Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2024 március 28 (csütörtök), 14:21

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 194 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 június 03 (szombat), 18:18 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2017 április 16 (vasárnap), 14:19
Hozzászólások: 8
Tartózkodási hely: Végállomásváros
Sziasztok!

Hosszú lesz (bocsánat), de más meris szerző is kapott ilyet, gondoltam, szólok. Valami oldal írogat, kimásolom a levelezésünket. Szerintem tagvadász, aki az itteni felhasználókat lesi :D És műveket akar összeszedni. Megtiltottam neki, hogy a sajátjaimat használják, de ki tudja :/

Előfordult másoknál is ma este, vagy korábban? Mit kellene tenni? Engem kicsit zavar és meg is ijesztett, hogy figyel valaki (pedig itt aztán elég új tag vagyok). Adminok, segítség :?



UPDATE: nyilvánvalóan kamu a cucc, és pénzvadász, de tenni kéne ellene valamit, nehogy bárki áldozatul essen, illetve kiiktatni őket az oldalról.

info@wayersfantasy.hu
18:02 (14 perce)

címzett: saját magam
Szia!

Ezt az üzenetet azért kapod, mert az internetre feltöltöd írásodat (akár többet is) szívesen közzétennénk a saját weboldalunkon is: http://www.wayersfantasy.hu/
Ráadásul, ennek keretében egy fantasztikus lehetőség birtokába is juthatsz, ami kitörést jelenthet számodra, ha a jövőben is szeretnél írással foglalkozni, és műveidet szeretnéd nagyközönség előtt megmutatni.

A Wayersfantasy nem túl régóta működik, de szeretnénk, ha idővel egy népszerű, sokak által kedvelt és látogatott weboldallá válna. A fejlődésünk sajnos nem olyan ütemben halad, ahogy szeretnénk, mivel jóformán a semmiből építkezünk, de töretlen lelkesedéssel igyekszünk növekedni. Folyamatosan arra törekszünk, hogy egy széleskörű kapcsolatrendszert alakítsunk ki, ahol közösek az érdekek, és egymást támogatva juthatunk előrébb.
Ezért is szeretnénk most ennek az üzenetnek a keretében egy meghívót átadni neked, ami által WayersFantasy Klubtaggá (WFK) válhatsz.

A WayersFantasy Klubtagság egy olyan együttműködés, ahol a tagok és a Wayersfantasy egymást segítve halad egy olyan cél felé, ami mindkét fél számára kedvező változásokat jelent.
Terveink közt szerepel könyvek kiadása, egy profi (forgalomba kerülő) havi magazin elindítása, valamint egy online játszható, szöveg alapú szerepjáték létrehozása. Célunk, hogy a Klubtagok közül mindenkinek legalább egy – annak fogadtatásától függően pedig akár több – írását nyomtatott formában is közzétegyük egy-egy magazin vagy könyv oldalain.
Ezek megjelenésekor a profit minden olyan szerzőt, grafikust megillet, akik kivették részüket a megalkotásukban – a Wayersfantasy filozófiája, hogy „nagy sikereket csak közösen, egymást támogatva lehet elérni, és ezt a szövetséget megbecsülve, igazságosan kell honorálni azokat, akik segítettek megmászni a hírnévhez vezető számtalan lépcsőfokot”.

A meghívó elutasítása nem jelent semmilyen szankciót a számodra (írásaid akkor is megjelenhetnek az oldalunkon, sőt, szívesen fogadjuk műveidet), elfogadásával viszont WayersFantasy Klubtaggá válsz, ami örök érvényűvé válik már egyhavi tagdíj megfizetése után is.
Ez a díj nem túl nagy összeg, de számunkra a létezést, a fejlődést jelenti. A tagok által megfizetett összeg teljes egészét közös céljaink elérésére fordítjuk – vagyis olyan kiadványok létrehozására, amikben a te szerzeményeid is megjelenhetnek. Ezáltal a kiadást követően befolyt bevételből te is részesülsz, így a befizetett tagsági díjad idővel megtérül, sőt, keresethez is jutsz.

A WayersFantasy Klubtagság két feltétele:
1. Legalább egy saját – a weboldalunkon is közzétehető – írás vagy grafika beküldése részünkre.
2. Havi 2000 forint (azaz napi ~70 forint) tagdíj megfizetése.

Napi 70 forintot mindenki elkölt olyan dolgokra, amikre nem feltétlenül van szüksége, így kidobott pénznek érzi. Ha viszont ezt az összeget arra fordítaná, amit szeret, és egyfajta befektetésként gondol rá, akkor már nem tűnik pazarlásnak.
Idővel talán támogatás nélkül is fejlődésnek indulhatunk, azonban a jelenlegi helyzetben a jövőnk bizonytalan képet mutat. Összefogásra van szükségünk ahhoz, hogy a mai nehézkes gazdasági helyzetben (megfelelő tőke nélkül szinte képtelenség a fejlődés) előrelépést érhessünk el.

Taggá válásod után számos előnyt élvezhetsz, amit a Wayersfantasy nyújt számodra:
- Írásaid megjelenhetnek a későbbiekben kiadásra kerülő magazinjainkban, könyveinkben, ahol amatőr szerzők műveit kívánjuk közzé tenni. Az így szerzett bevételből a saját írásod után részesedést kapsz.
- Egy olyan közösség részesévé válsz, amelynek tagjai hasonló érdeklődésük, mint te. Idővel összejövetelek, találkozók szervezését tervezzük a tagok számára, ahol jobban megismerhetjük egymást, új barátságok alakulhatnak, és szorosabbá fűzhetjük partnerkapcsolatainkat.
- Nyereményjátékokban vehetsz részt, amelyek során értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra, kizárólag a Klubtagok között. A nyeremény értékét az határozza meg számodra, hogy milyen tagsági szinten állsz.
- Tagságoddal különböző szinteket érhetsz el, attól függően, hogy mennyi ideje fizeted már a tagsági díjat. Ennek jutalmaként minden szintlépéskor egyedi – Wayers világához köthető – háttérképet kapsz, ezáltal kiemelkedhetsz a többi tag közül. Nem mellékesen az igényes, szép képek gyűjtése is örömödre válhat.
- Betekintést nyerhetsz a frissen megjelent fantasy és sci-fi kötetekbe. Weboldalunkon egy olyan „Könyvtár”-at építünk, ahol beleolvasókat teszünk közzé a már megjelent könyvekből. Az újonnan kiadott könyvekbe azonban hónapokkal azelőtt beleolvashatsz, hogy azok felkerülnének a weboldalra.
- Béta-tesztelőként hamarosan kipróbálhatod a WayersOnline játékot, ami egy fejlesztés alatt álló, Wayers világán játszódó szöveg alapú szerepjáték. Az ingyenes kipróbálható küldetések számát tagságod szintje határozza meg. A játék segítségével még jobban megismerheted ezt a világot, valamint lehetőséget kapsz, hogy Játékmesterré válj. Ez azt jelenti, hogy történetek (küldetések) írásával részesülsz a játék által megszerzett profitból.

Ha szeretnél Klubtaggá válni és élvezni annak előnyeit, ezzel együtt pedig csatlakoznál kicsiny, de összetartó csapatunkhoz, és szeretnél egy olyan közösség részese lenni, ahol egymást segítjük, hogy valahogy boldogulhassunk ebben a „kis ember” számára jelenleg ellehetetlenített világban, várjuk megtisztelő válaszod!
Ha nem élnél egyik lehetőséggel sem, tehetségedre akkor is számítunk: küldd el részünkre azon műve(i)det, ami(ke)t engedélyeddel közzétehetünk az oldalunkon.

Üdvözlettel:
Samu István
(Wayersfantasy)

W. Alice <smexyblu@gmail.com>
18:06 (10 perce)

címzett: info
Szia!

Honnan szereztétek meg a címemet? Hol találtatok az írásaimra és rám?

Kérlek, adjatok választ minél előbb!

Illetve azt már most kijelentem, hogy nem járulok hozzá ahhoz, hogy közzétegyétek a munkáimat, akárhol bukkantatok rá.

