Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2024 március 29 (péntek), 6:49

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 848 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2019 február 13 (szerda), 15:03 
Offline
Zöldfülű

Csatlakozott: 2019 február 13 (szerda), 14:56
Hozzászólások: 1
Helllo én egy könyvet ajánlanék.
KÖNYV:Beastly a szörnyszívű-Alex Flinn

"Ínycsiklandó szerelmi történet...az örök romantikusok a világ minden részén élvezni fogják” - Anette Curtis Klause, a Vér és csokoládé szerzője.

Egy szörnyeteg. Nem farkas vagy medve, gorilla vagy kutya, hanem egy teljesen új faj, ami két lábon jár - egy karmos-agyaras teremtmény, akinek minden testrészét sűrű szőr fedi.

Azt hiszik, ez egy tündérmese? Nincs olyan szerencsém. New York Cityben vagyunk. És a jelenről beszélek. Nem baleset ért, és nem valami betegség támadott meg. De örökre ilyen torz maradok, hacsak meg nem sikerül törnöm az átkot.

Igen, az átkot, amit az irodalomórámra járó boszorkány bocsátott rám.

Hogy miért változtatott szörnyeteggé, aki nappal elrejtőzik, éjszaka pedig az utcákon settenkedik? Elárulom. Elmesélem, milyen voltam Kyle Kingsburyként, olyasvalakiként, aki mindenki lenni szeretne, gazdagon, tökéletes külsővel és tökéletes élettel. Utána elmesélem, hogy váltam tökéletesen...szörnyeteggé."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2019 február 03 (vasárnap), 22:30 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2019 február 03 (vasárnap), 18:33
Hozzászólások: 6
Tartózkodási hely: Bárhol
Ajánlok én is 2 könyvet csak úgy általánosságban.
Pontosabban ez egy sorozat.

Richelle Mead: A szukkubusz dala

Georgina Kincaid, a gyönyörű könyvesbolti eladónő látszólag mindennapi életet él Seattle-ben. Reggelente a macskájával játszik, napközben elbűvölően csacsog a vásárlókkal, este pedig táncórákat ad barátainak, vagy éppen valamelyik környékbeli banda koncertjén lóg. Legjobb barátai két vámpír és egy kisördög. Ja, igen, ő maga pedig szukkubusz. Férfifaló, alakváltó démon, aki áldozatai gyönyöre közben elszívja életerejüket, s lelküket a kárhozat felé taszítja. Nem ma kezdte a pályát, mintegy 1600 éve, 16 évesen adta el a lelkét a halhatatlanságért, azóta csábítja a hímnemű halandókat, főnökei legnagyobb megelégedésére.

A hangulatos estéket azonban egy gyilkos zavarja meg, aki a halhatatlanokat vette célba, és aki ráadásul szerelmes vallomásnak szánt levelekkel bombázza Georginát. Angyalok, démonok, vámpírok és más különös lények bukkannak fel, és bár a pokol és a mennyek harca folyamatos, az örökkévalóknak ez meg sem kottyan…

Richelle Mead: A szukkubusz éjszakája

Georgina Kincaid, Seattle város szukkubusza pokoli elismerésben részesül kiemelkedő lélek-megrontási teljesítményéért, és békességben él nagy szerelmével, a halandó Seth Mortensen regényíróval. Szerelmük egyetlen hiányossága a testi beteljesülés: könnyű csókokon és gyengéd simogatáson túl nem merészkedhetnek, mert azzal Georgina elszívná Seth életerejét. Kényszerű önmegtartóztatásuk dacára igen harmonikusan építik kapcsolatukat mindaddig, amíg meg nem jelenik a színen Georgina régi inkubusz barátja, a sármos csábító, Bastien. Az inkubusz rejtélyes feladattal érkezik a városba: meg kell rontania egy híres tévésztárt, a bigott Dana Daileyt, akinek szervezete szigorú konzervatív értékeket hirdet, így igyekezve gátat vetni a földi romlottságnak és az ördög csábításának. Georgina természetesen barátja segítségére siet, ám miközben Bastien Danát igyekszik a romlásba vinni, Georginának is szembe kell néznie saját démonaival.

_♥_/°°

_________________
_♥_/°°


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2017 január 09 (hétfő), 16:05 
Offline
Sztorihajhász
Avatar

Csatlakozott: 2010 július 28 (szerda), 21:59
Hozzászólások: 1899
Tartózkodási hely: Valahol online
Ma őt ajánlanám: Robert C. O'Brien: Mrs. Frisby and the Rats of NIMH

Remek kis könyv volt, nekem nagyon tetszett. A belőle készült rajzfilmet (A NIMH titka) gyerekkorom óta imádom, és most meglepett, hogy mennyi mindent megváltoztattak az eredeti könyvhöz képest. Angolul olvastam a regényt, de szerintem könnyen érthető, bár nem igazán nevezném gyerekregénynek. Mindenesetre igazi kaland volt, és nem bántam meg, hogy nekiláttam.
Nagyon megszerettem Mrs. Frisbyt, a patkányokat – különösen Justint és Nicodemust –, valamint az egész történetet. Nemcsak elvarázsolt, de egyben izgalmas is volt, fordulatos, igazi kalandregény állat szereplőkkel. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

A könyvet magyar nyelven nem adták ki!

_________________
"Az Idő megsértődött, amiért elütöttem, és megállt"

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 szeptember 16 (péntek), 11:19 
Offline
Zöldfülű

Csatlakozott: 2016 szeptember 16 (péntek), 11:16
Hozzászólások: 2
Sziasztok.
Nem egészen témába vágó, de olyan embert keresek, akinek meg van Jodi Ellen Malpas - Ez a férfi című könyve és esetleg megválna tőle. Előre is köszönöm


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 21 (vasárnap), 23:14 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2016 május 29 (vasárnap), 19:11
Hozzászólások: 70
Köszönöm az újabb ajánlásokat!

Utánanéztem azoknak, amiket nem ismertem, a könyvek közül Robert Merle műve fogott meg az alapján, amit írtak róla, mindenképpen el fogom olvasni. :)

Illetve gyorsan leszedtem az Éli könyvét, és még ma meg is néztem, gondoltam nem lenne jó, ha megint halogatnám. A filmről nehéz nekem úgy nyilatkozni, hogy ne generálják itt egy csúnya vitát, de... röviden tömören: szakmai szempontból profi munka(rendezés, operatőri... stb.) és Denzel Washington kiválóan alakít(mint mindig), és van egy meglepő csattanó is a végén(aki látta, tudja, mire gondolok), viszont ez a fordulat egyben ki is öl elég sok logikusságot a sztoriból, akciójelenetekből, illetve a téma és a mondanivaló ateistáként nem igazán tetszett. Mielőtt bárki is nekem esne, nem akartam egy hívőt se megbántani, ez pusztán a személyes véleményem, és nem célom hívő kontra ateista vitát generálni, a tapasztalatok úgyis azt mutatják, hogy az ilyen viták nem jutnak úgysem sehova.

Andro írta:
Ronin: Nekem tök mindegy, én csak ajánlottam.


Tudom, és bocsánat, de én nagyon szeretek kategorizálni, műfajok szerint rendszerezni, ez valszeg azért van, mert elég finnyás vagyok filmek és könyvek terén, így próbálok egyértelmű(nek tűnő) címkéket ragasztani azokra a művekre, amik már tetszettek, és ezek szerint hasonlóakat keresni. Tudom, tudom... nagyon problémás eset vagyok. :D (Mellesleg van egy haverom, akit nagyon irigylek bizonyos szempontból, mert ő mindenevő, és még sose hallottam tőle, hogy szidott volna bármilyen könyvet/filmet, valahogy mindenben talál valami pozitívumot a még a legócskábbakban is. De komolyan, olyan jó neki, ha kedve van, beül a moziba, és jól szórakozik, és ezért piszkosul irigylem, mert én meg egy évben jó ha egy filmre elmegyek, és az se biztos, hogy bejön.)

Aztán az új ajánlásokról...

Dan Wells Részlegesek trilógiáját ismerem, de - és megint csak én hibáztam, elnézést - elfelejtettem beleírni a kritériumok közé, hogy ne legyen ilyen tini/young adult/PG13/12-es karikás posztapokaliptikus sci-fi, mert azokban a sok klisétől és a szereplők logikátlan cselekedeteitől a fejemet szoktam verni a falba, és mint tudjuk, az nem egészséges. :)

Az újabb link megint csak hasznos, majd átnézem, egyelőre a Tizenegyes állomásra néztem rá, az szimpatikusnak tűnik nekem is. :)

A Feledést, ha a 2013-as Oblivion-ra gondolsz, akkor azt láttam, korrekt film, de kiszámítható, viszont látványos, pörgős, akciódús. Az After Earth is rémlik... vagyis nem az, ami Smithék családi vállalkozása volt? Mert ha igen, akkor azt asszem láttam, de nem sokra emlékszem belőle... Wall E-t sokan dicsérik, de nem az én stílusom, ahogyan Thea Beckman regénye sem.

Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy vette a fáradtságot, és írt ide, és elnézést, amiért ennyire válogatós vagyok, de ez van. :)

Üdv,
Ronin

_________________
"Reklámok parancsára kocsikra gyűjtünk, hogy legyen pénzünk a sok felesleges cuccra. A történelem zabigyerekei vagyunk. Nincs se célunk, se helyünk. Nincs világháborúnk, se válságunk. A mi háborúnk szellemi háború, a mi válságunk az életünk. A tévé elhitette velünk, hogy egy szép napon milliomosok, filmcsillagok és rocksztárok leszünk. Pedig nem leszünk. Erre lassan rádöbbenünk, és nagyon, nagyon berágunk."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 21 (vasárnap), 21:41 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2010 május 26 (szerda), 9:03
Hozzászólások: 526
Tartózkodási hely: munkahely, ritkán otthon
Assa írta:
bojoe írta:
van egy nagyon tök jó, de elfelejtettem az írót és a címet is. :(


Talán ez:
Thea Beckman: Amazonkirályfi


ezez. mai szemmel nem nagy vaszisztdasz, és erősen sarkított a történet, fluffal körítve, de maga az ötlet érdekes. kösz. vhonnan megszerzem. és a fordítás is gyerekesebbé teszi, de talán nekik is készült. afféle pótverne.

apropó: verne rejtelmes szigete és a kétévi vakáció nem sci fi, de mindkettő robinson crusoe alap. annyi, h itt több ffi (fiú) kerül lakatlan szigetre, de érdekes társadalomképet fest. afféle elő- legyek ura.

_________________
üdv, b


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 21 (vasárnap), 19:26 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 12 (vasárnap), 18:58
Hozzászólások: 3363
Tartózkodási hely: kb. é.sz. 47° k.h. 16°31'
bojoe írta:
van egy nagyon tök jó, de elfelejtettem az írót és a címet is. :(


Talán ez:
Thea Beckman: Amazonkirályfi

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 21 (vasárnap), 18:42 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2010 május 26 (szerda), 9:03
Hozzászólások: 526
Tartózkodási hely: munkahely, ritkán otthon
van egy nagyon tök jó, de elfelejtettem az írót és a címet is. :(
de hátha vki itt felismeri:

szal. a 3. vh után vamiféle fegyverrel sikerül kimozdítani a bolygót a forgási tengelyéből (lol), aminek a következtében az éghajlati övek megváltoznak. és grönland lakható lesz, amin kialakul egy társadalom, amit nők irányítanak. és az uralkodó családba született fiú kálváriáját mutatja be.
nekem kamaszként nagyon bejött, mert érdekes társadalomképet rajzol, ám e mellett a cselekmény azért izgalmas, mert létrejön a hajdani európa roncsain egy másik társadalom, ami a mai usának a mintája. (illetve, akkori usa (nem mai regény, már 20 évvel elzelőtt is kopottan vettem ki a könyvtárból))
a két társadalom egymásnak feszülése a téma, amikoris az usa-társadalom felfedezi a nők uralta grönlandot, és gyarmatosítani szeretné.
no, nem spoilerezek, ha vkinek ennyiből leesik, dobhatna egy címet, mert mai szemmel újra elolvasnám és feldolgoznám.

_________________
üdv, b


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 21 (vasárnap), 16:29 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2009 március 10 (kedd), 15:07
Hozzászólások: 655
Tartózkodási hely: Tamási
Film még eszembe jutott pár, ami többé kevésbé illik a besorolásba: A Föld után, Feledés és ha már műfaj... Wall-E. :D

_________________
Félszárnyú angyalok vagyunk mindannyian, ezért csak akkor tudunk repülni, ha a másikat átöleljük.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 21 (vasárnap), 15:11 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2013 április 29 (hétfő), 19:36
Hozzászólások: 150
Őszintén szólva én nem vagyok ennek a tematikának nagy rajongója, de az SFmag kritikái általában helytállóak, érdemes megnézni a poszt-apokaliptikus taggel ellátott bejegyzéseket. A Tizenegyes állomás még engem is érdekel. :-)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 21 (vasárnap), 13:16 
Offline
Sztorihajhász
Avatar

Csatlakozott: 2010 július 28 (szerda), 21:59
Hozzászólások: 1899
Tartózkodási hely: Valahol online
Ronin: Nekem tök mindegy, én csak ajánlottam.

_________________
"Az Idő megsértődött, amiért elütöttem, és megállt"

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 21 (vasárnap), 8:55 
Offline
Könyvmoly
Avatar

Csatlakozott: 2011 szeptember 26 (hétfő), 18:11
Hozzászólások: 813
Tartózkodási hely: Az őrület határán
Ronin írta:
szerintem az az igazi posztapokaliptikus sci-fi, amely valami világméretű katasztrófa után anarchikus állapotokat mutat be, ahol max kis közösségek vannak.


Erre a leírásra tökéletesen ráillik Dan Wells Részlegesek trilógiája.

_________________
http://erikaaprosagai.ucoz.hu/
Don't worry, be happy
Elkötelezett Kódex fan. :xx:


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 20 (szombat), 22:21 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2016 május 29 (vasárnap), 19:11
Hozzászólások: 70
Köszönöm mindenkinek az ajánlásokat!

Nos, haladjunk sorban... Robert Merle könyvét nem olvastam, nem is hallottam róla, majd mindenképpen utánanézek. A Stetét Torony sorozatba egyszer régen belekezdtem, de valahogy nem jött be, ha jól emlékszem, az inkább valami fura fantasy. A Legenda vagyok alapmű, természetesen olvastam, láttam is a filmet, és ez az egyetlen zombis posztapokaliptikus sci-fi, ami igazán tetszett.

A Mad max filmeket össze se tudnám számolni, hányszor láttam. :) Az ember gyermeke is megvolt már, tetszett is. Az Éli könyvét címről ismerem, illetve tudom nagyjából miről szól, egyszer asszem le is szedtem, aztán addig halogattam a nézését, hogy végül egy évig pihent a HDD-men, mikor is egy "nagytakarítás" során kitöröltem. Nem tudom, valamiért nem volt szimpatikus, de most újra nekiugrok majd, mert volt már bizony, hogy ilyen halogatások után kellemesen csalódtam(pl.: Ha eljön Joe Black, Amerikai szépség).

Az 1984-et természetesen olvastam, de az szerintem "klasszikus" disztópia, nem pedig posztapokaliptikus sci-fi, pont nemrég feszegettem ezt a kérdést az Ajánló topikban, hogy most akkor a szavazásban a disztópia pontosan mit takar... de akkor tegyük tisztába a dolgokat: szerintem az az igazi posztapokaliptikus sci-fi, amely valami világméretű katasztrófa után anarchikus állapotokat mutat be, ahol max kis közösségek vannak. Az 1984-ben pedig ugye van komplett társadalmi rend, pont hogy szó sincs anarchiáról, épp az ellentéte valósul meg.

Mark Lawrence trilógiájáról viszont még nem is hallottam, ennek mindenképpen utánanézek.

A World War Z nem igazán az én stílusom, viszont a blog linkjét köszönöm, át fogom böngészni a posztapokaliptikus sci-fiket. :)

Még egyszer köszönöm mindenkinek a sok ajánlást!

Üdv,

Ronin

_________________
"Reklámok parancsára kocsikra gyűjtünk, hogy legyen pénzünk a sok felesleges cuccra. A történelem zabigyerekei vagyunk. Nincs se célunk, se helyünk. Nincs világháborúnk, se válságunk. A mi háborúnk szellemi háború, a mi válságunk az életünk. A tévé elhitette velünk, hogy egy szép napon milliomosok, filmcsillagok és rocksztárok leszünk. Pedig nem leszünk. Erre lassan rádöbbenünk, és nagyon, nagyon berágunk."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 20 (szombat), 20:55 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 12 (vasárnap), 18:58
Hozzászólások: 3363
Tartózkodási hely: kb. é.sz. 47° k.h. 16°31'
Kifejezetten a kért típusú könyvet nem nagyon olvastam, viszont könyvválasztásnál ennek a blognak a kritikáiban még sosem csalódtam.
Talán érdemes végigböngészni a poszt-apokaliszis taget; akadhat benne olyan, ami megfelel.

Amúgy a World War Z könyvet ajánlanám, csak hát az pont zombis. A filmet nem láttam - állítólag nagyon el is tér a könyvtől -, a regény viszont letehetetlen volt. Meg is lepett, mert nem vagyok éppenséggel rajongója a zombi-témának.
Nem minden részletében logikus ugyan - a legnagyobb baki tényleg az, amit az az írás is említ, amit linkeltem -, bár általában azért igyekszik az lenni, és izgalmas körkép arról, ki hogy próbál túlélni, és melyik ország, melyik embercsoport vagy embertípus hogy reagálna ilyen helyzetben.

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 20 (szombat), 20:25 
Offline
Sztorihajhász
Avatar

Csatlakozott: 2010 július 28 (szerda), 21:59
Hozzászólások: 1899
Tartózkodási hely: Valahol online
Ronin: Esetleg tudom ajánlani Orwelltől az 1984 c. regényt. Szerintem az elég poszt apokaliptikus, nekem amúgy az egyik kedvencem. De ugyanígy poszt apokaliptikus Mark Lawrence "Széthullott Birodalom" trilógiája. Nemrég fejeztem be, és nem bántam meg.

_________________
"Az Idő megsértődött, amiért elütöttem, és megállt"

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 20 (szombat), 18:35 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2009 március 10 (kedd), 15:07
Hozzászólások: 655
Tartózkodási hely: Tamási
Szia!

Nem tudom, melyiket láttad/olvastad, és mennyire felel meg a kérésednek, de ha valamelyik ismeretlen lenne, szívesen mondok/írok róla pár sort.

Könyv: Robert Merle - Malevil (Ez klasszikus, nem egy vérengzős, akcióban dús történet, de nekem személy szerint az egyik kedvencem.)
Stephen King - A Setét Torony sorozat.
Richard Matheson - Legenda vagyok.


Film: Éli könyve. Legenda vagyok. Mad Max filmek. Az Ember gyermeke.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Majd még írok, ha valami beugrik. :)

_________________
Félszárnyú angyalok vagyunk mindannyian, ezért csak akkor tudunk repülni, ha a másikat átöleljük.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 augusztus 19 (péntek), 20:43 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2016 május 29 (vasárnap), 19:11
Hozzászólások: 70
Üdv mindenkinek!

Nemrég ajánlották nekem ezt a topikot, mint problémám potenciális megoldása, szóval gondoltam, megér egy hsz-t. :)

Arról van szó, hogy jó posztapokaliptikus könyveket illetve filmeket keresek, mert a siralmas helyzet a következő: nemrégiben bementem az egyik nagynevű könyvesbolthálózat egyik üzletébe és döbbenten tapasztaltam, hogy a sci-fi részleg roskadozik a SW-os, PC játékokhoz kötődő, illetve tini disztópia/antiutópia regényektől, de normális posztapokaliptikus sci-fi a Metro trilógián kívül nincs(azt meg természetesen már olvastam, alapmű). Filmekből szerintem meg az összeset láttam, az újonnan megjelenőket természetesen figyelem, de az utóbbi években semmi ígéretes...
Szóval ha valakinek lennének tuti tippjei, akkor ne habozzon azokat itt megosztani velem! :)

Üdv,

Ronin

U.i.: Ja, és lehetőleg ne zombis legyen egyik sem, azokat annyira nem szeretem, mert szerintem logikátlanok és unalmasak.

_________________
"Reklámok parancsára kocsikra gyűjtünk, hogy legyen pénzünk a sok felesleges cuccra. A történelem zabigyerekei vagyunk. Nincs se célunk, se helyünk. Nincs világháborúnk, se válságunk. A mi háborúnk szellemi háború, a mi válságunk az életünk. A tévé elhitette velünk, hogy egy szép napon milliomosok, filmcsillagok és rocksztárok leszünk. Pedig nem leszünk. Erre lassan rádöbbenünk, és nagyon, nagyon berágunk."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 június 24 (péntek), 13:41 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2009 március 10 (kedd), 15:07
Hozzászólások: 655
Tartózkodási hely: Tamási
[quote="vidor"...a középsuliban alig akadt olyan kötelező olvasmány, amit utáltam volna, talán csak a Candide. [/quote]

Nekem fura módon az is tetszett. :D Én az Odüsszeia-val szenvedtem meg, be sem fejeztem soha. :oops: Meg Stendhal regényeiért sem rajongtam... :?

Szerb Antaltól még nem olvastam, pedig kellene, apum nagy kedvence, már csak ezért is. :oops:

Most fejeztem be A dán lány-t, és jelenleg a Rosmary gyermeke-t olvasom. Aztán mi lesz, azt nem tudom még... kellene valami jó a polcomra. Ajánló valakitől? ;;)

_________________
Félszárnyú angyalok vagyunk mindannyian, ezért csak akkor tudunk repülni, ha a másikat átöleljük.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 június 24 (péntek), 0:21 
Offline
Tollforgató
Avatar

Csatlakozott: 2010 november 27 (szombat), 15:17
Hozzászólások: 476
Tartózkodási hely: A Föld nevű bolygón bárhol, ahol kávé kapható
Katja írta:

Shakespeare-től nekem a kedvencem a Szentivánéji álom. :) Bár, ha dráma, akkor nálam a Faust és az Ember tragédiája a nyerő. ;)


Úh, ezek mind zseniálisak! Kötelezők voltak, de meglepően tetszettek! Sőt, a középsuliban alig akadt olyan kötelező olvasmány, amit utáltam volna, talán csak a Candide.

Nekem most totál véletlenül akadt a kezembe Szerb Antaltól az Utas és holdvilág. Másfél nap alatt kivégeztem munka mellett annyira tetszett. Pedig régóta meg voltam rekedve könyvügyileg, úgy igazán semmi nem kötött már le egy ideje. Ez a jó-jó, de valahogy nem szippantott be semmi. De most ez..! Mindenképp ajánlom elolvasásra. Főleg azoknak, akik életkríziseken mennek keresztül, vagy egyszerűen csupán valami varázslatosra vágynak. Mert van a könyvben némi misztikus szál is, egész finoman beépítve. Gondolom, hogy a 30as években ez a regény mekkora botrány lehetett, vagy ha az nem is mindenképp szokatlan. Esetleg olvasta még valaki?
Ennyire világian író magyar szerzőtől még nem olvastam - bár Márai még nem akadt a kezembe, de tervben van ő is.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 június 18 (szombat), 18:28 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2013 április 29 (hétfő), 19:36
Hozzászólások: 150
Katja írta:
Shakespeare-től nekem a kedvencem a Szentivánéji álom. :) Bár, ha dráma, akkor nálam a Faust és az Ember tragédiája a nyerő.


Nálam a Faust és Az ember tragédiája olyan, hogy jók és jelentősek voltak, de olvasás közben kicsit fárasztottak. Szerintem Csehov a legjobb (a Cseresznyéskertet mellőzzük), de a Ványa bácsi és a Három nővér végén is elpityeredtem majdnem. (És természetesen a Sirály volt a kötelező.) Valamint egyszer megkaptam Heltai Jenő A masamód című kötetét, az is tetszett.

Én pedig újra beleestem Robin Hobb-ba. Most olvastam németül a Tawny Man 1-2-t, és egyelőre nincs semmi a rózsaszín pónilovakból, sőt... Viszont a látnokos és élőhajós szálak lassan összeérnek. :xx:

Az első kötetben Fitz és Kettricken fia a Mások Szigetén kötnek ki, a másodikban pedig Jek felkeresi Kosvárban Borostyán, és mellesleg sok boldogságot kíván Fitznek és a barátnőjének. Fitzet épp eddig is nagyon zavarta, hogy minden második ember Fürst Leuenfarb ágymelegítőjének nézi, de a veszekedés miatt teljesen magára marad.


