Deres farkasai kritikái

Szeretnél kritikát írni?BaO2 álmos
2017.08.29 - 23:41 | 5: Hazatérés | Anonymus
Szia! Juuj, ez is nagyon jó volt. Imádom, hogy összehoztad a starkokat, jó a kémia a karakterek között. Várom nagyon a folytatást! BaO2

Szerző válasza: Szia! Nagyon örülök, hogy még mindig tetszik, és hogy jól működnek együtt a karakterek. Bár a folytatásban pont megbomlik egy kicsit ez a nem túl hosszú életű egység. Köszönöm, hogy írtál. :-)

viktor
2017.08.29 - 14:23 | 5: Hazatérés | Anonymus
még mindig kicsit fura hogy Ross Bolton nem áruló,de majd megszokom azt hiszem :) Gondolom Robbtervének Jon elfogadtatására az lenne az egyik lépése hogy eg Északi feleséget kerít neki. Ami felvet egy érdekes dolgot. Tegyük fel,Jon megnősűl és teherbe is ejti a feleségét. De vajon Robb gondol e arra hogy Lyanna Stark génjei ugyan kiütötték a Targaryan géneke amikor Jon született,de attól azok még ott vannak Jonban? Ha Jon fia,vagy lánya Rhaegar ezüst haját és lila szemét örökli,sok embernek kell majd sok dolgot elmagyarázni :) Sajnálom Robbot és Boltont is. Azt hiszik a Tél megvédi őket,ha csak sejtenék.. Mikor a könyveben ennél a résznél tartottam nekem is Oberyn volt az első gyanúsítottam.De aztán rájöttem hogy ő túl kézenfekvő Hiszen mindenki tudja róla hogy ért a mérgekhez,és maga Oberyn is túl okosnak tűnik ahhoz hogy ő tegye ,bár megvan hozzá a szakértelme. Úgy érzem az ő sorsa sajnos nem fog változni. Cersei kénytelen józanul gondolkodni Tywin megpróbálhatja ugyan leállítani,de Cersei a királynő,felülbírálhatja a segítőt. Oberyn valószínűleg párbaj általi ítéletet kér,abban a reményben hogy a Hegyet jelölik ki az ellenfelének. Cersei kijelöli a Hegyet és ég veled Oberyn:( Pedig talán a legjobb Dorni karakter. Azt hiszem Jon azzal hogy Aryanak adta Tűt,végre szerzett egy kis megbecsülést Catelyn szemében:) Így talán könnyebben rászánja majd magát arra a bizonyos beszélgetésre. Egy részem szinte várta hogy felszólítja Jont hogy adja át Hosszúkarmot Robbnak,mert úgy megfelelő hogy a királynak legyen Valyriai kardja Úgy fest nehezebb lesz meggyőzni Robbot a Mások létezéséről mint Jon hiszi.Főleg hogy Catelyn már csak megszokásból is kételkedni fog. Robb valószínűleg most arra számít,hogy Catelyn az első nyugodtabb percben félrevonul Jonnal hogy megejtsék a beszélgetést. Catelyn viszont láthatóan még kotlana kicsit a tudásán,mint sárkány a tojásain:) Mindenki érdekében remélem,nem halogatja sokáig.

Szerző válasza: Írva is furcsa még, hogy Bolton Robb oldalán maradt. ^^ Arra esetleg lehetne hivatkozni egy ezüsthajú és/vagy lila szemű gyerek esetében, hogy Jon anyjára ütött (talán az Ashara Dayne-pletyka is újra felütné a fejét), de az azért még úgy is kirívóan gyanús lenne, és biztos volna, akinek beugrana Lyanna+Rhaegar. Szóval, ha elérkezik az az idő, imádkozhatnak, hogy a gyerek északinak nézzen ki. A genetika talán mellettük is állna, a feleség felmenőitől függően.
Azért is gondoltam Obrynre – bár tényleg ravaszabb ennél –, mert ő maga is azt mondja Tyrionnak, mikor meglátogatja a börtönben, hogy tulajdonképpen hálás lehet neki, mert ha Tyrion nincs ott kézenfekvő vádlottnak, akkor nagyon hamar eljutottak volna oda, hogy őt tegyék felelőssé a mérgezésért. És most, hogy Tyrion tényleg nem volt ott… A királyváriak tojáshéjon járnak. Cersei nyilván bosszút szomjazik, de gondolnia kell Myrcellára is. Tywin pedig nem hagyhatja annyiban a gyilkosságot, viszont ő meg nagyban gondolkodik, és óvatos Dorne-nal. Oberyn pedig Oberyn. Ha megküzdhet a Heggyel, nem hagyja ki a lehetőséget.
Catelyn és Hosszúkarom: vagy ez, vagy elzavarja Jont a Medve-szigetekre, hogy keressen egy Mormontot, aki elfogadja tőle a kardot. xD Tű miatt egyrészt valóban hálás, mert jól jött, másrészt valahol mélyen még mindig bosszantja, hogy Jon ilyesmit ajándékozott Aryának a hátuk mögött – ami azt is bizonyítja, hogy ő hamarabb elfogadta, milyen Arya, mint ahogy az anyja el tudta fogadni.
Robb főleg azon ütközött meg, hogy Jon milyen hevesen reagált, mert ez új volt tőle Catelyn jelenlétében. És tulajdonképpen nem ez az első természetfeletti sztori, amit hall; ez segít majd Jonnak. Catelyn már más eset, ő makacsul kételkedik – annak ellenére is, amit ő maga tapasztalt.
Köszönöm, hogy hagytál véleményt. :-)

Sunniva
2017.08.29 - 09:52 | 5: Hazatérés | Anonymus
Szia! Bevallom, én nem vagyok nagy GOT rajongó, nem nézem a sorozatot, a könyveket is csak a 4. rész végéig olvastam. Az a "vicces", hogy te pont azt adtad vissza nekem, aminek hiányában elment a kedvem a sorozattól. A Starkokat.:) Annyira untam, idegesített és belefáradtam, hogy csak szerencsétlenség történik velük, vagy meghalnak... Ezt a történetet százszor jobban élvezem, mint a könyvet, örülök, hogy egymásra találnak, hogy nem botorkálnak messze egymástól. Nagyon tetszik, ahogy fogalmazol, a karaktereket külön élvezem, mert annyira jól adod vissza őket, hogy nem látok különbséget.:) Izgatottan várom a következő részt, köszönöm, hogy olvashatom.:)

Szerző válasza: Szia! Engem is kiborított, néha milyen kevésen múlt, hogy egyes szereplők találkozzanak, vagy eljussanak oda, ahova indultak. Martin kegyetlen. :-( Alig akartam elhinni, mikor a sorozatban végre összeterelték Sansát és Jont; egész addig az járt a fejemben, hogy úgyis történik valami, úgyis elkerülik egymást, ahogy az lenni szokott. xD Nagyon örülök, hogy rátaláltál a történetre, és élvezted az olvasását; és persze annak is, hogy a karakterek jól sikerültek. :-)) Szeretek a Starkokról írni, útközben, ahogy haladtam kötetről kötetre, sok más karaktert is megkedveltem, de ők így is a kedvenceim közt maradtak. Köszönöm, hogy írtál véleményt. :-)Szeretnél kritikát írni?