Üdvözlettel,
Alice


info@wayersfantasy.hu
18:10 (6 perce)

címzett: saját magam
Szia!

A fanfic.hu oldalon leltünk rád.

Elnézésed kérjük, amiért levelünkkel zavartunk! Természetesen, a hozzájárulásod nélkül semmilyen írásod nem kerül ki az oldalunkra.

Üdvözlettel:
Wayersfantasy


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 május 29 (hétfő), 11:55 
Offline
Ó-nagy-admin "backstage"
Avatar

Csatlakozott: 2009 június 09 (kedd), 18:19
Hozzászólások: 7287
Tartózkodási hely: Lengyeltóti
Igen, sajnos kilométeresre nőtt a moderáló lista, és nem csak az original történeteknél... :(
Ennek az oka nem éppen különleges, csak sok admint érint, ezért látszik úgy, mintha valami különleges lenne a háttérben. Sajnos sokunkat hátráltatnak az itteni munkánkban a munkahelyi, otthoni gondok. Emellett gőzerővel folyik a tábor szervezése is, ami idéntől már ötünknek eredményez néha éjszakába nyúló munkát. (Én idén vagyok először szervező, és a korábbi tapasztalataim ellenére a fene sem gondolta, hogy ennyi munkával jár négy napra elegendő program összerakása... :D )
Szóval mostanság meglehetősen kevés időnk jut a moderálásra, de igyekszünk több energiát erre fordítani, és felzárkózni a feltöltések sebességéhez. :)

_________________
Fórumszabályzat
Kép Kép
Tekergős április 1.: Roxfort Hangja


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 május 29 (hétfő), 11:20 
Offline
Írópalánta
Avatar

Csatlakozott: 2014 június 10 (kedd), 14:27
Hozzászólások: 297
Én szeretném csendben, óvatosan és nem tolakodóan megkérdezni, hogy hol vannak az adminok az original részlegnél? Az egyik írásom három, a másik öt napja várja, hogy elbírálják az új fejezeteit, és ahogy nézem, közben mások történeteinél is egyre gyűlnek a felengedésre váró részek. Van ennek valami rendkívüli oka? Nem kötekedni aksrok, semmi ilyesmi, csak szeretném megtudakolni, mi újság, van-e valami, amiről nem tudok, stb. Köszönöm előre is!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 május 23 (kedd), 22:04 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2017 április 16 (vasárnap), 14:19
Hozzászólások: 8
Tartózkodási hely: Végállomásváros
Mellons, köszi a választ :)

Tényleg nem kötekedni akartam, nem tudom még elképzelni sem, hogy dolgoztok. Köszi, hogy elmondtad nagyjából, belátom, hogy lehetetlen mindent mindenhol kiszűrni. Talán az segít, ha az olvasók jelzik az ilyesmit az írónak, de többször volt már ebből sértődés, ha nem tudja a kritikaíró megfelelően tálalni/rossz napja van az írónak, és támadásnak veszi/ezer más változó.
Nem olyan vészes a helyzet. Egymás után fogtam ki random négy-öt ilyet, azért érzem súlyosnak, de én sem látok mindent. Nem tudhatom, hogy a sok feltöltésből melyik jó, melyik kevésbé, mert nem olvasom el az összeset. Viszont igyekszem többet olvasni, több különböző műfajt, más szerzőket, stb., és nyitva tartom a szemem minden szépre és jóra :)
Illetve a bétás résszel egyet kell értenem (de csak saját magamból kiindulva) nincs mindig kapacitás vagy írói igény arra, hogy a helyesíráson felül más is javítva legyen egy történetben. Rossz, tudom, de ez van.

Még egyszer köszi a választ, mindent elmondtál, ami érdekelt.

Szép napot :xx:


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 május 23 (kedd), 13:58 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 31 (kedd), 13:56
Hozzászólások: 6753
Tartózkodási hely: Neverland
Capable írta:
Sziasztok!

(Nem tudom, hol lenne jó helye.)


Szia!

Remélem azért nem olyan szörnyű a helyzet, hogy ennyi rossz helyesírású történettel lehessen találkozni a merin, de az első és legfontosabb megjegyzés a "hogyan történik" kérdéskörrel kapcsolatban, hogy az admin nem béta. Ami azért nagy különbség, mert míg a béta, előolvasó, nevezzük akárhogy, figyelmesen végigolvassa a rá bízott fejezeteket és remélhetőleg jelzi a szerzőnek a hibákat, addig mi nem tudjuk ezt megtenni, máskülönben még hosszabb ideig állnának a történetek a listában. Megnézzük a párbeszédformázást, nevek helyesírását, igyekszünk minél több helyen beleolvasni és megítélni, hogy megfelelő-e helyesírásilag. Az elírásokat épp ezért például nehezebb kiszúrni, az jobban akkor tűnik fel, ha belemerül az ember az olvasásba, és rájön, hogy az nem egészen stimmel, de tüzetesen nem tudunk mindent átolvasni. Sokszor már az elején kiderül, ha egy feltöltéssel gond van, akkor annak alapján átnézzük a fejezetet, hogy az adott hibák vagy helyesírási probléma végig fennáll-e, vagy csak egy-egy hiba csúszott be. Rövid fejezetet könnyű akár végigolvasni, ott egy-két hiba is soknak számít, elutasítót kap. Egy húsz oldalas fejezetnél viszont nyilván ha épp nem futunk bele a hibába a ki-kiragadott részekben, akkor becsúszhatnak pár hibás fejezetek. Mi csak megkérhetjük a szerzőt, hogy javítson - sajnos van, akit akár háromszor is -, és javasolhatjuk, hogy keressen egy bétát, mert hasznos lenne a számára, de ezen felül az a szűrő marad, amit szerencsésen észreveszünk, és ki-ki megítélése szerint eldönti, hogy ennyi hiba elutasítás-e, vagy felengedi a fejezetet azzal, hogy megkéri a szerzőt a javításra.
Magas a feltöltések száma, sok fandomból kerülnek fel sztorik, nem mindenki ismeri mindegyiket közülünk, plusz kinek éppen mennyi ideje jut arra, hogy pár történetet megnézzen a listából. Senki sem hivatásszerűen, megélhetésért admin. Bétázni, lektorálni egész más kategória, mint napi teszem azt ötven fejezetet megnézni, hogy lehetőleg legrosszabb esetben két-három napon belül felkerüljön az oldalra, különben a szerző rákérdez, hogy mi történt, miért nem néztük már meg. Gondolom belátható, hogy sajnos bétázásra nincs kapacitás, mint ahogy a fejlődésre és javulásra való vágyat sem sikerülhet minden hobbiszinten író felhasználónkban felébreszteni. Próbálunk törekedni a minőségre, de arra elsősorban a szerzőknek kell törekednie, és mi ebben igyekszünk segíteni. Ugyanerre hasznosak a kritikák, a visszajelzések, mert ha az író odafigyel rájuk és szeretne javulni, akkor megfogadja a jó tanácsokat.

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 május 22 (hétfő), 8:54 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2017 április 16 (vasárnap), 14:19
Hozzászólások: 8
Tartózkodási hely: Végállomásváros
Sziasztok!

(Nem tudom, hol lenne jó helye.)

Nem akarok gonosz vagy pofátlan lenni, de amióta olvasok az oldalon, valami szemet szúrt. A felengedett történetek egy része tele van helyesírási és nyelvhelyességi hibákkal, itt-ott központozási hibákkal. Régi és új fejezetek egyaránt, nem lehet azt mondani, hogy az admini szűrés előtt mentek ki.
Nem pusztán egy vessző vagy egy elírás, hanem olyan hibák, amiket a Word talán nem húz alá (mert fel emelte jellegű), de egy hozzá nem értő is látja. Én meg lektor vagyok :)
Na, csak arra vagyok kíváncsi, hogy történik ez. Hogy moderáltok, ha van olyan történt, ami ennyire javítatlanul kimehet, más meg egy vessző miatt visszarepül? No offense. Háromszor írtam át, de egyszerűen borzasztó a stílusom másokkal szemben. Sajnálom.

