Töviscsokor kritikái

Szeretnél kritikát írni?2018.04.10 - 22:02 | 14: 14. Temető | Regisztrált
Na jó. Részemről merry Merry. És szenvedek. És túlságosan szeretem. A sztorit is meg a karaktert is. Csak... *sigh* mou.

Szerző válasza: Ezt kellett itt is, mi? xD Ezért meg is érdemled azt a szenvedést. Nem, amúgy. De ez ilyen, szorri. Én is szeretem ám. (Bántani. :"D) (Is.)

2016.10.04 - 13:34 | 14: 14. Temető | Regisztrált
Szia!
A pályázatos-original történetek után jó érzés volt felüdülni az egyperceseiddel, és megmártózni kicsit a varázsvilág otthonosságában.:D
Joel furi karakter, róla ugye volt már egy rész, és valahogy totál melankolikus és szófukar srácként maradt meg, amit azért a „hadarva és lelőhetetlenül fecsegő” minősítés cáfol.:D Azért azon nagyot néztem, hogy sminkeli magát, de hát ő tudja, hogy teheti magát még „eladhatóbbá”. Ugye azt írtad, ezt az életformát részben ő maga választotta, mégis fárasztónak tűnik ez a ritmus, hogy lehet így tanulni egyáltalán? És miért adja oda a pénzét a testvérének? Szegény családból származnak és otthonra gyűjtenek? És mi az a Shafiq-kúria? Elhagyja az iskolát? A tanárok egyáltalán hogy viszonyulnak ehhez?
Jeong meg gondolom, valami felsőbbségi érzésben dőzsöl, hogy mindenáron prostiként kezeli. Ez vagy olyan lehet, mint a sznobhatás, hogy inkább fizet, mert megteheti, vagy az üzleti behatással mentális gátat állít fel maguk között. Érzelmileg mégsem közömbös, legalábbis csak nem maradna ott cseverészni, ha hót mindegy lenne neki, mi van Joellel, nem? Bár ez attól is függ, hogy vajon miről beszélnek. Marley pedig attól tart, hogy így a barátjából is halálfaló lesz? És kik azok az ikrek?
Jin temperamentumosnak tűnik, aki tudja, mikor kell visszafognia magát, de odaüt, ha elege van.:D Először azt hittem, ő is valami „kisfőnök”, meglepett, hogy így elviseli Nott fölényét. Meg ahhoz képest, hogy nem bírják egymást, azért csak-csak van itt valami bizalmi kapcsolat, máshogy ez a brancs nehezen működne. Nem irigylem Nottot ezért a társaságért, a leírások alapján kissé nehezen kezelhetőnek tűnnek, de végül is ha a gondokat rátestálja másra…:D És ebben a körben mindenki mardekáros? Ares pedig hogy viszonyul Nott pozíciójához?
Merry része kicsit összezavart, azt hittem, hogy ő is roxfortos. Az ő történetszála akkor teljesen külön fut? Vagy ez a rész is időben korábban volt? Egyáltalán itt hány éves volt? És Jess az árvaházban varázsolt? Ő miért nem ment iskolába? Valami járvány van ott, vagy miért halnak meg annyian? Ez durva… És már csak ők négyen maradtak életben? Arion elhivatottsága megrendítő, de miből gondolja, hogy talál megoldást a helyzetre? Bocs a sok kérdésért, azt hiszem, ez a rész egy laikusnak már nagy falat. Egyébként érthető Jess motivációja, ha választani lehet két rossz közül, miért ne a kevésbé rosszat választaná. Egy romos fal még mindig jobb, mint a sírkövek. Máskülönben még mindig lehetnek szerencsések, amíg élnek, bár ez nagyban függ attól, hogy mitől alakult ki ez a halálozási sorozat.
Sok ihletet a folytatáshoz.:)

