Merengő Fórum
https://fanfic.hu/meriforum/

N_Victoria: Kérdezz-felelek
https://fanfic.hu/meriforum/viewtopic.php?f=12&t=802
Oldal: 1 / 1

Szerző:  N_Victoria [ 2013 november 03 (vasárnap), 15:31 ]
Hozzászólás témája:  Re: N_Victoria: Kérdezz-felelek


Halihó!

Jóságos ég, mennyire régen jártam erre! :)

Az új bejegyzés apropója: a Hajnalhozó már a sokadik átírását éli meg (most jó lesz, én érzem! :D), és folytatom a Szeress, ha mersz-et, mert többen érdeklődtetek felőle.

A Hajnalhozó legújabb változatának első fejezete hamarosan kész - két szemszögű lesz és jó néhány újdonságot tartalmaz. (Ha valaki olvasta az előzőt, és esetleg érdekelné az új változat, még mielőtt felkerülne, akkor küldjön üzit, szívesen átdobom a még nem véglegesített verziót :) )

A Szeress, ha mersz 4. fejezete félig kész (egyébiránt a Napóleon címet viseli), ez remélhetőleg hamarosan érkezik. Volt olyan kérdés, hogy esetleg a Tökéletes kémia ihlette-e? Nem, akkor még nem olvastam a könyvet, bár azóta beszereztem ;) Ennek a sztorinak (mármint, a Szeress, ha mersznek) a különlegessége, hogy Aiden valóban létezik. Bár nyilván nem így hívják, és egy csomó egyéb dolog is másként történt a valóságban, de az "úriember" létezik, és egyik-másik mondata szó szerint elhangzott ;)

Néhány, a kritikákra adandó válasszal még adós vagyok, igyekszem pótolni, bár már olyan régiek, hogy kétlem, hogy az írójuknak eszébe jut ránézni :(

Egyelőre ennyi, bízom benne, hogy hamarosan már az új fejezet felkerüléséről számolhatok be :D

Üdv:

Vick

Szerző:  N_Victoria [ 2012 május 28 (hétfő), 9:20 ]
Hozzászólás témája:  Re: N_Victoria: Kérdezz-felelek

Sziasztok!

Szokás szerint késve ( :-( ), de töretlen lelkesedéssel meghoztam a hatodik fejezet második felét, és nagyon-nagyon-nagyon hálás lennék, ha leírnátok, mit gondoltok róla. Ez most tényleg fontos lenne, mert sok mindent megalapoz ez a fejezet, és a létező legtökéletesebbnek kell lennie.
Előre is köszönöm azoknak, akik megszánnak egy-egy kritikával :)

És köszönöm mindenkinek, aki egyáltalán elolvassa :)

A varázslás átcsúszik a következő fejezetbe, amiben lesz még Vén Har, Aiylan, és új szereplők. Vidám, eseménydús fejezetre lehet számítani ;)
A címe: Csak ne énekelj...

Ha jut rá időm, igyekszem frissíteni a történet blogját is, majd szólok, ha van újdonság :)

Üdv:

Vick

Szerző:  N_Victoria [ 2012 április 15 (vasárnap), 19:48 ]
Hozzászólás témája:  Re: N_Victoria: Kérdezz-felelek

Sziasztok!

No kérem, helyzet a következő: megérkezett a hatodik fejezet első fele :) A második a hét vége felé várható - muszáj volt kettébontanom, mert elég hosszú, nehéz lesz megemészteni :)
Véleményeknek örülnék, bár tudom, sokat késtem - huh, bele sem merek gondolni, milyen sokat -, azért még reménykedek :)

Üdv:

Vick

Szerző:  N_Victoria [ 2011 december 04 (vasárnap), 19:52 ]
Hozzászólás témája:  Re: N_Victoria: Kérdezz-felelek

Sziasztok!

