Töviscsokor írta: Hiriajuu

[Kritikák - 5]

+++ betűméret ---
<< >>


Pénztárca


*****


Pénztárca (főnév)
1. Pénz, bankkártyák stb. tárolására szolgáló kis, vékony, lapos tartó, amelyet zsebben vagy táskában hordanak.

Az emberről sok dolgot elárulhat a pénztárcája, talán többet is, mint szeretné. A külseje, az állapota, az anyaga, na és persze a tartalma.

Ares Freywind elegáns, fekete sárkánybőr tárcát hordott magával, azt a fajtát, amin semmi jelzés vagy minta nincs, és pont ezért süt róla, hogy drága és márkás darab. Katonás rendben, külön zsebekben csilingeltek benne a galleonok, sarlók és knútok. A kártyatartóban seprűjavítók, pálcakészítők, gyógyítók, kviddicsjátékosok, minisztériumi tisztségviselők, patikáriusok és talárszabók névjegyei sorakoztak - Quinn Kendall, Garrick Ollivander, Lewis Mortensen, Nobilus Flint, Bartemius Kupor és sokan mások, nevek és ismeretségek, amik egyszer még jól jöhetnek. Egy külön, rejtett kis zsebecskében a Freywind család Gringotts-beli széfjének a kulcsa lapult, ilyennel rajta kívül csak az anyja rendelkezett. Pedáns, rendszerezett tárca volt, amiről nehezen hinné az ember, hogy egy tizenéves fiúé. De Aresről nem véletlen mondta egybehangzóan mindenki, hogy koravén: miért pont a tárcája ne lett volna felnőttes?

Remington Flint láncon hordta a tárcáját, a farzsebében. Öreg, rommá nyúzott, foszló szélű darab volt, ki tudja, eredetileg milyen színű, mostanra leginkább porszürke. A félig lekopott minta az elején valaha a Rolling Stones nyelvöltős logója lehetett. A tépőzár foszladozott, a belső zsebek cipzárjai rég nem működtek, és akárcsak a fiú életében, a tárcájában is káosz uralkodott. Ott pár sarló, itt egy számla kilenc-tíz vajsörről a Szárnyas Vadkanban, amott egy galleon és egy fél cigaretta, a kihullott dohány morzsás rétegben terült el a tárca alján, és minden előkerülő dolgot belepett. A mélyén pergamenek és képek kallódtak. Egy kártya, rajta a Wolwerhamptoni Vércsékkel és az apja ronda aláírásával, egy fotó róla és a nővéreiről, még azelőttről, hogy az az átok Jake Monday megszöktette volna Rosemaryt, egy pergamenre följegyzett közepesen obszcén, de határozottan ötletes fejtörő, Ares jellegzetes macskakaparásával - amúgy szépen írt, de spiccesen olvashatatlanná váltak az apró, pókhálóvékonyságú betűi, és Remnek azért szökőévente egyszer sikerült rávennie, hogy ne húzódozzon a lealjasodástól.

A két tárcát egymás mellé rakva, bármilyen megállításokat is tett róluk külön-külön az ember, biztos nem mondta volna meg róluk, hogy a tulajdonosaik ugyanazokból a körökből származnak, és azt főleg nem, hogy barátok. Pedig azok voltak már évek óta, és bár akárcsak a tárcáik, ők maguk is különböztek a legtöbb dologban, azért volt, amiben egyetértettek.
Például, hogy vannak fontosabb dolgok is a világon, mint a barátaid pénztárcájának a tartalma.VÉGE

Egyre értelmetlenebbek ezek a szöszök, esküszöm... Na mindegy. Azért tökre szeretem őket írni, szóval ti meg írjatok visszajelzést, ha ti is szeretitek őket. (Ha nem, akkor is nyugodtan, nem harapok.)


<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)