Felhasználónév:Ailenta mo Vilo [Üzenet]
Regisztrálva::2016.07.07
Elsősorban kikapcsolódásként írok, de nagyon örülök, ha valaki mást szintén elszórakoztatnak a történeteim. :)

Főleg romantikus, középkori fantasy-kat szeretek írni, meg vicces egyperceseket, de olvasni nagyon sokfélét. Szeretem a papír formátumú könyveket, a hangulatukat, illatukat. Főleg a XX. századi magyar szépirodalmat szeretem és gyűjtöm: Szabó Magdát, Fehér Klárát, Németh Lászlót, Palotai Borist, Zilahy Lajost, Fenákel Juditot, Örkényt, Karinthyt. Azon kívül szeretem a mágikus realizmust, elsősorban Murakami Haruki műveiben.
A fanfic-eket sem vetem meg (bár amely univerzumok közel állnak hozzám -- főleg animék --, azokkal kapcsolatban itt kevés fic-et találok), de az original sztorikat jobban szeretem. Lenyűgöz, hogy az emberi képzelet hogyan tud a semmiből egész világokat teremteni. Tolkien a szememben egy valóságos zseni. De bárki más is, akinek saját világ él a fejében.

Szabadidőmben sok mangát olvasok, azon kívül rajzolok, varrok :)
Szeretem a távol-keleti kultúrát, elsősorban Japánt és Kínát, japánul beszélek is. Inkább a régi Japán és Kína tetszik, a hagyományos építészet, ruhák, filozófiák stb. A mai modern mindennapjaikban ezek kevés szerepet kapnak (Japánban jártam többször is, akkor ezt tapasztaltam). Gyűjtök kimonókat és maneki neko figurákat.

Történeteket írta: Ailenta mo ViloKedvenc történetekKedvenc írók