Töviscsokor írta: Hiriajuu

[Kritikák - 2]

+++ betűméret ---
<< >>


Kéz


*****


Kéz (főnév)
1. A karnak a csuklótól az ujjak hegyéig terjedő folytatása (néha karral együtt értve).

Nem kezek, csak kéz, így, egyes számban. Danielnek, ellentétben a szerencsésebbekkel, egy darab maradt ebből az alapvetően páros végtagból. A rosszabbik, ráadásul.

Kettővel kezdte az életét, persze, de a gurkó meg a Pótcsont-Rapid jöttek, Daniel meg vesztett, a jobb karját könyékből, és két kórházban töltött hónapot az életéből. Akkor úgy érezte, hogy a jövőjének is annyi, de azóta sok idő eltelt, és sok dolog változott. Majd két éve történt a baleset, és volt ideje átértékelni a helyzetét, volt ideje a kilátástalan jövő helyett kihívásokkal teliben reménykedni. Az sem jó, de még mindig jobb, mint sajnáltatni magát. Ezt Jared Monday tanította meg neki, úgy, hogy soha nem fogja elfelejteni.

Nagyrészt neki köszönheti, hogy el mert menni az őrzőválogatásra pár hete, és valószínűleg neki köszönheti azt is, hogy bírt annyira hinni önmagában, hogy végül be is jutott a csapatba.
Illetve azt is neki köszönheti, hogy megtanulta a különbséget a szánakozás és a segítség között, és megtanulta megköszönni, netalántán kérni is az utóbbit.

Jacktől speciel kérnie se kellett, a lány anélkül is fölajánlotta, hogy kijár vele a pályára edzéseken kívül is, amíg meg nem tanul kéz nélkül is védeni. Terelőként szívügye volt a csapat teljesítménye, persze, de nem csak ezért csinálta. Valódi, hamisítatlan hugrabugos volt, sokkal hugrabugosabb, mint a majdnem a Griffendélbe került Daniel, mindig lojális a házához és a háztársaihoz. Már első óta istápolta, gyámolította és anyatigrisként védte barátait, és a baleset óta Dan is a barátjának mondhatta magát. Az első és legnehezebb időkben, még Jared jóval későbbi beavatkozása előtt, Jacknek köszönhette, hogy talpra bírt állni. Hogy egy ostoba képzavarral éljünk, Jack bármikor kész volt segítő kezet nyújtani neki - ha az egy darab sajátja nem bizonyult elégségesnek.
És eleinte azért elég sokszor nem bizonyult elégségesnek.

De az már a múlté volt.
Idén Jared addig piszkálta Dant, amíg rá nem bólintott, hogy tesz egy próbát és visszamegy kviddicsezni. Arra ugyan még Jared se számított valószínűleg, hogy be is jut, de így történt, és Jared hatására nem így történt volna, úgyhogy tartozott neki egy köszönettel.

Persze, nem ez volt az első alkalom, hogy meg kellett köszönnie neki valamit, és abból, ahogy a családjaik élete összefonódott már egy ideje, Daniel úgy sejtette, hogy nem is az utolsó lesz.

VÉGE

Halihó. Visszatért a gyűjtemény, és ne ítélkezzetek, hogy pont egy olyan szösszel, aminek kb. se értelme, se sztorija nincs. :D Így jött ki, a lustaságom tehet róla, nézzétek el nekem. A követezők ennél sokkal izgisebbek lesznek, addig bírjátok ki ezzel, írjatok kritikát, nézzetek el a ficblog felé, ilyenek. :)


<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)