Nagyon nem várom az utolsó kötetre jósolt nyáltengert. (Bár szerencsére németül az utolsó kötet két részre van szedve, lehet, hogy csak a 3/2-t utálom meg...)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 június 17 (péntek), 18:59 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2014 szeptember 20 (szombat), 20:10
Hozzászólások: 563
Merilwen, Katja, mindkettőtöknek köszönöm! Nem fogok unatkozni a nyáron... :))) :D

_________________
:pbunny:


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 június 17 (péntek), 18:07 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2009 március 10 (kedd), 15:07
Hozzászólások: 655
Tartózkodási hely: Tamási
Elza Tonks írta:
Hali! :)
A nyáron a kötelezők és a szokásos gondolkodtató olvasmányaimon túl szeretnék valami könnyed, kamaszoknak szóló történetet olvasni, főként Szent Johanna Gimi kaliberű történetek érdekelnének, de ne legyen irreálisan nyálas azért... :D :labi: Valaki tudna nekem valamit ajánlani?
(Meg hogy ne floodoljak, esetleg még Stephen King regényeket? A Christine, Carrie, Állattemető és a Ragyogás kilőve.)
szerk.: és szeretnék valami drámát is olvasni, de nem tudom, mit válasszak Shakespeare-től...


Kamaszoknak szólót... háááát, rég volt már, de nézzük... :D Egyik sem egy Szent Johanna Gimi, de mindenképpen a te korosztályodnak ajánlanám: az Éhezők viadala sorozatot, ha szereted a filmet, a könyvek megérnek egy olvasást. Aztán ott van még Celia Rees: Bűbájos Mary című könyve és a folytatás, a Farkasszem. Nagyon szerettem olvasni őket úgy tíz évvel ezelőtt. :) Ha pedig romantikára vágysz, ott van John Green-től a Csillagainkban a hiba. az szirup a köbön, de élvezhető. :)

SK-től: AZ., Dolores, Sorvadj el!, Tűzgyújtó, Rémautó, Tortúra.
(AZ - a hossza elrettentő lehet ugyan (Nálunk két igen vaskos kötetre szedték), de izgalmas és fordulatokban gazdag, rengeteg szereplőt mesél el.
Dolores - Betegre röhögtem magam az öreglány szövegén. :D
Sorvad el! - Izgalmas, kellően misztikus és mégis mély lélektani.
Tűzgyújtó - Mozgalmas, jó karakterekkel teli.
Rémautó - NEM Christine! Semmi köze a kettőnek egymáshoz, bár sokan azt mondják, hasonlít, de még csak távolról sem.
Tortúra - A legjobb! :D )

Shakespeare-től nekem a kedvencem a Szentivánéji álom. :) Bár, ha dráma, akkor nálam a Faust és az Ember tragédiája a nyerő. ;)

Remélem, tudtam segíteni. :)

_________________
Félszárnyú angyalok vagyunk mindannyian, ezért csak akkor tudunk repülni, ha a másikat átöleljük.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 június 17 (péntek), 10:11 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2015 március 16 (hétfő), 22:52
Hozzászólások: 554
Tartózkodási hely: Uppsala
Elza Tonks írta:
szerk.: és szeretnék valami drámát is olvasni, de nem tudom, mit válasszak Shakespeare-től...

Tragédia vagy komédia kell? :D Előbbinek a Sok hűhó semmiértet ajánlanám, utóbbiból nálam eddig a Macbeth vezet, de a királydrámákba még nem nagyon néztem bele. Ja, és a Vihar is nagyon tetszett. Remélem, találsz köztük kedvedre valót. :)

_________________
„Nagyon figyelj, mert a világot teszed is azzá, aminek látod.” (Vavyan Fable)
SZBMK (Szivárvány-Bárányok és Merengősök Kommandója) :beee:
KSZVSZT (Karácsonyi Szántási Vállalat – Szivárvány-bárányon és Traktoron) xmas


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 június 16 (csütörtök), 21:11 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2014 szeptember 20 (szombat), 20:10
Hozzászólások: 563
Hali! :)
A nyáron a kötelezők és a szokásos gondolkodtató olvasmányaimon túl szeretnék valami könnyed, kamaszoknak szóló történetet olvasni, főként Szent Johanna Gimi kaliberű történetek érdekelnének, de ne legyen irreálisan nyálas azért... :D :labi: Valaki tudna nekem valamit ajánlani?
(Meg hogy ne floodoljak, esetleg még Stephen King regényeket? A Christine, Carrie, Állattemető és a Ragyogás kilőve.)
szerk.: és szeretnék valami drámát is olvasni, de nem tudom, mit válasszak Shakespeare-től...

_________________
:pbunny:


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 április 18 (hétfő), 16:44 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2014 június 04 (szerda), 11:32
Hozzászólások: 120
Sziasztok!

Olvasta valaki Lev Grossmann - A varázslók c. könyvét (illetve, úgy tudom, több része is van)?

Az elmúlt két hétben két lánynál is láttam a metrón, és felkeltette az érdeklődésemet, most pedig kaptam a dibook-hoz 20%-os kupont, és láttam, hogy létezik e-könyvben is, gondoltam, talán érdemes lenne megvenni.

_________________
"Valaha döntésképtelen voltam, ma már nem vagyok biztos benne."

"Hova tűnnek a szavak, amiket kiradírozunk?"


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 február 29 (hétfő), 13:14 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2013 június 23 (vasárnap), 17:56
Hozzászólások: 738
Tartózkodási hely: Elefántcsonttorony
Assa írta:
Hirondelle írta:
Sziasztok!

Tudnátok nekem jó sci-fi regényeket ajánlani, amik űrhajón játszódnak? Vagy legalább egy részük. Jöhetnek nagy klasszikusok is, de modernek is.

Előre is köszönöm! :)



Nem tudom, mennyire aktuális még, mindenesetre...
Sci-fit ritkábban olvasok (sorozatot pl. előbb tudnék ajánlani a témából :mrgreen: ) és az se mind játszódik űrhajón, de ami beugrik:

- A marsiban az egyik szál az űrhajósokkal foglalkozik.

A Scar és a Lucy bizonyos részei is űrhajón vagy űrállomásokon játszódnak. Komoly és gyakran komor (vagy egyenesen nyomasztó) hangvételű sztori, nagyon érdekes jövőbeli világgal és összetett figurákkal meg jó pár egymással körömrágósan gabalyodó szállal.

Vagy ott a Calderon, amire a világgal és karakterrekel kapcsolatos állítás szintén áll, és vannak nagytétű játszmák meg nagy adag összeeskövés is a háttérben, viszont inkább a humoros, akció-kaland, romantikus, fantasy beütésű vonalat követi. Ugyanakkor szinte végig az űrben járunk, főleg az első kötetben.

Köszönöm szépen! :)

_________________
You are not a drop in the ocean, you are an entire ocean in a single drop.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 február 28 (vasárnap), 21:00 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 12 (vasárnap), 18:58
Hozzászólások: 3363
Tartózkodási hely: kb. é.sz. 47° k.h. 16°31'
Hirondelle írta:
Sziasztok!

Tudnátok nekem jó sci-fi regényeket ajánlani, amik űrhajón játszódnak? Vagy legalább egy részük. Jöhetnek nagy klasszikusok is, de modernek is.

Előre is köszönöm! :)



Nem tudom, mennyire aktuális még, mindenesetre...
Sci-fit ritkábban olvasok (sorozatot pl. előbb tudnék ajánlani a témából :mrgreen: ) és az se mind játszódik űrhajón, de ami beugrik:

- A marsiban az egyik szál az űrhajósokkal foglalkozik.

A Scar és a Lucy bizonyos részei is űrhajón vagy űrállomásokon játszódnak. Komoly és gyakran komor (vagy egyenesen nyomasztó) hangvételű sztori, nagyon érdekes jövőbeli világgal és összetett figurákkal meg jó pár egymással körömrágósan gabalyodó szállal.

Vagy ott a Calderon, amire a világgal és karakterrekel kapcsolatos állítás szintén áll, és vannak nagytétű játszmák meg nagy adag összeeskövés is a háttérben, viszont inkább a humoros, akció-kaland, romantikus, fantasy beütésű vonalat követi. Ugyanakkor szinte végig az űrben járunk, főleg az első kötetben.

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2016 január 30 (szombat), 17:23 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2013 június 23 (vasárnap), 17:56
Hozzászólások: 738
Tartózkodási hely: Elefántcsonttorony
Sziasztok!

Tudnátok nekem jó sci-fi regényeket ajánlani, amik űrhajón játszódnak? Vagy legalább egy részük. Jöhetnek nagy klasszikusok is, de modernek is.

Előre is köszönöm! :)

_________________
You are not a drop in the ocean, you are an entire ocean in a single drop.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2015 december 11 (péntek), 21:41 
Offline
Zöldfülű

Csatlakozott: 2014 december 18 (csütörtök), 23:19
Hozzászólások: 6
Luthien Lovemagic írta:
Merilwen írta:
Luthien Lovemagic írta:

Inkább FF.netről, mert eredetileg angolul írta meg a trilógiáját.

Bocs, én csak a Merin a Könyvajánló topicban olvastam róla… :oops:


Semmi gond. Sok mindenki szerintem Lumosról ismeri, mert volt a Merinek egy egy éves leállása (pontosan már nem emlékszem, mikor, de olyan 2006 környékén), és abban az időben mindenki ott publikált. Gondolom akkorról ismered.

Hogy ne legyen off teljesen: Melyik a kedvenc Csodaidők regényed? Nekem a Kiszakadtak.


Én is Lumosnál maradtam le, utólagos elnézést. :) Meg a belepofázásért is, hátha nem bánjátok... Személy szerint a Hazatérők. Mind a négy kötet egyben az igazi hűha, de az tette fel a pontot.

_________________
"Az intelligencia sok mindenre képes. A hülyeség bármire!"


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2015 december 11 (péntek), 10:25 
Offline
Sztorihajhász
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 13 (hétfő), 0:13
Hozzászólások: 1515
Tartózkodási hely: Szeged
Merilwen írta:
Luthien Lovemagic írta:

Inkább FF.netről, mert eredetileg angolul írta meg a trilógiáját.

Bocs, én csak a Merin a Könyvajánló topicban olvastam róla… :oops:


Semmi gond. Sok mindenki szerintem Lumosról ismeri, mert volt a Merinek egy egy éves leállása (pontosan már nem emlékszem, mikor, de olyan 2006 környékén), és abban az időben mindenki ott publikált. Gondolom akkorról ismered.

Hogy ne legyen off teljesen: Melyik a kedvenc Csodaidők regényed? Nekem a Kiszakadtak.

_________________
Blog, Stories of LL, Facebook, Twitter, Moly


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2015 december 10 (csütörtök), 19:09 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2015 március 16 (hétfő), 22:52
Hozzászólások: 554
Tartózkodási hely: Uppsala
Luthien Lovemagic írta:
Lollipopp írta:
Merilwen írta:
Amúgy tudtad, hogy Raana Raas a Merengőről indult ki? ;;)


Amennyire én tudom, Lumosról, de mindenképpen HP ficeken kezdte, benne is van a kritikámban. :) És helyes, helyes, olvasni!


Inkább FF.netről, mert eredetileg angolul írta meg a trilógiáját.

Bocs, én csak a Merin a Könyvajánló topicban olvastam róla… :oops:

_________________
„Nagyon figyelj, mert a világot teszed is azzá, aminek látod.” (Vavyan Fable)
SZBMK (Szivárvány-Bárányok és Merengősök Kommandója) :beee:
KSZVSZT (Karácsonyi Szántási Vállalat – Szivárvány-bárányon és Traktoron) xmas


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2015 december 10 (csütörtök), 9:23 
Offline
Sztorihajhász
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 13 (hétfő), 0:13
Hozzászólások: 1515
Tartózkodási hely: Szeged
mod. szerk

Lollipopp írta:
Sziasztok!

Mint annyian előttem, én is egy könyvet ajánlanék a figyelmetekbe, ami úgy hiszem, a színvonalához képest méltatlanul kevesen ismerik... pedig még hungarikum is! Illetvehogy magyar.

Raana Raas: Csodaidők tetralógiájáról lenne szó, amiről errefelé írtam egy hosszabb, átfogóbb kritikát is (http://mogyeee.blog.hu/2015/12/09/nem_vagy_egyedul_422). ...


Az írónőt már a Meris indulása óta ismerem és szeretem, de köszi az ajánlást elolvasom a kritikádat :D

Lollipopp írta:
Merilwen írta:
Lollipopp írta:
Sziasztok!

Mint annyian előttem, én is egy könyvet ajánlanék a figyelmetekbe, ami úgy hiszem, a színvonalához képest méltatlanul kevesen ismerik... pedig még hungarikum is! Illetvehogy magyar. ...

Olvasólistán van :D
Amúgy tudtad, hogy Raana Raas a Merengőről indult ki? ;;)


Amennyire én tudom, Lumosról, de mindenképpen HP ficeken kezdte, benne is van a kritikámban. :) És helyes, helyes, olvasni!


Inkább FF.netről, mert eredetileg angolul írta meg a trilógiáját.

_________________
Blog, Stories of LL, Facebook, Twitter, Moly


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2015 december 09 (szerda), 17:01 
Offline
Zöldfülű

Csatlakozott: 2014 december 18 (csütörtök), 23:19
Hozzászólások: 6
Merilwen írta:
Lollipopp írta:
Sziasztok!

Mint annyian előttem, én is egy könyvet ajánlanék a figyelmetekbe, ami úgy hiszem, a színvonalához képest méltatlanul kevesen ismerik... pedig még hungarikum is! Illetvehogy magyar.

Raana Raas: Csodaidők tetralógiájáról lenne szó, amiről errefelé írtam egy hosszabb, átfogóbb kritikát is (http://mogyeee.blog.hu/2015/12/09/nem_vagy_egyedul_422). Szeretettel ajánlom figyelmetekbe, mert valóban egyedi és fantasztikus sorozatról beszélünk, amihez hasonlót sem találtam még az irodalmi palettán. És mert megérdemelné a hype-ot, hirdetni, hirdetni![/i]

Olvasólistán van :D
Amúgy tudtad, hogy Raana Raas a Merengőről indult ki? ;;)


Amennyire én tudom, Lumosról, de mindenképpen HP ficeken kezdte, benne is van a kritikámban. :) És helyes, helyes, olvasni!

_________________
"Az intelligencia sok mindenre képes. A hülyeség bármire!"


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2015 december 09 (szerda), 16:30 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2015 március 16 (hétfő), 22:52
Hozzászólások: 554
Tartózkodási hely: Uppsala
Lollipopp írta:
Sziasztok!

Mint annyian előttem, én is egy könyvet ajánlanék a figyelmetekbe, ami úgy hiszem, a színvonalához képest méltatlanul kevesen ismerik... pedig még hungarikum is! Illetvehogy magyar.

Raana Raas: Csodaidők tetralógiájáról lenne szó, amiről errefelé írtam egy hosszabb, átfogóbb kritikát is (http://mogyeee.blog.hu/2015/12/09/nem_vagy_egyedul_422). Szeretettel ajánlom figyelmetekbe, mert valóban egyedi és fantasztikus sorozatról beszélünk, amihez hasonlót sem találtam még az irodalmi palettán. És mert megérdemelné a hype-ot, hirdetni, hirdetni![/i]

Olvasólistán van :D
Amúgy tudtad, hogy Raana Raas a Merengőről indult ki? ;;)

_________________
„Nagyon figyelj, mert a világot teszed is azzá, aminek látod.” (Vavyan Fable)
SZBMK (Szivárvány-Bárányok és Merengősök Kommandója) :beee:
KSZVSZT (Karácsonyi Szántási Vállalat – Szivárvány-bárányon és Traktoron) xmas


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2015 december 09 (szerda), 14:56 
Offline
Zöldfülű

Csatlakozott: 2014 december 18 (csütörtök), 23:19
Hozzászólások: 6
Sziasztok!

Mint annyian előttem, én is egy könyvet ajánlanék a figyelmetekbe, ami úgy hiszem, a színvonalához képest méltatlanul kevesen ismerik... pedig még hungarikum is! Illetvehogy magyar.

Raana Raas: Csodaidők tetralógiájáról lenne szó, amiről errefelé írtam egy hosszabb, átfogóbb kritikát is (http://mogyeee.blog.hu/2015/12/09/nem_vagy_egyedul_422). Szeretettel ajánlom figyelmetekbe, mert valóban egyedi és fantasztikus sorozatról beszélünk, amihez hasonlót sem találtam még az irodalmi palettán. És mert megérdemelné a hype-ot, hirdetni, hirdetni!

Egy kis ízelítő, hogy kedvet kapjatok a kritikához, amitől majd remélhetőleg kedvet kaptok az olvasáshoz. ;)

"A történet a távoli jövőbe kalauzol bennünket, ahol az emberiség már több naprendszer több bolygóját is meghódította, az űrutazás az átlagos hétköznapok részét képezi. Ebben a világban a társadalom három fő csoport köré rendeződik. Az első – és a regény fókuszpontjában leginkább szerepet kapó – rendszer az úgynevezett kaven, amely a niesi népcsoport kultúrájára és hagyományaira felépülő, családközpontú berendezkedés. A niesiek az emberekből „továbbfejlődött” nép, akiknek magasabb az átlagéletkoruk, a biológiai működésük mostanra igen elkülönült egy átlagos emberétől (példának okáért saját, csak és kizárólag növényekből és természetes alapanyagokból álló étrendjük van, minden más fajta táplálkozás megbetegíti őket), és életük és társadalmuk legfontosabb tartópillére a vallásuk (ami a keresztény vallásokra emlékezet a leginkább) és a család. Ezt a családot nem úgy kell elképzelni, mint nálunk, hanem afféle kolónia vagy klán szerű nagycsaládokról van szó – egyes családok esetében akár több száz fővel –, ahol az összes generáció együtt él kastélyméretű házakban, családi tanáccsal és elrendezett házasságokkal. A család az egyes családtagok minden lépését, az életük minden egyes mozzanatát közösen tárgyalja meg és dönti el, a család akarata szent és sérthetetlen. Rajtuk kívül vannak az úgynevezett külsősök, akiknek társadalmi berendezkedése, kultúrája leginkább emlékeztet a mai kor emberére, gyakorlatilag nem különbözik tőle. Valamint azok az emberek, akik korábban a kavenbe tartoztak, de fiatalként nem viselték el a család rájuk mért akaratát akár házasulási, karrier vagy egyéb szempontok alapján, ezért kiszakadtak. Ha valaki egyszer kiszakadt, soha többé nem térhetett vissza a kavenbe, minden kapcsolata megszűnt a korábbi családjával. Ez a csoport (akiknek a neve is Kiszakadtak) a leginkább kívülálló, hiszen a kavenieknek más külsősök, a külsősöknek pedig túlzottan kaveniek. Hosszúnak tűnhet a magyarázat, de ez a társadalmi berendezkedés adja az egész regénysorozat gerincét, főként innen indul a konfliktus, ami egy lassan építkező, a történet kezdetekor már évek óta a levegőben lógó háború, ami aztán az második kötet végén elkerülhetetlenül robban ki – és itt a robbanást tessék csak a szó elemi erejű, pusztító valóságában értelmezni.

Bevezetésnek talán ennyi elég is, mert erről a történetről borzasztóan nehéz úgy beszélni, hogy ne lőjem le a legfontosabb spoilereket… itt gyakorlatilag tényleg minden az, még a legártalmatlanabbnak tűnő félmondatról is derülhet ki egy kötettel később, hogy világokat megrengető súlya van. Lássuk hát a filmeknél már megszokott módon, mikben látom én a könyvek erősségeit és gyengeségeit."

_________________
"Az intelligencia sok mindenre képes. A hülyeség bármire!"


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2015 november 10 (kedd), 13:43 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 12 (vasárnap), 18:58
Hozzászólások: 3363
Tartózkodási hely: kb. é.sz. 47° k.h. 16°31'
quietcool írta:
(A továbbiakban spoilert is tartalmaz, ezért fehér a betűszín.)
Bevallom nekem Royce alakja jött át igazán, annyira eltalált figura. Na meg végig drukkoltam, hogy Hadrian és Arista összejöjjenek végre.


Ő nekem is az egyik kedvencem lett. :)
Arista+Hadrian: detto.

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2015 november 10 (kedd), 13:38 
Offline
Zöldfülű

Csatlakozott: 2007 szeptember 28 (péntek), 15:47
Hozzászólások: 18
Assa írta:
quietcool írta:
Az első egy hatkötetes fantasy, másodszorra - és szerintem nem utoljára - olvasom. A címe: Riyria-krónikák Michael J. Sullivan tollából.


Óóó, Ryria! :-D
Bevallom töredelmesen, nekem az első kötet nem igazán tetszett, nem is akartam folytatni, aztán pár hónap múlva újjáéledt a kíváncsiságom, adtam még egy esélyt, és végül csöppet se bántam meg. :D
Az első részt még túl kapkodósnak éreztem, a karakterek nagy részét meg kidolgozatlannak, inkább papírmasénak tűntek, mint hús-vér figuráknak. (Na meg, Alrik. _tokroll_ Még jó, hogy később háttérba szorították, és Arista csapódott Hadrianék mellé.)
Az első két kötetben valahogy nem működött - az én esetemben legalábbis - a világépítés. Pedig hamar rá szoktam érezni egy-egy világ hangulatára, és nemcsak azt hiszem el, hogy az író jól kitalálta és ismeri a saját világát, hanem azt is, hogy lassan-lassan én is kezdem megismerni. Sullivannél ez az érzés sokáig elmaradt.

De látszik, hogy fejlődik könyvről könyvre a stílusa meg a technikája, és a kötetenkénti sztorik, meg az átívelők is érdekesek és izgalmasak. Szóval én is nagyon ajánlom. :yes: És biztos sokan vannak, akiket velem ellentétben már a Trónbitorlók beszippant.


Hát engem beszippantott, el vagyok varázsolódva tőle. (A továbbiakban spoilert is tartalmaz, ezért fehér a betűszín.)
Bevallom nekem Royce alakja jött át igazán, annyira eltalált figura. Na meg végig drukkoltam, hogy Hadrian és Arista összejöjjenek végre.

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2015 november 10 (kedd), 13:02 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 12 (vasárnap), 18:58
Hozzászólások: 3363
Tartózkodási hely: kb. é.sz. 47° k.h. 16°31'
quietcool írta:
Az első egy hatkötetes fantasy, másodszorra - és szerintem nem utoljára - olvasom. A címe: Riyria-krónikák Michael J. Sullivan tollából.


Óóó, Ryria! :-D
Bevallom töredelmesen, nekem az első kötet nem igazán tetszett, nem is akartam folytatni, aztán pár hónap múlva újjáéledt a kíváncsiságom, adtam még egy esélyt, és végül csöppet se bántam meg. :D
Az első részt még túl kapkodósnak éreztem, a karakterek nagy részét meg kidolgozatlannak, inkább papírmasénak tűntek, mint hús-vér figuráknak. (Na meg, Alrik. _tokroll_ Még jó, hogy később háttérba szorították, és Arista csapódott Hadrianék mellé.)
Az első két kötetben valahogy nem működött - az én esetemben legalábbis - a világépítés. Pedig hamar rá szoktam érezni egy-egy világ hangulatára, és nemcsak azt hiszem el, hogy az író jól kitalálta és ismeri a saját világát, hanem azt is, hogy lassan-lassan én is kezdem megismerni. Sullivannél ez az érzés sokáig elmaradt.

De látszik, hogy fejlődik könyvről könyvre a stílusa meg a technikája, és a kötetenkénti sztorik, meg az átívelők is érdekesek és izgalmasak. Szóval én is nagyon ajánlom. :yes: És biztos sokan vannak, akiket velem ellentétben már a Trónbitorlók beszippant.

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2015 november 10 (kedd), 12:16 
Offline
Sztorihajhász
Avatar

Csatlakozott: 2010 július 28 (szerda), 21:59
Hozzászólások: 1899
Tartózkodási hely: Valahol online
quietcool írta:
Sziasztok, én is szeretnék ajánlani nektek két remekművet.

Az első egy hatkötetes fantasy, másodszorra - és szerintem nem utoljára - olvasom. A címe: Riyria-krónikák Michael J. Sullivan tollából. A hat kötet külön-külön is kerek történeteket takar, de egyben egy nagyon izgalmas történet. A főszereplő két tolvaj: Hadrian Blackwater és Royce Melborne. Az ő izgalmas kalandjaikról szólnak a regények, közben egy új birodalom születésének lehetünk tanúi. Elfek, emberek, törpök, goblinok küzdelme a hatalomért. Szerény véleményem szerint sokkal jobb, mint a Trónok harca, mert azt is olvastam és láttam. (Kevesebb a szereplő benne és kevesebb szálon fut a történet is.) A kötetek címei sorrendben:
1. Trónbitorlók
2. Az elfek tornya
3. Birodalom születik
4. Smaragdvihar
5. Télvíz idején
6. Az elveszett város


Ez KELL! Imádom a hagyományos fantasyt! :yes:

_________________
"Az Idő megsértődött, amiért elütöttem, és megállt"

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2015 november 10 (kedd), 9:17 
Offline
Zöldfülű

Csatlakozott: 2007 szeptember 28 (péntek), 15:47
Hozzászólások: 18
Sziasztok, én is szeretnék ajánlani nektek két remekművet.

