Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2024 március 29 (péntek), 7:12

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]




Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Technikai információk és szabályváltozások
HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 02 (kedd), 14:13 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2009 július 14 (kedd), 22:24
Hozzászólások: 6248
Technikai információk

Kedves Merengők!

Néhány újonnan bevezetett szabályváltozásra hívnánk fel a figyelmeteket, illetve pár fontos témáról hozunk egy kis összegzést, ami segítségetekre lehet, és talán választ is kaphattok néhány kérdésetekre.

Az elmúlt hetekben több alapvető hiányosságra lettünk figyelmesek moderálás során, ami azt mutatja, hogy az újonnan regisztrált tagjaink nem ismerik a feltöltési szabályzatot - esetleg nem is tudják, hogy van ilyenünk. A régi motorosoknak sem árt egy kis ismétlés, úgyhogy kérünk mindenkit, hogy figyelmesen olvassa végig az elsőnek talán picit ijesztően hosszúnak tűnő összefoglalót.

Mielőtt belekezdenénk az emlékeztetőkbe és az új szabályokba, egy kis technikai információ: A hírekből tudhatjátok, hogy a Merengő Fanfiction új tárhelyre költözött, ami viszont újdonság lesz, hogy ezzel egy időben áttértünk egy másik levelezésre is. Az adminok e-mail címei a következőképpen fognak kinézni: név@fanfic.hu, vagyis asha@fanfic.hu; assa@fanfic.hu; chris@fanfic.hu, és így tovább. A főoldalon a Merengő/Adminok fül alatt megtaláljátok az adminok felsorolásánál a frissített címeket, illetve az adott admin profilján szintén. A központi e-mail címünk az eddigi fanfic.hu@gmail.com helyett az adminkozpont@fanfic.hu lesz; illetve mint majd a későbbiekben fogjátok látni, a Merengős kihívások, játékok is kapnak saját e-mail címet, a találkozók, táborok is új címen fognak futni. Ezekről bővebben majd akkor, ha aktuális lesz. Egy ideig még használatban lesznek az eddigi címeink is, de idővel szeretnénk véglegesen áttérni az újakra, így kérünk titeket, a továbbiakban lehetőleg már csak ezeket használjátok.

Létrehoztunk az oldalon egy közös nicket is, ez pedig Az admincsapat. Ne lepődjetek meg, ha valahol ezt látjátok aláírásként, és nem az egyes admin saját nevét.

Talán nem tudjátok, de nem minden adminnak van hozzáférése a Merengő rendszerének minden részéhez, így hogy gyorsabban és zökkenőmentesebben tudjunk megoldást találni az esetleges problémáitokra, ismét kilistázzuk, hogy melyik adminhoz milyen ügyek tartoznak. Bármi, ami az alábbiakon kívül esik (például kritikák törlése), lényegében mindegyik admin hatásköre, de az on-stage adminok (vagyis akik moderálnak is) valószínűleg hamarabb tudnak segíteni:

Asha: moderálás, Keresdrejtvény
Assa: moderálás, Kívánság Üst
Chris: programszervezés
Elyes: moderálás, szereplő- és karakterlisták karbantartása, bővítése, kiemeltek
G Lamaro: moderálás, szerkesztés, Kritika Klub, kritikák módosítása
Hiriajuu: moderálás, Kritika Klub, kiemeltek
Kasei: moderálás, design/illusztráció/fanart
Lilyana: programszervezés, szerkesztés, reklámhely és sajtó
Lilyanjudyth: moderálás, szerkesztés, regisztrációs gondok
Lionela: programszervezés
Luna Aurora: moderálás, Kívánság Üst
mellons: moderálás, Keresdrejtvény, Arany Penna
Yasmine: moderálás, twitter felület

Amennyiben nem személy szerint valamelyik adminnak szeretnétek címezni a leveleket, megtaláltok minket a fórumon, illetve az adminkozpont@fanfic.hu e-mail címen is.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Technikai információk és szabályváltozások
HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 02 (kedd), 14:12 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2009 július 14 (kedd), 22:24
Hozzászólások: 6248
A moderálás és a feltöltési szabályzat röviden

