Úton a megbékéléshez kritikái

Szeretnél kritikát írni?2017.06.03 - 18:02 | 1: ... | Regisztrált
Hm,lássuk csak... A vizsgaidőszakom kellős közepén tengődöm és a hátralévő 3 hetét. Gondoltam felnézek egy kis kikapcsolódás gyanánti olvasgatásra. Erre tessék... Jössz te és ez a fanfic! Be kell valljam, kétszer is elolvastam egymásután, de ha arról lenne szó, harmadszorra is neki futnék. Nagyon megfogott! Igaz, az sem elhanyagolandó tény, hogy Buck a kedvenc karakterem az egész Marvel univerzumból, de ez. Csak gratulálni tudok. És ha még szabad ilyet "mondanom" akár egy folytatást is kreálhatnál neki. Le a kalappal, szép munka! :) Üdv.: Alexis97

Szerző válasza: Szia, Alexis97! :) Remélem, sikerrel vetted a vizsgaidőszak akadályát és szerencsésen túlestél minden megpróbáltatáson! Örülök, hogy az én ficjeimre bukkantál kikapcsolódásképpen és méltónak találtattak nyomhagyásra is! Köszönöm! :)
A Bucky iránti lelkesedésben osztozunk, természetesen, szerintem ha végignézed a történeteimet, láthatod, hogy nekem is nagy favoritom szegény, meggyötört mesterlövészünk... :) Ezzel együtt nem terveztem folytatást ennek a szösszenetnek, bevallom, nem is nagyon tudom, mi jöhetne még ide (hiszen ami jön, azt láthattuk a stáblista utáni jelenetben), de ha megírod, mire gondoltál, még az is lehet, hogy elindítaná a fejemben a vezérhangyát :) Köszönöm még egyszer, hogy itt jártál és feldobtad a napomat!
Üdv: B. B.

Olvasó
2017.03.08 - 14:34 | 1: ... | Anonymus
Jó fic volt! EGész karakter hű volt árasul. Fura, de valahogy pont Ross tábornokot sikerült nagoyn jól eltaláni- már persze emanynire meg hetett róla tudni a filmben "tett maga anélkül is épp eleget"" EZt afilmben is tökre el tuodtam volna képzelni.hogy mondja A Kapitány érvelése is teljesen igaz, a pisztoly akarod megbüntetni, vagy inkább azt aki elsütötte, Ja ezt Tony STark/Vasember-nél is se érttettem, miért ilyen hülye ő igazán felfoghatta volna, hogy az valójában nem Bucky volt,- de hát sajnos MArvel filmek direkt nem kaarna egyjó fogratókönyvet csinálni, megírják az első vázlatot aztá má nem változtat rajta, pedig lehet n jobb is. AMi ne tetszette gy kicsit a fic-ben az Kapitány és BUcky szreintme túl fenyegetőek, túl durvák főleg Bucky persze Ross megérdemelte, az eleján még úgy jhelnik meg mint valami tapasztalt fickó, akinek talán még van is valami igaza aztán persze csak tönkre tette a szhősök munkáját,TUlajdonképpen bizonoy szemontból Ross az testte a kPaitány-na, mint Bucyk-val a hdra: gonosztevőt csinál belőle perzse geész más módon, nem lsz belőle Tél ktaonája", csupán" a munkáját lehetlíti el. Na de viszstérve szóval a két hősre de még is egy kicist embrbarátibbnak képzelem.nem ilnyen Egy paróság: a címe egyg kicsit fura, hogy út a megbékéléshez, A cím alpőján valamiféle békére való törekvést vártam volna, de igazából egy fenyegetést látunk, perzse mondom, Ross megérdemelte, csak hát a cyím alapján valami mást vártam volna. Inkánbb negatívumokta írtam de mondom tetszett, j óhogy megírtad.

Szerző válasza: Szia, Olvasó! Köszönöm szépen a kedves szavaidat! Remélem, mindent sikerült jól értenem belőle, mert helyenként akadtak kétségeim. Tonyt ne bántsd, TELJESEN érthető a reakciója (és épp ezért olyan fájdalmas) a filmben, én őt is bármikor megvédem :) a forgatókönyv hibái és összecsapottsága szerintem máshol keresendő, korábbi pontokon elsősorban. Örülök, hogy azt írod, hogy fenyegetőnek látod a párost itt, mert bár Kapinak nyilván nem ez a célja, szerintem Bucky pontosan ezt akarta elérni, ezért ment oda, megfenyegetni Rosst. Szóval eszerint elértem a élomat, még ha ez a te fejedben élő karakterizációval (ami teljesen oké, mindenkinek egy kicsit mások ezek a karakterek!) nem egyeztethető annyira össze. És azzal sem értek egyet, hogy Ross _annyira_ rosszfiú lenne (az Egyezményt nem ő írja és nem ő fogadtatta el az ENSZ-ben, szóval némi hatalommal való visszaélést, "rendőri túlkapást" lehet a számlájára írni, de nem ő személyesen lehetetlenítette el Kapit vagy bárki mást. Szóval ezen is lehetne szerintem vitatkozni, mennyiben volt jogos/jogtalan az ő eljárása és mennyire mozgott ő is kényszerpályán... (Nem szeretem amúgy, de ok nélkül savazni sem akarom.) A cím kapcsán valószínűleg igazad van, bár lehet, talán épp ez az ellentmondás tetszett meg annak idején, már nem emlékszem pontosan. Kíváncsi lennék, másokban milyen hatást kelt, disszonáns vagy érdekes vagy negatív vagy valami teljesen más. Köszönöm a visszajelzésed, nagyon hasznos volt, örülök, hogy tanulhatok belőle (pl. legközelebb gondosabb leszek a címmel kapcsolatban), és örülök, hogy olvastál! :) Üdv: B. B.

Flannagan
2016.09.15 - 11:50 | 1: ... | Anonymus
Erdekes elgondolas. :) Nem tudom, a kepregenynek mennyire resze Ross, nekem a film alapjan "csak" az egyik szereplo, nem is igazan foglalkoztam vele...

Szerző válasza: Szia, Flannagan!
Én sem tudom, hogy a képregényeknek mennyire része Ross, viszont a film alatt végig zavart, hogy mennyire inkorrekt és a nemzetközi jogot telibe szaró eljárások követték egymást Buckyval szemben. Persze, nyilván reális és érthető, hogy egy ilyen veszélyes elemet nem szép szavakkal akarnak leszerelni, de ezzel együtt is túlzás, hogy azonnal kivégzőosztagot küldenek érte, és utána is minden emberi jogtól meg akarják fosztani, ráadásul ezt magabiztosan hangoztatják is. (Oké, elfogult vagyok, mert róla van szó.) Szóval csak... egy kis igazságot akartam szolgáltatni neki, ha már ilyen csúnyán alakultak számára a dolgok. Köszönöm, hogy nyomot hagytál, remélem azért tetszett ez a kis szösszenet! :)
Üdv: B. B.Szeretnél kritikát írni?