Felhasználónév:Ettike [Üzenet]
Regisztrálva::2007.09.29
Eredeti név:Eszter
Én egy olyan lány vagyok, ha muszáj valamit megcsinálni és azt jól kell, akkor természetesen kihozom magamból a maximumot.

Szabadidőmben netezek, illetve játszok, ritkán filmeket készítek, de a szívemben külön helyet kap a fanfictionok írása is, amely szerintem egyrészt azért jó, mert kiadjuk magunkból az érzelmeinket, másrészt rájövünk, hogy nem tudunk fogalmazni és nem tudunk magyarul sem, így minden erőnkkel azon leszünk, hogy egy tökéletes írást mutassunk be.

Én eddig a kis 2 oldalas történetekkel voltam elfoglalva, de az egyik tavasszal elkezdtem egy komolyabb hosszú fanfictiont és rájöttem nem olyan könnyű ilyet írni, mert ki kell gondolni a történetet, az izgis részeket és a végére a megoldást. Most mi is így belebújhatunk Rowling és a többi író bőrébe és megtapasztalhatjuk, hogy nem túl egyszerű egy "könyv" összehozása.

Ehhez persze rengetek kitartás, kreativitás és önbizalom szükséges.
Szerintem mindenkiben megvan ez a tehetség, a kérdés az, hogy tudsz-e róla?

Visszatérve, ha írunk valamit, mondjuk egy több fejezetes "regényt" (én már csak így hívom az írásokat), akkor add bele szíved és lelked. Meglátod, meg lesz a jutalma és ne várj mást illetve többet egy jó kritikánál, mert az jelenti a mindent, azt, hogy másoknak is tetszett.

A regényem címe "Az esküvő", még 2007. tavaszán kezdtem el, először egy rövid kis szösszenetnek indult, aztán belejöttem az írásba, és a végén elkészítettem egy majdnem 100 oldalas kreálmányt. :D Vártam már egy kicsit, hogy végére érjek, mert ekkor még csak a munka fele volt meg. Ezután gondosan át kellett olvasnom, és korrigálnom kellett a hibákat. Mert lehetnek hibák ...

Próbáltam ennél különlegeset alkotni, olyat mint Rowling, ami természetesen lehetetlen, de próbáltam őt utánozni azzal, hogy elhintek én is egy-két utalást, vagy megtévesztem az olvasókat, esetleg a függőben lévő kérdéseket majd csak a végén válaszolom meg.

Készítettem ehhez "Az esküvő" fichez egy borítót, íme:Rövid elemezés: Látható rajta egy templom, amelybe beleolvad a Roxfort, ez jelképezi a roxforti csatát. A tetején egy házaspár figurája látható, amelyet valaki a kezében tart, tehát ebből az következik, hogy... :P (találd ki) A két további főszereplő, Harry Potter és Ron Weasley, aki ezt az egész mennyegzőt rossz szemmel nézi. A 3. másik főszereplő pedig a menyasszony, akinek a képét szándékosan nem tettem ki, mivel kilétét néhány fejezetig homály fedi. :)


Művem 2009. júniuában kikerült az Ajánlóba, ezzel teljesült a kívánságom, és hihetetlenül boldog voltam, mert így végre megtudtam, "Az esküvő" mégsem egy csapnivaló kisregény. Köszönöm!

Nem igazán szeretem olvasni a más munkáját, mert akkor kicsit rosszul érzem magam, hogy a másiknak mennyi fantáziája van és mennyivel jobban ír, mint én. Ezt nevezhetjük irigységnek is, de csak nagyon ritkán olvasok más ficeket. Ha rászánom magam, akkor csak 1-2 fejezetig jutok el. A rövid történetek jobban megfognak, mert azokat elolvasom és kész, a hosszú történeteket elfelejtem és elfáradok közben. :D


A Lumos fanfiction oldalán is megtaláltok engem és műveimet ugyanezen a néven, de ott több művem van fenn, amelyeket nem tartok elég minőségi munkának, ezért nem tettem fel ide. :D
Most rövid öhm...bemutatkozásomat befejezem.

Még a végére pár dolog:

* Imádom az ikreket, ha nem lennének, uncsi lenne a regény (na jó ez így nem igaz)
*Egyáltalán nem kedvelem Cho-t és kirázott a hideg, amikor olvastam, hogy az 5. könyvben összejöttek Harryvel.
* Szerintem Ron és Hermione nem összeillő pár, ahogy Ginny és Harry sem, de előszeretettel írok ilyen történeteket. Ne kövezzetek meg ezért a kijelentésemért, de ez csak az Én véleményem.
* Nem volt olyan rész, ahol még sírtam volna, holott a 6. könyv vége nagyon szomorú.
* A könyvbéli Dumbledore-t imádom, a filmbélit utálom, mivel a két igazgató ellentéte egymásnak. Az egyik nyugodt, megfontolt és bölcs, a másik erőszakos, indulatos és goromba....

Ajánló:

"Az esküvő" " fanficemen kívül még a ""A végítélet napja" című alkotásomra vagyok a legbüszkébb, ha van kedved, és olyan a hangulatod, olvasd el bátran!

Történeteket írta: EttikeKedvenc történetekKedvenc írók