Sajnálom, tényleg én leszek most a közellenség :( De ez egy igényes oldal hírében áll, és sorozatosan ilyeneket látok. Címet, szerzőt nem hozok nyilvánosságra.
Nem tudom, hogy a szerző nem reagál-e a kérésre, a béta végez pocsék munkát (vagy a szerző, mikor javít, ez hihetőbb), esetleg az admin nem nézte végig sorról-sorra. Nem számít. Fura, kész.

Szabad utálni, hogy szóltam :'(


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 május 18 (csütörtök), 19:56 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2016 november 20 (vasárnap), 18:41
Hozzászólások: 4
Tartózkodási hely: A képzelet "jeges" tömlöcében.
Elyes írta:
Lady Rose írta:
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyi az a maximum szószám, amit fel lehet tölteni egy fejezetben? Sokáig keresgéltem, de nem találtam erre vonatkozó infót. :-(

Szia!

Itt a fórumon találod a választ, egészen lent a lap alján :) Körülbelül 14.000 szó az, ami egy feltöltésben felfér, e fölött az oldal maga levágja a szöveget (ezen sajnos nem tudunk módosítani), ez nagyjából 20-25 A/4-es oldalnak felel meg a Wordben. Ha ennél hosszabb lenne a fejezet, valahol "vágd ketté", és egymás után, egy-egy külön fejezetbe töltsd majd fel. A fejezet címénél vagy a leírásban szoktuk ilyenkor jelölni az olvasóknak, hogy a két fejezet összetartozik, csak technikailag nem fért fel egy feltöltésben.



Rendben, nagyon köszönöm! :)

_________________
Üdv: Rose


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 május 18 (csütörtök), 10:34 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2009 július 14 (kedd), 22:24
Hozzászólások: 6248
Lady Rose írta:
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyi az a maximum szószám, amit fel lehet tölteni egy fejezetben? Sokáig keresgéltem, de nem találtam erre vonatkozó infót. :-(

Szia!

Itt a fórumon találod a választ, egészen lent a lap alján :) Körülbelül 14.000 szó az, ami egy feltöltésben felfér, e fölött az oldal maga levágja a szöveget (ezen sajnos nem tudunk módosítani), ez nagyjából 20-25 A/4-es oldalnak felel meg a Wordben. Ha ennél hosszabb lenne a fejezet, valahol "vágd ketté", és egymás után, egy-egy külön fejezetbe töltsd majd fel. A fejezet címénél vagy a leírásban szoktuk ilyenkor jelölni az olvasóknak, hogy a két fejezet összetartozik, csak technikailag nem fért fel egy feltöltésben.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 május 18 (csütörtök), 10:05 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2016 november 20 (vasárnap), 18:41
Hozzászólások: 4
Tartózkodási hely: A képzelet "jeges" tömlöcében.
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyi az a maximum szószám, amit fel lehet tölteni egy fejezetben? Sokáig keresgéltem, de nem találtam erre vonatkozó infót. :-(

Előre is nagyon köszönöm!
:)

Rose

_________________
Üdv: Rose


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 május 10 (szerda), 21:35 
Offline
Zöldfülű

Csatlakozott: 2017 május 07 (vasárnap), 16:06
Hozzászólások: 2
G Lamaro írta:
missy írta:
Sziasztok! :)
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy holnap lesz két hete, hogy feltöltöttem az egyik fanficemhez (Rocksuli) az új fejezetet, de még mindig nem fogadták el, viszont el sem utasították, semmilyen visszajelzést nem kaptam, hogy mi a baj vele. Nem türelmetlenkedek, csak furcsállom, mert eddig minden fejezetet elfogadtak 2 napon belül. Rá tudnátok nézni, hogy mi a baj? :) Köszönöm szépen előre is. ^^

Szia! :)

Bocs az elhúzódó válaszért, de meg kellett kérdeznem a többieket, mivel én annyit tudok a Narutóról, hogy valami távol-keleti dolog. ( :oops: )
Mint megtudtam, nincs különösebb baj a feltöltéseddel, már amennyire ez megállapítható a fandomot nem ismerve. Sajnos aki értene hozzá, mostanában nagyon elfoglalt, ezért maradt bent a listában a feltöltésed. Reméljük, hamarosan orvosolni tudjuk a problémát. :)


Rendben, nincs semmi gond, csak nem értettem, azt hittem elfelejtődött vagy ilyesmi. :D Köszönöm a választ! :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 május 09 (kedd), 23:38 
Offline
Ó-nagy-admin "backstage"
Avatar

Csatlakozott: 2009 június 09 (kedd), 18:19
Hozzászólások: 7287
Tartózkodási hely: Lengyeltóti
missy írta:
Sziasztok! :)
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy holnap lesz két hete, hogy feltöltöttem az egyik fanficemhez (Rocksuli) az új fejezetet, de még mindig nem fogadták el, viszont el sem utasították, semmilyen visszajelzést nem kaptam, hogy mi a baj vele. Nem türelmetlenkedek, csak furcsállom, mert eddig minden fejezetet elfogadtak 2 napon belül. Rá tudnátok nézni, hogy mi a baj? :) Köszönöm szépen előre is. ^^

Szia! :)

Bocs az elhúzódó válaszért, de meg kellett kérdeznem a többieket, mivel én annyit tudok a Narutóról, hogy valami távol-keleti dolog. ( :oops: )
Mint megtudtam, nincs különösebb baj a feltöltéseddel, már amennyire ez megállapítható a fandomot nem ismerve. Sajnos aki értene hozzá, mostanában nagyon elfoglalt, ezért maradt bent a listában a feltöltésed. Reméljük, hamarosan orvosolni tudjuk a problémát. :)

_________________
Fórumszabályzat
Kép Kép
Tekergős április 1.: Roxfort Hangja


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 május 07 (vasárnap), 16:12 
Offline
Zöldfülű

Csatlakozott: 2017 május 07 (vasárnap), 16:06
Hozzászólások: 2
Sziasztok! :)
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy holnap lesz két hete, hogy feltöltöttem az egyik fanficemhez (Rocksuli) az új fejezetet, de még mindig nem fogadták el, viszont el sem utasították, semmilyen visszajelzést nem kaptam, hogy mi a baj vele. Nem türelmetlenkedek, csak furcsállom, mert eddig minden fejezetet elfogadtak 2 napon belül. Rá tudnátok nézni, hogy mi a baj? :) Köszönöm szépen előre is. ^^


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 április 21 (péntek), 13:56 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2017 január 29 (vasárnap), 19:58
Hozzászólások: 7
Tartózkodási hely: Prythian
Köszönöm a gyors és lényegretörő választ :)

_________________

The_Mockingjay/Jay

Multifandomista könyvmoly, Kaltain Rompier-fanatikus

Főállású könyvtárbajáró és alkoholosfilc-tetkó készítő, mellékállásban haldokló gimnazista

"You could rattle the stars. You could do anything if only you dared."



Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 április 21 (péntek), 0:31 
Offline
Ó-nagy-admin "backstage"
Avatar

