Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2024 március 28 (csütörtök), 14:12

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 16 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Edevistmas
HozzászólásElküldve: 2016 december 26 (hétfő), 22:46 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2016 augusztus 10 (szerda), 17:48
Hozzászólások: 36
Tartózkodási hely: Merin, Athe.1Q név alatt :)
Harry Potter, Drarry

xmas
– Harry! – kiáltotta hisztérikusan Draco Malfoy, ahogy ráborult a karácsonyfa.
– Draco, jól v… Draco, most őszintén, ezt hogy a fenébe hoztad össze?
– Nehogy már én legyek a hibás! – ellenkezett a férfi, és kimászott a felborult fenyő alól. – Épp megpróbáltam feltenni a csúcsdíszt, mikor a dilis haverod az ablaknak nyomta az arcát.

– Megérkeztek Ronék? – derült fel Harry arca, és közelebb lépett, hogy segítsen szerelmének.
– Különös, nem emlékszem, hogy szóltál volna arról, hogy jönnek.
– Ó. Nos, biztos akkor mondtam, amikor épp nem figyeltél.
– Ezt már nem tudod kimagyarázni – rázta a fejét Draco, és lerogyott a kanapéra, hogy onnan nézze, ahogy párja álló helyzetbe varázsolja a karácsonyfát.

Ekkor csöngettek.
– Menj – forgatta szemét Draco. – A te barátaid. Megyek az idióta kakaóért – jelentette be, és eltűnt a konyhában, miközben Harry az előszoba felé vette az irányt.

– Sziasztok! – köszöntötte barátait, és egyszerre megölelte mindkettőt, majd beinvitálta őket.
– Szia, Harry! – köszöntötte mosolyogva Hermione.
– Csá, haver! Asszem, kicsit megijesztettük a szőkédet. Él még?
– Persze, csak ráborult a fa, de túlélte. Szerintem most megpróbálja belefojtani magát a kakaóba. Mindjárt hozom.

– Draco! Hol vagy? Kimásztál a hátsó ablakon? Ugyanis megérkeztek a vendégek.
– Feltűnt – morogta a szőke férfi, és felkapcsolta a villanyt, majd Harry kezébe nyomott két bögre kakaót.

Lepakolták a bögréket a kisasztalra a nappaliban, és vagy három órán át beszélgettek. Végül a Weasley házaspár hazaballagott ajándékokkal megrakva.

Harry és Draco összebújtak a kanapén. Dracót ugyan felidegesítette Ron, de még így is talán ez volt a legbékésebb, legszebb karácsonyuk mind közül.
xmas

_________________
Slytherin forever!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Edevistmas
HozzászólásElküldve: 2016 december 26 (hétfő), 16:01 
Offline
Tollforgató
Avatar

Csatlakozott: 2016 szeptember 21 (szerda), 18:18
Hozzászólások: 318
Tartózkodási hely: MCU főleg
Marvel, Avengers

–Ugye tudod, hogy ezt nem így kell? – csóválta a fejét Steve, Bucky pedig visszafogta az ingert, hogy egy balhoroggal hallgattassa el, és tovább dolgozott. Végtére karácsony volt, szeretet, béke, meg ilyesmi. Bucky úgy nagyjából emlékezett a lényegre, és abba nem fért bele, hogy megverje a csapattársait. Barátait.

A mézeskalács házikók viszont láthatóan igen. Azt már senki nem tudta pontosan, ki vetette fel az ötletet, de sikert aratott vele. Steve szokás szerint túlteljesített, a máris elkészült házikójának fehér kerítése és lakói is voltak, egy család pontosan kétegésznégytized gyerekkel (a harmadiknak leharapta a lábait, hogy meglegyen a morbid statisztika), avagy éljen az amerikai álom. Bucky oldalra sandítva megállapította, hogy Natalia, Clint és Rhodes ezredes közösen összeszenvedett műve sem néz ki jobban, mint az övé, bár a lyukakat elfedő vastagon odacsapott cukormázréteget a nő nagyvonalúan „csapdáknak” titulálta. Tony és Bruce közösen dolgoztak a Stark Torony másán (rengeteg tudományos blablával mespékelve), míg Pepper, Jane és Darcy a konyhában nagyüzemi mértékben gyártották az újabb adag fehér mázat, hogy mindenkinek jusson. Thor és Vízió közösen igyekeztek kiokoskodni valamit, és látszott rajtuk, hogy nagyon, tényleg nagyon próbálkoznak, noha ennek egyelőre nem sok eredménye mutatkozott, hiába az android közbeszúrt megjegyzései a strukturális integritásról és a mechanikai stabilitásról. Sam és Wanda szintén összedolgoztak, előbbi épített, utóbbi csodálatos dekorációt varázsolt (nem szó szerint) a készülő műre.

