Töviscsokor írta: Hiriajuu

[Kritikák - 1]

+++ betűméret ---
<< >>


Kopogás


*****


Kopogtatás (főnév)
1. Valaminek ököllel vagy valamilyen kemény tárgyal való többszöri megütése; kopogás.

Mint minden élettérnek, az ötödéves griffendéles fiúhálónak is megvoltak a maga sajátosságai és szabályai.

Egy ilyen szabály volt például, hogy aki széthagyja a ruháit a padlón vagy akárhol, az ne csodálkozzon, ha lenyúlják őket. Az egyennyakkendőikről és vörös-arany sálaikról már rég nem tudták volna megmondani, hogy melyik kinek a tulajdona volt annak idején. Némelyikben még benne volt James monogramcímkéje, az egyik sálról a végén díszelgő pörkölt szélű, kerek lyuk árulta el, hogy esélyesen Siriusé lehetett, Remus használtan vett nyakkendői viseltesebbek voltak a többinél, de nem számított igazán, fölvették, amelyik először a kezük ügyébe került.
Arionnak nem is volt egyenje a ládacsere miatt. És év elején még tartotta magát az egy darab Jamestől kapott kölcsön-nyakkendőjéhez, de amikor először érintette személyesen is, hogy a srácok a ruhákat nem igazán kezelik magántulajdonként, és Sirius csak egy vállvonással reagálta le az óvatos puhatolózását, hogy visszakaphatja-e a ruhadarabot, már ő se csinált belőle ügyet, elmart egy másikat Peter ládájából.
Októberre már szemrebbenés és gondolkodás nélkül búrta Sirius pulcsijait, ha hidegnek ígérkezett az idő, és csak vigyorgott, amikor Remus a reggelinél félkómásan rádöbbent, hogy Arion, azazhogy nyilván valójában Merry kockás ingét sikerült fölragadnia oda se nézve a sajátja helyett.

Egy másik ilyen szokás volt az ajtó és a rajta függő egészalakos tükör másodfunkciója üzenőfalként.
Házi feladatok és esszék elkészítésére figyelmeztető cetlik, a srácokra váró büntetőmunkák időpontjai, az órarendjük, Remus prefektusi beosztása mind-mind ki volt ragasztgatva a tükörre vagy köré. Meg sok más egyéb is.
Peter recepteket pakolt ki, amiket a közeljövőben kipróbálni tervezett, gondolkodott rajtuk napokig és néha átjavított bennük ezt-azt, vagy leszedte őket, ahogy meggondolta magát, de ha más nyúlt hozzá, jaj volt az illetőnek, és nem volt értelme megpróbálni marhaságokat hozzáírogatni, mert észrevette a rutinos szeme azonnal, ha valami nem stimmelt.
Kirakták Remus egy bájitaltan házidogáját is, amire pluszpontokat kapott a mókás dekorációjáért, pedig Arion rajzolta tele kánkánozó muffinokkal, és kirakták Siriusnak azt az átváltoztatástan esszéjét is, amit McGalagony pontlevonással sújtott ugyanezen okból kifolyólag.
Volt egy fotójuk is Lilyről, amit valószínűleg Benjy Fenwick csinált, mint a diákok által birtokolt képek legtöbbjét, és amire Sirius vagy Peter heti egyszer bajuszt rajzoltak, James mérhetetlen bosszúságára. Hiába tüntette el róla mindig, előbb-utóbb visszakerült, és dühönghetett újra. Valamelyik este Arion a szemtanúja volt, hogy Remus kanyarít cikornyás arcszőrzetet a lány orra alá, és aztán Remusszal együtt majdnem meghaltak, a könnyeiket nyelve a visszafojtott röhögéstől, ahogy James verbálisan letépi Sirius arcát a mutatványért. Aztán majdnem tényleg meghaltak, amikor Sirius elunta az áldozatjátszást, és kibökte, hogy nem ő volt a bűnös ezúttal, és nem törölték le az arcukról a vigyort elég gyorsan ahhoz, hogy a feléjük forduló James ne vegye észre. A fotó ezek után tabu lett.
Sirius rockegyüttesek dalszövegeit aggatta ki, meg a Sárkánybűvölő kihirdetett menetrendjét, felkiáltójelekkel a számára érdekes műsorok időpontjai mellett. A felkiáltójelek mennyiségéből és a szövegek borússágának a mértékéből általában jól lehetett következtetni arra, hogy mennyire vannak rossz avagy jó napjai éppen. Nem ezért csinálta, és nem is volt valószínű, hogy tudja, hogy a barátainak ez az egyik módszere a hangulata megfejtésére, de jól jött azért a dolog.

A legújabb szabályuk a fürdőszoba-használatot érintette, és még tanulták mindannyian, mert csak Arion érkezése óta lett rá szükség.
Négy fiúnak, akik már évek óta együtt laktak, nyilván derogált a kopogás, mint olyan. James és Peter néha még az ajtót is lusta voltak becsukni tusoláshoz, és Sirius is csak a zordabb napjain zárkózott be. Remus eleinte még öltözni is elbujkált, de amióta Arion megtudta, hogy vérfarkas, már nem volt olyan óvatos a testét borító hegek rejtegetésével, mint ahogy már Arion se szégyellt a szobában átvedleni, csak mert lány volt.
De azért nem bánta, hogy a srácok szép lassan kezdenek rászokni az ajtón berontás helyett a kopogásra, mert sok hülye helyzetet el lehetett vele kerülni.
És azokból így is volt épp elég az életükben.VÉGE

Ősrégi sorsolás, meg amúgy ember sorsolta nékem és nem gép, de nemrég megírtam, csak hogy fogyjon a listám. :D Írjatok rá kritikát, meg az előzőkre is, pls, kíváncsi vagyoook! És gyertek a ficblogba és a fészre, as ususal. :)


<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)