Töviscsokor írta: Hiriajuu

[Kritikák - 2]

+++ betűméret ---
<< >>


Sötétedésig


*****


Sötétedés (főnév)
1. Amikor a nap fokozatosan elkezd lemenni, ezért csökken a fény.

Mareen általában úgy szerette ábrázolni a világot, ahogy az volt. Nem érezte kényszerét annak, hogy megváltoztassa, pont az nyűgözte le a rajzolásban, festésben, hogy kétkezi munkával, időt és energiát áldozva megörökít valamit, ami múlandó. Ami már soha többé nem lesz úgy, mint akkor, és mint ahogy ő papírra vetette.
Persze, a nap lement minden este a roxforti birtok fölött, akkor is, ha Mareen nem mászott ki a Griffendél-torony tetejére, az ötödéves fiúháló ablakán át, Peter és Sirius engedelmével és segítségével. A felhők sem csak akkor néztek ki kövér, csöppenő fagylaltkelyheknek, mint amilyeneket Florean Fortescue szalonjában kapott az ember, ahogy a szelíd, lusta gomolygásukon végigcsorgott a hegyek mögé bújó nap vörös fénye, mint a szirupos eperöntet. Nem csak akkor érződött egy pillanatnak az egész élet, és egy örökkévalóságnak minden másodperc, ahogy tanórákról, vacsoráról és házi feladatokról megfeledkezve maszatolta a krétát a papíron, amíg csak fel nem tűntek az első csillagok az égen.
Nem csak akkor volt szép a naplemente, egész biztosan.
De csak akkor volt úgy szép a naplemente, ahogy ő megrajzolta.

A képet később kitették a hálóban. Mareen a fiúknak akarta adni először, de Sirius vehemensen megvétózta Peter lelkes elfogadását, arra hivatkozva, hogy egy ilyen lányos, sőt cuki dekorelem nem illene a szoba összképébe. Mareen ugyan kétkedett benne, hogy a leginkább ócskásboltnak kinéző háló látványán még bármi ronthatna, de nem vitatkozott, és a rajz minden szobatársa megelégedésére a lányhálóban került kiragasztásra, mint oly sok másik. Elfért Mary receptjei, Gladys kviddicssztárjai és Lily mugli énekesei között. Őket nem zavarta az összevisszaság, és szerették Mareen művészetét.VÉGE

A sok angst, dráma meg komolykodás után pont jól jött talán ez a laza kis semmiség. Néha ilyen is kell, nem szól semmiről, de édi talán. A kritikáknak azért még mindig tudnék örülni, és nézzetek el a ficblog felé is néha, rendszeresen írom a fejleményeket. :)


<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)