Felhasználónév:Hiriajuu [Üzenet]
Regisztrálva::2010.01.12
Eredeti név:Varga Z.
Weboldal:https://www.facebook.com/bolondokfanfic/~ Hellósziahogyvagy? ~


Avagy Hiri új bemutatkozást ír, mert unja az előzőt, meg már kevéssé aktuális is sok helyen. De nem akarja, hogy ne ismerjétek.
Hiri kicsi, öreg és vidéki. Hiri Veszprémben született kilencvenkettőben, és ott is él, és ott is fog megdegleni egyszer, reményei szerint a vén házsártos párja(i) meg egy rakás háziállat körében. Még reménykedik benne, hogy addigra ez a shithole egy valamivel élhetőbb ország lesz. A városát nagyon szereti, szívesen összefut bárkivel, aki erre jár, és nagyon szereti az új kis otthonát is, örömmel vendégül lát benne bárkit bármikor.
Hiri összegyűjtötte mind, mint Gary Oak a pokémonokat. Nem heteró, nem cisznemű, nem monogám. Hát ez ilyen. LGBT terminológiában szakavatottaknak pánszexuális, az utca emberének bi, de ha épp úgy tartja kedve, elmagyarázza a különbséget. Nem bináris nemű transz, most már úgy elég széles körben felvállaltan. Férfi pronounokat használ meg ecsetfrizurát hord, de szereti a legginseket meg az ásványból fűzött karkötőket gyűjteni. Néha inkább ez, néha inkább az, de mindig átmenet. Akinek nem tetszik, fogja be a pofáját, és lépjen tovább, thank you. Ja, poly is, igen, és azért se kér elnézést. Szóval ilyen vidám két lábon sétáló szivárványzászló nagyjából, és büszke is rá, és már hidegen hagyja, ha más nem az. Régen még nagyon hősies volt és edukált mindenkit mindezekről, ma már csak szeretné békében megélni az életét. A Hirin kívül Zalán, Zé, Ronen lehet még. Ezekre hallgat. Másra nem, itt nem. Köszöni.
Éjszakás recepciós jelenleg. Más időzónában él, istentelen órákban moderál, reggel a ficblogba lefekvés előtt ír, napközben nehéz utolérni, mert néha aludni is szokott. Kicsit elszúrt. Tünetmentes epilepsziás, nem annyira tünetmentes pánikbeteg. Esélyesen van valami egyéb mentálnyomora is, nem tudni, hogy mi, mert a dilidokit halogatja, mint ahogy a hülye lyukas fogával se ment el már vagy egy éve fogászatra. A halogatás nagymestere, igen.
Kétnyelvűnek vallja magát. Anyanyelvi szinten beszéli az angolt is, alapbeállítása a hunglish, néha angolabb, mint magyar. Olvasni, filmet nézni már csak angolul szokott, vannak témák, amikről csak úgy tud beszélni, és keveri a szavakat. Néha abszolút angolba vált, mental health situationtől függ. Szokjátok meg.
Gémer volt. Most éppen nem az, mert kevés ideje van rá, de elkötelezett Playstation-hívő, birtokolja a teljes szériát. (Catch 'em all, still.) Mmorpg veterán (Lineage II ftw), Sims-pró, ex-Guardian, örök Vault Hunter és Lone Wanderer. A Diablo I, az Age Of Mythology és a Call of Duty II nevelte fel. Sosem WoWozott.
Zenefüggő is. Spotify nélkül nem tudna élni. Panic! at the Disco, The Killers, Billy Talent és twenty one pilots az örök szerelmek, de kismillió saját playlistje van, amiket orrvérzésig hallgat, és nem válogat a stílusok között. Indie emo, hardcore trance, electro swing, faroa-szigeteki folkmetál, bolgár hip-hop, bármi jöhet. A zenei ízlése a legvegyesebb felvágott, csak a hörgős cuccokért meg a rapért nincs oda.
Szereti az állatokat. Van egy kutyája. Rozi, Rozalinda, Rózsabimbó, Rozsomák, mikor épp hogy. Templomtéri, utcai vegyes, kis fekete korcs. Gyávakutya. Szívecsücske. Szeret kirándulni, ha nem is világot, de országot látni, jó kávézókat felkutatni, két írásmaraton között élni.
Sokat ír. Sokat beszél is, úgyhogy ez hol meglepetés? Életműve a Bolondok, trilógia lesz majd egyszer, kismilló melléktörténettel, őrült szereplőkkel, zűrös sztorikkal. És mivel a profilján virít az egész miskulancia, bőszen publikál, ennek egyértelműnek kéne lennie, de nem az mindig mindenkinek, úgyhogy ki is mondja most: nem magának ír. Aki tud, vagy úgy szeret, az ügyes nagyon, de neki ez nem megy, sry. Népnevelő célzatúak a művei ugyanis. Elgondolkodtatni szeretne velük, a béna poénjaival szar napokon megnevettetni az olvasóit, fontos témákra felhívni a figyelmet, pár vidám percet szerezni, új távlatokat nyitni és perspektívákat mutatni kényesnek hitt, de inkább csak bonyolult témákról. Ezért forszírozza az olvasóinál a kritikaírást, és ezért nagyon csalódott, mikor nem kap visszajelzéseket. Úgyhogy írjatok neki, örülni fog, már pár szótól is repes a szíve. Igyekszik rájuk időben válaszolni, az élete függvényében néha sikerül is. Ja, meg néha költ. Az csak mellékhobbi.
Sorozatokat ritkán néz, animéket is, meg inkább csak a régi kedvenceit már, viszont filmfüggő. A HP-filmeket mondjuk zsigerből gyűlöli, de a Gyűrűk Urát kívülről tudja (angolul, obvs), és listázza a megnézendőket meg megnézetteket imdb-n elhivatottan. Vígjátékot semmi szín alatt nem hajlandó fogyasztani, romantikusat sem. Horrorban utazik főleg és thrillerben, meg dráma, akció, sci-fi és fantasy is jöhet.
Olvasó. Néha jobban, néha kevésbé, kedvencek akadnak. HP, The Raven Boys, The Foxhole Court, Böszörményi Gergő-sorozata, Rejtő Jenő, Agatha Christie Poirot-művei, Stephen King. Fices berkekből Jennaverre, cathy111, Raistlin, Susan Kreber. Aki olvasott tőlük, meg Hiritől is, az esélyesen észre is veheti itt-ott, hogy ezeket szereti, mert adaptív a stílusa, hatnak rá az olvasott dolgai. Lily/Jamest, Sirius/OC-t, mpreget, weird shipeket nem olvas. De amúgy meg olvas kismillió fandomban, mert sokkal többet ismer, mint amennyit elkötelezetten szeret, és hobbija amúgy is olyan fandomokból olvasni, amikben nincs benne.
Hiri egyéb írásai több helyen is fellelhetőek. AO3-on itt bújik pár angol TRC szösze, Merin pedig egy másodlagos felhasználója is van, Ronen néven, ahova a különböző fordításait tölti fel.
Hiri admin, aktív író, KK-vezető, és úgy általában elmondhatja, hogy ha nem is a Meri az élete, de nem tudna nélküle élni. Búgócsiga, mindig mindenhol ott van, segít, de legalábbis beledumál. Ha nem, akkor éppen depizik, leave him alone, majd elmúlik. Ha igen, és csodálkoztok, hogy csinálja, hogy ennyi mindent csinál mindig, a titok egyszerű: nem alszik. Nem sokat, nem sokszor. Nem ér rá, meg kell váltania a világot.

~ Útmutató a művész történeteihez ~


Várható frissítések:

 • Disclaimer: kicsit megzuhantam, de igyekszem így 2019 alkalmából összeszedni magam!
 • Bolondok közt a legnagyobb: a 30. fejezet készül, még januárban biztosan jön!
 • Töviscsokor: a 99. egyperces sorozat kulcsra, Ruby Flint szereplésével, olvasható és véleményezhető!
 • Törésvonalak: és felkerült Hajótöröttek utolsó része is, légyszi, légyszi, írjatok rá valamit!
 • Kritikaválaszok: csigaléptekkel (lol), de haladok, pls be patient with me! igyekszem eljutni, amennyihez tudok :)

 • Pihenővágányon:

 • Nemszázasok: most fősztorizok meg Mondayezek, de majd előszedem ezeket is valamikor
 • Csontszilánkok: Bolondokra akarok egy kicsit koncentrálni, úgyhogy ezt most a fiókba rakom :)

 • Folyamatban levő művei:

 • Bolondok közt a legnagyobb: Arion története, Tekergők-era, a Bolondok-trilógia első része, 60 fejezet
 • Nemszázasok: a Bolondok általános kiegészítő történeteinek gyűjtője, 25+ fejezet
 • Törésvonalak: a Bolondokhoz kapcsolódó, a fősztorinál komorabb családregény-féleség, 30 fejezet
 • Töviscsokor: kulcsszavakra írt, Bolondokhoz tartozó egypercesek gyűjteménye, 100 fejezet
 • Csontszilánkok: karaktertanulmányok, kiegészítő szösszenetek a készülő original regényemhez, 9+ fejezet

 • Tervezett művei:

 • Bolondok menedéke: Bolondok és a Voldemort-háború, a Bolondok-trilógia második része, bizonytalan számú fejezet
 • Lélektöredékek: Mondayék és a Voldemort-háború, Törésvonalak folytatása, bizonytalan számú fejezet
 • Bolondnak áll a világ: Matt útinaplója, Bolondoktól nextgenig átvezető jellegű kiegészítő regény, bizonytalan számú fejezet
 • Száz bolond ezret csinál: Bolondok nextgen, a Bolondok-trilógia harmadik része, bizonytalan számú fejezet
 • A hetedik (te magad légy): original sokszereplős vérfarkasos-maffiás nagyonpíszí urbánfantasy, bizonytalan számú fejezet

  Befejezett műve(i):

 • Project ME-R/3NG0: a 2018-as Merengő Tábor három napjához írt kerettörténet, 5 fejezet
 • Zörejek: az ötödik versciklusom, véletlen ihletésű gondolat-halmok, 9 mű
 • Utazó: a negyedik versciklusom, gondolkodós-filozofálós, későbbi versek, 18 mű
 • Ötmondat: a harmadik versciklusom, színművészeti képzés feladataira született pársorosok, 3 mű
 • Ördögtánc: a második versciklusom, korhatárosabb, szerelemrőlszólós darabok, 6 mű
 • Zsengék: az első versciklusom, koraibb, vegyes témájú darabok, 9 mű

 • ~ Kritika Klub - visszajelzést a népnek! ~  2015 december óta tagja, 2016 december óta pedig az egyik vezetője vagyok a Kritika Klubnak. Úgyhogy ha bármilyen, a klubbal kapcsolatos kérdésed, észrevételed, panaszod van, nyugodtan és bizalommal lehet hozzám is fordulni.
  A klub célja az, hogy az olvasók amikor elolvasnak egy művet, vagy fejezetet, fejtsék ki róla a véleményüket. Ezt pedig ne néhány tőmondattal tudják le, mint a jól ismert "Szupcsi a feji! Fooolllyyytttiiiittt!!!", hanem legalább három-négy mondatban fejtsék ki, mi tetszett nekik, esetleg mi nem tetszett, mert ezzel segíthetik a szerzőt fejlődésében.


  Mostanában nem nagyon érek rá a kritikaírásra, de néha azért szakítok rá időt, és nagyon-nagyon szívesen fogadok bárminemű ajánlást, felkérést véleményezésre. Egész sok fandomban otthon vagyok, ha nem is írok belőlük sztorikat, elolvasni el tudom. Az egyetlen elrettentő figyelmeztetés az mpreg számomra, de nem félek az erotikától, a kínzástól, a káromkodástól vagy akár az incesttől, és párosításokban sem vagyok túl finnyás. Tehát ne féljetek üzenetet írni, kritikát kérni, nem harapok.

  ~ Büszkeségfal - egyszer ezt is el kell kezdeni ~
  Történeteket írta: HiriajuuKedvenc történetekKedvenc írók