Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2020 szeptember 19 (szombat), 20:31

Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pályázati kiírás és szabályzat
HozzászólásElküldve: 2016 október 12 (szerda), 12:33 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2009 július 14 (kedd), 21:24
Hozzászólások: 6249
Sziasztok!

A pályázat lezárult, összesen 23 beküldött történetet olvashattunk.

Mielőtt kihirdetnénk az eredményeket, szeretnénk megköszönni a versenyzőknek a részvételt, az olvasóknak a szavazatokat, a kritikaíróknak az értékes kritikáikat, és a zsűritagok áldozatos munkáját! :)

Ahogy korábban felhívtuk rá a figyelmet, csak a 2016. augusztus 1. előtt regisztrált, bejelentkezett felhasználóktól érkezett pontszámokat tudtunk elfogadni. Ez alapján érvényes szavazatokat Black Felicita, laraF, Nara, Nelli és void_bellamy_valdez adott le, míg a zsűri tagjai Assa, Dorisia Deer, Hiriajuu és NymphaTonks volt.

Nagyon szoros volt a verseny, az első pár helyezés közt alig néhány pont eltéréssel és sokáig tartó holtversennyel az eredmény ekképpen alakult:

A zsűritagok és az olvasók szavazatai alapján az I. helyezett történet 45,33 átlagponttal: Halni soha - szerzője: Cathy111

A zsűritagok és az olvasók szavazatai alapján a II. helyezett történet 44,5 átlagponttal: Te a kapcsoló, én az elem - szerzője: Farago

A zsűritagok és az olvasók szavazatai alapján a III. helyezett történet 44,4 átlagponttal: Akit a bika füstje megcsapott - szerzője: Xwoman

A zsűritagok szavazatai alapján a “Zsűri kedvence” díjat nyert történet: Te a kapcsoló, én az elem - szerzője: Farago


És íme, az eddig rejtőzködő szerzőkről is lehull a lepel:

A 449-es kísérleti projekt - Ville
A halál arca - bojoe
A Holland Lányka - Avenone
A jövő zenéje - Assana
A múlt átka - limitless
Akit a bika füstje megcsapott - Xwoman
Az időutazó és a bérgyilkos - Marika905
Az ötödik - LuciaBane
Értelmet ne keress benne! - gandalf200102
Halni soha - Cathy111
Hóesésben virágot bontani - Fabala
Időérzék - Steini
Időhurok - HeartPossible
Illúzió - queenariana
Jókívánságok - Pazuzu
Jonathan’s best client - Drarry_fan
Múltam szerelme - birokatalin
Tánc a sorssal - Caosu
Te a kapcsoló, én az elem - Farago
The Luminary - Odette
Uram, tehozzád futok! - Elza Tonks
Van-e szíved ölni? - krisyti
Volt-nincs - BNori

A történetek a következő néhány napban átkerülnek a szerzői profiloldalakra, ezután tudtok válaszolni a beérkezett kritikákra.

A díjazott novellák szerzőit hamarosan e-mailben fogjuk keresni, de reméljük az ajándék nélküli szerzőket is kárpótolják a történetükre érkezett vélemények :)

A témáról tovább beszélgetni itt tudtok: Kibeszélő

A szervezők


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Pályázati kiírás és szabályzat
HozzászólásElküldve: 2016 október 10 (hétfő), 8:06 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2009 július 14 (kedd), 21:24
Hozzászólások: 6249
Kedves Merengők!

Tegnap éjfélkor lezárult a pályázat olvasói szakasza, a beérkezett pontszámokat összesítjük és néhány napon belül kihirdetjük az eredményeket. Addig is kis türelmeteket kérjük :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Pályázati kiírás és szabályzat
HozzászólásElküldve: 2016 szeptember 25 (vasárnap), 19:40 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2009 július 14 (kedd), 21:24
Hozzászólások: 6249
Kedves Merengők!

Az utolsó négy történet holnap, azaz hétfő este fog felkerülni az oldalra, valamint még egy bejelenteni való: a pontozási szakaszt meghosszabbítjuk október 9, vasárnapig, így még két teljes hetetek van végigolvasni és véleményezni a novellákat :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Pályázati kiírás és szabályzat
HozzászólásElküldve: 2016 szeptember 17 (szombat), 13:19 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2009 július 14 (kedd), 21:24
Hozzászólások: 6249
Kedves Merengők!

