully kritika közt. (Még a rutinos íróknál is problémát jelenthet ennek a megkülönböztetése, mert mindenki ingerküszöbe más és más, és rendszeres, építő jellegű negatív kritikák híján nem is minden író edződik meg kellőképp ahhoz, hogy jól tudja kezelni a segítő szándékú, de negatív véleményeket, hát még a bullyt...)

Röviden összegezve tehát: Nem tesszük kötelezővé a regisztrált kritikaírást, dolgozni fogunk egy hosszútávú, végleges megoldáson, de addig is kérünk titeket, hogy azonnal jelentsétek valamelyik adminnak a bullygyanús kritikát, ne reagáljatok rá a kritikák közt (pont ezt akarják), és ne hagyjátok, hogy az ilyen megmozdulások elvegyék a kedveteket az írástól és/vagy a publikálástól!

Ha úgy érzed, segítségre szorulsz, kételyeid vannak, esetleg azt érzed, lehet, hogy a te hibád, hogy bully kritikát kaptál - feltétlen írj nekünk, adminoknak. Nem vagy egyedül. Nem kell szembeszállnod a bullyt író egyénnel. És tudd, hogy soha nem a te hibád, ha bullying áldozata vagy. - Lilyana (2017.01.13 - 20:25)


Ha hozzászólást akarsz küldeni, be kell jelentkezned.

 

IV. Aranypenna jelölés