Ezért van okostelefonunk kritikái

Szeretnél kritikát írni?2017.06.19 - 15:37 | 1: Pokemon Go | Regisztrált
Ó, te jó ég... erre nincsenek szavak. :D :D

Szerző válasza: Szia, plb! Köszönöm szépen! Nagyon örülök, hogy tetszett ^^ Üdv: B. B.

Syerena
2017.01.03 - 17:46 | 1: Pokemon Go | Anonymus
Huhh. De nehéz belekezdeni ebbe a kritikába. Na mindegy. Valahol el kell kezdeni. Őszintén szólva vegyes érzelmeim vannak ezzel kapcsolatban. Az elején teljesen érthetetlen volt számomra, alig tudtam követni, s néhol még hibák is akadtak. A karakterek...nos, néhol eltaláltad őket, máshol nem annyira. Például Steve-ről nem tudom elképzelni, hogy egyszer csak Pokemon Go fan lesz belőle. Igazából ezt maximum Tony-ról, Clint-ről, Sam-ről tudom elképzelni. Azt viszont annál inkább, hogy Tasha és Bucky azon versengenek egymással, hogy melyikük a jobb. Számomra az is teljesen irreális, hogy fontosabb számukra egy Pokemon begyűjtése, mint egy küldetés. Ha lehetek őszinte, nem igazán ragadott magával a sztori. Az első felében alig vártam, hogy érjek a végére. Nehezen tudtam a figyelmem rajta tartani, már-már untam. A vége is nagyon erőltetettnek, összecsapottnak tűnt. Például Tony rossz emlékeivel még kezdhettél volna valamit. Viszont néhol jót nevettem a humoron. Szóval megbocsátom a fent említetteket. Hangulatos kis ficc, bár az tény, hogy nem lesz a kedvencem.

Szerző válasza: Szia, Syerena!
Először is nagy-nagy köszönet neked, amiért vetted a fáradtságot, és olvastál tőlem, no meg persze hagytál számomra kritikát! :)
Hibák vannak benne, ezt készséggel aláírom (ha most elírásokra/elgépelésekre gondoltál), mivel hirtelen felindulásból született a fic, és rögtön fel is töltöttem Merire. Ami ilyen szempontból ritkán jó döntés - valószínűleg hiányzik egy alapos átnézés belőle, amit mindig megígérek magamnak, de folyton halogatok. Valószínűleg a kezdeti kuszaság (és a fic végi összecsapottság érzésed, bár utóbbival én nem voltam elégedetlen) is ennek tudható be. Nem mentegetőzésből mondom, hiszen feltettem, olvasható és elérhető, ennélfogva vállalom minden szavát, legfeljebb nem mindig büszként. Kaptam tőled egy megerősítést, hogy egy alapos "ön-bétázás" valóban olyan szükséges a történethez, mint amire emlékeztem, így valószínűleg a közeli jövőben meg is fogom ejteni ezt.
Ami az egyéb hibákat illeti... miért olyan nehéz elképzelni, hogy Steve a játék fanja legyen? :) Ezt nem egészen tudom megfogni, az én fejemben és karakterizációmban ez a potenciál teljesen benne van. Szerintem Steve az, aki ha meghallja, hogy valakik ilyen játékos formában képesek megmozgatni a túlsúlyos, egészségproblémás, et cetera amerikai nemzetet, akkor teljesen belelkesedik azon az egyszerű tényen, hogy milyen szuper kreatívak az emberek. :) Nekem inkább Bruce elképzelése okozott nehézséget közülük, mert bár ő is nerd, de másképpen az. Nat és Bucky versengése (szó szerint MINDENBEN) nekem egy elég izmos headcanonom, úgyhogy örömmel építettem be ebbe a szösszenetbe is, és örülök, hogy ez a része számodra is elfogadható volt. Viszont - részben a versengés miatt, részben pedig azért, mert már kismillió küldetésük volt, és egy kicsit belefásultak, hogy "óh, igen, vészhelyzet, világvége, már megint meg kell mentenünk a napot, hagyjatok már békén" - a jelentéktelenebb ügyek alól egy kicsit "kihúzzák magukat". Jó fiúk, persze, de nem szentek. Nálam legalábbis ez belefért. Ha pedig mégsem - végül is ez egy crackfic, nem komolyan veendő minden szava (ha jól emlékszem, ki is tettem az OOC figyelmeztetést, ugye?) :)
Nem csodálom, hogy nem ragadott magával a sztori, kicsit sajnálom, hogy nem sikerült élményt adnom neked, ami ugyebár a fanfic írás lényege, de nem lehet minden írással mindenkinek a kedvére tenni (főleg nem ezekkel a kissé elkapkodott darabokkal). Tony rossz emlékeivel szándékosan nem foglalkoztam különösebben, hiszen ez egy tisztán vidám fic akart lenni. Annak viszont örülök, ha a humor helyenként meg tudott mosolyogtatni, akkor félig-meddig mégiscsak sikerült adnom neked valamit, amiért hálás vagyok :)
Nagyon-nagyon hálásan köszönöm az észrevételeidet, hamarosan átnézem a történetet többek között ezeknek a meglátásoknak a fényében, remélem a többi írásom azért kedvedre való lesz!
Üdv: B. B.

2016.12.11 - 22:45 | 1: Pokemon Go | Regisztrált
Szia Bucky! *szégyentelenül fetreng a padlón és megállíthatatlanul kuncog* Most akadtam rá erre a gyöngyszemre és hát VAAA! Ez valami fergeteges!!! "néhány napfénytől csillogó, sápadt bőrű és emberfeletti erejű alakot kellett megfékezniük" -na jó én itt már behaltam. Aztán visszaolvastam, tudatosítottam magamban, hogy egy seattle-i esetről van szó és másodjára is kiégtem. De még sorolhatnám. Az, hogy ki milyen pokémont választott (bár nem vagyok egy szakértő, még csak azt sem merem állítani, hogy az esetek többségében tudom miről van szó, azért a játékot és az alap pokémonokat nagyjából ismerem), meg aztán, hogy milyen csapatokra bomoltak, végül pedig a Torony gymmé alakítása... Tényleg nem jut eszembe jelenleg más, minthogy VAAHHH, ÚRISTEEN és ÜBERSZUPERFANTASZTIKUUUS, szóval kérlek, nézd el a szegényes szókincsemet. Az olyan részek pedig, mint "és ha ő fejest ugrott, akkor Bucky természetesen követte" - szóval ezek, megmelengetik a kicsi szívemet, én pedig olvadozok. (Stucky-fan jelentkezik) Na jó még a kedvenc mondatomat bemásolom aztán megyek is. "Steve csak annak örült, hogy a játék beépített sebességlimittel rendelkezett, különben ez a két idióta lefutotta volna az autókat is a kellő előnyért." A két exbérgyilkos versengése nálam mindent vitt. De komolyan. Vaahhh. Na jó. Jó éjszakát! Skix off.

Szerző válasza: Szia, Skix!
*szégyentelenül vigyorogva szemléli a padlón fetrengőt* Köszönöm szépen! nagyon örülök, ha sikerült feldobnom a napodat ezzel a kissé céltalan szösszel. Amikor írtam, némileg magam alatt voltam, így utólag nézve ez valószínűleg érződik is a ficen, de épp az volt a lényeg, hogy enyhítsük a nyomorúságot, szóval nagyon örülök, ha ezt a célt sikerült elérnem nálad! :) És igen, a seattle-i incidens pont az, jól látod :D Ifjabb koromban elég mániákus Twilight időszakom is volt (bár ezzel nem szívesen dicsekszem így érettebb fejjel), és becsempésződött ide.
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy csak gyerekkoromban néztem a Pokemon sorozatot, és okosteló híján sosem játszottam a játékkal, így semmi sem személyes élményből fakad (eredetileg pl. egymás elleni pokemon-küzdelmek is lettek volna, csak aztán az internet felvilágosított, hogy olyan még nem létezik), remélem, ez nem érződött annyira nagyon.
Stucky-fanként pedig jó helyen vagy itt, bár én nem kizárólagosan shippelek senkit, és mindkettejüket képes vagyok összehozni szó szerint bárkivel, de azért akad jó pár szösszenetem és headcanonom, amiben ők ketten egy pár. :D (Máskor meg legjobb barátok, szerintem a stucky-fanok azzal is kiegyeznek, de az biztos, hogy sosem vagyok képes őket tartósan távol tartani egymástól.) BuckyNat meg, ami azt illeti, két imádnivaló, fura és halálos nerd, biztos vagyok benne, hogy folyton versenyez(né)nek egymással. Ebben is :D
Köszönöm, hogy olvastál, és megörvendeztettél az élménnyel, amit a kritikád jelentett! Remélem, még sok kedvedre való dolgot találsz nálam, amit élvezhetsz! :)
Üdv: B. B.

2016.12.03 - 23:50 | 1: Pokemon Go | Regisztrált
I-MÁD-TAM. Nagyon ötletes, szinte betegre röhögtem magam azon, hogy JARVIS elődje Pikachu volt. Azon egy picit meg is lepődtem, hogy Steve ennyire könnyen belement, de a végére nagyon reális lett. Király történet volt, remélem még lesznek ilyenek :D

Szerző válasza: Szia, nozotan! Köszönöm szépen a visszajelzést, nagyon-nagyon sokat jelent nekem! :) (És az első komment mindig különösen kedves az író szívének szerintem.) Hát igen, Tonynak akadnak érdekes titkai, talán Pikachu is egy volt közülük :) Steve meg lehet, hogy alapvetően idegenkedik a modern technikától (amúgy nem feltétlenül), de azt szeretné, hogy a többiek jól érezzék magukat, szóval szerintem könnyű őt mindenfélébe belerángatni 'csapatépítés' meg 'közös móka' jeligékkel :) Köszönöm, hogy olvastad, hogy tetszett, örülök, hogy megmosolyogtattalak! Ajánlom a szösszenet-gyűjteményemet, ott is akad néhány könnyedebb hangvételű írás, ha az ilyeneket szereted. Üdv: B. B.Szeretnél kritikát írni?