Bucky elfojtott mosollyal hajolt vissza a mézeskalácsához. Végül mégis ide jutott: Hydrát, háborút és kínt maga mögött hagyva, családdal, barátokkal körülvéve, pillanatnyi békében ünnepelhetett.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Edevistmas
HozzászólásElküldve: 2016 december 26 (hétfő), 3:34 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2013 május 01 (szerda), 20:27
Hozzászólások: 140
HP, Charlie Weasley

Charlie Weasley teljesen átfagyva érkezett vissza a szállására karácsony reggelén, de nem csak a hegyekben töltött decemberi éjszaka hidegétől; végtelenül magányosnak érezte magát. Ez volt az első karácsonya, amikor nem lehetett otthon, az Odúban. Ugyan minden követ megmozgatott, hogy az ünnepekre szabadságot kaphasson és hazamehessen, de nem járt sikerrel, mert a sárkányrezervátumban a költési időszak mindig a legmozgalmasabb néhány hét. Miért kell annak mindig december második felére esnie?
Becsukta az ajtót, leült az ágya szélére, s tenyerébe temette az arcát.
– Annyira hiányoztok – suttogta, s örült, hogy senki nem látja. Tizenkilenc éves, felnőtt ember létére az anyja után sír…
Mikor kicsit később felemelte a fejét, meglátta a színes csomagot az ágy végében. Pont, mint régen anya karácsonyi ajándékai. Kezébe vette, s először a mellé tűzött levelet bontotta ki.
Drága kisfiam!
Boldog karácsonyt! Remélem, jól vagy. Nagyon hiányzol, rengeteget gondolok rád.
Szeretettel ölellek:
Anya

Mint akinek az élete múlik rajta, úgy tépte fel a csomagot. Csak egy doboz sütemény és egy sötétzöld pulóver volt benne, de Charlie máris ledobta magáról az eddig viselt, kopott szvettert, és magára húzta.
És akkor megtörtént a varázslat. Mintha nem is csak a puha gyapjú melegítené, hanem a két gondos kéz, ami kötötte, és a sütemény sem csak a tucat gyümölcskosár volt, hanem maga az Odú íze, illata; annak kézzel fogható bizonyítékai, hogy bárhová sodorja az élet, valahol nagyon szeretik és gondoskodnak róla – s bár még mindig gyötörte a honvágy, már nem érezte annyira reménytelenül egyedül magát.

_________________
"Ah, music... a magic far beyond all we do here!" (Albus Dumbledore)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Edevistmas
HozzászólásElküldve: 2016 december 26 (hétfő), 2:00 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2013 augusztus 05 (hétfő), 14:18
Hozzászólások: 29
xmas2 Remélem, még nem késő :) Én ezt hoztam :) xdeer xmas1

Piton/Hermione

Karácsonyi meglepetés

Hermione Piton a karácsonyfa körül buzgólkodó Perselust figyelte.
Már alig várta, hogy reggel legyen, és a férje kibontsa az ajándékait. De félt is tőle. Ugyanis ezúttal volt egy különleges csomag is a fa alatt.

A félelme érthető volt, hiszen mindenki ismerte a bájitalmester indulatos természetét. Előző nap például kitett egy hógolyókat szóró hóembert a kastély elé, mikor megunta, hogy a diákok folyton dobálják egymást. Bár, ha jobban belegondolt, ez akár még a játékosságára is utalhat.

Végül mégiscsak eljött a reggel, és vele a várt és rettegett pillanat, és a lány kíváncsian figyelt, ugyanis a bájitalmester pont azt a csomagot fogta meg. Mikor aztán kibontotta, a tanár arcán megjelent egy kis, kelletlen fintor.
– Nagyon kedves tőled, hogy gondoltál rám, de én nem hordok ilyen apró holmikat, pláne rózsaszínt!
– Viszont van valaki, aki fog – mondta halkan a lány.
– De ki? – értetlenkedett Piton, aztán megértette.
– Úgy érted, hogy ez itt...
– Babakelengye. Lányod lesz, Perselus! – mosolygott a volt griffendéles.
A tanár boldogan szorította magához a feleségét.
– Csak egyvalamit ígérj meg, Hermione.
– Mit?
– Soha nem engeded a közelébe azt a balfácán Ron Weasleyt, ha annak pálca van a kezében!
– Megígérem, Perselus.
Kint szálingózni kezdett a hó. Fehér takaróval borította be a kastélyt és a tájat. Sok csomagot kibontottak, ám az első volt a legsikeresebb.
– Ennél a ruhaszettnél szebbet nem is adhattál volna nekem karácsonyra!
– Ugyan már, hiszen nem is a te méreted – öltött nyelvet vidáman Hermione, aztán kiszaladt a konyhába, elkészíteni a reggelit.

_________________
Az élet csodálatos dallam, csak rajtad múlik, hogyan énekled.
hindu mondás

A természetes tehetség tanulás nélkül is sokra képes. A tanulás tehetség nélkül semmire se megy
Quintilianus


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Edevistmas
HozzászólásElküldve: 2016 december 26 (hétfő), 1:14 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2010 október 18 (hétfő), 1:59
Hozzászólások: 12
Jövök én is xgreen

xmas1 240 szó, HP, tekergők, Remus x Sirius xmas1

„Kedves naplóm! Ma megint rám nevetett. Tudom, részéről ez csak pajtásság, és én látok bele többet, de képtelen vagyok szabadulni attól a gondolattól, hogy talán mégis igazam lehet, és a…”

Remus letette a pennát, és elgondolkozva nézett ki a hálóterem hatalmas ablakán. Nem találta a megfelelő kifejezést, pedig a szavakkal mindig is jól bánt, főleg akkor, ha titkokat írt le a szamárfüles füzetébe, amit pár hónapja nevezett ki naplójának. Karácsony este volt, odakint mégsem esett a hó, szürke és kopár vidék volt a roxforti birtok, egyáltalán nem járta át az ünnepi hangulat Remus lelkét. Csak a klubhelyiségből szűrődött fel társainak izgatott zsivaja, az ajándékpapír zizegése, narancs és csillagszóró keserédes illatfellege.

Hirtelen előredőlt és újra írni kezdett, érzelmeinek és gondolatainak összhangját végre sikerült papírra vetnie: „… másik kapura játszik, nem a lányok érdeklik.”

– Mondd, hogy nem leckét írsz! – Remus összerezzent a váratlan hangra, és igyekezett az asztal alá rejteni a noteszt, de Sirius gyorsabb volt nála; kikapta barátja kezéből a naplót, és hangosan olvasni kezdte. – Nem a lányok érdeklik…

– Add vissza!

– Várjál már… miért van egy szívecskébe írva a nevem?

– Megmagyarázom…

– Nem kell! – vágott Remus szavába, aki menekülőre fogta volna a dolgot, Sirius azonban megállította a hátrálásban. Úgy tűnt, karácsonykor az ő ajándéka újabb átok lesz az élettől: egy barát elvesztése.

– Tudod, hol állsz? – kérdezte Sirius, és látván Remus értetlen arckifejezését, az ajtó fölé akasztott fagyöngyre mutatott, majd barátjához lépve gyengéden megcsókolta őt. – Olyan régóta vágytam erre, Holdsáp…

Odakinn havazni kezdett. xhihi

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Edevistmas
HozzászólásElküldve: 2016 december 25 (vasárnap), 22:03 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2009 augusztus 20 (csütörtök), 15:37
Hozzászólások: 78
Tartózkodási hely: Debrecen
Sziasztok! :) HP, Tekergők új felállásban xgreen

Az Új Tekergők első Karácsonya


James, arcán csíntalan vigyorral szöszmötölt valamivel, amit Lily lemondó sóhajtások közepette figyelt már egy ideje.
- Azt hittem, már kinőttél a tréfákból.
Remus erre hangosan felnevetett, a hófehér helyiségben kavargó ködöt vidáman bolygatta meg újra és újra, ahogy ültében a lábával ütemesen kalimpált.
- Ugyan már, úgy ismered te a férjedet? Bár, a mentségére szóljon, ezúttal nincs szó semmiféle tréfáról.
- Rossz duma – legyintett Lily, Tonks egyetértően bólogatott.

Eközben James, aki mintha meg sem hallotta volna az előbbi diskurzust, most felegyenesedett, alakjától nem lehetett látni, min munkálkodott eddig. Büszkén a csípőjére vágta mindkét kezét, mielőtt azonban hangosan is dicsekedhetett volna, Sirius jelent meg, kezében pergament tartva, oldalán egy vörös hajú sráccal.
- Ne hülyülj már! Nem lesz a nevem Menyét!
- Kardfogú akkor sem lehetsz – mondta sokadszorra Sirius, és Jameshez lépve magához intette Remust is. – Készen álltok?
- Hadd lássam csak – hajolt közelebb James a pergamenhez a fel-alá masírozó, vagy egy helyben toporgó lábnyomokat figyelve. A pergamen kísértetiesen hasonlított a Tekergők Térképéhez. – Oké, tiszta a terep, mehet a móka.
Ebben a pillanatban hirtelen elsötétedett minden, a lányok legnagyobb rémületére. Az egyetlen fényforrás a különös szerkezet volt, amin James egész nap dolgozott, s amihez Merlin tudja, hogyan jutott a túlvilágon. A masinából csillagok ezrei röppentek kifelé, hóesést, fenyőfákat és csengősipkás házimanókat formálva. Lily és Tonks ámulva nézték a jelenetet, a Tekergők pedig büszkén öklöztek egymással.
- Na, ugye, hogy ez az eddigi legszebb Karácsonyunk itt?

_________________
"The King and his man, stole the Queen from her bed..."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Edevistmas
HozzászólásElküldve: 2016 december 25 (vasárnap), 17:22 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2015 szeptember 13 (vasárnap), 20:57
Hozzászólások: 50
Sziasztok! HP, Regulus, Sirius
xwink

Karácsonyi látogató

Regulus lassú lélegzettel hallgatta a vendégek beszélgetéseinek egybeolvadt moraját, ám akárhogy is próbálkozott, zaklatott lelke nem csillapodott. Tányérja felett újra és újra a kandalló felé pillantott, és mikor a szemben ülő öregúr megszólította, ijedten összerezzent.

- Egyetértesz apáddal? - kérdezték, mire Regulus zavartan bólintott.
- Látjátok? Kivételesen okos fiú - mosolyodott el diadalmasan Mr. Black, mire egy fiatal nő élesen felkacagott.
- Hiszen Reggie baba azt se tudja, miről folyik a szó az asztalnál! Nem látjátok, hogy folyamatosan a kandallót bámulja? - nevetett fel Bellatrix, és gúnyolódó szemeit a kisfiúra szegezte. - Tényleg azt hiszed, hogy meglátogat a bátyád?
- Eljön - bólintott Regulus félszegen. - Hiszen karácsony van!
- Esztelenségre vallana, ha idedugná a képét - komorodott el az apja. - Habár Sirius nem az eszéről híres...

Néhány óra múltán, mikor a vendégek már a kanapékon terpeszkedtek és lustán sütkéreztek a karácsonyfa gyertyáinak fényében, Regulus még mindig reménykedett. Nemsokára hangos pukkanás szakította félbe a társalgást, és minden tekintet a kandallóban ácsorgó, farmernadrágos fiú felé fordult. Regulus felpattant, és futva bátyja nyakába vetette magát.

- Hát eljöttél!
- Persze, hogy eljöttem! - vigyorogta öccse hátát lapogatva Sirius, miközben futtában fogadta családja és a vendégek ellenséges pillantásait. - Hiszen karácsony van! Tudtam, hogy vársz rám. És tessék... - Egy gyűrött kis csomagot húzott elő a zsebéből. - Ezt neked hoztam!
- Ajándék? - Regulus bontogatni kezdte a csomagot, ami meglepetésére egy faragott kentaurt rejtett. - Köszönöm, Sirius, de én már régóta idős vagyok az ilyen játékokhoz...
- Igazán? Szerintem tévedsz - kacsintott le rá testvére. - Te mindig az én lökött kisöcsém maradsz! Boldog karácsonyt, Reg!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Edevistmas
HozzászólásElküldve: 2016 december 24 (szombat), 23:29 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2015 december 22 (kedd), 17:59
Hozzászólások: 115
Tartózkodási hely: Félvér Tábor
Na, én is összekapartam magam, és írtam egyet xhihi (Sherlock - Johnlock)

Sherlock kabátban, felhúzott lábakkal ült a kanapén, és gondolataiba mélyedve figyelte a Baker Streeti lakás karácsonyfája körül összegyűlt ünneplőket. Mrs. Hudson a konyhában pakolta egy tálcára a frissen kisült mézeskalácsokat, Mycroft pedig ügyetlenül téblábolt körülötte, ugyan nem éppen önként, mivel amióta az asszony felfedezte, hogy Sherlock bátyját mennyire nem járja át a karácsony szelleme, Mycroftnak mindenben segítenie kellett neki, sőt még egy – a Holmes fiúk ízléséhez mérten túlságosan is rikító, és nevetséges – karácsonyi pulcsit is hordania kellett.
A kandalló mellett Molly és Lestrade elmélyülten beszélgetett valamiről, ami Sherlockot nem igazán érdekelte, inkább félve Johnra pillantott, aki a karácsonyfát díszítette éppen, mire egy ismeretlen érzés kerítette hatalmába. Nem így szeretett volna ma este megjelenni az oldalán. Nem a barátjaként. Ez az érzés még őt magát is meglepte, általában nem zavarta, hogy John nem volt hajlandó beismerni, ami köztük zajlik, hogy minden reggel kijelentette, az előző este meg sem történt, azonban így látva Johnt, a fa mellett, mosolyogva, a szeretet ünnepén…
– Hé, Sherlock – ült le mellé ekkor a férfi gondolataiban keringő személy, ölében egy gondosan becsomagolt ajándékkal. – Boldog karácsonyt – köszörülte meg a torkát, majd izgatottan leste, ahogyan barátja felnyitja a dobozkát.
– Fagyöngy – emelte ki az apró ágacskát Sherlock, majd egy pillant alatt el is komorult. – Biztos vagy benne? – nézett a mellette feszengő orvosra.
– Végül is, karácsony van – vonta meg a vállát, és talán még lett is volna mondandója, ha Sherlock hevesen meg nem csókolja, ott mindenki előtt, a Baker Streeti lakás nappalijában.

