Egy különleges ajándék írta: Lilyanjudyth

[Kritikák - 7]

+++ betűméret ---


Egy különleges ajándék
Jogok: Minden jog J.K. Rowlingot illet.

Tartalom: Voldemort mindig is unta az esti beszámolókat. De Valentin nap estéjén egy fontosabb dolog miatt elhagyja a termet...

Megjegyzés: Lumos "Valentin napi egyperces" pályázatkiírására készült egyperces novella.


oO{~A~}Oo– Informálom róla, hogy Madam Rosmerta kertjéből az összes rózsa el lett távolítva a kérésére, majd pedig a hálószobájába szállítottuk.

– Megszereztétek? – kérdezte ingerülten.

A követői idegesen néztek egymásra, végül Perselusnak volt bátorsága megszólalni.

– Megemlíteném Nagyuram, hogy jelentős befolyásunkkal sikerült csak megszerezni – odanyújtott feléje egy pergament –, de jövő héten vissza kell csempésznem, nehogy az igazgató gyanút fogjon.

– Igazán leköteleztél, Perselus. Egyéb jelentenivaló mára? – faggatózott. Most nem fogja végighallgatni a sok süket dumát, ma nem. Különleges nap a mai.

– Nos, semmi különös csak a szokásos. – Perselus elvigyorodott. – Szemtanúk állítják, hogy látták Flitwicket Bimba társaságában, amint egy kehelyből fogyasztották fagylaltukat. Ami a diákok megfigyelését illeti, nem sok mindenről számolhatok be. Longbottomot látták sétálni Changgal, Pottert még mindig Lovegooddal… a kiválasztottunkat Malfoyt pedig Weasley társaságában…

– Ron? – kérdezte unottan Tom, mint aki már semmin sem lepődik meg. Perselus felhúzott szemöldökkel nézett fel rá.

– Nem. Ginevra Weasley – pontosított.

– Ja! – esett le neki a tantusz, és hirtelen felállt, mikor tekintete az órára esett. – Majd holnap beszámoltok a többi eseményről, mert én most nyugovóra térek.

Emelt fővel elhagyta a termet, és a berohant a hálószobájába, kezében a fontos pergamennel. Az ajtót bezárta, és még a biztonság kedvéért alkalmazott rajta egypár némító bűbájt.

A tükör előtt pedig le vette magáról a káprázatot, így megint az a helyes fekete hajú férfi nézett rá vissza a tükörből. Az ágy mellé lépett, és kiválasztotta a legszebb rózsát a halomból, és ment is a titkos átjáróhoz.

Ott ült most is az ágy szélén, és mikor meglátta szerelmét, odarohant, és érzékien megcsókolta. Azok a szép zöld szemek most is úgy néztek rá, mint mindig.

– Hoztam neked egy szép ajándékot, Lily – mondta mosolyogva, és átadta neki a pergament. – Tudom, egy kicsit későn, de remélem, örülsz majd neki.

– Köszönöm – mondta mohón Lily, és már nézte is a pergament. – Ez csodálatos… Átváltoztatástan, Bűbájtan várakozáson felüli…

oO{~A~}Oo


Nagyon régi szösszenet volt, és a minap jöttem rá, hogy itt nincs fenn. :-)Kritika küldése
Név:
Kritika:
Mennyi háromszor
három kisbetűvel
(robotszűrés)