Osztozzatok rajtam, úgy leszek egész kritikái

Szeretnél kritikát írni?2018.02.21 - 23:50 | 1: 1. rész | Regisztrált
Szia, Bucky! Igen, megint én :D (és terveim szerint megjelenek majd még egy szösszöd alatt). Szóval, már régóta szemeztem ezzel a novellával, már csak azért is, mert az az ember vagyok, aki nem tud dönteni Frostiron és Ironshield fronton (ahogy a Bucky/Steve/Tony háromszöggel is bajban vagyok, úgyhogy ők az én fejemben négyesben lógnak (mert egy romlott ember vagyok :D ) és várják, hogy mi alakul össze aznap estére) és ez a sztori annyira rátapintott mindarra, ami miatt képtelen vagyok eldönteni, hogy melyik párosítást érzem validabbnak, tette mindezt olyan karakterhűséggel és teljesen elképzelhető belső vívódások közepette, hogy dobtam a hátasokat tőle. A sebesült Loki eleve gyengém sajnos, mert túl sok fangirl-alapanyagot gyúrt belém a teremtő. Nagyon tetszett továbbá, ahogy Tony folyamatosan azon volt, hogy annak mentén legyen jobb ember, ahogy ő Capet látja (még akkor is, ha sokszor nem tud azonosulni vele), illetve a sok közös pontjuk Lokival (mert szerintem is van nekik bőven :D ), illetve hogy mennyivel inkább folyamatként kell elképzelni, ahogy ezt felfedezik, mintsem pillanatnyi impresszióként. Hiszen a valóságban sem zajlik másképp. Az a folytonos, kicsit macska-egér játékra emlékeztető huzavona, ami folyamatosan megvolt köztük, pedig teljesen elvette az eszemet. A Steve-Tony kapcsolat szerető és törődő volt, pont, ahogy az ember elképzeli Capet egy kapcsolatban, a leírás pedig ízléses (és ez nagy szó, mert eddig nem sok ilyet találtam) és mégis érzékletes (a "Jézusom, szívem, mikor voltál te utoljára bárkivel, ha így elalélsz attól, hogy a nyakadra bukok?" mondat meg mindent vitt. Annyira, de annyira Tony). Talán Tony ezért nem marad meg még a fejemben sem egy ember mellett. Mert egyszerre van szüksége a szinte feltétel nélküli, elfogadó, érzéki szeretetre és a folyamatosan vibráló, kicsit tiltott, kicsit bűnös viszonyra, mindezekre olyan intenzíven, ahogy egy ember nem tudja megadni neki. És ez gyonyorűen kijött ebből a novellából. Minden perce tömör gyönyör volt, nem kizárt, hogy nehezebb óráimban még visszatérek ide feltöltődni :D Szóval köszönöm, hogy olvashattalak és remélem, nem választottalak halálra egy ilyen wall of texttel :D Őszinte híved: Lauf (K.K. - megtalálsz minket a fórumon (de ezt talán tudod :P)) Ui.: a bögrék nagyon tetszettek :"D

Szerző válasza: Szia, Laufreya! :)
Nagyon örülök neked itt is, és minden szösszöm és írásom alatt kíváncsi örömmel várom/látom a neved! :)
Ez a négyes nagyon érdekesen hangzik. A Frostiron és Frostwinter résszel nem is lenne bajom, de valahogy az én fejemben a Frostshield nem nem nem működik. Próbáltam őket kibékíteni, összehozni, de mindeddig nem sikerült, Loki mischief-je annyira nem kompatibilis nálam Steve honor-jával. Ami abszolúte az én bajom, tudom, csak így sajna nincs rá reális esély, hogy a kedvenc ot4-ed megjelennjen az írásaim között, bocsi. (Akkor már inkább Clintet dobtam be hozzájuk negyediknek, mert én is romlott vagyok és Inktobereztem tavaly ^^)
Nagyon örülök, hogy átjött a karakterizáció, a "what would Cap do?" szerintem nem csak Tonynak, hanem sok karakternek mottója (legalább kettőről tudjuk, hogy CANON így van, éljenek a képregények), és imádom mint trope-ot, mert bár Steve messze nem tévedhetetlen, de alapvetően megfelelő erkölcsi iránytűvel rendelkezik, ráadásul olyannal, ami mögé én személy szerint bármikor be tudok állni. (KIVÉVE, AMIKOR SZARUL ÍRJÁK MEG STEVE-ET. Khm. Zárójel bezárva.) Szóval. Örülök, hogy ez átjött :) Az meg külön boldogság, hogy a smut-részt megfelelőnek találtad, mert ha van valami, amit nem tudok írni, akkor az ez. Megjegyzem, ace-ként mindig nagyon fura nem-aszex kapcsolatnak ezt az aspektusát írni... XD Tonynak pedig nemcsak, hogy szüksége van rengeteg és nem csak egyféle szeretetre, de meg is érdemli :) Valszín én is azért szuszakolom be ennyi poly kapcsolatba és ficbe. Olyan nehéz egyetlen ember által megadni neki mindent, amire szüksége van... és nem is fair... szóval legyen boldog egyszerre több ember (khm... vagy nem-ember...) mellett :)
Örülök, hogy ennyire tetszett, pláne, ha esetleg méltónak bizonyul újraolvasásra :) Mindig boldogság látni egy lelkes olvasót! :D Imádom minden hozzászólásodat, garantáltan abszolút feldobod vele a napjaimat, szóval KÖSZÖNÖM SZÉPEN, bármikor érezd magad felhatalmazva rá, hogy bármit írj a kriti-szekcióim bármelyikébe, én imádni fogom - és végül a válaszig is eljutok majd, mint látszik :) Köszönöm, Lau!
Üdv: B. B.

2017.12.10 - 22:17 | 2: 2. rész | Regisztrált
Szia! nagyon jó volt :D egy hármas ráadásul úgy hogy a szereplők szinte önmaguk voltak, ügyes :)

Szerző válasza: Szia, Chidori!
Köszönöm szépen! Nagyon igyekeztem karakterhű maradni, már amennyire azt az alapfelállás megengedte, örülök, hogy számodra sikeresnek bizonyult ez a misszióm! Köszönöm a kedves szavakat é hogy vetted a fáradtságot a kritikaírásra, nagyon sokat jelentett nekem! :)
Üdv: B.B.

Niki
2017.12.07 - 15:17 | 2: 2. rész | Anonymus
Imádtam. Jól hoztad a karaktereket, érdekesek voltak a belső eszmefuttatások és a párbeszédek is. Egy élmény volt olvasni, teljesen kikapcsolódtam tőle és sokszor megmosolyogtam egy egy részt, főképp a Lokis beszólásokat.

Szerző válasza: Szia, Niki! Jaj, nagyon-nagyon-nagyon köszönöm! A kihívásra írt sztorik mindig nagyon intenzíven élnek a fejemben, hiszen annyiféle különböző szempontból kell megfelelniük, hogy valóban kihívás lesz őket megírni. Itt iss három különböző kulcs szerepelt, plusz terjedelmi megkötés, és emellett még a saját elvárásaim is... de összességében elégedett vagyok a végeredménnyel - még úgy is, hogy az idő múltával egyre inkább a hibákra koncentrálok az erények helyett :D Örülök, hogy tetszett Loki, ő különösen tud makacskodni a fejemben XD Köszönöm, hogy írtál és megörvendeztettél a véleményeddel, nagyon-nagyon sokat jelent, pláne ilyen váratlanul! :)
Üdv: B. B.

Zsó
2017.05.23 - 19:14 | 2: 2. rész | Anonymus
Szia!
Már találkoztam ezzel a történettel, de nem tudtam, hogy te írtad. :D Akkor is nagyon tetszett, és most, második (vagy harmadik, nem számoltam) olvasásra is tetszik. Kicsit fura hármas a Tony-Loki-Steve, de én imádtam. Tony az átmenet (az arany középút :D) Loki és Stve között. Loki és Steve a két véglet, akik közrefogják Tonyt. IMÁDTAM!!!
Köszönöm, hogy olvashattam. Puszi: Zsó

Szerző válasza: Szia, Zsó! Örömmel látom, hogy rád mindig számíthatok! :D Külön öröm, hogy a nevem nélkül is tetszett a történet, az pedig pláne, hogy érdemes volt az újraolvasásra és nem untad még most sem! :) Elismerem, hogy ez a hármas nem magától értetődő (nyilván elsősorban a Steve-Loki viszonylat miatt), de amikor megkaptam/kiválasztottam a kulcsokat, akkor egyszerűen képtelen voltam választani, hogy milyen párossal alkossak, így "kénytelen voltam" hármassá bővíteni a lehetőségeket, hogy ne kelljen annyi mindent kizárnom. És miután letettem mellettük a voksom, olyan magától értetődően adta magát ez a történet, hogy kívánni sem lehetett volna szebbet. (Megírni persze egészen más kérdés, de az ötletelés, az könnyű volt.) Köszönöm, hogy olvastál ismét, és az örök bíztatásodat, élmény neked publikálni! :)
Üdv: B. B.Szeretnél kritikát írni?