Mr. Gold és a sorozat ártalmai írta: Anna Sajt

[Kritikák - 2]

+++ betűméret ---


Mr. Gold gondterhelten ült a zálogházában. Most zavart el egy Hamupipőke-szindrómában szenvedő lányt, aki mindenképpen neki akarta adni az elsőszülött gyermekét, de ezzel még nem szabadult meg a problémáitól. A háza előtt rajongó tinilányok ezrei tomboltak „Le Belle-lel!” feliratú transzparensekkel, átikszelt csészés képekkel és ezt kiáltozták:
- Alkut akarunk! Alkut akarunk!
Egyesek saját költeményeket és 20x10-es olajfestményeket mutogattak szívük választottjáról, egy különösen lelkes rajongó pedig egy dedikált képet lóbált büszkén. Mr. Gold tudta, hogy hamisítvány, és sajnálta is szegényt, amiért így bedőlt egy csalónak, de nem tudott mit tenni ellene. Valahányszor megpróbált beszélni, csókokat dobáltak neki, és közbekiáltoztak mindenféle privát dolgot.
Mr. Gold átkozta az ABC-stúdiót, amiért megteremtették. Jobb volt neki Robert Carlyle gondolataiban, valahol a „Szívesen eljátszandók” mappában. Vígan élte mindennapjait, együtt kártyázott és golfozott a szintén ott lakó Drakulával és Perselus Pitonnal. Néha halványan látni vélték Mary Poppinst is köztük, de igyekeztek kiverni a fejükből ezeket az emlékeket, és meg sem próbáltak magyarázatot találni a történtekre.
Mr. Gold nagyot sóhajtott, és kinyitott egy ablakot.
- Menjetek már el! – kiáltott ki. – Ébredjetek fel, és fogadjátok el azt, hogy nem létezem! Éljétek az életeteket, és hagyjatok engem békén!
Nem tudta befejezni a mondandóját, ugyanis alig hogy láthatóvá vált a rajongók számára, azonnal csókokat dobáltak neki, és hirtelen egy nagy csokor vörös rózsa is eltalálta. Dühösen becsukta az ablakot, és nekiállt kiszedegetni a tüskéket a szeméből, az orrából, a szájából, a hajából és minden más fejrészéből. Ezzel csak azt érte el, hogy a tüskék az ujjaiba álltak bele.
Mérgesen fújt egyet, majd úgy döntött, hogy hagyja az egészet a fenébe. Hirtelen fantasztikus ötlete támadt. Odarohant a telefonhoz, és azonnal tárcsázta az unokahúgát, Zsuzsit. Ahogy megnyomta a hívógombolt, az unokahúga azonnal ott termett. (Ez igényel némi magyarázatot, ugye? Nos, bár azt a sorozatban gondosan titkolják, az első évad negyedik részében Rumpelstiltkin által „felrobbantott” jótündér-keresztanya igazából nem halt meg, mivel a családon belüli gyilkosság varázslattechnikai szempontból lehetetlen, a „megölt” családtag egy bizonyos időn belül feltámad. Családon belül? Igen. A jótündér-keresztanya Zsuzsi.)
- Jaj, úgy örülök, hogy itt vagy! – borult a nyakába Gold. Tényleg borult, ugyanis amióta az egyik rajongója ellopta a botját, igencsak nehezére esett talpon maradni.
- Mi történt?
- Nézd meg őket – mutatott Mr. Gold az őrjöngő tömeg felé, ami erre feléljenzett, örülve hősük figyelmének. – Nem hagynak élni! Már levegőt se vehetek a nélkül, hogy le ne videózzák, és fel ne pakolják YouTube-ra! Segíts!
- Beszélek velük – mondta Zsuzsi, és köddé vált. Mr. Gold idegesen figyelte a rajondókat egy váza mögé bújva, várva, hogy mi lesz. Nagy meglepetésére a tömeg oszladozni kezdett, és szépen lassan az összes hősszerelmes elment. És még csak nem is tűntek szomorúnak!
- Mit mondtál nekik? – kérdezte a visszatérő Zsuzsit.
- Hát, hosszasan magyaráztam nekik arról, hogy szükségen lenne saját élettérre, és te különben is Belle-t szereted.
- És ez így meghatotta őket? Amikor én mondtam ugyanezt, csak sóhajtoztak, fotóztak, és csokrokkal dobáltak!
- Hát, nem ez volt a fő érv...
- Hanem? – kérdezte türelmetlenül Gold.
- Ami azt illeti, elhintettem egy pletykát, miszerint három éve nem mostál lábat, így tüntetsz a bálnák vadászata ellen.
Gold elismerően bólintott.
- Szép volt, Zsuzsi! Én sem találhattam volna ki jobbat!
- Te mondtad, hogy a szerelem a legerősebb varázslat, ezért a gyógymódjának is különösnek kell lennie – mosolyodott el a jótündér. – Most megyek. Gondolom, van mit tenned, így, hogy békén hagynak a rajongóid.
- Hát, ami azt illeti...
Zsuzsi mosolyogva köddé vált, Mr. Gold arcára pedig boldog mosoly ült ki, és elrohant a szekrényéhez. Pár perc múlva újra előbukkant, kezében egy eredeti skót skótdudával. Elegáns nadrágját kockás szoknyára cserélte, de azzal nem fáradozott, hogy hozzá illő felsőt találjon, maradt a zakónál, és a rózsaszín ingnél. Persze a nyakkendőjét átcserélte egy bohéman villogó „Scotland” feliratú csokornyakkendőre. Játszani kezdett a dudán, majd egy hamis hang hallatára félbehagyta.
- Mindig elfelejtem, hogy gisz van benne – mondta, és újrakezdte, de ezúttal énekelt is hozzá:

Van nekem egy sorozatom
Szeretem, de békén hagyom
És cserébe nem zaklatnak
S nekem életteret hagynak
Juhhhú!
Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)