Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2024 március 29 (péntek), 7:35

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]




Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 59 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 október 31 (szombat), 0:17 
Offline
Fanfic-faló

Csatlakozott: 2006 január 20 (péntek), 18:13
Hozzászólások: 3931
kedves üstölők, közérdekű információk következnek.

felhívnánk a figyelmet egy fontos dologra: a béta.

sokan írtátok a jelentkezésnél, hogy: nincs bétám. bétának lennie kell. azért, hogy ne hibásan add le a történeted. tehát ha nincs bétád, akkor majd ha kész az ajándék, kérd meg egy jó helyesíró ismerősöd, vagy egy merengős haverod (aki nem nevezett a játékra!), hogy olvassa át a sztorid, és javítsa ki benne a hibákat, amiket talál. tehát nyomatékosan megkérünk mindenkit, hogy legyen bármilyen jó helyesíró, egy kívülállóval mindenképpen nézesse át majd az ajándékot!!

sokan írták azt is a jelentkezésben, hogy: a bétám nem meris, remélem nem baj. dehogy baj! valószínűleg nem voltunk elég világosak. a béta nevét azért kellett megadnotok, mert ha a bétád is nevez a játékra, mi meg véletlenül neked küldjük az ő listáját, akkor majd nagyot néz szerencsétlen, amikor a neki írt ajándékot kell lebétáznia. tehát az nem hátrány, sőt, ha nem meris a bétátok. és ha eddig nem kértetek fel senkit, akkor ezután már csak olyat kérjetek meg, aki nem nevezett az üstre, nehogy véletlenül a fentihez hasonló szitu fordulhasson elő.

még két dologra szeretnénk felhívni a figyelmet:

jelentkezés után önkényesen NE javítsatok bele a jelentkezésetekbe a fórumon, ugyanis folyamatosan írják össze az adminok a jelentkezéseket, hogy ki mit vállal, mit kér, és úgyis az alapján párosítanak, amit először küldtetek el. tehát utólag átírni egy ficötletet (mondjuk mert eszedbe jutott egy jobb) egyrészt szabályellenes és kizárást vonhat maga után, másrészt fölösleges is, mert az adminok az első jelentkezésed alapján párosítgatnak. ha mindenáron változtatni szeretnél valamit a jelentkezéseden, írj erre a címre, és majd egy admin intézkedik.

a hatalmas létszámú üstölő felveti a kérdést, hogy mindenki alaposan átgondolta-e a jelentkezést. írtuk már több helyen, de itt is jeleznénk: ha jelentkeztél a játékra, meg kell írnod a magad ajándékát! tavaly sajnos voltak (nem is egy ember), akik nem írták/rajzolták meg azt, amit kellett volna. ezt hívják cserbenhagyásnak, ami egyrészt csúnya dolog, másrészt nagyon nem lenne jó, ha tizen-huszan nem írnák meg a magukét, ekkor ugyanis beugrókat kell keresni (hogy azért az, akinek az elmaradt ajándék készült volna ne maradjon hoppon), és ilyen nagy létszámnál nem kicsit rizikós játék. tehát ha esetleg úgy érzed, túl sokat vállaltál, és inkább kilépnél a játékból, még megteheted minden gond nélkül. csak írnod kell erre a mailcímre.

azonban ha úgy véled, meg tudod csinálni majd az elvárt feladatot, akkor semmi probléma, üstre fel, és majd lessétek a postafiókot nov 3-án, mert mennek majd a mailek!

üdv!
merengő adminok


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 október 30 (péntek), 23:32 
Offline
Fanfic-faló

Csatlakozott: 2006 január 20 (péntek), 18:13
Hozzászólások: 3931
aiemma@citromail.hu mailcím tulajdonosa, okashi sama jelentkezzen a fanfic.hu@gmail.com címen egy másik mailcímmel, mert ez nem működik!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 október 27 (kedd), 23:23 
Offline
Fanfic-faló

Csatlakozott: 2006 január 20 (péntek), 18:13
Hozzászólások: 3931
kedves üstölők!!!

ment egy köremail mindenkinek, tessenek csekkolni a mailpostafiókokat!

van pár delikvens, akiknek úgy tűnik, gond van a mailpostafiókjukkal vagy vmi mással (Hematit, Lil Snape Dogg, Okashi sama, Csiti, mabym), őket privát üzenetben próbáljuk elérni, de egyelőre a rendszer szerint azt sem nézték meg.

csekkoljátok az elérhetőségeiteket, mert akinek problémás a jelentkezése, és nem javít nov 1-ig, azt kizárjuk a játékból.

üdv!
merengő adminok


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 október 26 (hétfő), 19:14 
Offline
Fanfic-faló

Csatlakozott: 2006 január 20 (péntek), 18:13
Hozzászólások: 3931
Laorinne, LoWeDrUmAnDbAsS, Andromeda44, JAMES VV, Aremeh, Okashi sama, Darkesz, Gloria Daphné felhasználók sürgősen nézzék meg a mailpostafiókjukat.

hogy miről van ott szó? arról, hogy csoportosan érkeztek a értékelhetetlen ficötletek. már többször elmondtuk, hogy a "szeretnék egy harry/hermione ficet, mindegy, hogy milyen" NEM ELFOGADHATÓ ÖTLET.

hogyan kellene körülírni, hogy milyen sztorit/rajzot szeretnél?

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a kívánságlistádban szereplő fic- és rajzötletek legyenek kellőképpen "részletesek", hogy az ajándékozód tudjon majd mire támaszkodni, amikor nekiül megírni/megrajzolni azt. Így a "Szeretnék egy Piton/Hermione sztorit, amely happy enddel végződik" kevés.

Pontosan hogyan is közöld, milyen sztorit szeretnél? A jó leírás egyszerű, tömör és lényegretörő. Például:
„Szeretnék egy Perselus/Hermione humoros sztorit, amelyben Hermione megpróbálja elcsábítani Pitont, mire ő azt hiszi, megőrült, ezért beutalja Hermionét a Szent Mungóba. Humoros sztori, happy end nem fontos.”
vagy:
"Szeretnék egy alternatív novellát a hatodik könyv alapján, amelyben Ron és Lavender kapcsolata annyira jól sikerül, hogy Lavender teherbe esik. Hogy Ron erre hogyan reagál, azt az íróra bízom, de kérem legyen benne sok humor, és lehetőleg vidám vége legyen."
vagy:
"Draco egyszerű mugli patkolókovács, akinek két hete van arra, hogy nőül vegyen valakit. Ha nem teszi, az álnok király száműzi a birodalomból (alternatív univerzum, lehet 18-as, lehet slash, lehet erotikus tartalom, durva nyelvezet)."

Viszont az sem jó, ha megírod az ajándékozód helyett a történetet. Tehát ilyen leírást se küldj, légyszi, ez az ellenpélda:
"James és Lily valentin napi bálra mennek, James kék öltönyt visel, Lily vörös, földig érő ruhát hatalmas dekoltázzsal. Jamesnek tetszik a ruha, de nem mer semmit mondani, mert félénk. James elkezdi szívatni Pitont, de Lily megvédi, ezért elkezdenek veszekedni mindenki előtt, és mindenki rájuk figyel, majd James megbántja Lilyt mire az sírva elrohan. Sirius azt mondja Jamesnek menjen utána, James hallgat rá és megtalálja Lilyt az egyik elhagyott osztályteremben, ahol bocsánatot kér és megcsókolja, majd másnap kézen fogva mennek le reggelizni..."

A lényeg: ficötletnek többet kérünk egy sornál (legyen benne már lényeges információ, mely szereplőket szeretnéd a ficbe, mi az alapszituáció, megadhatsz egy fordulópontot, vagy megadhatod a végkifejletet, de a bonyodalmat nem...), viszont kisregényt se tessenek írni. Az aranyközépúton járjatok, kedves merengők! smiling

Rajz ötletekkel kapcsolatban: Itt kérhettek illusztrációt saját fichez, vagy kedvenc fichez, de megadhattok párosítást vagy általatok elképzelt jelenetet is. Ha már meglévő ficből konkrét jelenetet szeretnétek, akkor adjáatok linket a történethez, írjátok meg a fejezetszámot, és mutassátok be röviden a jelenetet, amiről képet szeretnétek Például:
„Drachiss Enchantingjából szeretném azt a jelenetet, amikor Pansy világra hozzá Harry gyermekét Draco segítségével. http://www.fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=29861, 27. fejezet, 3. és 4. nagyobb bekezdés.”
Vagy a másik eshetőségnél:
„Draco közli a szüleivel, hogy feleségül veszi Luna Lovegoodot”.

a fentebb említett felhasználók bővítsék ki az ötleteiket, úgy, hogy abból majd az ajándékozó ki is tudjon indulni, és tudjon mire építeni.

amennyiben nem teszik meg ezt nov. 1-ig, kizárásra kerülnek a játékból.

az újonnan jelentkező felhasználóknak pedig felhívnánk a figyelmüket arra, hogy tartózkodjanak az ilyesfajta ötletektől, mert nem lesznek elfogadva.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 október 21 (szerda), 19:24 
Offline
Fanfic-faló

Csatlakozott: 2006 január 20 (péntek), 18:13
Hozzászólások: 3931
hangsúlyozni szeretnénk, hogy ha valaki benevez a kívánság üstre, akkor ezzel egyidejűleg vállalja, hogy ELKÉSZÍTI az ajándékot. tehát nagyon nem lenne jó, ha a határidő lejárta előtt pár nappal érkezne az e-mail a delikvenstől, hogy: bocsi, de nem leszek kész, oldjátok meg. sajnos tavaly előfordultak ilyenek :(, de idén nagyon nem szeretnénk, ha lenne.

tehát csak akkor nevezz az üstre, ha 100%-ra tudod mondani, hogy készen lesz az ajándék, amelyet írsz/rajzolsz.

a határidő pedig "elvileg" december 27 lesz, de mivel minden nap csak 1 sztori kerül majd fel, és hála merlinnek már eddig is sokan jelentkeztetek :D, lehet majd késni kicsit, ha valaki esetleg kifutna az időből.

mindenesetre a legkomolyabban kérjük, hogy csak olyan jelentkezzen a játékra, aki tudja magáról, hogy nagyjából két hónap alatt tud írni egy 3-4 oldalas novellát.

ha valaki úgy érzi, túlvállalta magát, és nem tudja teljesíteni ezt a feltételt, a határidő lejártáig nyugodt szívvel lemondhatja a jelentkezését, csak írnia kell a fanfic.hu@gmail.com címre.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 október 20 (kedd), 17:31 
Offline
Fanfic-faló

Csatlakozott: 2006 január 20 (péntek), 18:13
Hozzászólások: 3931
újabb probléma:

ha valaki mindenáron történetet szeretne kapni, kihagyhatja a fanart-ötletek részt. ez azért nem baj, mert a jelentkezők 95%-a úgysem akar/tud rajzolni.

visszafelé azonban már nem lehet ezt eljátszani: tehát 3 rajzötlettel és 0 ficötlettel nem lehet jelentkezni a játékra.

és összevissza sem, hogy megadsz 2 ficötletet és 1 rajzötletet. a 3 ficötletet ki kell tölteni.

alászolgátok


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hudakk03 2009 október 22 (csütörtök), 16:51-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 október 19 (hétfő), 15:23 
Offline
Fanfic-faló

Csatlakozott: 2006 január 20 (péntek), 18:13
Hozzászólások: 3931
ma meglett az első jelentkező, és úgy tűnik, a tavalyi probléma is él még ma. az első jelentkező kívánságai ezek voltak:

- Fic
1, Szeretnék egy Privet Drive – os sztorit, a lényeg az lenne, hogy ne boldog befejezéssel záruljon.
2, Nos, szeretnék valami Alkonyatos sztorit, a hangsúly viszont a humoron lenne. Szeretnék jókat nevetni! : )
3, Viszonylag egyszerű Draco / Hermione.

ez az, ami egyáltalán nem fog segíteni az írónak, aki majd neked dolgozik. ebből kiindulva nem nagyon lehet jó sztorit írni. milyen az a viszonylag egyszerű D/Hr? happy end? vagy tragikus? vagy humoros? legyenek canon karakterek? vagy legyen AU? kik legyenek még benne? helyszín? valami kiindulópont?

valamit muszáj még beletenni, mert ez így kevés. kérem az írót, lépjen kapcsolatba velem vagy más adminnal, vagy írjon a fanfic.hu@gmail.com címre.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 október 18 (vasárnap), 23:11 
Offline
Fanfic-faló

Csatlakozott: 2006 január 20 (péntek), 18:13
Hozzászólások: 3931
Elindult a 2009-es Kívánság üst! A játékkal kapcsolatos híreket itt tesszük majd közzé.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Hírek
HozzászólásElküldve: 2008 november 26 (szerda), 23:37 
Offline
Fanfic-faló
Avatar

Csatlakozott: 2006 január 19 (csütörtök), 21:54
Hozzászólások: 3291
Tartózkodási hely: már nem SOTE :)
Itt találjátok majd, a pályázattal kapcsolatos híreket.

_________________
(el)Foglalt

Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 59 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség