Holdmosolygás írta: Remie

[Kritikák - 1]

+++ betűméret ---
<< >>


A féltékenység morajló láva az ereidben, mégsem tudod levenni róluk a tekintetedet, két egymásba feledkezett fiú a fal mellett. Magadévá teszed az ölelésüket, a csókolózást megelőző pillantást és mosolyt, mert ebben a titkos másodpercben van minden szerelmük.

A szemeddel követed a tenyér útját: izmokat tapint a karokon, megcirógatja a feszülő kulcscsontot, a vállakat, végül beleborzol-belemarkol a bátyád hajába. A következő csók viccesen cuppan, és megint ott van az a titkos másodperc, mielőtt Remus ujjbegyei továbbsuhannának, lefelé, be a póló alá. Sirius sóhaját a csokoládé ízű ajkak nyelik el.

Néha a tiéd ez az érintés.
De az a titkos másodperc soha.

*


Az ajkai mohón ízlelik a nyakadat, közben úgy kapaszkodik beléd, mintha védelmet várna tőled.

- Eressz – sóhajtod-súgod két csuklóját megragadva, s kicsit távolabb lépve tőle. A hátad falnak ütközik. Ő felnéz rád zöldarany szemeivel, arcán makacs kifejezés ül. – Még a végén rajtakapnak.
- Úgy érted, még a végén Sirius rajtakap – morogja, majd türelmetlenül magához ránt újra. Két gombod átszeli a levegőt s koppanva csapódik a WC-fülke ajtajához. A csókok ezúttal a vállaidat ostromolják.

Utál osztozni rajtad (te pedig magadat utálod, amiért mégis kihasználod), de beéri ezekkel a kapkodó együttlétekkel - annak dacára, hogy tudja, pár perc múlva már a bátyja fog ölelni téged.

*


Nevetni tudnál a helyzet abszurditásán, amikor az öcséd (lázrózsás az arca, reszket az egész teste, cserepes a szája, a tekintete kába - összességében úgy néz ki, mintha haldokolna, pedig csak tüdőgyulladása van) nem érted nyúl, hanem Remus kezéért. Egymásba fonódnak az ujjaik. Nyelsz egyet, a szíved az eszeddel együtt ért meg mindent: az előled rejtegetett leveleket, a párod illatába vegyülő idegen-ismerős illatot, a bűntudat ízét a nyelvén.

Remus szemében aggodalom van, amint szerető mozdulattal félresimít pár tincset a homlokából.
Regulus szemében fájdalmat látsz (ments meg, mondja ez a pillantás mindig), mielőtt elaludna. A pillái hosszúak, az arcát érintik.

Hátat fordítasz nekik.


<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)