Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2024 április 19 (péntek), 8:10

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 353 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 29 (szombat), 16:28 
Offline
Betűmániákus
Avatar

Csatlakozott: 2009 február 07 (szombat), 22:23
Hozzászólások: 5171
Tartózkodási hely: itt vagyok:)
Engem is fölbolygatott ez a genetikus eredetű-dolog. Kutatnak és vizsgálnak. Azt mondják, ha megtalálják azt a bizonyos gént, akkor az olyan szerepet kap, mit a haj és szemszín, és hasonló rangot is kap: tehát már a fogantatás pillanatában el lesz döntve, hogy meleg-e az egyén.
De ha tényleg gén, én... félő, hogy magasabb fokú lesz a diszkrimináció, és csökken a tolerancia. Félő, hogy az emberek teszteket csináltatnak, és készek lesznek abortuszra is, ha kiderülne, hogy mi is a helyzet:?

Asd: a könyvhöz még nem volt szerencsém :) A kérdéseid pedig igazán elgondolkodtatóak...


Slash: Én nem tartom magam slashernek. Tény, hogy olvasom - bár mostanában már nem kattintok oda... azt hiszem, mióta nem frissülnek a kedvenceim, azóta. Ez mondjuk lényegtelen. Igen, jobbára a gyengébbik nem ír róla előszeretettel - szerintem is. Fiútól nem is olvastam... Viszont az okát azt nem tudom. :oops:

_________________
Írófigyelő


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 29 (szombat), 16:03 
Offline
Tollforgató
Avatar

Csatlakozott: 2006 augusztus 02 (szerda), 10:04
Hozzászólások: 459
Hadd kezdjem azzal, hogy semmi bajom a melegekkel. Hozzáteszem, egyáltalán nem is biztos, hogy ismerek akárcsak egyet is, noha sejtéseim vannak, de kérem szépen, én egy kisvárosban élek, ahol a másságot még - úgy látszik - nem illik vállalni. Ettől függetlenül ha csak felerészben igazak a tippjeim, akkor levonhatom a tanulságot: nem, nincs bajom a melegekkel. :)

Alapvetően a slash-sel sincs semmi bajom azon kívül, hogy én egy őskövület vagyok, s kicsit még inkább úgy vagyok ezzel, mint Miss Marple az Agatha Christie regényekben a szexszel: volt, van, lesz, csak éppen nem illik beszélni róla. :)

Az Ajánló topicban elhangzott csörte után azonban ismét felmerült bennem néhány kérdés, és egyáltalán nem lenne ellenemre, ha - szépen, kulturált hangnemben, ahogy eddig is :) - választ kaphatnék rájuk. Mármint ha egyáltalán léteznek válaszok. :)

1. Ananke említette, hogy a homoszexualitás oka nagy valószínűséggel a génekben keresendő. Ezek szerint akkor a homoszexualitás egyfajta mutációnak tekintendő?

2. Ha nem mutáció, hanem "csak" betegség, van-e lehetőség és van-e igény a gyógyítására?

3. Nem tudom, olvasta-e valaki közületek Robert Merle-től a Védett férfiak című regényt. Ebben a regényben (is) Merle az ember lélektanát és viselkedését elemezgeti egy igencsak érdekes szituációban: A férfiakat egy furcsa betegség támadja meg, és hullanak, mint a legyek. A gazdaság és a politika területein - természetszerűen - a nők veszik át a helyüket. Az Államok elnöki székébe egy leszbikus nő kerül, aki nemcsak szentesíti, de egyenesen elvárandóvá teszi a leszbikusságot. Roppant érdekes regény, ajánlom mindenki figyelmébe, aki szeret elgondolkodni, viszont ennek kapcsán újabb kérdésem van: Igaz-e, hogy a tömegpszichózis hatással van az egyén szexuális beállítottságára?

4. Jócskán kapcsolódik az előző ponthoz az, amit nemrégiben hallottam (ismét), miszerint a fanatikus, nőgyűlő iszlám férfiközösségekben erőteljesen terjed a homoszexualitás, sőt, hogy a fiúiskolákban lassan elismert és elvárt beállítottsággá válik/vált. Ellentételezésként ott vannak a keresztény egyházak, amelyek a mai napig bűnnek könyvelik el a homoszexualitást, és ennek megfelelően a mai napig elítélik - noha már nem égetik el máglyán a homoszexuális embereket, mint régen. Bár köztudott, hogy az azonos neműek közösségében (férfi- illetve női rendekben) ha titokban is, de mindig is létezett homoszexualitás. Ismertek - és egyre közismertebbek - a papok pedofil cselekedetei is.
Homoszexuális - vagy akár fajok közötti - kapcsolatok megfigyelhetők az állatvilágban is (embereknél is!), sok slacher hivatkozik is rá.
Kérdésem: A szexualitás, a nemi igények tekinthetők-e olyan, vagy majdnem olyan igényeknek, mint az éhség vagy a szomjúság? Hiszen a fentebb említett eseteknek a fajfenntartáshoz semmi közük, láthatóan azonban az egyedeknek mégis annyira fontos, hogy adott szituációkban még akár a saját létfenntartásuk elé is helyezik.

5. Tudjuk, hogy nem feltétlenül szükséges lelki kötődés egy szexuális aktus létrehozásához. Tudjuk azt is, hogy a lelki kötődés nem feltétlenül hoz eredményes vagy kielégítő szexuális kapcsolatot. Viszont láttunk már arra is éppen elég példát, hogy egy hosszabb szexuális kapcsolat idővel meghozta a lelki kötődést is.
A kérdésem: Biztos, hogy lelki kötődés előbbre való, mint a testi? Végül is mindkettő hozhat tartós boldogságot éppen úgy, mint totális kudarcot és leépülést.

6. Mint említettem, elismerten homoszexuális ismerőseim nincsenek, de slasherek igen. Többüktől hallottam, hogy a slasherek zöme nő, akik jó része ki szeretné próbálni legalább egyszer a leszbikus aktust, ezek jó része ki is próbálja és ez utóbbiak jó része kielégítőbbnek tartja, mint egy heteroszexuális aktust, még akkor is, ha a heteroszexuális aktust ki sem próbálta.
Kérdésem: Miért mondanak ilyeneket, ha nem igaz? Ha azonban igaz, akkor biztos, hogy a tömegpszichózisnak nincs hatása az egyén érdeklődési körére?

7. Ha - ismétlem: HA! - a tömegpszichózisnak mégiscsak hatása van az egyén érdeklődési körére, akkor a slasheket tekinthetjük-e egyfajta tömegpszichózisnak? Ha (!!!) igen, akkor a.) helyes-e b.) megengedhető-e a slashek megjelenése országos szintű fic-oldalakon?

8. Sajnos egyre nagyobb divat durva heteroszexuális kapcsolatok ábrázolása, és mintha a "minél durvább, annál jobb" terjedne varázsütés-szerűen. A durvaság ábrázolása lehet gondolatébresztő, de mindenképpen sokk. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a korhatár- és egyéb figyelmeztetéseket nagyon sok kis- és fiatalkorú inkább figyelemfelhívásnak tekinti, mintsem tiltásnak, tehát a tiltások kitételére hivatkozás meglehetősen emlékeztet a stucc-politikára.
A kérdésem ez: a.) Helyes-e b.) megengedhető-e ilyesfajta durva heteroszexuális írások megjelenése országos szintű fic-oldalakon?

Még nagyon sok kérdésem van, de indulásnak talán ennyi is elég lesz, ha hajlandóak vagytok megtisztelni azzal, hogy megosztjátok nézeteiteket, véleményeteket velem. Előre is köszönök minden (kulturált) hozzászólást!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Vélemények a slash műfajról
HozzászólásElküldve: 2009 augusztus 29 (szombat), 13:14 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2006 június 14 (szerda), 14:22
Hozzászólások: 6619
Tartózkodási hely: Mesevilág
a "Mi alapján kerüljünk az ajánlóba?" című topicban kiindult eszmecsere folytatására alakult vitatopic


azonban mindenkit kérnék, hogy véleményét kulturáltan, más emberek érzéseit nem megsértve fogalmazza meg

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 353 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség