Töviscsokor írta: Hiriajuu

[Kritikák - 2]

+++ betűméret ---
<< >>


Smink


*****


Smink (főnév)
1. Különleges kozmetikai készítmény, amelyet (főleg a nők) az arcukra kennek, festenek, hogy kiemeljék a szemüket, szájukat stb.

Angelt sok mindenért megszólták a Roxfortban.

Megszólták, mert kurvásan öltözött és úgy is viselkedett, mert külföldi volt és akcentussal beszélt, mert mardekáros volt és büszke rá. Kibírta. Dühöngött néha, már-már rikácsolásba átcsapó kiabálással és franciául füstölögve küldte el a fenébe az összes bunkót, akinek nem akadt jobb dolga, mint rajta köszörülni a nyelvüket, de általában nem vette magára a vádakat, mert igazak voltak, és az igazság miért fájjon?

Volt, amit nem tudott megérteni azért. Sirius például, még negyedikben, az alig két hónapnyi és kapcsolatnak alig nevezhető kavarásuk alatt nem egyszer megjegyezte, hogy nem érti, Angel miért sminkeli magát. Nem, egész pontosan olyasmiket mondott, hogy minek rád ennyi vakolat, nélküle is tök jó nézel ki, basszus. Angel nem értette, hogy mit akar ezzel Sirius, Sirius meg nem értette, hogy mi Angel problémája.

Persze, sok minden mást sem értettek egymással kapcsolatban, szóval annyira nem számított. Angel azért néha megpróbálta elmagyarázni neki, hogy nem azért sminkel, mert nélküle csúnyának érzi magát vagy nincs önbizalma, hanem mert egyszerűen szereti csinálni. Mások papírra rajzolnak vagy vászonra festenek, mint Graves vagy Montgomery, ő meg a saját arcára pingál. Ha őket nem szólják meg a művészetükért, Angelt miért kell a sajátjáért? Ezt nem értette.

Smink nélkül is szép volt, persze, de jobban indult a reggele egy gondosan megkomponált szemhéjfestéstől vagy egy ragyogó szájfénytől, és Angel igazán nem volt jóban a reggelekkel, szüksége volt valamire, ami feldobja.
Ha buli készült este, márpedig az ő köreikben elég gyakran megesett az ilyesmi, még jobban szabadon engedhette a fantáziáját és a kreativitását. Füstös szemek, vadító szempillaspirálok, barackos pirosítók és tartós rúzsok, és nem csak rajta. Ilyenkor, meg randik, roxmortsi kimenők és egyéb nagy napok előtt sokan megkörnyékezték az ötödéves lányhálót, tanácsot és segítséget kérni Angeltől.

Angel szívesen segített. Ruhát adott kölcsön és sminkelt, házra és korra tekintet nélkül. Nem sokan akadtak a suliban, akik nála felkészültebbek lettek volna lányos dolgokban, meg aztán, nem volt olyan népszerű az iskolában, hogy elutasíthatta volna az efféle kéréseket.VÉGE

Oké, ennek már tényleg semmi értelme nem volt. De néha ilyen is kell, nem muszáj mindig fontos dolgokról vagy szereplőkről beszélni ezekben a szöszökben. A kritikáknak azért még mindig tudnék örülni, és nézzetek be a ficblogba, rengeteg hírem van. :)


<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)