Töviscsokor kritikái

Szeretnél kritikát írni?Vörösfenyő
2018.05.16 - 23:10 | 43: 43. Ház | Anonymus
Amikor Siriusról, és a Black családi házról van szó, mindig a hanyatlás, és tartalmatlanná vált dölyfösség a végszó, de én még nem találkoztam olyan helyzettel, mikor valaki a virágzó Black családról írt volna. Szerintem van potenciál ebben a felvetésben, hogy milyen lehetett az az időszak, mikor többen is éltek a házban, esetleg még dédszülőtől dédunokáig terjedően is. Az már elég sok különböző ember lenne, érdekes interakciókkal és családi dinamikával.

Szerző válasza: Hát igen, mert a canonben már ez lett mutatva, én meg úgy voltam vele, hogy ez nem akkor alakult ki, hanem már egy ideje ilyen a helyzet. De felhoztam, hogy azért nem volt mindig így, céloz rá a szösz, hogy virágzottak ők anno. Van egyébként potenciál a felvetésben, ha nem lenne ekkora sztori a nyakamban éppen, talán el is gondolkoznék rajta, de így is épp elég problémás nagycsalád regényét írom már. :"D Most épp elegen vannak nekem ők így négyen is. xD De amúgy tényleg érdekes kérdés, hogy milyenek lehettek ők régen, amikor még tényleg nemesek is voltak, nem csak nagy múltúak. Meg egyébként nálam nem ők az egyetlen ilyen hanyatló család, máshol másokról is emlegetve van, Flintékről, Freywindékről, Nottékról, hogy náluk se az van már, mint régen, szóval én ezt egy átfogóbb, nagyobb jelenségnek szánom. Generációváltás, a régiek kultúrája lassan kikopik, ahogy változik a világ is, vagy valami ilyesmi. :)

SailorO
2017.09.25 - 22:12 | 43: 43. Ház | Anonymus
Asszem kellett nekem egy ilyen fejezet is, hogy rájöjjek, Siriust lehet szeretni is nagyon. Meg arra is rá kellett jönnöm, hogy azért Arion szemszögén keresztül eléggé csak az egyik oldalát ismertem meg (vagy legalábbis leginkább csak azt), közben meg itt van ez a tövis, és olyan, mintha egy teljesen más ember lenne benne. Ezt az oldalát láthatják benne inkább a Tekergők, és nem csodálom, hogy emiatt annyira elfogadóak tudnak vele lenni. Egy szó mint száz, még soook ilyen szomorkás-szép, kedves-Siriusos tövist, fősztroit, akármit! :)

Szerző válasza: Lehet hát, elvégre a többi Tekergő se megszokásból szereti. :) Tapasztalatból mondom, ha egy barátod küzd mentális problémákkal, sok olyat elnézel neki, amiért egy idegentől már a falra másznál. :) Úgyhogy igen, Arion szemszögéből jóval idegesítőbb Sirius, mint a sajátjából vagy a barátaiéból, mert ő nem szokta még meg úgy és nem is fogadja el úgy, hogy igen, ez a srác nem egészen százas, de alapvetően szeretne jófiú lenni. Arion megbízhatatlan narrátor, nem direkt, de az. :D Matt pedig általában ráhagyja, hogy az ő szemszögén keresztül lássuk a sztorit, ritkán van az, hogy tényleges külső nézőpontú véleményt formál tényleges narrátorként. De a Töviscsokor ugye nem Matté, és ez látszik is rajta erősen. :D És igen, Siriusnak ez egy másik oldala volt itt, és ezért tudják a srácok is szeretni, meg fogjátok ti is, minden tökéletlensége ellenére. Lesz még sok ilyen, Tövisben is, fősztoriban is, azt asszem, megígérhetem. :) ♥

Ivett
2017.05.22 - 21:50 | 43: 43. Ház | Anonymus
Szia, na én annyira nem vagyok dögrováson (még), de államvizsgára készülök, szóóóval nagy szó, hogy eljutok ide most,hogy kritikát (vagy valami hasonlót) irjak neked. Szóval remélem élvezed és eléggé kényeztet. : DDD Na magukról a tövisekről: annyira odavagyok érte, hogy ennyi háttérsztorit kapunk és nekem nagyon tetszenek a fősztoriban csak névlegesen felbukkanó emberek, akiket itt megismerhetünk. Pl. nem értettem, hogy miért csak ketten vannak olyanok, akik Frannyval képesek beszélni, de igy már minden tiszta. :) És megjegyzem nagyon aranyos is és nagyon örülök neki, hogy ilyen jól kezelik a szereplőid a másságot. Már legalábbis a legtöbb szereplőd. :) Jajj, és a mostaniról: ehh idióta Blackek... akiket amúgy, mint karaktereket tökre birok, de valószinű az életbe nagyon utálnám a szűklátókörű, elvakult látásmódjukat. (Nagyon csendben jegyzem csak meg, hogy kiváncsi lennék, hogy róluk hogyan irsz, mert szerintem sokszor nagyon egyedileg közelited meg a dolgokat, és emberiek és életképesek a szereplőid. :) ) Sirius mellesleg néha nagyon megölelgetném, már persze, ha hagyná magát.:D Alapvetően én őt egy sértődött és megbántott kisfiúnak érzem, akit a lelke mélyén baromira bánt, hogy a saját anyja nem tudja úgy elfogadni, ahogy van és igy bánik vele. És pont emiatt akar mindenáron kemény és lázadó lenni, hogy elrejtse a sebezhetőségét. :( Amúgy, bár tudom, hogy ez nem feltétlen tartozik ide, de pont ezért gondolkoztam el azon, hogyGladys lehet pont ezért lenne neki jó párja. Mert az a lány annyira rendben van, mint kb senki más az egész történetedben. :D És remélem nála ez nem csak a látszat. :) Na de most ennyi, minden folytatást nagyon-nagyon várok és köszönöm, hogy olvashattam. :)

Szerző válasza: Hali! Mondanám, hogy jó neked, de az államvizsga se sétagalopp sejtéseim szerint, úgyhogy csak máshogy vagyunk dögrováson. :D És én még mindig. Próbálok így erőt venni magamon, miattatok meg értetek - még nem látom a fényt az alagút végén, de bízok benne, hogy ott van, és kúszok felé lassan, de biztosan. xD Úgyhogy nagyon élvezem a visszajelzést és kényeztet, igen, és köszönet érte! :DD Annyira jó amúgy, hogy ez a Tövisezés teljesen véletlen jött nem egészen egy éve, és ennyire szeretitek ti is, meg amúgy én is nagyon imádom őket írogatni. :) Meg igen, sokakat csak így lehet kibontani. Mondjuk Franny helyzete a kariajikban eléggé konkretizálva lett, asszem, a két Mondayesben főleg - az nem hangzott el így tök konkrétan, hogy néma, de elég látványosan és egyértelműen jelelt és nem beszélt. Meg mindig mindent szájbarágok elég alaposan, vele pont nem akartam ezt rögtön, ha már útközben találtam ki ezt a kis adalékot a karakteréhez. :D Ő szerencsés amúgy, hogy kifogta pont Izzyt meg Mondayéket, akik ilyen toleránsak. :) A mostani meg pont az ellenkezője, Blackék nagyon nem toleránsak. :D Én nagyon erős ellenérzésekkel viseltetek irántuk, főleg Sirius-anyuka iránt, már a canon óta, ez így át is jött Bolondokba meg tovább erősödött is, ahogy kialakult Sirius karaktere meg háttere. Mondjuk azt nem tudom, hogy ennél nagyobb mennyiségben hogyan írnék róluk, jobban dolgozok fiatal, és problémás, de szerethető vagy legalábbis megérthető karakterekkel, mint ilyen idősebb, begyöpösödött arcokkal. (Mondom ezt úgy, hogy most pont készülőben van egy novella, amiben elég sokat van róluk szó. xD) És igen, Siriusban nagyon benne van, hogy bántja a családja elutasítása, azzal együtt, hogy tudja, hogy nincs igazuk. De ez még látszani fog sokszor, hogy ez nagy konfliktusforrás benne, hogy arra nem vágyik, hogy megfeleljen nekik, de arra igen, hogy elfogadják úgy, ahogy van, és nem érti, hogy ha másoknak megy, nekik miért nem. Meg igen, amúgy rettenet sebezhető, és nem is mindig tudja elrejteni, hiába próbál nagyon keménynek tűnni, aki ismeri, tudja, hogy nem az. :) És hé, ez egy szabad felület, bármi idetartozik, amit meg akartok osztani velem, én csak örülök minden gondolatnak. És ja, Gladys rendben van, nála nem látszat, nincsenek sötét titkai vagy eltitkolt személyiségjegyei, ő simán egy karakán, okés csaj. :D (Ami tényleg ritka nálunk. xD) Rendbe tudná tenni Siriust, ha akarná, de hát ez az egyetlen 'probléma' vele (ami nyilván nem probléma, csak egy tény, ami így van, csak nem tudom hogy megfogalmazni xD): fiatal még, és nem tudja, hogy mit akar az élettől. Nagyon sok gebasznak ez a forrása a sztoriban, hogy mafla tinédzserekről szól, a küszöbön a háború, meg a felnőttkor, meg a hormonok dúlása. :D Én köszönöm szépen, hogy írtál, örülök neki, hogy tetszett, és igyekezni fogok most már a folytatással is. :)Szeretnél kritikát írni?