Az első egy hatkötetes fantasy, másodszorra - és szerintem nem utoljára - olvasom. A címe: Riyria-krónikák Michael J. Sullivan tollából. A hat kötet külön-külön is kerek történeteket takar, de egyben egy nagyon izgalmas történet. A főszereplő két tolvaj: Hadrian Blackwater és Royce Melborne. Az ő izgalmas kalandjaikról szólnak a regények, közben egy új birodalom születésének lehetünk tanúi. Elfek, emberek, törpök, goblinok küzdelme a hatalomért. Szerény véleményem szerint sokkal jobb, mint a Trónok harca, mert azt is olvastam és láttam. (Kevesebb a szereplő benne és kevesebb szálon fut a történet is.) A kötetek címei sorrendben:
1. Trónbitorlók
2. Az elfek tornya
3. Birodalom születik
4. Smaragdvihar
5. Télvíz idején
6. Az elveszett város

A másik egy spanyol film: A faun labirintusa. A történetben keverednek Franco diktatúrának legsötétebb napjai egy kislány, Ofélia fantáziavilágával, aki a főszereplője a történetnek. Többet nem spoilerezek, látni kell. Fenn van több filmmegosztó oldalon is.

Jó olvasást és filmnézést kívánok!

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2015 július 21 (kedd), 15:22 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2009 március 10 (kedd), 15:07
Hozzászólások: 655
Tartózkodási hely: Tamási
candlelight írta:
Sziasztok!

Egy fura kérésem lenne. :)
Az egyik unokatesómnak lesz szülinapja, ő leszbikus és amúgy nagyon szeret femslash fanficeket olvasni. A kérdésem az lenne, hogy tudnátok-e ajánlani a témában valami könyvet, úgy értem egy original romantikus történetet, ami két nőről szól. (Ha lehet, legyen jó a vége. :-D ) Bevallom, én nem találtam magyar nyelven ilyet, de ha ti ismertek ilyesmit, légyszi', szóljatok; meg egyébként angol nyelvű is jöhet, mert jól ért angolul. A műfaj most egy elsőre mindegy, csak legyen valami, majd eldöntöm, hogy tetszene-e neki. :) Szóval, ha olvastatok ilyesmit, és tudjátok jó szívvel ajánlani, nagyon megköszönném. Külföldi könyvnél jó lenne, ha magyar terjesztőnél is be lenne szerezhető,meg lenne rendelhető, mert külföldről nem tudok rendelni (nem tudok PayPallal és hasonlókkal fizetni.)

Előre is köszi! ^^


Halihó! :)

Mivel még nem érkezett válasz a hozzászólásodra, írnék pár sort. :) Ismerek pár kötete, de hogy vidámak-e.... nem mondanám. Van, amelyik nehéz, van ami szomorú, de mindegyik szépirodalmi mű, nem egy "egydélutános" olvasmány. Írok pár címet, aztán utána jársz, melyik tetszik .;)

Gordon Agáta: Kecskerúzs (Egyébként ez az egyik első magyar leszbikus regény.)
Lovas Nagy Anna: Verazélet (ez kifejezetten komor, depresszív írás, ugyanakkor nagyon sok érzelem van benne.)
Sofi Oksanen: Baby Jane. (kicsit modernebb, kicsit pörgősebb, bár még mindig nem egy vidám mű :P )

Patricia Highsmith: Carol (ez angol, de sztem Magyarországon is megkapható)


Karafiáth Orsolya: Kicsi Lili ( Szintén magyar írótól, szintén nem túl vidám, viszont szintén kicsit modernebb. :)

Remélem, tudtam segíteni. :)

_________________
Félszárnyú angyalok vagyunk mindannyian, ezért csak akkor tudunk repülni, ha a másikat átöleljük.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2015 július 19 (vasárnap), 15:39 
Offline
Tollforgató
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 30 (hétfő), 22:18
Hozzászólások: 338
Sziasztok!

Egy fura kérésem lenne. :)
Az egyik unokatesómnak lesz szülinapja, ő leszbikus és amúgy nagyon szeret femslash fanficeket olvasni. A kérdésem az lenne, hogy tudnátok-e ajánlani a témában valami könyvet, úgy értem egy original romantikus történetet, ami két nőről szól. (Ha lehet, legyen jó a vége. :-D ) Bevallom, én nem találtam magyar nyelven ilyet, de ha ti ismertek ilyesmit, légyszi', szóljatok; meg egyébként angol nyelvű is jöhet, mert jól ért angolul. A műfaj most egy elsőre mindegy, csak legyen valami, majd eldöntöm, hogy tetszene-e neki. :) Szóval, ha olvastatok ilyesmit, és tudjátok jó szívvel ajánlani, nagyon megköszönném. Külföldi könyvnél jó lenne, ha magyar terjesztőnél is be lenne szerezhető,meg lenne rendelhető, mert külföldről nem tudok rendelni (nem tudok PayPallal és hasonlókkal fizetni.)

Előre is köszi! ^^

_________________
Meris profilom | Weboldalam sok-sok fanficcel :)
icon by Nupao


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2015 április 27 (hétfő), 15:48 
Offline
Ó-nagy admin "Verem-úrnő"
Avatar

Csatlakozott: 2011 március 07 (hétfő), 14:41
Hozzászólások: 2730
Tartózkodási hely: erdei tisztás
Andro írta:
Rachel Hartman: Seraphina

Amikor elolvastam az ajánlódat, körülbelül ilyen fejet vághattam :shock: , mert kísértetiesen emlékeztetett az üstös kívánságomra, még a főszereplő neve is majdnem ugyanaz...
Azóta elolvastam a Seraphinát, és még jobban le vagyok döbbenve. Tuti, hogy egy előző életemben olvasnom kellett ezt a könyvet. :shock: :shock:

Szóval, megragadnám az alkalmat, hogy a könyvtől függetlenül, vagy pont ahhoz kapcsolódóan, ajánljam finnigan: Vörös kőbe zárt tűz című történetét.

_________________
♥ Marauders ♥


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2015 április 15 (szerda), 16:50 
Offline
Sztorihajhász
Avatar

Csatlakozott: 2010 július 28 (szerda), 21:59
Hozzászólások: 1899
Tartózkodási hely: Valahol online
Én ajánlanék egy könyvet.

Rachel Hartman: Seraphina

Rövid tartalom: Seraphina Dombegh egy fiatal, tizenhat éves lány Goreddben, aki születése óta súlyos titkot cipel magával az emberek és sárkányok oldaláról is. A sárkányok és emberek között 400 éve fegyverszünet honol, és előbbiek emberi testbe kényszerítve magukat élnek az emberek között. Seraphina muzsikus, aki éppen akkor szegődik el a királyi udvarba, amikor a királyi család egyik tagját brutálisan, a sárkányokra emlékeztető módszerrel meggyilkolják. A királynő Őrségének kapitánya, a veszélyes, ám éles szemű Lucien Kiggs bevonja Seraphinát is a nyomozásba. Miközben közös erővel próbálnak rájönni, hogy ki, és miért gyilkolta a királyi család tagját, egy összeesküvés nyomaira bukkannak, amely tönkreteheti a sárkányok és emberek közötti törékeny békét. Seraphinának azonban azért is küzdenie kell, hogy megőrizze féltve őrzött titkát, amely olyan szörnyű, hogy ha kiderül, az az életébe kerülhet.

Pont most olvasom, és egyszerűen lenyűgöző az írónő stílusa. Egy egészen új sárkányos történet, amelyben van dráma, vannak titkok, érzelmi vívódások, összeesküvés, gyilkosság, politika, mindez mesteri módon ábrázolva. A történet pedig olvastatja magát. Én két napja kezdtem olvasni, és már majdnem a felénél tartok a könyvnek.Az ember együtt tud érezni a karakterekkel, megérti a motivációikat, a tetteiket. És senki iránt nem maradunk közömbösek.

_________________
"Az Idő megsértődött, amiért elütöttem, és megállt"

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2014 augusztus 25 (hétfő), 21:21 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 12 (vasárnap), 18:58
Hozzászólások: 3363
Tartózkodási hely: kb. é.sz. 47° k.h. 16°31'
Losztrisz írta:
Sziasztok!
Tudnátok nekem valami jó könyvet ajánlani? Ami kicsit dráma, de aránylag jó a vége, csak egy kötetes, és főleg romantikus?
Nem szeretnék szerelmes kamaszlányokról olvasni, akik nem tudnak dönteni két fiú között. Szóval ne legyen szerelmi háromszög nagyon.
Előre is köszi az ajánlásokat!



Alessandro D'Avenia: Fehér, mint a tej, piros, mint a vér
(Szerelmes) kamaszfiú a főhős, van mellette két lány is, de nem az a gond, hogy nem tud dönteni közöttük. A történet néhol elég szomorú Beatrice betegsége miatt, de az "aránylag jó" befejezés ezzel együtt is stimmel - úgy általában sugárzik egyfajta derű az egész könyvből.
Pár éve olvastam, de arra pontosan emlékszem, hogy nem bírtam letenni, sodort magával a szöveg, a végére is értem néhány óra alatt.

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2014 augusztus 25 (hétfő), 20:53 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2011 október 07 (péntek), 18:09
Hozzászólások: 39
Sziasztok!
Tudnátok nekem valami jó könyvet ajánlani? Ami kicsit dráma, de aránylag jó a vége, csak egy kötetes, és főleg romantikus?
Nem szeretnék szerelmes kamaszlányokról olvasni, akik nem tudnak dönteni két fiú között. Szóval ne legyen szerelmi háromszög nagyon.
Előre is köszi az ajánlásokat!

_________________
Kép„Talán éppen azért vannak a ködös, szürke reggelek és nappalok, hogy ne a távolba merengve keressük a fényt, a csodát, hanem önmagunkban és a körülöttünk élők szemének a
csillogásában lelkük meg azt…”


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2014 július 14 (hétfő), 17:17 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2013 szeptember 23 (hétfő), 23:40
Hozzászólások: 1
Tartózkodási hely: Budapest
Hello! :)

A jelenlegi kedvenc könyvem szeretném ajánlani, John Green-től a Csillagainkban a hibát.
Ami megfogott benne az az, hogy több, mint romantikus regény, én sokat tanultam belőle a szerelemről, a feledésről és a halálról, többek között. A filmváltozat most jelent meg, zsepiket bekészíteni, imádnivaló! :)

A könyv rövid tartalma elérhető itt: http://www.libri.hu/konyv/john_green.csillagainkban-a-hiba.html

_________________
"Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert amikor a lehetőség kopogtat az ajtajukon, éppen a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2014 június 15 (vasárnap), 10:17 
Offline
Sztorihajhász
Avatar

Csatlakozott: 2010 július 28 (szerda), 21:59
Hozzászólások: 1899
Tartózkodási hely: Valahol online
A klasszikus fantasy-fanok figyelmébe ajánlanám Harold Barouche c. A Kék Farkas Legendája c. regényét.

Tartalom: Riadaun szigetbirodalma vészterhes időket él át, Xetakhé boszorkányai sötét korszak eljövetelét jósolják. A trónörököst titokzatos kór dönti le lábáról, melyre egyedül Gamandor kertjének bűvös forrásvize jelenthet gyógyírt.A Császár unokaöccsét, a démonölő hadurat küldi követségbe, ám az unalmasnak induló utazást rejtélyes események sora szakítja meg. A birodalom sorsa egy világtalan elfen, egy bűverejű farkason, és egy titokzatos alakon múlik, akit csak úgy emlegetnek: valaki, aki kettő.

_________________
"Az Idő megsértődött, amiért elütöttem, és megállt"

"Love is the most powerful magic of all."

"Every magic comes with a price."

Kép

Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2014 május 26 (hétfő), 22:20 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2009 május 07 (csütörtök), 15:52
Hozzászólások: 6108
Tartózkodási hely: amottan
Szeretném az angolul szívesen olvasók figyelmébe ajánlani Madeline Miller The Song of Achilles című könyvét, ami voltaképpen nem más, mint egy Achilles/Patroclus fanfiction. :D Nem szükséges hozzá az Iliász ismerete, a benne szereplő karakterekről gondolom már az is hallott, aki nem olvasta, de még akkor is élvezhető, ha valaki most találkozik ezekkel a nevekkel először.

Az eseményeket végig Patroclus szemszögéből követhetjük, a gyerekkorától kezdve egészen az Iliász végéig. A történet egyszerű: Patroclus eszméletlenül beleszeret Achillesbe, aminek sajnálatos módon (Achillesen kívül) senki nem örül. Végigkövethetjük, ahogy együtt felnőnek, miközben a háttérben zajlanak az előkészületek a háborúra. Az egész könyv egyszerűen édes (néha talán már túl csöpögős is), nekem pont azért tetszett, mert annyira tiszta és megható tudott lenni, miközben az elejétől kezdve világos volt, hogy nem kerülhetik el a sorsukat.

Messze nem tökéletes a könyv, néha olyan, mintha egy tinilány írta volna, Achilles, Patroclus és Thetis is rendesen OOC az Iliászhoz képest, de (szerintem) az előbbiek abszolút szerethetőek (míg mondjuk az Iliászban Achillest pl. legszívesebben felpofoztam volna néha :D, Patroclus pedig eredetileg kiváló harcos, Millernél viszont erre hajlandóságot sem mutat, inkább gyengéd, feminin, ami sokaknak nem tetszik), Thetis pedig leginkább kegyetlen. Életkorokat és bizonyos eseményeket is megváltoztatott a szerző, tulajdonképpen érdemes önálló műként kezelni a történetet.

Néhány random információ: kimondottan explicit szexjelenet nincs benne, Odysseust nagyon bírtam, ahogy Chiront is, női karakterek terén viszont csak Thetis és Briseis azok, akiket meg tudtam szeretni (mondjuk nincs is belőlük túl sok...). Valamint az utolsó 20-25 oldalt végigbőgtem :D

Na jó, visszaolvastam amiket, leírtam és ez alapján én nem biztos, hogy elolvasnám, de akinek egy kicsit is mozgatja a fantáziáját a páros, az adjon neki egy esélyt, nem veszíthet vele semmit! Ne az én béna leírásomra hagyatkozzatok, nem is tudom értelmesen kifejezni, hogy mennyire megszerettem ezt a könyvet :x

Ha valakinek felkeltettem az érdeklődését, de nem szeretné megvenni a könyvet/nem találja online, annak szívesen kölcsön is adom. :)

_________________
"self care is drinking sixteen glasses of champagne and setting off a chain of events that comes to a head with you getting engaged to your celebrity athlete boyfriend in spain."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Könyv- és filmajánló
HozzászólásElküldve: 2013 november 01 (péntek), 23:15 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2013 október 12 (szombat), 12:20
Hozzászólások: 89
Tartózkodási hely: Valahol a világegyetemben, a csillagokon túl
Sziasztok!
Én ajánlanám C. J. Daugherty - A Cimmeria titka című könyvét.
"Rövid" leírás:

Allie élete darabokra hullott szét. A bátyja eltűnt, utálja a sulit, ahova jár, a szüleitől sem számíthat megértésre… és már megint letartóztatták. Nem csoda, hogy az ősök megint új suliba küldik. De ez egyszer valami teljesen szokatlan helyre. Allie nem érti, hogyan kerülhetett a Cimmeria Akadémiára, oda, ahol a felső tízezer csemetéi tanulnak a patinás kastély festményekkel díszített falai között, vagy éppen a bálon táncolnak gyönyörű estélyi ruhában és szmokingban, kényelmükről pedig személyzet gondoskodik. A legnagyobb rejtély Allie számára mégis az Éjjeli Iskola, amelynek céljáról, működéséről és tagjairól csak a beavatottak tudhatnak.

Allie érkezését a többiek is értetlenül szemlélik, hiszen a lánynak sem társadalmi rangja, sem családfája, sem különleges képességei nem indokolják a Cimmeria Akadémiára való felvételét. Gyanakvó ellenségei mellett barátai is akadnak, de Allie rajtuk is nehezen igazodik ki. Abban sem biztos, kinek őszintébbek az érzései a két fiú közül: Sylvainnek, a jóképű francia arisztokratának vagy Carternek, a mogorva árva fiúnak. Egymást követik a különös események, melyek következtében a lányt egyre nagyobb veszély fenyegeti.

DE VAJON KIBEN BÍZHAT MEG ALLIE, HA MINDENKI HAZUDIK?

_________________
„Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.”
"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni"
KépKép
Dramione :x


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 848 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség