Yuri on the Ice of Memories kritikái

Szeretnél kritikát írni?Elizabet
2017.12.30 - 10:04 | 1: Az érem | Anonymus
Kritikára írnék kritikát. :) Az elősző kritikádnál írtad, hogy happy end lesz a vége, ne legyen aggódás, mert az elején említetted. Hiába olvastam, és tudom, hogy jó lesz a vég és sunsine, de attól még bonyodalmak lehetnek addig, szakítás is, ameddig elérnek a végéig, ami pedig nem feltétlenül jelenti azt, hogy egymással lesz meg a boldogságuk.

Szerző válasza: Igen-igen, így írtam - de akkor lehet, pontosítanom kellett volna. :-D Ugyanis ha van egy adott páros nálam, akkor a happy endet úgy kell érteni, hogy ők mindenképpen együtt maradnak/újra egymásra találnak, stb. (Fuh, bevallom töredelmesen, nem hiszem, hogy nekem az happy end lenne, ha másképp, másokkal találnák meg a boldogságot - értem én, ha boldogak lesznek, meg minden, de én nekem rossz érzés lenne, hogy nem maradtak együtt. :D)

2017.12.19 - 15:28 | 1: Az érem | Regisztrált
Ez az amnézia dolog valahogy valóban egy soha-el-nem évülő "fordulat" a történetekben, de könnyen túl tudtam magam tenni. :) Gördülékeny a cselekmény, nem tömény, ugyanakkor nincsenek üresjáratok. Ráadásul üdítően karakterhűek a szereplőid - egy kicsit olyan ez, mint megélni az új évadot, ami mintha soha nem akarna megérkezni. :D Jól pótolja az elvonási tüneteim, ami nagy szó. *-) Csak így tovább, én várom a folytatást.

Szerző válasza: Igen, az amnéziával én is így vagyok, és naaaaagyon ki akartam már élni magam valahol. :-D Örülök neki, hogy valamennyire "pótolom" a sorozatot, és remélem, kicsit kitöltöm az űrt addig, amíg nem jön a mozifilm. ^^ Karácsonykor hozom a következőt, remélem, az is tetszeni fog. :-)

Emyke
2017.12.10 - 18:10 | 1: Az érem | Anonymus
Szia! Örülök, hogy el mertél szakadni a Harry Potter ficektől, mert teljesen magával ragadott, amit írtál. Jól építetted fel az elejét, végre nem valami nyálas kezdés, hanem inkább drámai. Kíváncsi vagyok, mikor kezdenek el derengeni Yuuri emlékei, és meddig van lehetősége Viktornak bebizonyítani, hogy igenis szüksége van rá. Yuriért szintén odáig vagyok. Várom a folytatást!

Szerző válasza: Haaali. ^^ Igen, el mertem, csak az a más kérdés, hogy nem marad-e ugyanolyan... Ó, nem lesz azért olyan egyszerű Yuurinak az emlékezés, és ha mégis, na akkor sincs még közel sem vége a bonyodalmaknak. XD

2017.12.07 - 01:42 | 1: Az érem | Regisztrált
Ide nekem a kliséket! És ilyen fic még úgy sincs magyarul, te vagy az első. ^^
A Viktuuri veszekedés mindig fáj, pedig tudom, hogy majd rendbe fognak jönni a dolgok... de szegény Viktor mit élt át, amikor ez megtörtént. :( Rettenetes lehet nézni a kedvesedet, amint összetöri magát.
Nagyon bírom a Maridat és a Yuridat. Pedig nekem nem is a kedvencem Yuri, de nagyon jól hozod, hogy valahogy ebben a szituban felnőttebb Viktornál. Phichit meg Yurit zaklatja, hogy mi a helyzet, ezt nagyon el tudom képzelni (főleg, hogy Phichitet nem lehet lerázni csak úgy). És az aranyos gesztus volt, hogy sütött neki katsudonos pirogot (én is kéreeeek).
Jaj, ezen már elsőre is fogtam a fejem, hogy Yuuri azt hiszi menyasszony van. Yuuuriiii, nézd meg jobban Viktort, el tudod képzelni nővel? (Igen, késő van a kommentíráshoz. Is. De legalább nem számítottál rá. :3)
Örülök, hogy végre elkezdted felpakolni ezt a ficet, és hajrá-hajrá vele. ^^

Szerző válasza: Még amúgy tudnám ezt a klisét tovább meríteni, még ha Victor felejt, abban is mekkora lehetőségek vannak, huhuu. Igen tudom, hogy neked még ennyi veszekedés is fájt - még ha lidercke többet szeretne és lesz is xD -, de azért Victor előbb-utóbb kiheveri ezt az egészet. Marit... fuh, pedig én nem kedvelem, szerintem ez látszik is, mert olyan kis ellenszenves alakot kreáltam belőle... Amúgy nagyon szerettem volna Phichitet jobban szerepeltetni, de azt hiszem, ez a történet erre nem igazán alkalmas, mint csak táv-barát. :-D Yuuri nem ismeri Victort, hát na, mindig azt látja, hogy döglenek utána a nők... nem gondolta ő, hogy mással is lehet. :D

2017.12.06 - 12:37 | 1: Az érem | Regisztrált
Végre ideértem. :D Már nagyon vártam a történetet, kíváncsi voltam, mit hozol ki az alapötletből. Amint tudod, nagy Yurio fan vagyok, és eddig rettentő elégedett vagyok a neki írt szereppel. :) Az teljesen hihető, hogy Yuuri hátrányban érzi magát az oroszokhoz (meg úgy általában mindenki máshoz XD) képest, és hogy emiatt Victorral állandó súrlódásaik, majd veszekedéseik lesznek, hiszen Victor nem érti meg annak a számára magától értetődő önbizalomnak a hiányát, ami Yuurira annyira jellemző. És amikor stresszes, Yuuri sem képes látni a másik nézőpontját, az érzékeny lelke ellenére - vagy épp azért - rendkívül énközpontú tud lenni, amikor nincs jó passzban. Magamat ismerve, én kicsit többet dagonyáztam volna ebben a konfliktusban, és jobban elhúzom a veszekedést, hogy még nyomasztóbb súlya legyen a szakításnak. (Utána édesebb a kibékülés, haha. :P ) Ja, és Yurio sütit süt?! Ez milyen cuki már! Imádlak érte! :) Várom a folytatást, puszi, Lidércke

Szerző válasza: Igeeeen, örültem, hogy látlak. :-D Tudom, mennyire vártad, és reméltem, hogy nem csalódsz. ^^ Igen, poooont azért aggódtam, mert te vagy Yurio legnagyobb rajongója, azt hiszem. :-D Szegény Yuurinak így is rossz, hát még ha belegondol, hogy az oroszok mennyire jól tudnak korcsolyázni, na meg az a bizonyos ugrónyúl is. Amúgy eleve úgy képzelem, hogy amíg Yuuri korcsolyázik, mindig lesz ilyen érzése, hogy ő nagyon kevés a többi profihoz képest - még ha ő valójában is az, csak nem érzi. XD Nah érted, mire értem. :-D Ó, mert te úgy gondolod, csak ennyi volt a veszekedés...? Hohoóóóó. XD (Nem biztos, hogy Yurio olyan jól tud sütni, az nem derült ki ugye pontosan. XD)

Mese
2017.12.04 - 23:33 | 1: Az érem | Anonymus
Szia! Teljesen elvarázsolt az első fejezet, konkrétan beleszerettem. Lehet, hogy klisés a történet, de engem annyira elbűvölt, hogy hidegen hagy a dolognak ezen része. A karaktereket szerintem jól elkaptad. Imádom és alig várom a következő fejezetet.

Szerző válasza: Hali!
Nah szuper, örülök. ^^ Sőt, akkor annak is, hogy a klisés story ellenére tényleg elbűvölt.
Vasárnap ismét hozom a fejezetet, remélem, arról is ezt gondolod majd. :-D

MD
2017.12.04 - 21:58 | 1: Az érem | Anonymus
Nagyon ügyes írás. Kíváncsian várom mit hozol ki belőle. Bár lenne egy észrevételem. Sokszor ismételsz kifejezéseket pl a bevágtad a fejedet. Ezekre próbálj meg szinonímákat keresni. Esetleg a fejezet elkészülése után pár órával olvasd át megint, hogy észre vegyél ilyeneket. De nagyon jó irányba haladsz csak így tovább le a kalappal.

Szerző válasza: Köszönöm szépen. :-)
Egyébként a szóismétlés az egyik tipikus hibám, amitől nagyon nehezen szabadulok, még hosszú évek után is (a másik a szórend), de azért folyamatosan próbálok rajta javítani. Azt hiszem, ennél már az volt a gond, hogy túúúúl sokszor néztem át. xD De majd akkor még más feltöltés előtt lecsekkolja a béta után.
Köszi, hogy írtál. ^^

Elizabet
2017.12.04 - 18:02 | 1: Az érem | Anonymus
Érdekesen indul, kissé ugyan klisés, de előre figyelmeztettél rá :D Várom a folytatást :)

Szerző válasza: Örülök, hogy a klisés-dolog ellenére is várod a folytatást. :-DSzeretnél kritikát írni?