A technikai infók után térjünk át arra, ami valószínűleg kicsit jobban fog érdekelni titeket. Először is a moderálás: sokan nincsenek tisztában vele, de nem minden admin moderál mindenféle történetet. Minden adminnak megvan a maga speciális területe, amiben dolgozik; és az a „vakfoltja”, amiben nem. Minél specifikusabb egy történet és a hozzá tartozó figyelmeztetések köre, annál valószínűbb, hogy kevesebben értünk hozzá. Evidens tehát, hogy egy sima, figyelmeztetésektől mentes HP-fic hamarabb sorra kerül a moderáláskor (hiszen mindannyian hozzá tudunk szólni), mint egy darabolós horror egy kevéssé ismert animéből.

Ennyire egyszerű. Helyesírástól, hibáktól függetlenül egy vers valószínűsíthetően lassabban fog felkerülni, mint egy HP novella; egy sorozat-fic lassabban fog felkerülni, mint egy original; és egy korhatár nélküli novella pedig előbb kerül sorra, mint mondjuk egy hardcore mPreg slash. Nem azért, mert gonoszak vagyunk és szelektálunk, hanem mert ha módunk van rá, szívesen hagyjuk meg a történetet annak a társunknak, aki ért is hozzá, arról nem is beszélve, hogy vannak „backstage” adminjaink, akik egyáltalán nem moderálnak, „csak” a háttérmunkákban vesznek részt.

A moderálási idő 1-3 nap; van akinek a legfrissebb fejezete feltöltés után negyed órával már olvasható is, van akinél viszont kimaxoljuk ezt a három napot. Annak, hogy egy feltöltés viszonylag hosszú ideig áll bent a listában, vagyis még nem lett moderálva, általában két nagyon egyszerű oka van: vagy annyira specifikus, hogy még nem került hozzáértő admin keze közé, vagy valami (legtöbbször a téma) miatt megvitatásra szorul a történet. Ilyenkor az aktuálisan moderáló admin behozza a „közösbe”, felveti a kérdést a többieknek, minek után akár öten-hatan is átnézzük bekezdésről bekezdésre az adott történetet, és megvitatjuk, hogy felengedjük-e az oldalra vagy sem. Ez pedig sokszor bizony időigényes.

Rengeteg elutasító üzenetet küldtünk ki mostanában amiatt, mert a fejezetek nem érik el a feltöltési szabályzat szerinti kötelező minimum szószámot. Bizony, van ilyen is. Folytatásos történetnél (vagyis ami nem vers, nem novella, drabble, egyperces, félperces, stb.) minden egyes fejezetnek el kell érnie a kétezer szót; ez alatt legyen bármilyen tökéletes az író helyesírása, hiába van beállítva minden figyelmeztetés, stimmel a korhatár, rendben van a feltölteni vágyott szöveg, a fejezet automatikusan elutasításra kerül.

Nem sokkal a Merengő megalakulása után, 2005-ben az akkori admincsapat létrehozott egy segédletet, amit az Íróasztal/Merengőről merengőknek fül alatt találtok. Ahogy láthatjátok, egy-egy tipikus hibának (mint a párbeszédek, vesszők helyesírása) és pár írói tippnek (a kritika írásról, a vulgáris megnyilvánulásokról) külön fejezetet szenteltek az adminok. Érdemes időről-időre ezt is átböngészni, mert nem egy elutasító levél került kiküldésre a helytelen párbeszéd-írás miatt, vagy mert a külföldi neveket az író rendre rosszul ragozta.

A részletes feltöltési (és egyéb) szabályzatokat a következő linkek alatt találjátok:
Útmutató teljesen kezdőknek (regisztrálás, feltöltés);
Merengőről Merengőknek (a fórumon);
Fórumszabályzat és GYIK;
A Merengőről merengőknek (a Merengőre feltöltött, fejezetekre bontott segédlet);
GYIK (a főoldalon);
Gyakori hibák (a főoldalon);


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Technikai információk és szabályváltozások
HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 02 (kedd), 14:12 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2009 július 14 (kedd), 22:24
Hozzászólások: 6248
A fejezetek feltörése és a listásság

A Merengő Fanfiction még a dinoszauruszok korában, 2004-ben lett megalapítva. Az ekkoriban világszámnak számító Efiction alapú rendszert kezdtük el használni, ami akkor még tökéletesen megfelelt az igényeinknek. Ezt mi, amennyire lehetett, az évek során felfrissítettünk, de sajnos megvannak ennek is a korlátai.

Tervben van egy teljesen új rendszer létrehozása, amit az írók és az olvasók igényei szerint alakítunk ki, de ehhez sajnos még nem áll rendelkezésre elég erőforrás. A regisztrációt sosem kötöttük tagdíjhoz, ezen nem is szeretnénk változtatni a jövőben sem, ebből viszont az következik, hogy egy több tízezres, akár százezres nagyságrendű beruházást bizony évekig tart összespórolni az innen-onnan befolyó kisebb-nagyobb összegekből (találkozók belépődíja, az oldalon megjelenő hirdetések, stb.).

Addig is el kell fogadni, hogy az oldalnak vannak hibái; ezek közé tartozik az is, hogy a már feltöltött, de még nem engedélyezett fejezeteket egy-egy agyafúrt kis trükkel el lehet olvasni, azaz fel lehet törni. Az egyik ilyen módszerre „üres kritikák” termelődnek, ami egyrészt feleslegesen foglalja a tárhelyet (amiért szintén fizetnünk kell), másrészt az egyébként a moderálásra szánt időt veszi el ezeknek a „kritikáknak” az eltüntetése. Arról nem is beszélve, hogy az író, aki napokig, hetekig foglalkozik egy-egy fejezetével, rendszeresen frissít, próbál az olvasói kedvére tenni, azt látja feltöltés után, hogy az olvasók, még ha türelmetlenek is, és feltörik a legújabb fejezetét, annyira már nem tisztelik, hogy pár szóban elmondják a véleményüket, vagy akár köszönetet mondjanak a feltöltésért. Mert igen, az író magának ír, viszont az olvasóinak tölt fel. Többek között éppen ezért - ahogyan eddig is - automatikusan törlésre kerülnek az üres (pont, vessző, kérdőjel, stb.) és értelmetlen (sdajk) „vélemények", ahogy az egyszerű "köszi, bocsi, vártam már" és hasonló társaik is, függetlenül attól, hogy az író válaszolt-e rá. Az írók veszik a fáradtságot, és feltöltik a történeteiket; az olvasók vegyék a fáradtságot, és a kritika-dobozba kritikát írjanak, amivel segíthetik az írót, hogy fejlődjön, rámutathatnak ez erősségeikre, a hibáikra, a bakikra, vagy egyszerűen csak feldobhatják a napjukat azzal, hogy nem csak egy szóban, de mondjuk két mondatban elmondják, hogy mennyire élvezték az új fejezetet. A feltöltések feltörését sajnos nem tudjuk kiküszöbölni, de azt szeretnénk leszögezni, hogy azzal soha, semmi problémánk nem volt, ha az olvasó valódi véleményt írt ekkor az írónak, és nem három betűt, ami már elegendő a feltöréshez. Viszont amit mindenki vegyen figyelembe, ha feltört fejezethez ír kritikát: ha az adott fejezet bármilyen okból elutasításra kerül, a vélemény "a levegőben fog lógni"; az adminok törölni tudják, viszont az író nem tud válaszolni rá, hiszen a fejezet, amihez tartozik, már nincs fent az oldalon, nincs meg az elérési útja.

Pár szó „A listáról”. Sokan tudják, sokan nem tudják, hogy néhány szerzőnk (körülbelül húsz-harminc emberről beszélünk) moderálás nélkül tölthet fel az oldalra. Ez azt jelenti, hogy az ő feltöltéseiket abban a minutumban olvashatjátok, amint frissítettek, vagyis nem várakoznak a listában arra, hogy az adminok keze közé kerüljenek a fejezeteik. Úgy tűnik, nem világos mindenki számára: a listásság nem egy kiváltság, jog, vagy jutalom, amit egy író kiérdemel. Nem lehet kilobbizni, és nem lehet kérni. A lista egyedül a mi munkánkat könnyíti meg, és semmi másra nem jó, mint hogy leredukálja a moderálandó mennyiséget.

Épp emiatt eleve azok a legesélyesebbek a listára kerülésre, akik gyakorlatilag azonnal felkerülnek, amikor egy admin nekiáll moderálni. Ez pontosan annak a mutatója, hogy tudjuk, hogy nincs vele gond, gyorsan kiszedjük, és ugrunk a többire dolgozni. <i>Ezért</i> kerül listára valaki. Megspórolja nekünk azt a három-öt-tíz percet, amíg a többi várakozó történet előtt felengedjük őket is.

Az, hogy valaki listás lesz, természetesen nem jelenti azt, hogy onnantól kezdve nem ellenőrizzük, azt csinál, amit csak akar. Változó időközönként, de rendszeresen végignézzük az összes listás szerzőnket, és szépen végigmegyünk a listássá válásuk után feltöltött történetein. Ha továbbra is rendben vannak, nincs további tennivalónk a következő ellenőrzésig; ha valamilyen kisebb problémát találunk, felhívjuk rá az író figyelmét, és kérjük a javítást; ha pedig szükséges, töröljük a listáról a szerzőt, és ismét moderáljuk a fejezeteit. A legutóbbi lista-ellenőrzéskor mindháromra volt példa.

A lista ezzel együtt azért számít bizalmi kérdésnek az író és az admincsapat között, mert akármi is jelenik meg az oldalon, a felelősség nem az írót terheli, hanem minket. Mind minőségileg, mind tartalmilag felelősek vagyunk a Merengőért. Ugyanis ha valaki olyan tartalmat fedez fel az oldalon, ami jogi kérdéseket vet fel, akkor ellenünk tesznek lépéseket – ami legszélsőségesebb esetben az oldal végét is jelenthetné.

Ez megmagyarázza az is, hogy miért nem szívesen teszünk a listára olyan írót, akinek mondjuk nyílt profilja az erőszak. Bárki beláthatja, hogy egy tizenéveseknek szóló ártatlan kalandregény nehezen csap át megkérdőjelezhető tartalomba, ugyanakkor a pornográfia felé kacsintgató, erőszakos tartalommal bíró írásokon rajta <i>kell</i> tartanunk a szemünket. Ez nem megalázás vagy kiszúrás, hanem szimpla jogi önvédelem.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Technikai információk és szabályváltozások
HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 02 (kedd), 14:07 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2009 július 14 (kedd), 22:24
Hozzászólások: 6248
A fordítások

Két nagyobb változást is eszközöltünk a feltöltési szabályzatban, konkrétan a fordításokkal és a felhasznált képekkel kapcsolatban. Ezentúl az új fordításoknál, az első fejezet feltöltésével egyidejűleg kérjük továbbítani az engedélykérés szövegét és a szerző erre adott válaszát az alábbi e-mail címre: forditas@fanfic.hu. Ez lehet akár az e-mail, amiben az író megadta az engedélyt a fordításra, vagy ha más felületen vettétek fel a kapcsolatot (tumblr, LiveJournal, blog, stb.), egy print screen az engedély szövegéről. Csak olyan engedélyt fogadunk el, ahol látszik a fordító és a szerző neve/e-mail címe a feladó/címzett rovatban. Amennyiben egy általános engedélyt kértetek/kaptatok a szerző több (vagy akár összes) történetéhez, elég egyszer elküldeni nekünk ezt e-mailben; főleg ebben az esetben fontos, hogy a kérést is megkapjuk, amiből egyértelműen kitűnik, hogy pontosan melyik történet fordítására bólintott rá a szerző.

A már befejezett fordításokra ez a kikötés nem vonatkozik, de a folyamatosan frissülőkre igen, így megköszönnénk, ha a fordítók annyiban megkönnyítenénk a munkákat, hogy kérés nélkül elküldik nekünk az engedélyeket. Természetesen nem jár büntetés, ha valaki ezt nem teszi meg magától; szép lassan mindenkihez eljutunk mi is

Még a fordításokhoz kapcsolódóan: tapasztalatból tudjuk, hogy még ha valaki tökéletesen meg is érti valamelyik külföldi nyelvet, és le is tudja fordítani az adott szöveget, magyarról angolra, franciára, németre fordítani már nehezebben megy neki. Természetes dolog, hogy nem vagyunk olyan magabiztosak a tanult nyelven, mint a sajátunkon, így az alábbi sablont használva reméljük, kicsit megkönnyítjük azoknak a fordítóknak a dolgát, akik bizonytalanak, hogyan is kezdjenek bele egy engedélykérésbe. A következő minta minden lényeges elemet tartalmaz, ami szükséges egy engedélykéréshez (hogy melyik történetet szeretnéd lefordítani, hova akarod feltölteni - fontos, hogy kiemeld, nem csak magadnak fordítod, hanem fel is teszed az internetre -, hogy a jogok természetesen továbbra is a szerzőt illetik):

Hi!

I am writing to request permission to translate your story, xxx (cím), to my native language, hungarian.
I would like to publish it on Hungary’s largest fanfiction website, Merengő Fanfiction, http://www.fanfic.hu/merengo
From the publish, I would not gain any financial benefits, and I will appear your name, the original title and the link to your story, of course.
Please contact me with your hopefully positive answer.

Thanks,
[aláírás]


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Technikai információk és szabályváltozások
HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 02 (kedd), 14:07 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2009 július 14 (kedd), 22:24
Hozzászólások: 6248
Képek és illusztrációk, valamint azok felhasználása

Sokan nincsenek tisztában vele, de az interneten fellelhető illusztrációk, fanartok (kivétel ez alól a stock képek) nem szabadon felhasználhatók, a minimum elvárás, hogy minden esetben meg kell jelölni a kép forrását, ahogy azt tesszük idézetekkel, versekkel, dalszövegekkel is. Egy ideje erre már fokozottan figyelünk új fejezetek feltöltésénél, és ha azt látjuk, hogy az író lefelejtette a forrást, figyelmeztetjük erre. Kérünk benneteket, hogy ezután tartsátok észben ezt a szabályt.
A másik fontos dolog, hogy az illusztrációkat illik felhasználásra elkérni az alkotótól. A legtöbb oldalon (mint deviantart, pixiv, tumblr) az alkotók feltüntetik, milyen formában engedélyezik a képeik használatát (erről néhány példa lentebb). Nagy általánosságban mindenféle változtatás nélkül, forrásmegjelöléssel, az alkotó vízjelének, aláírásának sértetlen formájában hagyása mellett viszonylag szabadon elvihetőek a képek, de az alkotók minden alkalommal örömmel veszik, ha kapnak értesítést, ki, hol, mire használja a grafikáit.

Akadnak viszont olyan alkotók, akik semmilyen felhasználási módot nem engedélyeznek, ezt illik tiszteletben tartani, ahogy azt is, hogyha bizonyos képek felhasználására nemet mondanak. Az alkotónak minden joga megvan hozzá, amit tudomásul kell venni. Ennek többféle oka lehet: rendelésre készített kép, amelyért valaki fizetett; saját karakter saját történethez, amit ugyebár nem szívesen ad ki senki a kezéből; ajándékba készül képek; vagy egyszerűen csak az alkotó nem akarja, hogy a saját galériáján/portfólióján kívül máshol is elérhető legyen a kép. Ha az alkotó valamelyik fenti okból elzárkózik a képe mások általi felhasználástól, az esetek nagy többségében az adott kép/porfólió alá ezt fel fogja tüntetni (például: "You are not authorized to use this artwork."); ebben az esetben az engedélykéréseteket automatikusan el fogja utasítani, így érdemes ilyenkor egyből a képhez vezető linket feltüntetni a történetetekben, amit az alábbi html kódot használva tehettek meg: <a href="link">Szöveg</a>, és nem kell felesleges köröket futni az engedélykéréssel. A kódot használva ilyenkor nem a kép kerül beillesztésre a fejezet szövege mellé, csak az a link, ami az alkotó konkrét képéhez vezet.

Ha egy illusztráció nagyon megtetszik, de nincs engedélyezve a felhasználása, linkeléssel még mindig megosztható az oldalon, azonban arra figyeljetek, hogy a képeken természetesen tilos az alkotó tudta és engedélyezése nélkül bármit is változtatni.

A szép illusztrációk és fanartok nagy csábítást jelentenek, de gondoljatok csak arra, ti mit éreznétek, ha valaki fogná a történeteteket, és a megkérdezésetek nélkül feltöltené a saját oldalára. Nem állítja, hogy a történet az övé, de esetleg lefelejti a neveteket, és önmagában a tény, hogy az engedélyetek nélkül elvitte, és ti semmilyen formában nem tudjátok azt elérni, már kellemetlen érzést okoz. Ahogy a saját karaktereiteket ti is féltve őrzitek, és ugyanúgy nem akárkinek engeditek meg, hogy írjon velük saját történetet, ugyanígy éreznek az alkotók a fanartjaikkal, illusztrációjukkal kapcsolatban.

A fordításokkal kapcsolatos engedélykérésekhez hasonlóan itt is hoztunk nektek két rövid sablont, amit bátran használhattok. Az elsőt akkor, ha az adott illusztrációt csak felhasználni szeretnétek egy-egy jelenethez, a másodikat pedig akkor, ha a konkrét képet ihletforrásként használtátok fel, vagyis arra, azt felhasználva írtatok történetet:

Hi, I would like to ask you for the permission to use your picture [behelyettesítendő a kép címe] as an illustration for my fanfiction [vagy "story", ha original történetről van szó]. From the publish, I would not gain any financial benefits, and I will appear your name, the picture's title and the link to your picture/page, of course.
You can find my story in the follow link: [link a történethez]
Thank you for the answer,
[aláírás]


Hi!

I wanted to let you know that your art [az illusztráció címe] was inspirational to one of my story [a történet címe és linkje]. I am honored to have it included, but if you have any objections, please let me know and I will subtitute it promptly.

Thank you,
[aláírás]

Ahogy azt írtuk, vannak olyan alkotók, akik a képeik/galériájuk alatt már feltöltéskor feltüntetik, hogy milyen formában engedik a műveik felhasználását. Ilyen vagy ehhez hasonló szöveget kell keresnetek:
"Commercial and distribution of this work is strictly prohibited. Permission for display on non-profit basis such as your own personal site, forums and blogs etc. is granted as long as full credit to me is given."
"Please do not repost my drawings without credit, and please never trace, distribute, modify, or use without permission. Thank you very much!"
"Do not use, trace, copy, steal, re-post, or otherwise without my given permission."

Reméljük, hogy a fenti hosszabb-rövidebb magyarázatok alapján jobban megértitek az oldal és az adminrendszer működését, és egyúttal kérünk benneteket az új (és természetesen régi) szabályok tiszteletben tartására és betartására. Ha bármilyen kérdésetek, kérésetek merülne fel, ne habozzatok írni nekünk a fórumon vagy e-mailben privát üzenetben, vagy akár a fórum megfelelő topikjában.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség