Van egy perced? írta: Esmi

[Kritikák - 1]

+++ betűméret ---
>>


Roland pénztárosként helyezkedett el egy hipermarketben, és már az első munkanapján felfigyelt egyik csinos kolléganőjére, Líviára. Nem merte rögtön megszólítani, ismerkedésre, netán randevúra invitálni, de képtelen volt betelni a látványával. Lívia gyakran viszonozta a lopott pillantásokat. Két napig csak a bátortalan szemezés ment köztük. Roland észrevétlenül megpróbált információkat gyűjteni a lányról kollégái segítségével – megtudta, hogy egyedülálló, és a szüleivel él.
A harmadik napon úgy jött ki a lépés, hogy mindketten kora délután végeztek a munkában. Roland ekkor végre összeszedte a bátorságát, és odament Líviához.
– Bocsáss meg... – kezdte.
– Áh, szia, Roland! – köszönt Lívia, a fiút pedig jóleső érzéssel töltötte el, hogy tudja a nevét.
– Csak azt szeretném kérdezni... nem volna kedved meginni velem valamit? Szívesen megismernélek.
– Annyira sajnálom... – mondta a lány szomorúan, és Roland felkészült a visszautasításra.
– Őszinte leszek. Az a helyzet, hogy nekem ez volt itt az utolsó napom. Holnap már csomagolok, és Pécsre költözöm. Ott kezdek egyetemet.
– Értem – nyögte ki Roland. Erre nem számított, és letaglózta a hír. Amikor azonban már úgy érezte volna, minden remény elveszett, Lívia tétován megszólalt.
– De... én nagyon szívesen meginnék veled valamit.
– Tényleg? – kapta fel a fejét a fiú.
– Igen. Szóval, én is megismernélek. Egy csésze kávéval nem veszítünk semmit – mosolyodott el Lívia.
– Szuper! – örült meg Roland. – Tudok a közelben egy jó kávézót.
A kávét aztán egy közös fagyizás, hosszas csatangolás a parkban, majd hajnalig tartó önfeledt beszélgetés követte. Az első perctől kezdve egy hullámhosszon voltak, és nem tudtak betelni a másik társaságával.
Csókkal búcsúztak egymástól, és megbeszélték, hogy tartani fogják a kapcsolatot. Bár Roland félt, mi lesz, ha a távolság éket ver közéjük, de bimbózó szerelmük kiállta a próbát. Évekkel később, miután Lívia befejezte tanulmányait, visszaköltözött Budapestre, és attól fogva együtt éltek. Ma már boldog házasok, de azóta is gyakran emlegetik azt a bizonyos harmadik napot.


>>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)