_________________
Lehet, hogy írnom kéne, de "módjával vonz csak a nagy feladat."

Fustration, desperation
You say you need some kind of medication.
Situation, no motivation
destination: pernament vacation


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Edevistmas
HozzászólásElküldve: 2016 december 23 (péntek), 23:28 
Offline
Ó-nagy-admin "micsoda perverz"
Avatar

Csatlakozott: 2006 január 22 (vasárnap), 23:40
Hozzászólások: 2212
Tartózkodási hely: mikor hol ^^
jRock, the GazettE, azon belül is Reita-Uruha xhihi

– Ussan, miért nem mondod el neki?
– Értsd meg, nem tehetem. Ha bevallanám neki, mit érzek iránta, vége lenne a barátságunknak – felelte csendesen.


Koyou-nak egész nap a Yuu-val folytatott beszélgetés járt a fejében. Talán igaza van a gitárosnak, és tényleg beszélnie kellene a férfival? Nem! Azt nem bírná elviselni, ha Akira meggyűlölné.

Uruha keserűen elmosolyodott. Irigyelte a többieket. Ruki és Kai a családjával töltötte a karácsonyt. Aoi hazautazott Miébe az ünnepekre, hogy bemutassa a menyasszonyát a szüleinek, arra viszont gondolni sem akart, hogy Akira éppen kivel tölti a Szentestéjét.

Annyira belemerült a gondolataiba, hogy meg sem hallotta, hogy valaki csengetett, csak a lehalkított mobilja rezgésére riadt fel, ami mellette hevert a kanapén – a kijelzőn Reita neve villogott. Ahogy felvette a telefont, a szíve fájdalmasan nagyot dobbant.

– Szia Rei… – Nem tudta befejezni a mondatot, mert a basszeros türelmetlenül félbeszakította.
– Beengednél végre?
– Hogy mi?
– Itt állok az ajtód előtt – felelte amaz, majd bontotta a vonalat.

Pár perccel később már mind a ketten az előszobában álltak.

– Miért nem mondtad el? – kérdezte kíváncsian Reita, ezzel megtörve a rájuk telepedő csendet.
– Honnan? – kérdezett vissza Kouyou kiszáradt torokkal.
– Hallottalak téged és Yuu-t, tegnap a megbeszélés után. – Várj, hadd fejezzem be – mondta gyorsan. Rég észre kellett volna vennem – lépett közelebb a gitároshoz –, hogy ugyanazt érzed, amit én is érzek irántad.

Reita a tükör felé fordította Uruhát, és hátulról átölelte.

– Mit látsz, Kouyou? – kérdezte lágyan, a másik fülébe suttogva.
– Amire a szívem mélyén mindig is vágytam – felelte boldogan.

_________________
the GazettE forever


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Edevistmas
HozzászólásElküldve: 2016 december 23 (péntek), 20:48 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2014 június 04 (szerda), 11:32
Hozzászólások: 120
Egy édesanya karácsonya


Az egész heti munka után Molly fáradtan dőlt hátra a kanapén.
Már megvacsoráztak, és mindenki az ajándékokat bontogatta. Nézte a gyermekeit, akik a legnagyobb örömöt jelentették az életében. A karácsonyfa körül Bill és Fleur néztek szerelmesen egymásra, Charlie Percyt ugratta, Ron Hermione kezét szorongatta, Ginny pedig Harryt figyelte, hogyan bontogatja az ajándékát. Persze, egyiküknek sem volt teljes a boldogsága, de George volt az, aki a legnehezebben viselte Fred hiányát. Mióta az ikertestvére meghalt, mintha George is elvesztett volna magából egy darabot. Talán így is volt. Arthur is észrevette, mert a fiához ment, és beszélgetni kezdett vele.

Az elmúlt karácsonyok hangosak voltak az ikrek viccelődéseitől, és bár korábban néha felbosszantották a fiúk, Molly most mindent megadott volna érte, ha Fred újra közöttük lenne.

Felállt, és a konyhába ment. Tudta, hogy sírni fog, és nem akart a többiek előtt. Nekitámaszkodott a mosogatónak és szabad utat engedett a könnyeinek.
Nem hallotta mikor jött be a férje, de a mellkasára vonta, és átölelte.
- Gyere, még nem is kaptad meg az ajándékom - mondta neki, miután lecsillapodott.

Kézen fogta, kivezette az Odúból, és a csillogó hóesésben a műhelyéhez vitte. Kinyitotta az ajtót, meglegyintette a pálcáját, és sok száz gyertya egyszerre kezdett égni. Egy mugli szerkezethez lépett, megnyomott rajta egy gombot, és egy bársonyos férfihang kezdett énekelni.
"Have yourself a merry little Christmas..."
- Szabad egy táncra? - kérdezte Arthur, mint egykor, azon a roxforti karácsonyi bálon, mióta elválaszthatatlanok.
- Veled bármikor - válaszolt ő is ugyanúgy, és lassan forogni kezdtek.

_________________
"Valaha döntésképtelen voltam, ma már nem vagyok biztos benne."

"Hova tűnnek a szavak, amiket kiradírozunk?"


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Edevistmas
HozzászólásElküldve: 2016 december 23 (péntek), 16:10 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2016 december 23 (péntek), 15:58
Hozzászólások: 3
Tartózkodási hely: Roxfort
Halálfaló-karácsony

Téli este volt. Bellatrix az ablakban ült, és figyelte a hóesést. Azon gondolkozott, milyen ajándékot adjon Voldemort Nagyúrnak. A többi halálfalónak már becsomagolt egy-egy átkot, (igen, valahogy ezt is meg tudta oldani, elvégre boszorkány volt) csak azt nem tudta, mire vágyik a sötét mágus. Hirtelen eszébe jutott egy ötlet. Elhoppanált London egyik mugli utcácskájába, és bement egy ajándékboltba. Miután megtalálta, amit keresett, elégedetten kilépett az üzletből.
Amint hazaért, becsomagolta a számunkra még ismeretlen ajándéktárgyat, majd lement, hogy segítsen az ünnepi készülődésben. Miután nyugtázta, hogy férjének sikerült felállítania a fekete (!!) fenyőfájukat, és fel is díszítette a tavaly karácsonyra kapott halálfalós díszekkel (amiket Lucius Malfoytól kaptak, aki kézzel készítette) még felvarázsolt egy sötét jegyes csúcsdíszt a fa tetejére, hogy teljes legyen a kép.
Ezután a konyhába ment, ahol ellenőrizte, minden rendben megy-e a hippogriffpörkölt elkészítésével. Szerencsére még semmi nem égett oda, úgyhogy megnyugodott.
Négy órakor elkezdődött a gyűlés, amit a Nagyúr gyorsan befejezett, arra hivatkozva, hogy karácsony van, pedig csak minél előbb ki akarta bontani a csomagokat. Pedig még hátra volt a vacsora. Ezután elénekelték a halálfalóhimnuszt, majd mindenki átadta a Nagyúrnak az ajándékát. Mikor Bella következett, ő is odaadta meglepetését. A Nagyúr kibontotta, majd mikor meglátta, mit kapott, nagyon meghatódott:
-Bellatrix, ez a hógolyó…
-Hógömb, Nagyúr…
-Mindegy, ez csodálatos! Honnan tudtad, mire vágyom? -megbabonázva nézte ajándékát.
-Most ti is bontsátok ki az én ajándékaimat!
A csomagolópapírokban egy-egy fekete, ruhadarabnak kinéző tárgy volt.
-Halálfalós egyenpulcsik, én kötöttem!-mondta izgatottan a mágus.-Boldog karácsonyt! xdeer

_________________
BellatrixBlack


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Edevistmas
HozzászólásElküldve: 2016 december 22 (csütörtök), 10:12 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2015 február 17 (kedd), 16:25
Hozzászólások: 12
Tartózkodási hely: Hobbitfalva
Egy hobbitos karácsony féleség. x:D xdeer

A kandallóban parázsló tűz fénye beborította melegségével az üreget, kizárva ezzel a kint rendetlenkedő hideg szeleket. Pompás karácsonyi vacsora sorakozott fel a kis tölgyfaasztalon, melynek gyömbéres illata belengett mindent. Igaz, hogy a hobbitok igencsak nagyétkűek, de ennyi étel még egy hobbitnak is sok volt.
Zsákos Bilbó idegesen nézett ki üregének kerek kis ablakán, mintha keresne valamit. Ámde nem látott egyebet, mint mérhetetlenül sok havat. Tétován foglalt helyet karosszékében, kimerült volt. Érezte pillái csukódását, de nem parancsolt megálljt nekik, hagyta, hogy elnyomja az álom.

Muzsika hangja és boldog nótázás zaja rázta fel álmából Bilbót, ki kótyagos szemekkel pislogott az üregében vigadó törpök felé. Azok jól láthatóan észre sem vették, hogy a ház ura éppenséggel legédesebb álmából ébredt, folytatták a mulatozást. Bofur az asztalon állva adta elő saját szerzeményeit, azon az asztalon, amin egy órával ezelőtt még finoman elrendezett sütemények és sültek sorakoztak. Táncolva és kornyikálva követte dalait Bifur, Dori, Óin és Glóin. Bombur a földön fekve várta, míg Ori és Nori a szájába dobálja az ételeket, amin Kili és Fili nagyokat kacagtak. Thorin a sarokban állva, jókedvűen pipázgatott, miközben ütemesen dobolt lábával a nótára. Dwalin és Balin, pedig a kamra felé vették az irányt, mintha nem lett volna elég étel-ital kirakva. Szörnyülködve tekintett végig hobbitunk a vidám társaságon, és a szétdobált ételmaradékokon. Nagyot sóhajtott, de úgy döntött inkább nem szól semmit, és visszahajtotta fejét, mintha még mindig aludna.
- Elvégre, karácsony van – suttogta magában Bilbó, majd lehunyta szemét.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Edevistmas
HozzászólásElküldve: 2016 december 21 (szerda), 13:30 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2009 július 14 (kedd), 22:24
Hozzászólások: 6248
Jön a harmadik fandom, egy kis Teen Wolf, enyhe slash xred

Stiles idegesen babrált a pulóvere ujjával. Scottól kapta ajándékba: karácsonyi motívumokkal volt díszítve, rénszarvas helyett azonban egy farkas kapott helyet a közepén. Stiles imádta, de nem tehetett róla, amikor meglátta a farkas szemeit, kicsit összeszorult a torka.

Derek hét kerek hónapja ment el „megtalálni önmagát”. Azóta nem hallottak felőle.

Sóhajtva megrázta a fejét, megpróbálva száműzni a gondolatai közül Derek arcát. Szenteste volt, a falka Melissával és a sheriffel kiegészülve a Stilinski rezidencián ünnepelt. Korábban feldíszítették a fát (pontosabban Lydia díszítette fel), Kira Melissának segített a konyhában, ám Scott hamar kimentette a lányt (Melissa megkönnyebbülésére). A délután nagy részét az udvaron töltötték, a fiúk és Kira lacrosse-oztak, a bíró szerepét a sheriff töltötte be, ám hamar feladta – képtelen volt követni a vérfarkasok és a pokolkutya sebes mozgását.

Stiles pedig… Stiles próbált mosolyogni, mert a karácsony a család ünnepe, ő pedig nem szűkölködött szerettekben, ezen a héten nem próbálta megölni őket egy természetfeletti ősellenség sem, és az apja is boldog volt Melissa mellett.

Mégis…

Hiányzott neki Derek.

Amikor senki nem figyelt rá, felosont a szobájába. Halkan bezárta maga mögött az ajtót. Nem mozdult onnan, a szemét lehunyta, homlokát az ajtónak döntötte.

Ekkor egy-egy tenyér simult a feje mellett az ajtó lapjához, és mielőtt kinyithatta volna a szemét, meghallotta Derek hangját.

– Boldog karácsonyt, Stiles!

Most már az, gondolta a fiú, ám hangosan azt mondta:

– Látom, még mindig nem vagy tisztában az ablak és a bejárati ajtó funkciója közötti különbséggel.

– Te is hiányoztál nekem.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Edevistmas
HozzászólásElküldve: 2016 december 21 (szerda), 11:53 
Offline
Könyvmoly
Avatar

Csatlakozott: 2014 december 27 (szombat), 13:18
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: A szikla szélén állok
Én jövök. xhihi x:D

A lassú, ámde hangulatos karácsonyi zene átjárta az egész házat, miközben Harry a konyhában tett-vett. Nem gondolta volna, hogy Sirius halála és a nagy csata után valaha is beteszi a lábát a házba, de örült, hogy végül ezt megtette, s most már a magáénak tudhatta. A mosogatás készen volt, a sütemény édes illata szinte mámorba ejtette, s csak akkor tért vissza a valóságba, mikor a lejátszó az All I want for Christmasról átváltott Elvis Presley Can’t help falling in love című dalára.
Harry megfordult, s Draco szürke szemeibe nézve elmosolyodott, míg a másik odalépett hozzá, átfogta a derekát, s táncolni kezdett vele. A fekete hajú fiú karjait a szőke nyaka köré fonta, s hagyta, hogy vezessék a konyha kicsiny helyiségében.

Take my hand,
Take my whole life, too
For I can't help falling in love with you.


Harry imádta ezt a dalt, és Draco jól tudta ezt, miközben kissé hamiskásan énekelte a szöveget a másik fülébe. A griffendéles a szám végét már vele énekelte, miközben táncoltak, homlokukat egymásnak döntve. Mikor a zene véget ért, Draco olyan közel húzta Harryt magához, amennyire csak tudta, s lágy csókot lehelt az ajkaira.
– Odaég a sütemény.
Harry szeme kikerekedett, ahogy a sütőhöz rohant, s magában kissé mérgelődött, hogy a szőke így töri meg a romantikus pillanatot.
Kivette a tálcát, majd a konyhapultra téve egy pálcaintéssel lehűtötte. Draco odalépett, hátulról átkarolva a másikat, s nézte, ahogyan díszítést varázsol a süteményre. Ez volt élete legszebb karácsonya.

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Edevistmas
HozzászólásElküldve: 2016 december 21 (szerda), 0:41 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 12 (vasárnap), 18:58
Hozzászólások: 3363
Tartózkodási hely: kb. é.sz. 47° k.h. 16°31'
Komolyan senki? xhihi

Hát, én írtam egyet. Ami... vagy meghozza mások kedvét is...
Vaaagy itt fog csúfoskodni egymagában mindörökre. xgreen


The Raven Cycle (Pynch, de a lehető leglightosabb)

Sötét volt.
Viszonylag.
Épp kellő mértékben.
Odakint a virginiai éjszaka.
Idebent a karácsonyi égősor színpompás derengése.

Opal a karácsonyfa alá fészkelődve szundikált, mintha maga is egy ajándékcsomag volna.
Adam Ronan mellett ült a kanapén. A lábuk és a karjuk összesimult.

Odakint havazott.
Odakint Barnesben.
Henriettában nem, csak itt.
Mert ez a hely Ronané volt.
Mert ez a hely maga Ronan volt.
És Ronan úgy döntött, havazni fog.

Blue álmélkodva nyújtotta ki a kezét. A hópelyhek puhán, hűvösen csókolták végig a tenyerét.
– Havazik?
– Nem kellene meglepődnöd rajta – mondta Gansey.
Blue igazat adott neki. Ronan is.


Vonyítás törte meg a kinti csendet. Távoli. Halk. Emberi.
Gansey és Blue magukkal hozták Henry Chenget.
Henry Cheng pedig magával vitte őket… hóvárat vagy hóCamarót vagy hószobrot építeni – utóbbit nyilván hülye hófrizurával.

Ronan úgy döntött, ezért örül neki, hogy Cheng itt van.
Mert ez az idő – a most – így csak az övé lehetett.
Az övé és Adamé és Opalé.
És emiatt jobban tudott örülni az előttének és utánának.

Alig egy óra.
És az is a vége felé járt már.
Aztán…

Opal élesebben szívta be a levegőt álmában, de rendületlenül szuszogott tovább.
Adam nem aludt, de úgy mozdult – egyszerre hirtelen és tétován –, és úgy szólt a hangja – lassan, kásásan –, mintha aludt volna.
– Indulsz?

Az éjféli misére.

Ronan bólintott, ám nem adta jelét, hogy valóban indulna.

Declannel. Matthew-val. És…

– Jöhetnél.
Nem kapott választ.
Várt.
Aztán rájött, hogy Adam is vár.
Végül megértette, mire.
– Gyere!
Ronan döntése.

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Edevistmas
HozzászólásElküldve: 2016 december 17 (szombat), 0:12 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 12 (vasárnap), 18:58
Hozzászólások: 3363
Tartózkodási hely: kb. é.sz. 47° k.h. 16°31'
Edevistmas, avagy hogy festene a kedvenc karaktered vagy karaktereid tökéletes karácsonya? Hol, kik és hogyan ünnepelnek? Mutasd be egy rövidke jelenetben, 240 szóban!

A jelenet játszódhat a Megyében, Beacon Hillsben, a Grimmauld téren vagy akár egy messzi-messzi galaxisban is. Választhatsz bármilyen történetbeli világot, származzon az könyvből, filmből vagy animéből!

A megoldásokat december 26-ának éjjeléig várjuk. xwink

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 16 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség