Töviscsokor írta: Hiriajuu

[Kritikák - 3]

+++ betűméret ---
<< >>


Csalódás


*****


Csalódás (főnév)
2. Fájó érzést kiváltó eset, amikor egy személy hitében téved. Olyan eset, amikor nem úgy lett, ahogy egy személy elgondolta vagy várta. A hit, remény szertefoszlása.

Sirius Black egy csalódás volt.

Nem neki magának, ó, nem, és nem is a barátainak.
Az aranyvérű társadalomnak és a családja ismeretségi körének, az egész Black-famíliának, a szüleinek és az öccsének. A múltjának, ami abban a pillanatban vált múlttá és semmi mássá, ahogy a Teszlek Süveg elkiáltotta magát Sirius fején: Griffendél!
Csalódás volt a vörös-arany sálja, a hosszú haja, az állandó büntetőmunkán ülése, a szakadt öltözködése és a véráruló, félvér és mugli születésű baráti köre.
Nem bánta. (De.)

Szerette volna nem bánni, és nem látszott rajta, hogy bánja. James azért néha látta rajta, ez biztos, de nem tette szóvá. James jó testvér volt.
Mert az volt, sokkal inkább, mint Regulus. A tökéletes kis Regulus, a tökéletesen álló mardekáros nyakkendőjével, a tökéletesen álló hajával és a tökéletes jegyeivel. Regulus, a szent, aki hóbortos halálfaló-kölykökkel barátkozott, parádézott a tanároknak és megfelelt minden elvárásnak, aminek Sirius nem tudott és nem is akart. Bizonyára prefektus lesz majd, meg iskolaelső, aztán elveszi azt a Freywind-fruskát és csinál neki pár gyereket, ha nem nyíratja ki magát közben Voldemort oldalán. Sirius nem volt benne biztos, hogy nem fogja magát kinyíratni a bolondja.
Nem bánta. (De.)

De nem is számított az egész.
Sirius Black volt minden, ami csalódás, és Regulus Black minden, ami nem. Ezt így tudta az egész világ, ők is vállalták hát: a feketebárány és a jótét lélek, a tékozló fiú és a kötelességtudó, tűz és víz, meg a többi sablon baromság. Mindenki tudta, hogy papíron Sirius az örökös (még), minden másban Regulus. Mindenki tudta, hogy utálják egymást.
Szerették volna utálni egymást, és szerették volna nem utálni egymást. Nem látszott rajtuk, hogy nem utálják egymást. Nagyon titokban azért nem utálták egymást annyira, de hát ezt nem lehetett kimutatni, a világ nem tűrte volna, hogy kimutassák.

Nem bánták.

(De.)VÉGE

Ezt is megértük, nem saját szereplő a központban... :) Kritikáknak még mindig nagyon tudnék örülni, jövőbeli tervekért lessetek be a ficblogba, egyéb mókákért a facebookot is érdemes követni, és jelezném itt is, hogy Sachi is írogat heti rendszerességgel rövidkéket, itt találhatóak és véleményezhetőek. :)


<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)