Töviscsokor írta: Hiriajuu

[Kritikák - 0]

+++ betűméret ---
<< >>


Ritka


*****


Ritka (melléknév)
1. Nem gyakran előforduló (élőlény, tárgy), amelyből kevés van.

Gladys életében ritka dolog volt a lazítás.

Szigorú időbeosztás szerint élt, minden napszakja be volt táblázva. A reggeleit általában futással kezdte, egyedül vagy néha James társaságában, ha meg nem érzett hozzá kellő kedvet, Mortensenhez ment le az ötödikre jógázni. Órák után kviddicsedzései voltak, vagy ha nem, hát futni ment megint vagy jó idő esetén úszni a tóban. Nem sokban különböztek a hétvégéi se, órák helyett egész napos edzésen volt, vagy a toronyban próbálta összetákolni az egész héten hanyagolt házi feladatait.

A suli maga nem érdekelte, csak annyit foglalkozott vele, hogy legyen egy elfogadható teljesítménye, azon kívül a sport volt az élete. Profi kviddicsjátékos akart lenni, ami nőként nem volt egyszerű még akkor se, ha az embernek amúgy megvolt az elszántsága és a tehetsége is egy ígéretes karrierhez.
Gladysnek megvolt, ezt tudta, de azt is, hogy a sikerhez vezető útja hosszú lesz és rögös. Rajta volt az ügyön.

Aki beszólt neki, azt elküldte a francba. Nem hobbiból futkozta ki a tüdejét a legfarkasordítóbb hidegben is, és nem hóbortból követett pontosan kiszámolt étrendet, céljai voltak és álmai, amiknek a megvalósításához ezek kellettek.
Ha némely lány azzal mert jönni, hogy ilyen túlizmosan úgyse fog senkinek kelleni, vagy benyögte neki valamelyik srác, hogy hiába van bomba alakja, ha a modora ilyen tapló, csak röhögött. Úgy volt vele, hogy ő így akar élni, magának és nem másoknak megfelelve, és majd csak megtalálja azt, aki ezt tiszteletben bírja tartani.

Nem esküdött volna meg rá, hogy Jaxon Mondayben megtalálta, de gyanakodni elkezdett mindenesetre már elég korán.
Jax tisztelte a kitartását és az ambíciózusságát, elhitte, hogy fontosak neki az álmai és sosem nézte le a megszállottságát. Jax hercegnőnek hívta következetesen még úgy is, hogy lazán rekedtre káromkodta magát a pályán hosszúra nyúlt edzéseken, és izmosabb volt a lába, mint a fiúnak, és esélyesen életében nem látott még annyi sminket, mint amennyit Jax hatodikos bátyja egy hónapban magára kent.
Jax fura volt, de egy kicsit úgy volt fura, ahogy ő is, és ebben egymásra találtak.

Gladys sejtette, hogy az ilyen fiú is ritka dolog, úgyhogy igyekezett nem elszúrni a dolgot.


VÉGE

Hopp, végre egy kevésbé Mondayes rész. Aki még nem látta volna: Hiri menet közben admin lett, a jövőről a ficblogban nyilatkozott, tessék arra elfáradni. És tessék kritikát írni, hát elnyelt mindenki a nyár, vagy mi van, skacok? :D Hiányolom a visszajelzéseiteket, a gondolataitokat, akármit. Ki merre nyaral/dolgozik/tanul éppen? Merre jártok, mit csináltok, satöbbi? Írjatok! Ja, van fész is, gyertek oda is. :)


<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)