Töviscsokor kritikái

Szeretnél kritikát írni?SailorO
2017.09.26 - 21:41 | 49: 49. Hajnal | Anonymus
Boldog szülinapot, Töviscsokor! :) Méltó ünneplése volt ez az évfordulónak, kb megelevenedett a szemem előtt az athéni kúria az olajfákkal, a terasszal és a medencével. Az ottani élet leírása is nagyon érzékletes volt a köpkövezéssel, a mugli gyerekekkel való játékkal. Tényleg, ez a jellegzetesség külön tetszett, hogy nem határolódnak el a görögországi (aranyvérű) varázslók a mugliktól, hanem valamennyire keverednek velük, máris sokkal szimpatikusabbak lettek, mint angol társaik.

Szerző válasza: Jaj, de régen volt már ez a szülinap. :D És olyan furcsa, hogy még csak egy éves volt a gyűjtemény, aztán már mennyi minden történt benne. Remélem, még jópár évig kihúzza a drága. :) Ez egy olyan szösz megint, amire emlékszem, hogy imádtam írni, pont a hangulata miatt (nagy Gerald Durell rajongó vagyok, szerintem látszik xD). Meg nem véletlen van ennyi külföldi a sztoriban, mármint engem tökre érdekel, hogy más országokban milyenek a varázslókultúrák, miben különböznek attól, amit Rowling tárt elénk. :) Jó tudni, hogy ezek szerint másokat is érdekel ez a dolog, szóval köszönöm a visszajelzést, lesz még terítéken a téma, azt megígérhetem. :)

Ivett
2017.07.03 - 23:28 | 49: 49. Hajnal | Anonymus
Szia! Nagyon tetszik és nagyon jól érzékeltetted a görögországi hangulatot, ahová Derek annyira visszavágyik. Mondjuk nem csodálkozom rajta, nekem is szimpatikusabb lenne a szabadabb, napsütéses görög élet a birttek állandó esője és merev szabályai mellett. Részben csodálkoztam azon, hogy nem volt benne szó a Judyval való kapcsolatáról, sem semmiféle negativumról, másrészről pedig örültem neki, hogy igy volt, mert olyan picit azt érzem igy ki a történetből, hogy azért nem 0-24 szenved azért ő sem (sem a többi szereplőd) és igy azért mindenkinek van egy kis pozitivum az életében. :) Köszönöm, hogy olvashattam és várom a következőt. :)

Szerző válasza: Helló! :) Örülök neki, hogy érzékletesnek találtad, régóta a fejemben volt már egy ilyen görögökről mesélős dolog, amiben át akartam adni ezt a hangulatot, jó hallani, hogy sikerült. :) És hát igen, Derek visszavágyódása egész érhető. :D A Judyval való kapcsolata direkt nem volt benne. Majd látni fogjátok még máshol, hogy Derek hogy áll ehhez az egészhez, és abból érhető lesz talán, hogy miért hagytam ki. :) Meg Derek alapvetően egy egész életvidám ember, hamar túllép a problémákon, még ha nagyok is. Úgyhogy igen, tőle nem meglepő ez a vidámabb szösz, neki nem szokása annyit szenvedni, mint néhány más karakterünknek. xD Meg ja, olyan szereplőnk azért kevés van, akinek ne lenne néhány pozitívum legalább az életében. :D És én köszönöm, hogy írtál! :)

2017.07.03 - 12:44 | 49: 49. Hajnal | Regisztrált
Szia! Megint nagyon nagyon tetszik amit írtál, egyszerűen imádom. Most írok először kritikát életemben szóval előre is bocsi az összevisszaság miatt. Nagyon tetszik az egész bolondok világa, mégis talán a kiegészítő sztorijaidat szeretem a legjobban. Annyira jól írsz, a stílusod teljesen magával ragadó és az olvasó bele tud feledkezni az olvasásába. Egyszerűen hihetetlenül jól kit tudod fejezni magad, rendkívül érzékletesen tudsz fogalmazni. A mostani tövishez azt szeretném írni, hogy én mindig is Görögország szerelmese voltam és érdekelt, hogy ott milyen lehet a varázsélet. Szerintem tökéletesen megragadtad a görög mentalitást és, hogy hogyan is mehetnek ott a dolgok. Remélem még sok-sok történetet olvashatok tőled, mert egyszerűen imádom őket. Te vagy az egyik kedvenc íróm! Csak így továááb!! Fuh, remélem nem volt egy hatalmas zagyvaság amit írtam...

Szerző válasza: Helló! :) Jaj, nagyon jó hallani, hogy így szereted, amiket összefirkálok. És annak is nagyon örülök, hogy írtál kritikát, életedben először nekem, és ne viccelj, nincs itt semmi összevisszaság. :) És bocsánat a kissé kései válaszért, sűrű ez a nyár, de igyekszem, hogy az ilyen kedves szavak ne maradjanak sokáig reakció nélkül! ❤ És nagyon jó tudni, hogy ennyire szereted a kiegészítőket, néha félek, hogy furának néznek, amiért ennyi van belőlük, és ennyire kibontom az univerzumunkat. Viszont közben meg látom, meg tudom, hogy kevesebben olvassák, mint a fősztorit, és tökre sajnálom, mert ezekben is van érdekes szerintem. :D Szóval köszi, hogy olvasod és szereted őket, meg a dicséreteket is. :) Görögország egyébként nekem is az egyik szerelmem (thank you, Greald Durell), és akarok még írni Nikitísékről emiatt, meg amúgy is, szóval lesz még ilyen. Meg amúgy is ez akkora és annyira multikulti univerzum, és pont azért, mert nem csak a brit mágusvilág az egyetlen, ami létezik, és én szeretek azzal is foglalkozni, hogy máshol milyen lehet. Nem tervezem mostanában abbahagyni az írást, meg még annyi minden van, amit nem mondtam el, úgyhogy nem kell aggódnod szerintem, hogy nem lesz mit olvasnod, because I'm here to stay. And write. :D És jaj, kedvenc író, hát elpirulok menten, édes vagy. ❤ Egyáltalán nem volt zagyvaság amúgy, ez egy tök összeszedett és imádnivaló kritika volt, nagyon nagy köszönet érte! :)Szeretnél kritikát írni?