Csatlakozott: 2009 június 09 (kedd), 18:19
Hozzászólások: 7287
Tartózkodási hely: Lengyeltóti
Szia!
Tulajdonképp a "hogyan adminkodunk" kérdésedre a válasz egyszerre bonyolult és ugyanakkor egyszerű. Legfontosabb feladatunk a moderálás, amit érdeklődési körünknek és hozzáértésünknek megfelelően osztunk fel egymás között. Én például nem értek a versekhez, és az ázsiai írásokhoz, így azokat élből kihagyom. Viszont jól értek a HP, Star Wars és Twilight világához, valamint jól elvagyok a Hunger Games történetekkel is, így elsősorban ezeket moderálom. Mivel minden adminnak kissé eltérő az érdeklődése, viszonylag jól lefedjük a moderálni való feltöltések sokszínűségét. :)
Ezen kívül természetesen sok más feladatunk is van, amelyeket szintén hozzáértés/érdeklődési kör alapján osztunk fel egymás közt. Néhányan az oldal szerkesztésével, a technikai feladatokkal foglalkozunk, mások a találkozók/táborok megszervezését végzik, megint mások a pályázatok, kihívások, játékok terén jeleskednek. Természetesen emellett a kisebb aktuális feladatokat is hasonlóan osztjuk fel.
Hogy ki mit vállal, illetve egy-egy feladatban mennyire veszi ki a részét, az elsősorban rajta és a szabadideje mennyiségén múlik. Nincs kötelező ráta, mindenki tudja mi a dolga, miben lehet hasznos segítség, és milyen mértékben tud részt vállalni a munkában. :)
Az adminná válás egy meglehetősen bonyolult dolog. Leginkább azért, mert kevés kivételtől eltekintve (eddig összesen kétszer volt rá példa a Meri történetében) nem lehet jelentkezni adminnak. Amikor az admincsapatban felmerül, hogy új tagot kellene felvenni, elkezdjük szorosabban megfigyelni a potenciális jelölteket, igyekszünk eldönteni, ki az, aki legjobban megfelelne a feladatra. Közben hosszasan konzultálunk egymással a tapasztalatainkról, majd amikor sikerül kiválasztani a legjobb jelöltet, felkérjük, hogy csatlakozzon a csapathoz.
Ahhoz, hogy valaki admin lehessen, alapkövetelmény a jó helyesírás, a gyakori, tevékeny jelenlét az oldalon és a fórumon, és természetesen szerzőnek kell lennie, vagyis legalább néhány feltöltött művel rendelkeznie kell a Merin. Továbbá előnyös, ha a jelölt jól tud csapatban dolgozni, a viszonylag széles fandom-ismeret, a jó szervezőképesség és a kitartó türelem. Természetesen van korhatár, ami 18 év, de ez nem szentírás, volt már fiatalabb admin is a Merin. :)
További információmorzsákat lehet találni a Merin az Adminok menüpont alatt. Ha végigolvasod a kérdéseket és válaszokat, sok apró információhoz juthatsz még rólunk. :)

_________________
Fórumszabályzat
Kép Kép
Tekergős április 1.: Roxfort Hangja


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 április 20 (csütörtök), 22:14 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2017 január 29 (vasárnap), 19:58
Hozzászólások: 7
Tartózkodási hely: Prythian
Sziasztok! Nem vagyok biztos benne, hogy jó helyre írok, mindenesetre remélem... Arról szeretnék kérdezni, hogy hogyan megy itt a Merin az adminkodás, és hogyan választjátok ki a megfelelő embereket. Jelentkezni kell? Mert ha igen, én nagyon szívesen jelentkezem. Van-e korhatár, vagy valamilyen feltétel? Másik kérdésem, hogy mennyi időt szántok erre? Rájöttem, hogy hiába kezdek el egy ficet írni, mindig inkább az aktuális történet olvasása köt le. A fél életemet mondhatni a Merin töltöm, és rettenet nehéz kirobbantani az aktuális olvasmány elől. A helyesírásom jó, időm sok van, amit föláldozhatok a szent ügy érdekében. :-D Bocsánat a sok kérdésért és infóért, hirtelen így sikerült leírnom mindent :)

_________________

The_Mockingjay/Jay

Multifandomista könyvmoly, Kaltain Rompier-fanatikus

Főállású könyvtárbajáró és alkoholosfilc-tetkó készítő, mellékállásban haldokló gimnazista

"You could rattle the stars. You could do anything if only you dared."



Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 április 16 (vasárnap), 22:06 
Offline
Fanfic-faló
Avatar

Csatlakozott: 2009 október 19 (hétfő), 16:41
Hozzászólások: 2484
Tartózkodási hely: valahol északon
Köszönöm szépen a választ, azóta megbeszéltük. :) Arra jutottam, hogy bevállalom, majd kiírom mindenhová, hogy változás történt. ^^

_________________
Jafnan er hálfsögð saga, ef einn segir.
Mal einen Kreis
Wiener Kaiserschmarrn
Itt is megtalálsz: Tumblr, AO3


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 április 16 (vasárnap), 20:14 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2009 július 14 (kedd), 22:24
Hozzászólások: 6248
Susie Lupin írta:
Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy lehetséges felhasználónevet változtatni? Gondolkozom már rajta egy ideje, habár még nem döntöttem el véglegesen, mert nem tudom, mennyire találnának meg az új névvel a régi olvasóim (esetleg van valakinek valami tapasztalata?).

Előre is köszönöm a választ. :)

Szia!

Bizonyos keretek között meg lehet változtatni a felhasználónevet; ha már biztosa tudod, hogy szeretnéd a cserét, vedd fel a kapcsolatot Lilyanjudythtal (lilyanjudyth@fanfic.hu), és megbeszélitek a továbbiakat :)

Én egyébként nagyjából két éve változtattam meg a nicknevemet, szintén szerettem volna már egy ideje, de többek között engem is az tartott vissza, hogy az olvasók hogy fogják fogadni, mikorra szokják meg, vesztek-e el esetleg olvasókat emiatt, hiszen a főoldalon nem találkoznak többet a régi nevemmel, és ki tudja, hogy elért-e hozzájuk is nicknév csere híre. Minden létező felületen hirdettem, hogy "figyeljetek, most már ez vagyok én!" (ficblog, facebookos oldal, a Merengős profilom, fejezetek végén zárójeles megjegyzésként), és ahogy észrevettem, a keménymag megmaradt :) A nem kritizáló olvasóimról persze nem tudok nyilatkozni, de a megtekintéseim száma ugyanúgy nő, mint anno, aki meg rendszeresen ír kritikát, azok általában a ficblogomat is követik, tehát ők értesültek a dologról, és továbbra is járnak hozzám. Úgyhogy nálam ilyen téren nem volt semmi probléma :)

Capable írta:
Sziasztok!

Feltöltéssel kapcsolatban van kérdésem. Ha a történet prológusa nem éri el a minimális szószámot (1300 szó körül van), de a többi fejezet bőven átlépi, mi történik? Vonjam össze az első fejezettel, ha feltöltöm, vagy prológusoknál és epilógusoknál van valami kivétel?
A választ köszönöm :)

Capable

Szia!

A prológusnak/epilógusnak is el kell érnie a minimum szószámot. Ha nem jön össze, akkor ugyanaz a teendő, mint a "normál" fejezetekkel, vagyis vond össze az előtte/utána lévővel.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 április 16 (vasárnap), 14:22 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2017 április 16 (vasárnap), 14:19
Hozzászólások: 8
Tartózkodási hely: Végállomásváros
Sziasztok!

Feltöltéssel kapcsolatban van kérdésem. Ha a történet prológusa nem éri el a minimális szószámot (1300 szó körül van), de a többi fejezet bőven átlépi, mi történik? Vonjam össze az első fejezettel, ha feltöltöm, vagy prológusoknál és epilógusoknál van valami kivétel?
A választ köszönöm :)

Capable


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 április 15 (szombat), 13:13 
Offline
Fanfic-faló
Avatar

Csatlakozott: 2009 október 19 (hétfő), 16:41
Hozzászólások: 2484
Tartózkodási hely: valahol északon
Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy lehetséges felhasználónevet változtatni? Gondolkozom már rajta egy ideje, habár még nem döntöttem el véglegesen, mert nem tudom, mennyire találnának meg az új névvel a régi olvasóim (esetleg van valakinek valami tapasztalata?).

Előre is köszönöm a választ. :)

_________________
Jafnan er hálfsögð saga, ef einn segir.
Mal einen Kreis
Wiener Kaiserschmarrn
Itt is megtalálsz: Tumblr, AO3


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 április 15 (szombat), 1:06 
Offline
Ó-nagy-admin "backstage"
Avatar

Csatlakozott: 2009 június 09 (kedd), 18:19
Hozzászólások: 7287
Tartózkodási hely: Lengyeltóti
Esmi írta:
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! :)
Már csak egy kérdésem lenne: Hogyan tudom elérni, hogy a leírás tördelve jelenjen meg? Mert a történet szerkesztésénél hiába nyomok oda egy üres sort a space gombbal, kint megjelenve teljesen összefolyik az egész szöveg. Köszönöm előre is!

Ahol új sort szeretnél kezdeni, tegyél egy <br> html taget (így a kacsacsőrökkel együtt). Ami a tag után van, új sorba fog kerülni. :)
(A leírás első 200-300 karakterében próbáld kerülni a html tagek használatát, mert adott esetben megzavarhatják a főoldal kódolását.)

_________________
Fórumszabályzat
Kép Kép
Tekergős április 1.: Roxfort Hangja


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 április 15 (szombat), 0:51 
Offline
Írópalánta
Avatar

Csatlakozott: 2014 június 10 (kedd), 14:27
Hozzászólások: 297
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! :)
Már csak egy kérdésem lenne: Hogyan tudom elérni, hogy a leírás tördelve jelenjen meg? Mert a történet szerkesztésénél hiába nyomok oda egy üres sort a space gombbal, kint megjelenve teljesen összefolyik az egész szöveg. Köszönöm előre is!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 április 14 (péntek), 20:57 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2009 július 14 (kedd), 22:24
Hozzászólások: 6248
Szia Esmi!

Ne haragudj, hogy még nem válaszoltunk, az ünnepek előtt/alatt mindannyiunknak kevesebb ideje jutott a Merengőre. Ha bármilyen kérdésed (kérdésetek) merül fel, általában fórumon reagálunk a leghamarabb, de a központi e-mail címünkre is bármikor írhattok, azt minden admin eléri (adminkozpont@fanfic.hu), illetve a saját e-mail címünkön is, amit pedig az Adminológiában megtalálsz. Plusz infó: az on stage adminokat valószínűleg hamarabb éred el, mint a backstageseket, így elsősorban nekik érdemes írni.

És akkor a kérdésedre a válasz: természetesen tölthetsz fel egyperces/novella gyűjteményt is, ahol nincsen minimum szószám megadva - már most is rengeteggel találkozhatsz az oldalon -, annyi pluszt kérünk itt, hogy jelöld, hogy egypercesről/novelláról van szó (a frissített Jellemzők alatt találsz ilyen opciót is), illetve a leírásban sem árt feltüntetni, bár a jelölés mellett nem kötelező :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 április 13 (csütörtök), 15:38 
Offline
Írópalánta
Avatar

Csatlakozott: 2014 június 10 (kedd), 14:27
Hozzászólások: 297
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Szeretnék holnaptól elkezdeni feltölteni egy új történetet (Lélektánc), de van egy kis bökkenő vele. Egy egyperces novellaciklusról van szó, amit két főszereplő köt össze, és bár a novellák végül kirajzolnak egy történetet, de önálló művek, ezért a történeten belül szeretném az egyperceseket külön fejezetekként feltölteni.
Kérdésem, hogy most akkor melyik e-mail címen kérhetek erre engedélyt, kivel kell ezt leleveleznem? Két napja véletlenül az egyik, fórumhoz tartozó mailcímre írtam, utána korrigáltam, elküldtem egy adminközpontos címre, meg egy külön adminnak, de eddig semmi.

Nekem fontos lenne, hogy megkaphassam az áldást, és nyugodtan töltögethessem fel az egyperceseket. Volt korábban egy másik novellaciklusom, hasonló alapkoncepcióval, és ott is leveleznem kellett egy sort valamelyik adminnal, mert mivel a karakterek miatt összefüggő történetnek minősültek a novellák szerinte, ezáltal túl rövid volt fejezetnek egy-egy írás, azonban a ciklus felépítésének szempontjából fontos volt, hogy a novellák külön-külön kerülhessenek fel, mert egybevonva elvesztette volna az egész az értelmét.

Szóval itt az a fő probléma, hogy ha összefüggő történetként tekintünk rá, akkor túl rövidek a "fejezetek", amelyek valójában csak egypercesek - ám ha külön egyperces novellák, akkor elvileg nincs gond a karakterszámmal. Na erre az utóbbira szeretnék engedélyt kérni. A másik novellaciklus esetében meg tudtunk egyezni az adminokkal, és mehettek a novellák fejezetekként.

Nem tudom, mennyire írtam érthetően, kicsit csapongok... Tudnátok nekem segíteni? Előre is köszönöm!

modszerk.

És bocsánat, amiért türelmetlenkedem, nem vagyok a legjobb formámban, elfogyott a gyógyszerem, keddig ki kell bírnom, kapaszkodókat keresek. :'(


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 április 06 (csütörtök), 19:18 
Offline
Zöldfülű

Csatlakozott: 2015 augusztus 22 (szombat), 13:43
Hozzászólások: 4
G Lamaro írta:
Bagoly írta:
Hali

Egy olyan kérdésem lenne, hogyan lehet feltölteni képet egy-egy fejezethez? Egy rajz lenne, és láttam már más írók történeteinél is egy-egy képet, de nem jöttem rá, hogyan kéne :-(
Már végignéztem a Merengőről Merengőknek-et is, de nem találtam sehol :(

Bagoly


Először a képet fel kell tölteni egy tárhelyre (pl. photobucket). Ha ez megvan, itt találsz segítséget, hogyan kell belinkelni a történetbe: Segítség képátméretezéshez
Fontos, hogy olvasd el a képbeillesztésre vonatkozó szabályokat is, nehogy pont emiatt kapjon elutasítót a történeted.


Köszönöm, akkor majd megpróbálom :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 április 06 (csütörtök), 19:02 
Offline
Ó-nagy-admin "backstage"
Avatar

Csatlakozott: 2009 június 09 (kedd), 18:19
Hozzászólások: 7287
Tartózkodási hely: Lengyeltóti
Bagoly írta:
Hali

Egy olyan kérdésem lenne, hogyan lehet feltölteni képet egy-egy fejezethez? Egy rajz lenne, és láttam már más írók történeteinél is egy-egy képet, de nem jöttem rá, hogyan kéne :-(
Már végignéztem a Merengőről Merengőknek-et is, de nem találtam sehol :(

Bagoly


Először a képet fel kell tölteni egy tárhelyre (pl. photobucket). Ha ez megvan, itt találsz segítséget, hogyan kell belinkelni a történetbe: Segítség képátméretezéshez
Fontos, hogy olvasd el a képbeillesztésre vonatkozó szabályokat is, nehogy pont emiatt kapjon elutasítót a történeted.

_________________
Fórumszabályzat
Kép Kép
Tekergős április 1.: Roxfort Hangja


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 április 06 (csütörtök), 16:42 
Offline
Zöldfülű

Csatlakozott: 2015 augusztus 22 (szombat), 13:43
Hozzászólások: 4
Hali

Egy olyan kérdésem lenne, hogyan lehet feltölteni képet egy-egy fejezethez? Egy rajz lenne, és láttam már más írók történeteinél is egy-egy képet, de nem jöttem rá, hogyan kéne :-(
Már végignéztem a Merengőről Merengőknek-et is, de nem találtam sehol :(

Bagoly


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 március 25 (szombat), 21:40 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2009 július 14 (kedd), 22:24
Hozzászólások: 6248
G Lamaro írta:
Tavaly néhány új szabály bevezetése után a lányok mindenkit eltávolítottak a listáról, aki hosszú ideig nem töltött fel. (Részben a feltöltési szabályok, részben a helyesírási szabályok módosítása miatt.)

Ezt kiegészíteném csak úgy általánosságban/érdekességképpen, hogy rendszeres időközönként egyébként is ellenőrizzük a listás írókat, még akkor is, ha egy ideje nem volt szabályváltozás (se helyesírás-ügyileg, se Merengős berkeken belül) :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 március 25 (szombat), 12:38 
Offline
Sztorihajhász
Avatar

Csatlakozott: 2006 január 19 (csütörtök), 22:53
Hozzászólások: 1929
Tartózkodási hely: Miskolc
G Lamaro írta:
Szia!

Nem az átnevezés során/miatt kerültél le a listáról. Tavaly egy új szabály bevezetésével a lányok mindenkit eltávolítottak a listáról, aki hosszú ideig nem töltött fel. Szerintem pár feltöltés után, ha nem lesz semmi gond, visszakerülhettek a listára. :)


Óó, most már értem! Rendben, köszi a választ! :)

_________________
britannia, rule the waves


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 március 25 (szombat), 12:34 
Offline
Ó-nagy-admin "backstage"
Avatar

Csatlakozott: 2009 június 09 (kedd), 18:19
Hozzászólások: 7287
Tartózkodási hely: Lengyeltóti
Belldandy írta:
Sziasztok!
Megint én vagyok :) Egy újabb, kicsit pofátlan kérésem lenne, remélem, nem haragszotok érte... Úgy tűnik, az átnevezés miatt lekerültünk a listáról, mert az új történetünk nem jelent meg a főoldalon feltöltés után. Ha a sztoriba beleolvasva nem találtok érdemtelennek minket rá, esetleg még azt el tudjátok intézni, hogy Bihari-lányok néven is listásak legyünk megint?
Köszi előre is, és bocsi, hogy ennyi gondot okozunk nektek...

Szia!

Nem az átnevezés során/miatt kerültél le a listáról. Tavaly néhány új szabály bevezetése után a lányok mindenkit eltávolítottak a listáról, aki hosszú ideig nem töltött fel. (Részben a feltöltési szabályok, részben a helyesírási szabályok módosítása miatt.) Erről emailt is küldtek minden érintettnek. Szerintem pár feltöltés után, ha nem lesz semmi gond, visszakerülhettek a listára. :)

_________________
Fórumszabályzat
Kép Kép
Tekergős április 1.: Roxfort Hangja


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 március 24 (péntek), 23:57 
Offline
Sztorihajhász
Avatar

Csatlakozott: 2006 január 19 (csütörtök), 22:53
Hozzászólások: 1929
Tartózkodási hely: Miskolc
Sziasztok!
Megint én vagyok :) Egy újabb, kicsit pofátlan kérésem lenne, remélem, nem haragszotok érte... Úgy tűnik, az átnevezés miatt lekerültünk a listáról, mert az új történetünk nem jelent meg a főoldalon feltöltés után. Ha a sztoriba beleolvasva nem találtok érdemtelennek minket rá, esetleg még azt el tudjátok intézni, hogy Bihari-lányok néven is listásak legyünk megint?
Köszi előre is, és bocsi, hogy ennyi gondot okozunk nektek...

_________________
britannia, rule the waves


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 március 22 (szerda), 22:37 
Offline
Sztorihajhász
Avatar

Csatlakozott: 2006 január 19 (csütörtök), 22:53
Hozzászólások: 1929
Tartózkodási hely: Miskolc
G Lamaro írta:
Megtörtént. :)


Ezer hála és köszönet!! >:D<

_________________
britannia, rule the waves


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 március 22 (szerda), 16:26 
Offline
Ó-nagy-admin "backstage"
Avatar

Csatlakozott: 2009 június 09 (kedd), 18:19
Hozzászólások: 7287
Tartózkodási hely: Lengyeltóti
Belldandy írta:
Sziasztok, adminok! Egy nagy-nagy kéréssel fordulok hozzátok (remélhetőleg a megfelelő fórumon, bár lehet, hogy inkább az Adminlandre kellett volna írni)...

Már jó ideje a testvéreimmel közösen írt sztorijainkat töltjük csak fel a merire, éppen ezért - ha nem nagy fáradság - át tudnátok esetleg írni a Belldandy felhasználónevet az oldalon arra, hogy "Bihari-lányok"?
Tény, hogy újra is regisztrálhatnánk ezen a néven, de azért szeretnénk jobban az eredetit megváltoztatni, mert egyrészt még annak idején "listás" voltam, így rögtön felkerültek a sztorijaink, amit nagyon szerettünk :), másrészt meg örülnénk, ha a régi és az esetleges új történeteink egy néven lennénk publikálva, méghozzá úgy, hogy a név tükrözze, hogy több szerzője van a sztorijainknak.

Előre is köszönjük! :)


Megtörtént. :)

_________________
Fórumszabályzat
Kép Kép
Tekergős április 1.: Roxfort Hangja


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 március 20 (hétfő), 22:54 
Offline
Sztorihajhász
Avatar

Csatlakozott: 2006 január 19 (csütörtök), 22:53
Hozzászólások: 1929
Tartózkodási hely: Miskolc
Sziasztok, adminok! Egy nagy-nagy kéréssel fordulok hozzátok (remélhetőleg a megfelelő fórumon, bár lehet, hogy inkább az Adminlandre kellett volna írni)...

Már jó ideje a testvéreimmel közösen írt sztorijainkat töltjük csak fel a merire, éppen ezért - ha nem nagy fáradság - át tudnátok esetleg írni a Belldandy felhasználónevet az oldalon arra, hogy "Bihari-lányok"?
Tény, hogy újra is regisztrálhatnánk ezen a néven, de azért szeretnénk jobban az eredetit megváltoztatni, mert egyrészt még annak idején "listás" voltam, így rögtön felkerültek a sztorijaink, amit nagyon szerettünk :), másrészt meg örülnénk, ha a régi és az esetleges új történeteink egy néven lennénk publikálva, méghozzá úgy, hogy a név tükrözze, hogy több szerzője van a sztorijainknak.

Előre is köszönjük! :)

_________________
britannia, rule the waves


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 március 05 (vasárnap), 13:14 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 12 (vasárnap), 18:58
Hozzászólások: 3363
Tartózkodási hely: kb. é.sz. 47° k.h. 16°31'
Még a listában van, mindjárt ránézek. :)

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 március 05 (vasárnap), 12:23 
Offline
Zöldfülű

Csatlakozott: 2010 június 08 (kedd), 17:57
Hozzászólások: 23
Sziasztok!

Azért fordulok hozzátok, mert tíz napja küldtem be történetem a legújabb fejezetét, és még nem került fel az oldalra (illetve nem kaptam róla semmilyen visszajelzést). Nem sürgetésből, vagy számonkérés miatt írok, csak érdeklődni szeretnék, hogy van vele valami probléma, vagy mi lehet ennek az oka? Pár napja írtam személyes emailt is Assának, aki a többi fejezetet moderálta, de tőle se kaptam választ. :/

A történet címe Do I live only for suffering?

A választ előre is köszönöm,
unpredictable


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 március 03 (péntek), 12:48 
Offline
Billentyűzetgyilkos
Avatar

Csatlakozott: 2009 július 14 (kedd), 22:24
Hozzászólások: 6248
birokatalin írta:
Sziasztok! Tudjátok már, mikor lesz könyvajánló frissítés? (nem sürgetem, csak érdeklődöm)

Szia! Már elkezdtük összeírni a szerzőlistát, de nem olyan egyszerű mindenkit felkutatni. Jövünk a frissített könyvajánlóval, amint tudunk. A segítséget pedig mindig szívesen vesszük, mert hozzánk se jut el minden kiadott Merisünk híre, úgyhogy privátban vagy itt fórumon megírhatjátok nekünk, ha eszetekbe jut valaki, hogy lehetőleg senki ne maradjon ki :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 február 28 (kedd), 19:03 
Offline
Tollforgató
Avatar

Csatlakozott: 2016 július 24 (vasárnap), 14:08
Hozzászólások: 412
Tartózkodási hely: tündérországban, valahol Álomvilágban
Sziasztok! Tudjátok már, mikor lesz könyvajánló frissítés? (nem sürgetem, csak érdeklődöm)

_________________
Kép

"Hiszek a tündérekben! Hiszek! Hiszek!" (Pán Péter)

"A szépség belülről fakad" (Hasfelmetsző Jack)
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
"Minden csoda alapja a szeretet."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 január 26 (csütörtök), 22:42 
Offline
Tollforgató
Avatar

Csatlakozott: 2015 november 01 (vasárnap), 17:29
Hozzászólások: 414
Tartózkodási hely: Request-URI Too Long
Assa írta:
Elza Tonks írta:
Enazt tapasztaltam, h a kimenobol akkor megy at a level az elkuldottbe, mikor az illeto szemely, akinek kuldted a levelet, fennjart forumon, illetve olvasta is a levelet. (Nem vennek ra merget, h ez biztos igy van, csak egy meglatas)


Valóban így van. :)
Ezzel sajnos nincs mit tenni. A levél a kimenő mappában marad, míg az, akinek szól be nem lép a fórumra, és meg nem nyitja. Akkor automatikusan átkerül az elküldött levelek közé.