Az original novellapályázatunk írói szakasza tegnap éjfélkor lezárult :) Huszonhárom pályamű érkezett be; a zsűri máris elkezdte a novellák véleményezését, pontozását, az olvasóknak pedig a ma kezdődő publikálás után október 5-ig lesz idejük végigolvasni és pontozni a történeteket. Egy napos kihagyásokkal, öt-öt történet fog egyszerre felkerülni az oldalra - az utolsó két feltöltéskor négy-négy történet. Ne feledjétek, az olvasóknak minimum öt pályaművet kötelező végigpontozniuk, hogy azok értékelhetőek legyenek, és csak bejelentkezett felhasználótól érkező pontokat fogadunk el.

Október 5-e után összesítjük a pontszámokat, és legkésőbb azon a hétvégén kihirdetjük az eredményt, valamint felvesszük a kapcsolatot az első két helyezettel a nyereményükkel kapcsolatban, így kérünk minden írót, hogy azokban a napokban figyeljék majd az e-mailjüket :)

Az első öt történet a késő délutáni, esti órákban máris olvasható lesz a Merengő főoldalán.

A pontozási sablon újra:

1. Kulcsok és a szereplő felhasználása (1-10)
Felhasználta-e a szerző az összes kulcsot, és azok mennyire illeszkedtek a történetbe?

2. Stílus/nyelvhasználat (1-10)
Milyennek érződik az adott író stílusa, a mű hangulata, illik-e a történet műfajához? Megfelelő-e a nyelvhelyesség?
A nem megfelelő helyesírás kizáró ok!

3. Cselekmény (1-10)
A szerző milyen jól dolgozta ki a cselekményt? Mennyire sikerült felépíteni a történetet, milyen a történetvezetés, fordulatok/bonyodalmak és azok megoldása, maradtak-e logikai bukfencek a történetben?

4. Karakterek (1-10)
A megjelent karakterek mennyire hitelesek, jól kidolgozottak, működőképesek?

5. Szubjektív vélemény (1-10)
A fentiekkel együtt, vagy azok ellenére tetszett-e a történet?

Ne feledjétek, az írók a kifejtett véleményekre is kíváncsiak, örülnének, ha a pontokon kívül pár sort hagynátok mindenhol ;-)

A szervezők


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Pályázati kiírás és szabályzat
HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 02 (kedd), 20:11 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2009 július 14 (kedd), 21:24
Hozzászólások: 6249
A Merengő ezúttal original pályázatot hirdet; a téma az időutazással egybekötött bérgyilkosság. Hogy ezt miként valósítjátok meg, rajtatok áll. A főszereplőtök visszamehet az időben, hogy megakadályozzon egy gyilkosságot, vagy épp ellenkezőleg, hogy elkövessen egyet. Természetesen el is térhettek ezektől a példáktól, a határ a csillagos ég - és a fantáziátok :)

Jelentkezés menete:
Mivel pályázatról van szó és nem kihívásról, nem kötelező előre leadni a jelentkezést, viszont ha a szerző úgy dönt, hogy indul a pályázaton, vegye fel a kapcsolatot a szervezőkkel az idoutazopalyazat@fanfic.hu címen, ugyanis a fő témákon kívül minden író kap két egyéni kulcsot is, amit bele kell építenie/meg kell jelentetnie a történetben. Az egyik kulcs egy személy lesz (híres ember vagy egy átlagos szereplő), a másik pedig egy helyszín, egy jelenség, egy tárgy vagy egy szó. A másodlagos kulcsoknak elég csak egyszer szerepelniük, ám ha az író szeretné, fontosabb szerepet is tulajdoníthat nekik, például ha a “hírolvasó” kulcsot kapja, lehet a főszereplőjének ez a foglalkozása, de az is elegendő, ha egy adott szereplő megjegyzi, hogy a napi hírolvasó ruhája borzalmasan lett összeállítva.

Jelentkezési sablon
Nicknév:
Életkor:
Link az eddig megjelent műveidhez (akár Merengőn, akár máshol):

Fontos, hogy a szerzőnek legyen Merengős regisztrációja, ugyanis a történetek később átkerülnek az író profiljára.

Terjedelem: minimum kétezer szó, felső korlát azonban nincsen, de a mű feleljen meg a novella kritériumainak.

Leadási határidő: 2016. szeptember 15., a történeteket az idoutazopalyazat@fanfic.hu e-mail címre várjuk csatolva .doc vagy .docx formátumban, (ha szükséges) html kódokkal megformázva.

Stílus- és műfajmegkötés nincs, ám mivel a kész művek a pályázat lezárásáig névtelenül, egy, a kihívásnak létrehozott nicknév alatt fognak felkerülni a Merengőre, az oldal feltöltési szabályzata irányadó, így pl. PWP-t nem tudunk elfogadni. Erről részletesebben a fórumon olvashattok. Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy a bétáztatás nem kötelező, de erősen ajánlott, ugyanis a művek előszűrésen fognak átesni. Azok a történetek, amelyek valamilyen okból visszaküldésre kerülnek a szerzőhöz, egyszer küldhetők be újra - javítás után -, a leadási határidőig.

A nyertes kihirdetése után a történetek rövidesen átkerülnek majd az írók profiljára.

Mivel original pályázatról van szó, fanfictiont, crossovert (akár ha saját szereplő kerül bele egy fandom világába) nem áll módunkban elfogadni.

Fontos a névtelenség. Ha bárki bármi miatt felismerné az adott mű (lehetséges) íróját, ne árulja el az illető író nevét! Semmiféle módon! Ne jelezzétek a ficblogban, ne írjatok az író személyére rávezető szövegeket, ne tegyetek megjegyzést fórumhozzászólásban. Ugyanez vonatkozik a szerzőre is! Ellenkező esetben az adott történet és/vagy szerző kizárásra kerül.

Az előzetesen felkért pontozóbíráknak hála (akiknek a nevét egyelőre fedje jótékony homály) senki nem fog pontok és vélemények nélkül maradni, de természetesen örömmel vesszük, ha az olvasók is nyomot hagynak maguk után. Az első helyezettet a zsűri és az olvasók által adott pontok átlagából számítjuk, neki a nyereménye Stephen King 11/22/63 című regénye lesz, míg a második helyezett Terry Pratchett Maszkabál című könyvét nyerheti meg - a felajánlást köszönjük stoobie-nak és Chrisnek!

A pontozás menete és a szempontok:


A történetek a leadási határidő után fognak felkerülni a Merengőre néhány napos eltéréssel, attól függően, hány történet érkezik be.

A zsűri minden tagjának minden történetet kötelező pontoznia és véleményeznie, az olvasóknak elegendő minimumot öt történetet, hogy a pontjaik értékelhetőek legyenek. További megkötés, hogy csak 2016. augusztus 1. előtt regisztrált és bejelentkezett felhasználótól kapott pontokat fogadunk el.

A véleményezési szakaszra egyelőre nem hirdetünk határidőt, ez függ attól, hogy mennyi és milyen hosszúságú történetek érkeznek be. Legkésőbb a leadási határidő napján jelentjük be, hogy meddig várjuk a pontokat és véleményeket, amelyekre az alábbi sablont használjátok:

1. Kulcsok és a szereplő felhasználása (1-10)
Felhasználta-e a szerző az összes kulcsot, és azok mennyire illeszkedtek a történetbe?

2. Stílus/nyelvhasználat (1-10)
Milyennek érződik az adott író stílusa, a mű hangulata, illik-e a történet műfajához? Megfelelő-e a nyelvhelyesség?
A nem megfelelő helyesírás kizáró ok!

3. Cselekmény (1-10)
A szerző milyen jól dolgozta ki a cselekményt? Mennyire sikerült felépíteni a történetet, milyen a történetvezetés, fordulatok/bonyodalmak és azok megoldása, maradtak-e logikai bukfencek a történetben?

4. Karakterek (1-10)
A megjelent karakterek mennyire hitelesek, jól kidolgozottak, működőképesek?

5. Szubjektív vélemény (1-10)
A fentiekkel együtt, vagy azok ellenére tetszett-e a történet?

Minden beérkező műnél visszajelzést küldünk, illetve a titkos kulcsokat is 24 órán belül megküldjük válaszüzenetben. Ha mégsem kapnád meg időben valamelyiket, írj nekünk privát üzenetet itt a fórumon!

A szervezők,
Chris és Elyes


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség