Töviscsokor írta: Hiriajuu

[Kritikák - 0]

+++ betűméret ---
<< >>


Kapucni


*****


Kapucni (főnév)
1. Fejre húzható öltözetrész. Eső- vagy fürdőköpenyen, viharkabáton, szerzetesi kámzsán, csuhán hátul a ruhadarab nyakához varrt vagy rágombolható, csúcsos zacskóhoz hasonló rész, amely a fejre húzható vagy gallérszerűen lehajtható.

- ... de hát kérdezzük meg, nem? Maximum nem engedi meg.

Nem arról volt szó, hogy Leslie hallgatózni akart volna. Épp csak egész véletlenül ahhoz az asztalhoz ült le, aminek a másik végében Eris és Regulus éppen suttogva megvitatták, hogy az ellenmérgekről szóló esszéjükben vajon kitérhetnek-e a bezoár felhasználási módjaira. Les nem volt biztos benne, hogy mi az a bezoár, de azt gyanította, hogy nem ellenméreg, és azt is, hogy ha ő menne ilyen kéréssel a professzorhoz, valószínűleg körberöhögné engedélyadás helyett. De hát ő más kategóriába esett, mint a Mardekár üdvöskéi.
- Úgyis meg fogja - vonta meg a vállát Regulus, igazat adva Leslie iménti gondolatmenetének.
- Persze, mert te vagy a kedvence - somolygott Eris. Leslie mondjuk ezt igazán nem tartotta fairnek a professzor által szintén erősen favorizált lány részéről, de hát őt nem kérdezték, úgyhogy csak fülelt tovább, a szemét óvatosan lesütve.
- Mondja ezt maga, Freywind kisasszony? - vigyorgott vissza Reg, mire Eris kuncogva vállon taszította. - Fölösleges az abúzus, tudod, hogy igazam van. Az öreg Slucki a lábaid előtt hever, akármit kotyvasztasz neki.
- A kotyvasztást kikérem - háborgott Eris. - Az elmeélesítő elixíredet csak én mentettem meg a masszává sűrűsödéstől múlt héten.
- Persze, mert végig attól rettegtem, hogy Monday meg McKinnon ránk robbantják a termet, és nem tudtam figyelni.
- Fogd rájuk, hogy bénább vagy nálam - öltötte Regulusra a nyelvét a lány.
- Szemenszedett hazugság...

Leslie irigykedve hallgatta a páros szeretetteljes csipkelődését. Eris és Regulus elválaszthatatlanok voltak, se tanórán, se azon kívül nem lehetett őket külön látni szinte soha. Les persze ezt első kézből csak gyógynövénytanon tapasztalhatta, hiszen a Hugrabug csak azon osztozott a Mardekárral, de nem hitte volna, hogy a többi órájukon más a helyzet.
Külön kis egység voltak ők, kétszemélyes hadsereg, együtt és vállvetve a világ ellen. Mindig komolyak voltak és elegánsak, hűvösen udvariasak, nagy és felnőtt tizennégy évesek. Az ilyen fontos aranyvérűek, mint ők, persze nem is engedhették volna meg maguknak, hogy a hasonszőrű diáktársaik bárhogy máshogy lássák őket.
Leslie sok mindent irigyelt tőlük, de ezt speciel nem.

A kapcsolatukat igen. Vagyis egész pontosan Regulustól irigyelte Erist.
Az volt a legnevetségesebb az egészben, hogy az, hogy rálátása volt a kettejük barátságának a valódi arcára, nagyon jól mutatta, hogy mennyire távoli és elérhetetlen neki ez az egész.
Szinte senki nem volt a tanulószobán rajtuk kívül, Vance kivételesen a klubhelyiségükben tartotta az örök korrepetálós mókáját, és Monday is valahol máshol látta jónak haldoklani, Erisék pedig elengedték magukat, kikerülve a háztársaik figyelő tekinteteinek a kereszttüzéből.
Leslie miatt nem zavartatták magukat. Talán észrevették, hogy időnként feléjük les a kapucnija alól az asztal túlfelén ülve, de közrendű, félvér hugrabugosként jelentéktelen, szürke kisegér volt a szemükben.
Leslie egyrészt utálta ezt, másrészt hálás volt érte.
Hálás volt érte, mert így láthatta azt az igazi Erist, akit Regulus is annyira szeretett, de utálta, mert Erist viszont pont nem utálta, sőt. Regulust meg egy kicsit igen, azért, amiért őt meg Eris pont nem utálta, de hát nem volt mit tenni.

Az élet nem egy tündérmese volt, ahol a szőke herceg kishúgáért a szegény ember legkisebb fia jön el. Nem, az életben a szőke herceg kishúgának a kezét és szívét a gazdag, helyes és tökéletes hercegfiú nyeri el.
A szegény ember legkisebb fia meg csak nézheti őket. A csuklyáját a fejébe húzva, messziről sóvárogva, reménytelenül is reménykedve.


VÉGE

Régi sorsolás, most készült el, íme. Rém fontos szereplőkről, tudom, de hát ez van. :D Írjatok kritikát, most már lassan itt a szeptember és a nyugi, és lesz időm válaszolni is, a motiváció meg addig is jóljön ám! ;) Meg gyertek a ficblogba is és a fészre. :)


<< >>

Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)