Köszönöm szépen mindkettőtöknek! :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 január 26 (csütörtök), 0:11 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 12 (vasárnap), 18:58
Hozzászólások: 3363
Tartózkodási hely: kb. é.sz. 47° k.h. 16°31'
Elza Tonks írta:
Aquilotto Argento írta:
Sziasztok!

Mit lehet tenni akkor, ha egy privát üzenetem baglya már egy ideje a kimenő mappában lustálkodik? Rá tudnám venni valahogy, hogy elvigye a levelet végre?

Enazt tapasztaltam, h a kimenobol akkor megy at a level az elkuldottbe, mikor az illeto szemely, akinek kuldted a levelet, fennjart forumon, illetve olvasta is a levelet. (Nem vennek ra merget, h ez biztos igy van, csak egy meglatas)


Valóban így van. :)
Ezzel sajnos nincs mit tenni. A levél a kimenő mappában marad, míg az, akinek szól be nem lép a fórumra, és meg nem nyitja. Akkor automatikusan átkerül az elküldött levelek közé.
Annyit tudsz esetleg tenni, hogy megkeresed az illető meris profilját, és ott az "Üzenet" opciót használva írsz neki. Az e-mail talán előbb célba ér.

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 január 25 (szerda), 23:48 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2014 szeptember 20 (szombat), 20:10
Hozzászólások: 563
Aquilotto Argento írta:
Sziasztok!

Mit lehet tenni akkor, ha egy privát üzenetem baglya már egy ideje a kimenő mappában lustálkodik? Rá tudnám venni valahogy, hogy elvigye a levelet végre?

Enazt tapasztaltam, h a kimenobol akkor megy at a level az elkuldottbe, mikor az illeto szemely, akinek kuldted a levelet, fennjart forumon, illetve olvasta is a levelet. (Nem vennek ra merget, h ez biztos igy van, csak egy meglatas)

_________________
:pbunny:


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 január 25 (szerda), 23:44 
Offline
Tollforgató
Avatar

Csatlakozott: 2015 november 01 (vasárnap), 17:29
Hozzászólások: 414
Tartózkodási hely: Request-URI Too Long
Sziasztok!

Mit lehet tenni akkor, ha egy privát üzenetem baglya már egy ideje a kimenő mappában lustálkodik? Rá tudnám venni valahogy, hogy elvigye a levelet végre?


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 január 22 (vasárnap), 21:19 
Offline
Könyvmoly
Avatar

Csatlakozott: 2014 december 27 (szombat), 13:18
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: A szikla szélén állok
Scale írta:

Természetesen a buszbaleset miatt lett fekete. Remélem, közvetlenül senkit sem érintett ez a borzalom, de nyilvánvalóan emiatt a szörnyű esemény az ok. (Persze, nem vagyok admin, bocsi, hogy én válaszolok, de szerintem nyilvánvaló az ok...)


Köszi a választ, erre gondoltam én is, csak gondoltam, jobb, ha rákérdezek.

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 január 22 (vasárnap), 21:19 
Offline
Tollforgató
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 30 (hétfő), 22:18
Hozzászólások: 338
Lilyana írta:
Candle, ha megnézed a jellemzőket, az alapvetően azt mutatja meg, hogy A) milyen a történet hossza (novella, százszavas, stb) vagy B) egy nagyobb stílust határol be. Az egyetlen jellemző, ami ebből kicsit kilóg, az a Mary Sue... azt kicsit erős lett volna a figyelmeztetések közé sorolni anno, bár fene tudja... :D
A slash mint olyan egyiknek sem feleltethető meg, még ha elég szépen el is indult a zsánerré válás útján. A Merengő új rendszerére már kitaláltunk egy újított jellemző felosztást, ahol ez árnyaltabb lesz majd, de sajnos megint a programozókeresésnél járunk... :roll:
A jelenlegi rendszerben a figyelmeztetésből jellemzőre átpakolást nagyon-nagyon körülményesen lehetne csak megcsinálni (van ötletem, hogy lehetne, de egyáltalán nem biztos, h lehívható az adatbázisból és vissza is konvertálható az átalakítás után). Nagyon sok műnél szerepel a slash, a fem-slash, a pre-slash és ha kinyírjuk a figyelmeztetést, az hipp-hopp, eltűnik az érintett sztorikról, és az biztos, h a mi jelenlegi programozói tudásunkkal nem lehetne csak úgy simán felvinni az érintett sztorikhoz egyszerre az új jellemzőt, szval varázsolni kéne (nem mintha nem azt csinálnánk, valahányszor meg kell piszkálni a rendszert) :S

Egyébként ha már ki akarnánk venni a slasht a figyelmeztetések közül, akkor még mindig az lenne a jogos, h vegyünk fel egy Hetero jellemzőt... XD de ezzel egy új jellemzőtípust alakítanánk ki, és ez meg már simán átvezet az új rendszerünkbe. és akkor arról sem szabad elfelejtkeznünk, h igenis vannak olyanok, még mindig elég sokan, akiknek a slash igenis figyelmeztető, nem sima jellemző


Értem, hogy mi a helyzet a jellemzőkkel, csak na... ami régen "pejoratívnak" számított, az ma már nem az. :) Tehát nem ott a helye. Oké, tudom, hogy még vannak a figyelmeztetések között olyan dolgok, amik valakinek nem számítanak durvának, valakinek meg igen, de a slash esetében azért szerintem többről van szó, mert konkrétan valós embereket érint, hogy az ő (az én, a mi) szexualitásukat, orientációjukat miként ítélik meg itt ezen az oldalon. (Figyelmeztetés = olyan valami, amitől félni lehet... :-( vagy az enyhébb Jellemző= ez is egy párkapcsolati forma, nem kell tőle megijedni. Nekem az utóbbi a barátságosabb.) Na, de igen, ha technikailag nem megoldható, akkor persze mindegy. :-( Mert azért tényleg, ha egyesével kéne átállítani minden történetnél, az nem jó. Esetleg akkor majd a jövőben, bízom benne, hogy valahogy megoldható, ahogy írtad. :)

Igen, én is azt mondtam, hogy legyen külön heteró kategória, így lenne teljesen jó. :-D Mert ez így egyenrangú, és így a heteró történetek is könnyen megtalálhatók. :)

_________________
Meris profilom | Weboldalam sok-sok fanficcel :)
icon by Nupao


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 január 22 (vasárnap), 21:18 
Offline
Írópalánta
Avatar

Csatlakozott: 2012 augusztus 06 (hétfő), 21:56
Hozzászólások: 178
Tartózkodási hely: Bermuda-háromszög
Ritsu Tonks írta:
Sziasztok!

Bocsi, hogy így eltérek a tárgytól, de most láttam face-n, hogy teljesen fekete lett a profilkép. Mi történt? :shock:


Természetesen a buszbaleset miatt lett fekete. Remélem, közvetlenül senkit sem érintett ez a borzalom, de nyilvánvalóan ez a szörnyű esemény az ok. (Persze, nem vagyok admin, bocsi, hogy én válaszolok, de szerintem nyilvánvaló...)

_________________
„− Nevetséges, Dudley még egy teát sem tud megfőzni, hogy tudna elkészíteni egy akármilyen kotyvalékot? Minek akarnak ezek gyufából tűt csinálni? Ha annyira kell nekik egy tű, vegyenek egy varrószaküzletben! Önvédelmi kalauz?! Petunia, ezek meg akarják támadni Dudleyt?! Vagy azt akarják, hogy Dudley harcoljon? De hát ő a légynek sem tudna ártani! Mibe akarják ezek belekeverni a mi fiunkat, heh? Ő is úgy fogja végezni, mint a semmirekellő nővéred, meg a munkanélküli férje!”
FELVÉVE


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Scale 2017 január 22 (vasárnap), 21:19-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 január 22 (vasárnap), 21:08 
Offline
Könyvmoly
Avatar

Csatlakozott: 2014 december 27 (szombat), 13:18
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: A szikla szélén állok
Sziasztok!

