Deres farkasai kritikái

Szeretnél kritikát írni?2017.08.14 - 22:20 | 1: Ajándékok | Regisztrált
Úú. Úúú. Úúú. Szóval szia!

Ma délelőtt bukkantam rá erre a történetre és teljesen bepörögtem tőle. Nagyon GRRM hűen írsz, a karakterek is kiválóak. Bár ez nálad nem „nagy cucc”. Nagyon kíváncsi vagyok Howland Reeddel való találkára, és és! Imádtam, ahogy Jaimet megszólaltattad. Az okfejtése Tyrionról hibátlan volt. Szeretnék majd olvasni egy kis Arya-Catelyn párbeszédet, mert olyat kb, sehol sem láttam még. Kíváncsi vagyok, mi a Véreb terve. Nagyon jó volt olvasni, hogy a Red wedding nem történt meg, és azt is, hogy Robb megpróbál kemény, érett fejjel gondolkodni. Hú, várom a folytatást! Én is sokszor elmerengtem egy ilyen lehetőségen, és olyan jó, hogy te ezt most megírod! :) Üdv BaO2

Szerző válasza: Szia! Nagyon örülök, hogy rátaláltál, és ennyire fellelkesített. :-DD Örülök annak is, hogy a szereplők karakterhűek lettek – némelyikük miatt eléggé aggódtam. Jaime azon kevesek közé tartozik, akik tényleg látják, milyen Tyrion valójában, és képesek értékelni is. Catelynt persze nem mostanában fogja meggyőzni erről, de legalább megpróbálta. ^^
A Véreb, ugye, mondott egy olyat a könyvben, hogy Robb kedvéért akár még Gregort is levadászná (meg nyilván a saját kedvéért is), mert azt Robb biztos értékelné. (És tényleg, de nem bízik benne eléggé ahhoz, hogy szélnek eressze.) Bár egyelőre mintha tényleg csak annyi lett volna Sandor célja, hogy valaki más szolgálatába szegődjön, aki nem Lannister, mert belőlük elege van. (Mert az, hogy fogja a váltságdíjat, és megy amerre kedve tartja, csak a B-terve volt arra az esetre, ha Robb elzavarná.)
Arya-Cat beszélgetés az ötödik fejezetben lesz majd, ha jól emlékszem, bár csak rövidke. :-) Theon árulása, és a Westerling-ügy meg Karstark esete óvatosabbá tette Robbot, most próbál ennek fényében cselekedni. Köszönöm, hogy elolvastad és írtál. :-)))

viktor
2017.08.12 - 10:40 | 1: Ajándékok | Anonymus
Hűha,jól megkavarodott a felállás:) Tehát,robb halgat a józan észre és betartja a Frey szerződést így úgy ahogy bebiztosítva a vén Waldert. (Bár,én még nem bíznék meg teljesen a az öregben) Valami isteni csoda folytán újra elfogják Jaimet,és Robb Északot is biztosítja. Heh,kis szerencsével Tywin agyvérzést kap a dühtől ha mindezt a kis apróságot megtudja,és Tyrionnak már nem kell a lelövésével vesződni:) Bár ha Varyst tájékoztatják a kis madarai Jeyne-röl, pláne ha Robb volt olyan "ügyes" hogy teherbe is ejtse,hát ezt Tywin még felhasználhatja valahogy. Catelyn rá jellemző módon máris azon agyal Jon vajon milyen aljas tervet sző majd a korona ellopására,és ő ezt hogy akadályozhatja meg. Hah, hacsak sejtené hogy Jon egy másik,jóval értékesebb koronát is megkaphat.. . Nagyon remélem hogy Jonban most az egyszer a belé nevelt Stark becsületet legyőzi a Targaryan ambíció. Jó lenne látni ahogy bebizonyítja Catelynnek mennyire félreismerte. Sandor emekül időzített igy legalább most Aryanak fog örülni egy ideig,ahelyett hogy máris Jon ellen áskálódna,pláne hogy még azt sem tudni hogy döntött.

Szerző válasza: Meg-meg, bár lesz majd olyan is, ami nem módosul, mert Robb tetteinek nincs befolyása rá. :-) Walderben Robb se bízik, azt hiszem, pont a következő fejezetben van is egy megjegyzése erről, bár ameddig az öreg Frey úgy érzi, belőle profitálhat többet, addig nem kell annyira aggódnia. ^^ Mivel Jeyne a könyv szerint nem esett teherbe, így itt se történt ez.
Jaime, ugye, pont azelőtt került Harrenhalba, hogy Roose Bolton eljött onnan, hogy részt vegyen az Ikrekbeli esküvőn. A könyvben továbbengedte Jaimet, mert már Robb meggyilkolását tervezte, de itt ez nem éri meg neki, és nincs is kivel szövetkezni, hogy elkövesse. Robb pozíciója is erősebb, így inkább nála akar jó pontokat szerezni. Ráadásul, ha utólag kiderülne, hogy a kezében volt Jaime és elengedte, azt Robb árulásnak venné (márpedig kiderülne, mert Freyek is vannak Harrenhalban, és jelen állás szerint hűségesek Robbhoz), Roose pedig könnyen Lord Karstark sorsára juthatna. Ha viszont visszaviszi Jaimet, lekötelezi Robbot, és bezsebelheti a jutalmat Edmure-tól, ami persze kevesebb, mint amit Tywin fizetne, de azért szép összeg.
Jon elég sajátos helyzetben lesz, mikor az üzenet eléri a Falat, de az még kicsit odébb van. :-) Catelyn pedig már csak ilyen, Arya felbukkanása is – miközben persze örül neki – csak egy újabb érv Jon ellen.
Köszönöm, hogy elolvastad, és írtál. :-))Szeretnél kritikát írni?