Alakul a folytatás :) A neheze megvan, már csak azon kell törnöm a fejem, hogyan adagoljam az információkat. Nem szeretném, ha halálra unnátok magatokat a "történelem és földrajz óra" alatt, másrészről viszont muszáj kicsit bevezetnem Titeket ennek a világnak a szabályaiba, és megismertetni veletek a teret, amiben mozgunk, mert hamarosan felpörögnek az események, és akkor szükségetek lesz ezekre az ismeretekre :)

Ha vannak ötletek, miről szeretnétek többet, miről kevesebbet tudni, nagyon szívesen veszem.

Időpontot nem mondanék, tényleg közel járok a befejezéséhez, remélhetőleg a következő fejezettel gyorsabban haladok majd. Annak még nincs meg a címe, viszont ami biztos, hogy abban Val és Sam elhagyják Moira birtokát, felfedezik Aiylant, és felbukkannak Val mágus rokonai is.

Üdv:

Vick

Szerző:  N_Victoria [ 2011 november 27 (vasárnap), 20:12 ]
Hozzászólás témája:  Re: N_Victoria: Kérdezz-felelek

Sziasztok!

Már a múlt hétre ígértem, és még mindig csúszik :( Úgy sajnálom! Mindenesetre lassan, de biztosan készül a fejezet, nagyon igyekszem, hogy mielőbb érkezzen, ígérni már nem merek :(


Szerk.: Addig is, a történethez tartozó blogon találtok néhány újdonságot, kukkantsatok be, ha érdekel :)

Szerző:  N_Victoria [ 2011 november 18 (péntek), 18:03 ]
Hozzászólás témája:  Re: N_Victoria: Kérdezz-felelek

Halihó!

Hajnalhozó hatodik fejezet készülőben, kicsit beleköptek a levesembe a munkahelyen, de sebaj, rajta vagyok az ügyön :) A hétvégén egészen biztosan érkezik a folytatás.
Emlékeztetőül: A címe Tanulj ember, mágus lesz belőled! és lesz rengeteg új infó a szigetről, a mágusok történelméről, és végre láthatjátok Valt varázsolni :) Ja, és persze Sam visszatér ;)

Szerző:  N_Victoria [ 2011 november 13 (vasárnap), 9:07 ]
Hozzászólás témája:  Re: N_Victoria: Kérdezz-felelek

Sziasztok!

Hajnalhozó ötödik fejezet feltöltve :) Még korábban, mint terveztem. Úgy tűnik, most rohamtempóban haladok :oops: A következő fejezet címe: Tanulj ember, mágus lesz belőled!

Kellemes olvasgatást!

Szerző:  N_Victoria [ 2011 november 12 (szombat), 21:40 ]
Hozzászólás témája:  Re: N_Victoria: Kérdezz-felelek

Halihó!

Megint itt :) Most a régi-új történetem, a Hajnalhozó miatt. Jelenleg az ötödik fejezet következik, már készen van, valószínűleg holnap estére várható. A címe: Hazudj, ha mersz
A tervek szerint gyakrabban fogok benézni ide, úgyhogy nyugodtan tessék jelezni, ha várjátok már a folytatást, és akkor hozom mielőbb. Illetve nyugodtan tessék reklamálni, ha kések, az mindig ösztönzőleg hat rám :P
Szép estét mindenkinek!

Szerző:  N_Victoria [ 2011 július 31 (vasárnap), 18:48 ]
Hozzászólás témája:  Re: N_Victoria: Kérdezz-felelek

Sziasztok!

Még mindig ritkábban járok erre, mint szeretnék, és még mindig többet magyarázkodom, mint amennyit ideális :)
A lényeg, hogy arra kérnélek benneteket, segítsetek felállítani egy sorrendet, melyik történetet kedvelitek leginkább, melyiknek a befejezésébe fektessem a legtöbb energiát, hogy aztán sorra jöhessen a többi is. Most annyi az ötlet, hogy a bőség zavarától szenvedek (olyanon is dolgozom, ami egyelőre sehol sem elérhető), és mindegyikkel foglalkozom egy kicsit, de így egyik sem halad előre eleget.
Hogy megkönnyítsem a helyzetet, kitettem szavazásban is, így hozzászólást sem muszáj írni (bár örülnék neki :) ).
Jelenleg így állunk:
- ...és a show-nak mennie kell tovább! - A tizenegyedik fejezet következik, ami a Szövetségesek II. címet viseli. Várhatóan több Fabi lesz benne, Adeline részt vesz az első dráma tagozatos gyűlésen, illetve az első francia korrepetáláson Markkal.
- Első viszontlátásra - A második fejezet következik, ami a roppantul ötletes 2. nap címet viseli :) Kiderül belőle, hogy Lucy elment-e a találkára, visszakapja-e a könyvét, Chad pedig kap-e egy sanszot...
- Nincs mese - A harmadik fejezet következik, a címe: Mai leltár: egy majdnem csók és egy majdnem késelés. Jay visszaszerzi a könyvet a tolvajtól, aki roppant rejtélyes, eléggé kemény játékos, és nem mellesleg lány - bizony, bemutatkozik a történet női főhőse.

Előre is köszönöm mindenkinek, aki segít abban, hogy kidolgozzak egy használható rendszert a gyakoribb frisselésre, és a történetek mielőbbi befejezésére :)
Szép vasárnap estét Nektek!

Szerző:  N_Victoria [ 2011 április 12 (kedd), 4:19 ]
Hozzászólás témája:  Re: N_Victoria: Kérdezz-felelek

A Nincs mese második fejezete felkerült, a következő 2011.04.18-án várható, a címe:
Mai leltár: egy majdnem csók és majdnem késelés...

Szerző:  N_Victoria [ 2011 április 10 (vasárnap), 16:46 ]
Hozzászólás témája:  Re: N_Victoria: Kérdezz-felelek

Sziasztok :)

Helyzetjelentés:
A Nincs mese második fejezetének több, mint a fele készen van, vagy ma fejezem be, vagy holnap délután, majd meglátjuk - hétfőre ígértem, úgyhogy minden tőlem telhetőt megteszek, hogy holnap este már olvashassa, akit érdekel :D
A harmadik fejezet címe is megvan már:
3. fejezet - Mai leltár:egy majdnem csók és egy majdnem késelés

Na, megyek vissza dolgozni, hogy időben elkészüljek ;)

Szerző:  N_Victoria [ 2011 április 02 (szombat), 21:32 ]
Hozzászólás témája: 

Sziasztok!

Úgy alakult, hogy a következő Adeline-es feji még várat magára. Tudom, hogy hová akarok eljutni, és mi mindennek kell még történnie, de most úgy érzem, kicsit szétcsúszott a sztori, ezért átgondolom a következő fejezetek pontos tartalmát, és gyártok hozzá néhány vázlatot.

De közben sem tétlenkedek: belekezdtem egy új történetbe (szintén PD-s, egy kis fantasy-vonallal), aminek mindjárt kész az első fejezete. Ehhez már vázlatom illetve jegyzeteim is vannak, jól felépített, úgyhogy reményeim szerint kevesebb gond lesz vele, és minden hétfőn tudok frissíteni. Most hogy a túlóra is kevesebb, bízom benne, hogy nem lesz gond.
Kóstolónak íme a fülszöveg:

Jay Edwards a szerencse fia - egészen addig, míg egy váratlan esemény ki nem húzza a lába alól a talajt. Hogy mentse a menthetőt, kénytelen lesz a lehető legjobb tanulmányi eredményt produkálni, amihez valahogyan meg kell úsznia a bukást irodalomból... Végső elkeseredésében egy teljes délutánra a könyvtárba száműzi magát, ahol használható anyagok után kutat, hogy legyen mivel lenyűgöznie szőrösszívű tanárát. Ekkor bukkan rá "A könyvre", aminek egyelőre minden oldala üres, és csak arra vár, hogy ő megtöltse a gondolataival. Persze a baj csőstül jön, úgyhogy miután magához veszi a könyvet, felbukkan egy bosszantó fruska, Kara, aki felvilágosítja róla, milyen sorscsapást vett a nyakába. Jobb híján együtt vágnak bele, hogy megírják a nagy sztorit, ami helyes vágányra tereli a kisiklott életeket, csakhogy a szálak néhány oldal után még kuszábbak lesznek, mint valaha... Nincs mese - ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön, pontot kell tenni a történet végére.

A sztori címe Nincs mese lesz, így fogjátok megtalálni, ha esetleg érdekelne benneteket ;)

Mindenkinek szép estét, és jó pihit vasárnapra! :)

Szerk.: Kész a Nincs mese első fejezete, mindjárt feltöltöm, aztán meglátjuk, felengedik-e :)
Következő fejezet 2011.04.11-én várható, a címe: Itt a piros, hol a piros

Szerző:  N_Victoria [ 2011 március 20 (vasárnap), 12:19 ]
Hozzászólás témája: 

Sziasztok!

No, a helyzet a következő: úgy volt, hogy az ...és a show-nak mennie kell tovább folytatásában egy blogbejegyzés következik, de arra jutottam, hogy azt későbbre halasztom, most inkább picit felpörgetem az eseményeket, aztán majd ezek összefoglalásaként hozok egy hosszabb bejegyzést.
A tizedik fejezet címe Szövetségek lesz, és a történet valamennyi fontosabb szála kirajzolódik majd benne: Adeline terve a drámacsoporttal, az álláskereséssel és a kettős játszma a fiúkkal, ami mind azt szolgálja, hogy elaltassa az anyja és a nagyszülei gyanakvását, Mark és Fabi ellentéte (ez több más szereplőhöz is kapcsolódik, de ez egyelőre titok :)) ) és Adeline jellemfejlődése.
Nem mondok időpontot, hogy mikorra hozom a frisst, mert ha előre beharangozom, általában nem sikerül tartanom a határidőt, mindenesetre igyekszem, főleg hálából a kommentelőknek, akik kedvet csináltak a mielőbbi folytatáshoz :)

Szép napot mindenkinek :)

Szerző:  N_Victoria [ 2011 február 27 (vasárnap), 19:53 ]
Hozzászólás témája: 

Sziasztok!

Nem magyarázkodom, azzal már úgyis tele van a padlás, úgyhogy csak azért jöttem, hogy jelezzem, az ...és a show-nak mennie kell tovább! következő fejezete félig készen van, ma még dolgozgatok rajta, és remélem, hogy a jövő hét elején már hozhatom is.
Az utána következőről úgy tervezem, egy hosszú naplóbejegyzés lesz, az egyik legkendőzetlenebb vallomás, ami elhangzik Adeline-től a történet folyamán, ötletek már vannak rá, remélem, sikerül megvalósítani.

További szép estét mindenkinek!

Szerző:  N_Victoria [ 2011 február 06 (vasárnap), 21:04 ]
Hozzászólás témája:  Visszatérés :)

Sziasztok!

Hűha... szörnyű régen jártam erre. Szánom-bánom és ezután igyekszem jobban összekapni magam, becsszó!

Először is: szeretném jelezni, hogy a korábban And the show must go on... címen megtalálható sztorit most ...és a show-nak mennie kell tovább!-ként olvashatjátok a Merin.

Másodszor: egyelőre úgy néz ki, hogy hétvégenként lesz friss, vagy szombaton vagy vasárnap lehet számítani rá (attól függ, melyik napon túlórázom, mert az ugye kiesik).

Harmadszor: néhány szóban vázolnám, hol is tartunk most. A nyolcadik fejezet került fel Merire, tehát a kilencediken dolgozom jelenleg, ami a Nyisd ki a szemed! címet viseli. Mostanra már tényleg felvezettem az eseményeket, színre lépett mindenki, aki a későbbiekben fontos lesz, szóval igazán nincs más hátra, mint előre :) Adeline nekilát, hogy még jobban összekuszálja az amúgy is eléggé bonyolult szálakat, így lesz itt kérem minden, ami csak a csövön kifér: szerelem, barátság, árulás, dráma, könnyek, káröröm, humor, alkoholizmus, megvalósult és összetört álmok, meg sok-sok piszkos kis titok.

Remélem, lesztek néhányan, akik benéztek és esetleg véleményeztek, vagy állást foglaltok a kialakult helyzetekről (Adeline viselkedéséről, a srácokról, a suliról vagy bármiről, amit említésre méltónak találtok).

Várhatóan a jövő héten jelentkezem, és további szép estét Nektek!

Szerző:  N_Victoria [ 2010 július 06 (kedd), 19:20 ]
Hozzászólás témája:  Új infó

Halihó!

Meghoztam a következő fejezetet, ami végül is nem az lett, mint aminek eredetileg terveztem :)
Szóval, új szereplők a következőben, ebben még ismerkedünk egy picit a már bemutatott "hőseinkkel", fokozzuk a feszültséget, aztán jöhet a bonyodalom :)
Még mindig reménykedem benne, hogy lesz néhány visszatérő olvasó, aki megkedveli a történetet, és hagy pár biztató szót, mert azokat olvasva mindig könnyebben megy az írás :)
Köszi mindenkinek, aki bekukkant hozzám és sok puszi Nektek!

Szerző:  N_Victoria [ 2010 június 19 (szombat), 18:04 ]
Hozzászólás témája: 

Sziasztok!

Rájöttem, hogy ezen a fronton is trehány voltam, szóval ideje lenne pár szót pötyögnöm a folytatásról.
Szóval, már dolgozom a negyedik fejezeten, innentől kezdenek majd bonyolódni az események, még két fontosabb szereplő be fog lépni ebben a fejiben, aztán belecsapunk a lecsóba :lol:
Tehát úgy számolom, hogy hétfőre várható a friss, remélem lesznek néhányan, akik örömmel olvassák majd :)
Előre is köszönöm mindenkinek, aki időt szakít rá, sok puszi nektek!

Szerző:  N_Victoria [ 2010 június 09 (szerda), 11:20 ]
Hozzászólás témája:  Infók

Sziasztok!

A harmadik fejezet adminkézen, remélem, hogy nem lesz vele gond, és felkerülhet hamarosan :)
Úgy tervezem, hogy amíg tart a Nap fia, Hold lánya, addig ebből heti egyszer várható friss, utána viszont hetente kétszer hozok új fejezetet.
A történet blogjára felkerült egy-két kép - csak a főbb szereplőkről, de ha valakit érdekel, hogyan képzeltem őket, akkor az lesse meg :P
Egyelőre azt hiszem ennyi :wink:
Ó, igen! Még annyit szerettem volna kérni az erre tévedőktől, akik esetleg el is olvassák a történetet, hogy legyenek kedvesek hagyni egy-két sort, csak hogy tudjam, jó irányba tapogatózok-e, tetszik-e a sztori.
Nyugodtan lehet szidni, aki nem szimpatikus, vagy megjegyezni ami éppen tetszett, hiszen így tudok olyan történetet összehozni, amit a lehető legtöbbetek számára öröm olvasni :-D
Előre is köszönöm a segítségeteke! Sok puszi mindenkinek!

Szerző:  N_Victoria [ 2010 június 02 (szerda), 21:30 ]
Hozzászólás témája:  Új feji, blog

Kedves Olvasók!

Hazaérkeztem, így ma már fel is töltöttem az új fejit, már adminkézen van, reméljük a legjobbakat :lol:
Ééés, ennek a történetnek is készült egy saját blog, ugyanúgy, mint az NFHL-nek, itt elérhető, ha esetleg valaki benézne:
http://www.andtheshowmustgoon-adeline.blogspot.com/

Bízom benne, hogy lesznek néhányan, akik ezt a történetet is megszeretik majd, előre is hálás vagyok mindenkinek, aki szán rá egy kis időt, hogy beleolvasson!
Sok puszi nektek!

Szerző:  N_Victoria [ 2010 május 26 (szerda), 3:37 ]
Hozzászólás témája:  2. fejezet

Sziasztok!

Nos, az And the show must go on... második fejezetét tegnapra terveztem, de sajnos nem készült el, holnap hajnalban pedig utazom, így nem tudom, hogy végzek-e vele, mielőtt elmegyek.
Ha igen, akkor még ma este felkerül a folytatás, ha nem, akkor sajnos csak a jövő héten.
Remélem ez nem tántorítja el a néhány kedves érdeklődőt, akinek tetszett az első fejezet :)
Puszi nektek!

Szerző:  N_Victoria [ 2010 május 22 (szombat), 15:48 ]
Hozzászólás témája:  1. fejezet

Sziasztok!

Bár nem érkezett hozzászólás, és az NFHL utánra tartogattam ezt a történetet, ennek ellenére jelentem: az első fejezet olvasható a merin.
Próbaképpen feltöltöttem, és remélem, hogy beleolvastok még néhányan és elnyeri a tetszéseteket :wink:
Ha bármi kérdés-kérés felmerülne (nem szokott, de azért mindig felajánlom :lol: ), akkor nyugodtan írjatok üzit, vagy jelezzétek hozzászólásban.

Szerző:  N_Victoria [ 2010 május 19 (szerda), 11:47 ]
Hozzászólás témája:  N_Victoria: Kérdezz-felelek

Sziasztok!

Úgy döntöttem, nyitok egy új ficblogot az egyéb történeteknek (az NFHL-hez tartozó infók továbbra is a történet külön ficblogján lesznek olvashatók), és remélem, hogy néhányan benéztek majd ide, hogy segítsétek a munkámat.
Ugyanis új történeten dolgozom, amit akkor szándékozom majd feltölteni, ha az NFHL-nek vége, és kíváncsi vagyok a véleményekre, kit érdekelne, kit nem, illetve tényleg várjak-e vele, míg a Nap fia, Hold lánya befejeződik, vagy jöhet előbb is?

A történetről:

Saját sztori lesz, semmi természetfeletti - se farkasok, se vámpírok - viszont remélem attól még izgalmasnak fogjátok találni.
A főhősnő Adeline Blanchard, aki Párizsban él, míg az édesanyja hirtelen döntése szét nem szakítja a családot - a soha nem alvó városban találja magát, barátok nélkül, magányosan, és ráadásul a nyelv tanulásával is meggyűlik a baja. Kemény küzdelembe kezd, hogy új életet építhessen magának: új célokkal, új barátságokkal és új szerelemmel...

Cím: And the show must go on...

Egy kis részlet:

„Csak álltam vele szemben, teljesen lefagyva, és fogalmam sem volt, mit felelhetnénk a vádjaira.
Azon kevesek közé tartozott ezen az utálatos helyen, akik nagyon is jól ismertek, úgyhogy nem értettem az egész cirkuszt, ő pedig – erősen úgy tűnt – nem akarta megmagyarázni.
Mikor rájött, hogy nem fogok mentegetőzni, az arca dühös fintorba torzult, aztán szó nélkül megfordult, a fejére lökte a csuklyáját, és zsebre vágott kézzel az ajtó felé indult.
Tudtam, hogy ha hagyom kisétálni az ajtón, azzal az életemből is kisétál… Kapkodva rángattam fel a pulóver ujját, hogy kiszabadítsam a karórámat.
Tíz perc van hátra a kezdésig… ráadásul még át is kell öltöznöm.
– És a show megy tovább! – jegyezte meg gúnyosan a küszöbről visszafordulva, mikor észrevette a tétovázásomat. – Kéz- és lábtörést! – Azzal kilépett, és eltűnt az utca forgatagában.
Azt hittem belepusztulok, az élet újra darabokra hullott körülöttem, mint azon a reggelen, mikor idejöttünk anyuval, és én mégis teljes erőmből rohantam, hogy időben felfesthessem a műmosolyt az arcomra.
Igaza volt. A show-nak mennie kell tovább.
Három… kettő… egy.
Aztán a függöny felgördült.”

Oldal: 1 / 1 Időzóna: UTC + 1 óra
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/