Töviscsokor írta: Hiriajuu

[Kritikák - 3]

+++ betűméret ---
<< >>


Hideg


*****


Hideg (melléknév)
Alacsony hőmérsékletű (tárgy, anyag, idő, időjárás), amely a test hőérzetére hűvösen, fagyosan hat.

- Faszér kell biddig az orrobra beddi.
- Faszért húzol föl mindig.
Indigo csak a fejét csóválva nevetett a két srác szokásos marakodásán. Laz az öklét rázogatta fintorogva, de a kézfeje bütykein a vér nem a sajátja volt. Jax a kanapén feküdt elnyúlva, a lábával Indigo ölében, a feje hátrahajtva a kartámlára. Kissé bugyborékolva lélegzett, ahogy az orrából ömlő vér visszafolyt a torkára, de nem izgulta túl az esetet, csak szorongatta a lezúzott testrészt az egyik kezével. A másikkal bőszen mutogatott mindenféle vulgaritást az Indigo túloldalán trónoló Laznek, aki a sérülése okozója volt szokás szerint.
Indigo már most nem emlékezett igazán, hogy min kapott össze a két fiú, annyira gyakoriak voltak köztük ezek a fizikaiba forduló szóváltások. A rádióból Queen ömlött a klubhelyiségre, a Frankkel bandázó Smith-lányoknak hála nem gyenge hangerőn, csütörtök estéhez képest nagy volt a tömeg és a zaj is. A srácok kviddicsedzésről jöttek vissza nemrég, és erősen invitálták Gladyst is, hogy tartson velük, de a lány Jax nagy bánatára inkább a háztársaival tartott, és most éppen Black haját fonta a kandalló előtti szőnyegen ülve. Laz erre tett valami kárörvendő megjegyzést Jaxnek, aki persze mafla-marha hősszerelmes módjára visszadumált neki, és az eredmény az lett, hogy kapot egyet Laztől a pofájára. Jogos is volt némileg, de ha nem is lett volna az, megszokta már az állandóan őt érő abúzust a kissé heves természetű Laz részéről, és csak a maga szolid módján berzenkedett miatta.

- Nem kellene valami hideget tenni rá? - kérdezte a fiútól Indigo, mikor elunta a vergődését. Jax csak leintette két szörcsögés között.
- Bidek?
- Hát hogy ne dagadjon föl - erősködött Indigo.
- Még jobban - tette hozzá Laz roppant segítőkészen. - Bár amekkora alapból, lehet, fel se tűnne senkinek, hogy még nagyobb.
- Bazd meg - kommentálta Jax az orrára érkezett kéretlen kritikát.
- Asszed, Unkeen arra bukik, hogy nagyobb az orrod, mint a fejed?
- Tehetsz egy szívességet, Laz - rúgott bele a kötözködő srácba Jax, Indigo ölén át. - Akadj le a hercegnőről.
- Te miért nem hívsz engem soha ilyen szép neveken? - fordult a barátjához Indigo egy incselkedő vigyorral, de Laz nem vette föl a poént.
- Mert nem vagyok nyálas köcsög - horkantott föl a fiú, és elkapta az újra rúgni próbálkozó Jax lábát. - Maradj már, te. Nagybeteg. Inkább haldokoljál tovább. Majd szólunk a hercegnőnek, hogy súlyos sérülés ért, hátha megszán és pátyolgat kicsit. Azt bírnád, mi?
Jax a másik, szabadon hagyott lábával rúgta újra oldalba Lazt, és a lassan csillapodó orrvézésén keresztül is hallható volt a túldramatizált sóhaja, mikor Indy a további kapálózást megakadályozandó a térdére könyökölt.

De azért bűvölt neki aztán egy behűtött törülközőt is. Már elég nagy rutinja volt az ilyesmikben, mióta az udvartartásába vette ezt a két vadmarhát, és valahogy sejtette, hogy a vérmérsékletükön nem fog változtatni az sem, ha Unkeen ráébred végre, hogy Jax vad külseje milyen arany szívet takar, és megadja magát a fiú állhatatos bűvölésének.
És sejtette azt is, hogy meg fogja magát adni a lány, ha nem előbb, hát utóbb, mert Jax dumájának nem volt könnyű ellenállni.
Ő már csak tudta. Majdnem neki se sikerült.


VÉGE

Elmélkedés helyett most inkább pillanatkép lett, de azt is szeressük, nem? Meg a srácokat is. :D Tessék kritikát írni, most lendületben vagyok, ne hagyjátok, hogy elmúljon! :) A hírekért pedig gyertek a ficblogba és a fészre szokás szerint.


<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)