Van egy perced? írta: Esmi

[Kritikák - 0]

+++ betűméret ---
<< >>


Soma érezte, hogy ebből baj lesz. Előbb kellett volna nekiülnie a tanulásnak, de ő csak halogatta és halogatta, mindig talált kifogást, hogy most éppen miért nem jó neki. Így hát az utolsó estén csak ült a jegyzetei felett, támasztotta a homlokát, és bámult maga elé. Főkvantumszám, Kizárási elv, Bohr-sugár, Valenciasáv, Degenerációfok... a szavak csak úgy cikáztak a szeme előtt, de valahogy egyik sem akart megtapadni a fejében. A degenerációfokon azért jót mulatott:
„Degenerált a tanár, amiért a degenerációfokról akar hallani” – kuncogott magában.
Többször nekifutott a tanulásnak, de képtelen volt teljesen odairányítani a figyelmét, előbb-utóbb valahogy mindig szükségét érezte annak, hogy fellépjen kedvenc közösségi oldalaira, elindítson egy epizódot valamelyik sorozatból, vagy ötpercenként megnézze a hűtőt.
Végül lefeküdt aludni, de sokáig forgolódott – emésztette a bűntudat, amiért nem tanult eleget. Mindazonáltal most már hiába próbálkozik tovább, nem jut előrébb.

Felhúzta ugyan a vekkert, mégis sikerült elaludnia, ezért kapkodva és késve indult el otthonról. Épphogy sikerült időben odaérnie a vizsgára. Mialatt várt a sorára, kétségbeesetten próbálta felidézni a tegnap tanultakat, ám egyedül a degenerációfok szó visszhangzott az agyában. Lázasan törte a fejét, de ezenkívül semmi.
Amikor szólították, már úgy ment be a terembe, hogy tudta, megbukik. Tompán hallotta a vizsgabiztos kérdéseit, válaszolni azonban nem tudott. Egyszer halkan elrebegte a „Degenerációfok” szót, de az erre érkező további kérdésekre nem felelt.
„Degenerált vagyok” – gondolta, és kis híján felkacagott, de ez határozottan hülyén vette volna ki magát az adott szituációban.
Később, amikor már újra kint ült a folyosón, csoporttársai kérdezgetni kezdték, hogy sikerült a vizsgája. Egy rövid ideig semmire sem reagált, aztán annyit mondott:
– Ha legalább tudnám, mi a franc az a degenerációfok...


<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)