Szerző válasza: Helló!
Ó te jó ég, ne is mondd. Zsűritagként már nagyon elegem volt belőlük a végére, egyperceseket akartam írni vagy akármit, nem kritikákat. xD Nagyon jó volt már a végére érni, most megírhatok és megválaszolhatok mindent, amit eddig a pályázat miatt hanyagoltam. De örülök, hogy erre jártál! :D
Ó, Joel baba minden, csak nem szófukar. :D Jinnel általában nem nagyon van lehetősége jártatni a száját, de amúgy egy igazi hiperaktív hülyegyerek. :D Vagyis általában nagyon hangos és harsány és túláradóan vidám és mű, már évek óta így állandóan játssza az agyát, és ha nagy ritkán elfeledkezik magáról akkor vagy letargiába zuhan vagy csöndes örömbe, de az nagyon ritka nála. Sminkelni egyébként már bőven az elkurvulása előtt is szeretett, de hát a hetvenes években járunk, akkor ez pont kezdett egész elfogadható lenni (áve David Bowie és tsai), meg Joel amúgy is eléggé büszkén sztereotíp ahhoz, hogy ezt lazán megcsinálhassa és meg is csinálja, szóval nem az eladhatóságért van a dolog. Egyébként nem, nem nagyon lehet így tanulni, állandó téma, hogy bukdácsol meg szarul áll a sulival, de ő az a fajta hollóhátas, aki nem a kommersz magolásba szerelmes, az ő titka másban rejlik. (A színházban.) Nem annyira nagyon szegények egyébként, mármint amióta ők is pénzkeresők Jareddel, azóta nem, de nem is állnak fényesen. Az egyik tesójuk, Jay szellemi fogyatékos, állandó otthoni ápolásra szorul, amit az anyjuk csinál, úgyhogy az apjuk szólóban elég nehezen tartja el a családot, a srácok meg a maguk módján besegítenek. Shafiqék baromi elit aranyvérű család, a családfő meg Joel egyik... hát, ő, nemtom, minek hívjam, kuncsaftja, mondjuk. Csúnyán vad bulikat tartanak náluk, ahol csúnya lealjasodás folyik általában iszonyatos összegekből, csak mert megtehetik. A tanárok nagyja nem tudja, hogy Joel is eljár hozzájuk, mint 'díszvendég', nem reklámozzák érthető módon, csak a pletykák kerengenek. Az, amelyik tudja, az tud sok mást is speciel Joelről, és ráhagyja az ellógásait, mert tudja, hogy a Monday-fiúk kezelhetetlenül makacsak és rájuk kell hagyni a bolondériájukat, mert akkor talán van esély rá, hogy megoldják az életüket.
Jin egy seggfej, de amúgy van tartása. Egyébként konkrétan novellapáros született a kapcsolatukról Joellel, olyan összetett a szitu. De igen, Jinben benne van ez a kivagyiság, hogy ezzel degradálja Joelt, amit egyrészt sznobságból élvez, másrészt meg szüksége van rá, mert amúgy baromira nem közömbös Joel iránt. Eléggé hasonlítanak amúgy, főleg azért bírja Joelt, meg mert Joel egyébként egy lehengerlő, lenyűgöző személyiség, akit könnyű megszeretni, ha át bírsz látni az álarcán, amit ilyen reflexszerű önvédelemből hord már régóta. Csak egy kicsit beszélgetni kell vele... :D Marleyban benne van ez is, igen, de csak nagyon mélyen és halványan, inkább egyszerűen csak attól tart, hogy Jin elunja a játékot vagy túl messzire merészkedik. A Monday-srácoknak megvan ez a remek önsorsrontó tulajdonságuk, hogy folyamatosan olyan dolgokat csinálnak és döntéseket hoznak, amivel veszélybe sodorják magukat. Mondjuk ebben a leginkább zsenik egyébként az ikrek, a legkisebb Monday-gyerekek. (Az egyperces idején harmadikosok, a főszoriban amúgy már negyedikesek, a griffendéles Jaxon és a hollóhátas Jesse, a zeneklubból emlékezhetsz rájuk.)
Jint leírtad nagyon szépen. xD Idézem Joel véleményét vele kapcsolatban a nemrég fölkerült novellájukból: "...olyan, mint a ketrecbe zárt kutya, ha böködöd: tűri egy ideig és csak morog, de aztán úgy odakap, hogy örülhetsz, ha csak a fél karod bánja." Szóval igen, van valami agybaja és veszélyes alak, de egész türelmes. Nottal egyébként annyi a bizalmi kapcsolatuk, hogy Nott személyesen ugyan halálra idegesíti Jint, de amúgy nem egy idióta vagy bunkó, és Jin félre tudja tenni a véleményét vele kapcsolatban, mert tény, hogy Nott emellett durván hiteles vezéregyéniség is. A halálfaló-brancsunk amúgy rémesen nehezen kezelhető, legalábbis a keménymag. xD De persze nem volt ez mindig így, meg Nott azért lazán kézben tartja a dolgot, főleg Jin és Rosier közreműködésével. :D Ők mind mardekárosok egyébként, igen, Nott itt jelenleg hatodikos még, Jinék pedig ötödikesek. (Ez a Joel-Jin szöszpáros egy évvel a fősztori előtt van, a Törésvonalak című Monday-novellagyűjteményem legújabb tagjához illeszkednek időben.) Ares bonyolultan viszonyul Notthoz, de Notthoz mindenki bonyolultan viszonyul. Meg Aresék egyszerűen egy másik brancs. :D
Merry kvibli. :D Arion a Roxfortban tanul, Merry meg közben az árvaházban csücsül és vár, hogy visszatérjen. Ez a rész már szokás szerint a fősztori elejéhez kapcsolódott, egész pontosan a második fejezethez leginkább, mert ott ismertük meg Merryt és az árvaházi életet, amit utána Ariont követve el is hagytunk, úgyhogy ezt ilyen kis helyzetelentés-félének szántam a Merry-rajongóknak. (Van egypár. :D) Merry itt a tizenhéthez közelít egyébként. Az árvaház bentlakásos iskolaként is funkcionál, szóval a többi ott lakó varázslóárva ott is tanul (Merryt meg nem dobták ki, amikor kiderült, hogy két mágus gyerekeként se bírt varázserővel születni az istenadta), Jess azért varázsolt (mert ő meg már nagykorú). Arionnak van csak ilyen különleges helyzete, hogy roxfortos lehetett. A fősztori main plotja egyébként Mercy gyógyító és a manipulálása, egy egészen illegális és még annál is jobban félresikerült bájital-kísérlet miatt hullottak ki ilyen sokan a gárdából, és fog a maradék négy is, ha Arion nem oldja meg a hibát. Szóval Arion azért ilyen elhivatott, mert nincs más választása. Úgyhogy nem csodálom, hogy ez neked nagy falat volt és ennyi kérdést hagyott benned, ez a szösz azért valóban nehezen állja meg a helyét egymagában. :D De eleve nem is számítottam volna rá, hogy valaki nekiáll a fősztori nélkül olvasni őket, bár nem lehetetlen kihívás, csak néha (mint most) kicsit nehéz. :D
Nagyon szépen köszönöm, hogy ismét írtál, és bocsánat a kései válaszért, nem szoktam ilyet csinálni, de most más élvezett prioritást. :) De már vége, mostantól megint írhatok, és van is mit, juhú! Köszi a biztatást. :)

Miss Sipor
2016.10.03 - 14:12 | 14: 14. Temető | Anonymus
Hát Merry-rajongó eddig még nem voltam, de lehet, hogy ezután leszek<3

Szerző válasza: Merry egy tündér, nekem nagyon a szívem csücske, úgyhogy tessék csak imádni bizony :) ♥Szeretnél kritikát írni?