Bocsi, hogy így eltérek a tárgytól, de most láttam face-n, hogy teljesen fekete lett a profilkép. Mi történt? :shock:

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 január 22 (vasárnap), 20:52 
Offline
Ó-nagy-admin "backstage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 30 (hétfő), 20:22
Hozzászólások: 10887
Tartózkodási hely: Angyalföldön ^^
Candle, ha megnézed a jellemzőket, az alapvetően azt mutatja meg, hogy A) milyen a történet hossza (novella, százszavas, stb) vagy B) egy nagyobb stílust határol be. Az egyetlen jellemző, ami ebből kicsit kilóg, az a Mary Sue... azt kicsit erős lett volna a figyelmeztetések közé sorolni anno, bár fene tudja... :D
A slash mint olyan egyiknek sem feleltethető meg, még ha elég szépen el is indult a zsánerré válás útján. A Merengő új rendszerére már kitaláltunk egy újított jellemző felosztást, ahol ez árnyaltabb lesz majd, de sajnos megint a programozókeresésnél járunk... :roll:
A jelenlegi rendszerben a figyelmeztetésből jellemzőre átpakolást nagyon-nagyon körülményesen lehetne csak megcsinálni (van ötletem, hogy lehetne, de egyáltalán nem biztos, h lehívható az adatbázisból és vissza is konvertálható az átalakítás után). Nagyon sok műnél szerepel a slash, a fem-slash, a pre-slash és ha kinyírjuk a figyelmeztetést, az hipp-hopp, eltűnik az érintett sztorikról, és az biztos, h a mi jelenlegi programozói tudásunkkal nem lehetne csak úgy simán felvinni az érintett sztorikhoz egyszerre az új jellemzőt, szval varázsolni kéne (nem mintha nem azt csinálnánk, valahányszor meg kell piszkálni a rendszert) :S

Egyébként ha már ki akarnánk venni a slasht a figyelmeztetések közül, akkor még mindig az lenne a jogos, h vegyünk fel egy Hetero jellemzőt... XD de ezzel egy új jellemzőtípust alakítanánk ki, és ez meg már simán átvezet az új rendszerünkbe. és akkor arról sem szabad elfelejtkeznünk, h igenis vannak olyanok, még mindig elég sokan, akiknek a slash igenis figyelmeztető, nem sima jellemző

_________________
wiiii ^^ * nyuff-nyuff: cukorkahangulaaat <3 *


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 január 22 (vasárnap), 20:32 
Offline
Tollforgató
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 30 (hétfő), 22:18
Hozzászólások: 338
stoobie írta:


Figyi, akkor már egyszerűbb lenne csak simán átrakni a figyelmeztetések közül a jellemzőkbe, mint ott mindent megduplázni. :D


Bakker, ez nem jutott eszembe, de tökre igazad van! Kicsit túlbonyolítottam. :haha:
Viszont akkor szerintem lehetne a Jellemzőkbe "het, slash, femslash". Mármint ha már a slash ott van, akkor mégis csak legyen külön femslash is, azért az úgy korrekt, het meg azért, hogy legyen egyértelmű; szóval, hogy a Romantikus alapértelmezetten ne a heterót jelentse. Na, sztem ez lenne a legegyértelműbb meg legjobb. :-D

_________________
Meris profilom | Weboldalam sok-sok fanficcel :)
icon by Nupao


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 január 22 (vasárnap), 20:19 
Offline
Sztorihajhász
Avatar

Csatlakozott: 2008 szeptember 11 (csütörtök), 8:53
Hozzászólások: 1508
candlelight írta:
Kijara írta:

(Még valami: miért kell a slasht, mint figyelmeztetést csupa nagybetűvel írni, és mindent mást nem?)



Kijara, bocsi, hogy csak ezt ragadom ki a mondandódból, de ez fogott meg. Mármint nem a nagybetű.

Szerintem a slash, az manapság már egy jellemző/jellegzetesség. Tíz évvel ezelőtt még értem, hogy figyelmeztetésnek minősült, de ma már, amikor a melegházasság egyre több országban elfogadott például, ez egy ugyanolyan jellemző, mint a het, nem több.

Tehát szerintem lehetne azt csinálni, hogy ugye a Jellemzőkön belül van olyan, hogy Általános, Romantikus, Dráma, stb. A slasht kivenni a figyelmeztetések közül, és átrakni a jellemzőkbe, úgy, hogy: Általános, Romantikus(F/N), Romantikus(F/F), Romantikus(N/N), Dráma stb. Vagyis három külön Romantikus kategóriát csinálni.
(Ez egyszerűen így lenne korrekt, nekem ez a véleményem.)

Szerk.: oké, az ennél bonyolultabb párkapcsolatokkal nem tudom, mit lehetne tenni, de akkor nyilván, egyszerre többet is be lehetne jelölni ezek közül. :)



Figyi, akkor már egyszerűbb lenne csak simán átrakni a figyelmeztetések közül a jellemzőkbe, mint ott mindent megduplázni. :D


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 január 22 (vasárnap), 19:56 
Offline
Tollforgató
Avatar

Csatlakozott: 2007 július 30 (hétfő), 22:18
Hozzászólások: 338
Kijara írta:

(Még valami: miért kell a slasht, mint figyelmeztetést csupa nagybetűvel írni, és mindent mást nem?)



Kijara, bocsi, hogy csak ezt ragadom ki a mondandódból, de ez fogott meg. Mármint nem a nagybetű.

Szerintem a slash, az manapság már egy jellemző/jellegzetesség. Tíz évvel ezelőtt még értem, hogy figyelmeztetésnek minősült, de ma már, amikor a melegházasság egyre több országban elfogadott például, ez egy ugyanolyan jellemző, mint a het, nem több.

Tehát szerintem lehetne azt csinálni, hogy ugye a Jellemzőkön belül van olyan, hogy Általános, Romantikus, Dráma, stb. A slasht kivenni a figyelmeztetések közül, és átrakni a jellemzőkbe, úgy, hogy: Általános, Romantikus(F/N), Romantikus(F/F), Romantikus(N/N), Dráma stb. Vagyis három külön Romantikus kategóriát csinálni.
(Ez egyszerűen így lenne korrekt, nekem ez a véleményem.)

Szerk.: oké, az ennél bonyolultabb párkapcsolatokkal nem tudom, mit lehetne tenni, de akkor nyilván, egyszerre többet is be lehetne jelölni ezek közül. :)

_________________
Meris profilom | Weboldalam sok-sok fanficcel :)
icon by Nupao


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Kérdezz az adminoktól!
HozzászólásElküldve: 2017 január 20 (péntek), 21:58 
Offline
Írópalánta
Avatar

Csatlakozott: 2012 augusztus 06 (hétfő), 21:56
Hozzászólások: 178
Tartózkodási hely: Bermuda-háromszög
Nemámka írta:
Lyla, akkor leszek a harmadik! :D


Én pedig a negyedik. :D Engem mindig is érdekelt, hogy hogy lehet az, hogy egy sima, egyszerű, fluffos sztoriban, ha Harry és Draco csókolózik (és tényleg semmi más nem történik, csak a cuki írás végén összejönnek, és váltanak egy csókot), az 12-es karikát kap, de ha egy sima, egyszerű, fluffos sztoriban Ron és Hermione ugyanezt csinálják, az nem korhatáros.

Mármint értem én a miértjét, meg előttem már le is írta Hiri, meg más is, de na, ez így tényleg nem fair. Vagy vigyük le a Drarry-puszit "nem korhatárosra", vagy vigyük fel a Romionét is 12-re. (Nyilván nem csak erre a kategóriára értem a dolgot, ez csak egy példa, és ez már lehet, hogy egy pöppet offtopic is, sorry.)

_________________
„− Nevetséges, Dudley még egy teát sem tud megfőzni, hogy tudna elkészíteni egy akármilyen kotyvalékot? Minek akarnak ezek gyufából tűt csinálni? Ha annyira kell nekik egy tű, vegyenek egy varrószaküzletben! Önvédelmi kalauz?! Petunia, ezek meg akarják támadni Dudleyt?! Vagy azt akarják, hogy Dudley harcoljon? De hát ő a légynek sem tudna ártani! Mibe akarják ezek belekeverni a mi fiunkat, heh? Ő is úgy fogja végezni, mint a semmirekellő nővéred, meg a munkanélküli férje!”
FELVÉVE


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 194 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség