Merengő Fórum

Fanfic fanatikusok gyülekezőhelye
Pontos idő: 2024 március 28 (csütörtök), 11:02

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 85  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2021 október 05 (kedd), 18:48 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2014 szeptember 20 (szombat), 20:10
Hozzászólások: 563
Halihó! :pbunny:
Ezeréve nem jártam erre, egy hónapja jöttem vissza olvasni és nagyon jó volt látni a változást, amit most az oldal megélt. Sokkal kényelmesebb telefonon is használni és olvasni így, no meg olyan szép letisztult lett.
Csak meg akartam dicsérni a belefektetett munkát, köszi srácok! :xx:

_________________
:pbunny:


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2018 augusztus 22 (szerda), 18:00 
Offline
Zöldfülű
Avatar

Csatlakozott: 2018 augusztus 22 (szerda), 17:57
Hozzászólások: 3
Idézet:
Mi a vasúti nagyforgalmi tanfolyamon folyton azt hangoztattuk, hogy ha sikeresen elvégezzük, meg sem állunk, hanem kapásból lenyomunk egy jogi egyetemet is, mert az már nem okozhat gondot ezek után. :D (A tanfolyam hat hónapja alatt úgy 1500 oldalnyi félig jogi szöveget kellett megtanulnunk, kb a felét szó szerint...) Azóta már lassan megszokjuk a tempót, hisz amióta megvannak a szükséges vizsgáim, és önállóan dolgozhatok, szinte minden hónapra jut egy kisebb vizsga, hol helyi szabályozásokból, hol a központi szabályok megváltozása miatt... :D Egyébként látod, a sok tanulás a maga előnyei mellett arra is jó, hogy brillírozz a Hearthstone-ban... xD


Ez az érzés ismerős :D A képzés 6 hónapja is bőven több lett amennyit elvacakoltunk a hatósági vizsgával ~x( de azt hittem feladom, főleg amikor bejött a vizsgabiztos.... :'D Utasítás rulz <3 :D Nálunk amúgy az volt, hogy nem kell már szó szerint de aztán meg ki tudja :D De kollégák, akik voltak egyetemen el is végezték mondták, hogy ez a vasút durvább mint bármely egyetem :D Egyetértek bár az orvosi tuti nehezebb azért :]


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 október 25 (szerda), 18:43 
Offline
Ó-nagy-admin "backstage"
Avatar

Csatlakozott: 2009 június 09 (kedd), 18:19
Hozzászólások: 7287
Tartózkodási hely: Lengyeltóti
Gigi685 írta:
Juj Gyoka, drukkolok a holnaphoz!! :Dbunny:

Köszi, de tegnap szóltak, hogy változott a műsor, mert lebetegedett a vizsgáztató. Úgyhogy a holnap elmarad, holnapután oktatás, és 31.-én vizsgázom. (Elvileg ez már a végleges verzió... :D Meg azt hiszem, 3.-án lesz a másik vizsgám, bár akkor már önállóan fogok dolgozni...)

Csak ne olyan kórházi gyakorlatotok legyen, mint az ápoló csajoknak Kaposváron volt pár éve. :D Lébecoltak pár órát az osztályon, közben akár kétszer is tudtak vérnyomást mérni (fejenként) szerencsésebb napokon, meg időnként küldöncöt játszottak, aztán mehettek haza. Mást nemigen bíztak rájuk, mert az ápolóknak nem volt idejük arra, hogy a tanulókat istápolják, és valami hasznos szakmai dolgot is tanítsanak nekik...

Egyébként tök jó lenne ez a kreditrendszeres, tantárgyfelvételes, stb. egyetemi rendszer, ha tisztességes informatikai háttér lenne hozzá, és nem azon múlna a hallgató sorsa, hogy mikor fagy le a rendszer, hanem a saját tudásán, eredményein.

_________________
Fórumszabályzat
Kép Kép
Tekergős április 1.: Roxfort Hangja


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 október 25 (szerda), 13:13 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2013 november 26 (kedd), 17:23
Hozzászólások: 771
Tartózkodási hely: szocializmus city
Juj Gyoka, drukkolok a holnaphoz!! :Dbunny:

Hát igen, ez amúgy talán az osztatlan képzés sajátja, hogy amíg más diplomát kap annyi idő alatt, de szakirányú alapozást. Nálunk két év alapozó modul van, egy év pre-klinikum, két év klinikum és egy év klinikai gyakorlat, na tippeljetek amúgy, hogy melyik résznél esnek ki a legtöbben. Egyelőre az alapszintű újraélesztés és az anatómia az, ami gyakorlatilag orvosi irányú vagy fontos tárgyunk (újraélesztés annyira nem fontos mondjuk :haha: ), és a sejtbioszon, fizikán, kémián van nagy hangsúly, de szerencsére nem erőltetik agyon. Mondjuk egy "Bevezetés az orvostudományba" már nincs túlszigorítva, csak be kell járni.

Quilly, huh, hát a szakkolis külsős tagságok lettek a specialitásaim, amióta ideköltöztem. :haha:

Amúgy az egyetemi rendszer sokkal jobban fekszik nekem (nincs olyan tantárgy, amit négy évig tanulunk, vagy úgy másfél évnél hosszabban, azt tanulom, ami érdekel, tempósan haladunk, de azért nem követhetetlenül), csak néha nagyon meh tud lenni. Meg hát - és amúgy részben ezért is örülök, hogy nem a SOTÉ-t jelöltem elsőnek - nagyon szuper, hogy itt tényleg tudományos munka folyik, és nem csak a te területeden, de bármibe, ami érdekel, bele tudsz szagolni (mármint nem úgy értem, hogy a SOTÉ-n nem folyik tudományos munka, hanem arra gondolok, hogy ott nyilván csak egészségügyi témákkal foglalkoznak, mert eköré épült az egész egyetem). És tök jó, hogy az előadások végén megtapsoljuk az előadókat, és hogy napközben az épületek között sétálok, meg hogy kollégának szólítanak, és hogy komolyan veszik, hogy választottam egy irányt, és elindultam rajta. :D Szóval nagyon szeretek egyetemre járni, ami talán szerencse, mert még egy pár évig részem lesz benne, és nyilván változni fog a véleményem valamennyit. Az első év mondjuk elvileg nem akkora szívás, másodévben az anatszigó és harmadévben a kórélettan szokott a nagy szóró lenni, de hát az még a jövő zenéje. :roll:

Amúgy nálunk - meg így all zusammen mind a négy magyar orvosi egyetemen - tök egyszerűen megoldják, hogy az orvostanhallgató egész évben nem lát beteget, meg csak elvétve hall klinikumról az első két évben; egyhónapos nyári kórházi gyakorlat, mert mi más. Mondjuk, szerintem tök jó lesz úgy kórházban lenni, hogy tudom a véna nevét, amit meg kell szúrnom, vagy hogy mit csináljak, ha leállt egy beteg szívverése, meg érdekes lesz megtanulni a legalapabb gyakorlati dolgokat, de na, hát éreztetik veled, hogy ez a hivatás egy életre szól.

_________________
"Az igazi művészek maguktól idéznek." - /Gigi685/


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 október 22 (vasárnap), 10:07 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2014 október 19 (vasárnap), 10:05
Hozzászólások: 672
Tartózkodási hely: Féllábbal Neverlandben
Gigi685 írta:
Gyoka, ez ismerős, lassan biológus vagyok én is. :haha: Mondjuk ez a hét lesz még nagyon súlyos, így a maga hàrom és fél demós méretével, a következőn meg szinte nem is lesz semmi... Az egyetem borzasztó találmány. :haha:


Sajnos, ez ismerős. Jelenleg én sem mondanám magam gyógyszerészpalántának, inkább vegyésznek. :-D (És ez nem is fog változni a harmadik évig, amikor azt mondják, hogy felcsillan a halvány remény, hogy végre szakmai tárgyakat fogunk tanulni.) Jelenleg két olyan tantárgy van, amire még azt mondom, hogy hasznos, és megalapozza a következő félévi gyógyszer technológiát - hatóanyag nélküli gyógyszerkészítés :taps: -, de amúgy smafu és alapozás az egész. (Ehhez képest az egy kredites tantárgyakat is úgy kérik számon, mintha legalábbis attól függne a jövendőbeli karrierünk. :shock: )

Kitartás! :mrgreen:

_________________
Csak a hangom miatt nem lettem énekes.
Influenza: jobb adni, mint kapni.
Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne.


A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 október 21 (szombat), 22:33 
Offline
Ó-nagy-admin "backstage"
Avatar

Csatlakozott: 2009 június 09 (kedd), 18:19
Hozzászólások: 7287
Tartózkodási hely: Lengyeltóti
Quilly írta:
Ha ez így lenne most is... utálnán az egyetemet. Az ELTE-s történelemtanári mintatanterv szörnyű, 4. évben tanulnánk csak a szemináriumi dolgozat-írást és latint.

Nem mondom, hogy az a rendszer hibátlan volt. Többek között azért sem tudtam befejezni a főiskolát, mert kifogtam egy olyan tanárt, aki pikkelt rám az első pillanatoktól kezdve... :roll: De egy csomó gondot levettek a vállunkról azzal, hogy az adminisztratív munka nagy részét elvégezték helyettünk. :) Az egyetlen dolog, ami akkor is úgy volt, mint ma, a vizsgára jelentkezés (vagy vizsgafelvétel, vagy hogy mondják), de az sem volt olyan tortúra, mint ahogy manapság hallom. Igaz, nálunk egy-egy tantárgy minden tanára ugyanazt a tananyagot tanította, ugyanabból a könyvből, ugyanazzal a tantervvel. Legfeljebb a tanítási stílusuk volt más. :)

_________________
Fórumszabályzat
Kép Kép
Tekergős április 1.: Roxfort Hangja


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 október 21 (szombat), 20:43 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2013 április 29 (hétfő), 19:36
Hozzászólások: 150
Gigi685 írta:

Amúgy nem hittem volna, de ezen a héten négy nagyon komoly dolgozatom is volt (két ZH, egy demó, egy anat kisdoga) plusz egy szakkolis műhely felvételi, és mindegyiket megcsináltam. :D Most először vagyok tényleg büszke magamra így a hét befejeztével.


Amúgy élvezed az egyetemet? Ezek szerint felvettek a szakkoliba? Melyikbe?

G Lamaro írta:
Mennyivel jobb volt 25 éve... :D Tanulmányi osztály --> beiratkozás a félévre (30-60 perc várakozás). Közben megkaptunk minden szükséges papírt, órarendet, könyvlistát. Irány a könyvraktár: megvettük a könyveket (nem 30 ezerért darabját, hanem 3 ezerért az összeset, mert a Kandónak saját könyvei voltak a saját nyomdájából. Újabb fél óra.) És már mehettünk is a dolgunkra. :) Nem volt kreditrendszer, nem volt tantárgyfelvétel, megmondtuk, mit tanulunk, és már osztottak is be a megfelelő csoportba.


Ha ez így lenne most is... utálnán az egyetemet. Az ELTE-s történelemtanári mintatanterv szörnyű, 4. évben tanulnánk csak a szemináriumi dolgozat-írást és latint.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 október 21 (szombat), 13:59 
Offline
Ó-nagy-admin "backstage"
Avatar

Csatlakozott: 2009 június 09 (kedd), 18:19
Hozzászólások: 7287
Tartózkodási hely: Lengyeltóti
Mennyivel jobb volt 25 éve... :D Tanulmányi osztály --> beiratkozás a félévre (30-60 perc várakozás). Közben megkaptunk minden szükséges papírt, órarendet, könyvlistát. Irány a könyvraktár: megvettük a könyveket (nem 30 ezerért darabját, hanem 3 ezerért az összeset, mert a Kandónak saját könyvei voltak a saját nyomdájából. Újabb fél óra.) És már mehettünk is a dolgunkra. :) Nem volt kreditrendszer, nem volt tantárgyfelvétel, megmondtuk, mit tanulunk, és már osztottak is be a megfelelő csoportba. :)

Gratula! :) Igen, egy sikeres hét fel tudja dobni az embert, és még új lendületet is ad, ha nem eresztünk le. :) Nekem 26-án lesz egy vizsgám, aztán kb rá egy hétre még egy. Utána elvileg békén hagynak pár hónapig. :)

_________________
Fórumszabályzat
Kép Kép
Tekergős április 1.: Roxfort Hangja


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 október 20 (péntek), 22:36 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2013 november 26 (kedd), 17:23
Hozzászólások: 771
Tartózkodási hely: szocializmus city
G Lamaro írta:
Ha az egyetem borzasztó találmány, mit mondasz a Neptunra? :))

A borzasztó találmány szerelemgyereke. :haha: Mondjuk sok egyéb mellett azért érdemes Szegedre jönni, mert inkább más rendszerekre támaszkodunk, tehát CooSpace meg Modulo van (régen pedig ETR volt Neptun helyett), úgyhogy nem tudom, más helyeken mi a dörgés, de nekünk tárgyfelvétel kivételével kb fel se kell mennünk. Azt viszont megszenvedtük rendesen.

Amúgy nem hittem volna, de ezen a héten négy nagyon komoly dolgozatom is volt (két ZH, egy demó, egy anat kisdoga) plusz egy szakkolis műhely felvételi, és mindegyiket megcsináltam. :D Most először vagyok tényleg büszke magamra így a hét befejeztével.

_________________
"Az igazi művészek maguktól idéznek." - /Gigi685/


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 október 19 (csütörtök), 18:59 
Offline
Ó-nagy-admin "backstage"
Avatar

Csatlakozott: 2009 június 09 (kedd), 18:19
Hozzászólások: 7287
Tartózkodási hely: Lengyeltóti
Gigi685 írta:
Gyoka, ez ismerős, lassan biológus vagyok én is. :haha: Mondjuk ez a hét lesz még nagyon súlyos, így a maga hàrom és fél demós méretével, a következőn meg szinte nem is lesz semmi... Az egyetem borzasztó találmány. :haha:

Ha az egyetem borzasztó találmány, mit mondasz a Neptunra? :))

_________________
Fórumszabályzat
Kép Kép
Tekergős április 1.: Roxfort Hangja


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 október 19 (csütörtök), 14:06 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2013 november 26 (kedd), 17:23
Hozzászólások: 771
Tartózkodási hely: szocializmus city
Gyoka, ez ismerős, lassan biológus vagyok én is. :haha: Mondjuk ez a hét lesz még nagyon súlyos, így a maga hàrom és fél demós méretével, a következőn meg szinte nem is lesz semmi... Az egyetem borzasztó találmány. :haha:

_________________
"Az igazi művészek maguktól idéznek." - /Gigi685/


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 október 14 (szombat), 20:37 
Offline
Ó-nagy-admin "backstage"
Avatar

Csatlakozott: 2009 június 09 (kedd), 18:19
Hozzászólások: 7287
Tartózkodási hely: Lengyeltóti
Gigi685 írta:
Pff, egyébként ha valaki fontolgatná, ne akarjatok orvosisok lenni, így a biostatisztika, a sejtbiosz, latin declinatiók és az alsó végtag ízületeinek megtanulására fenntartott hétvége felénél lassan kezdem úgy érezni, hogy én ehhez kevés vagyok. :haha: Viszont olyat győztem Hearthstone-ban, hogy el se bírtam hinni.

Egy hajszál választ el attól, hogy insta meg fórumos nevem elé elkezdjem odaírogatni, hogy "med" meg "dr". Eddig annyira idegesített,
amikor random medikusoknál láttam, de most már kezdek rájönni, hogy muszáj valamivel tartanod magadban a lelket. :haha:


Hihi! :D Majd belejössz, Gigi. :) Mi a vasúti nagyforgalmi tanfolyamon folyton azt hangoztattuk, hogy ha sikeresen elvégezzük, meg sem állunk, hanem kapásból lenyomunk egy jogi egyetemet is, mert az már nem okozhat gondot ezek után. :D (A tanfolyam hat hónapja alatt úgy 1500 oldalnyi félig jogi szöveget kellett megtanulnunk, kb a felét szó szerint...) Azóta már lassan megszokjuk a tempót, hisz amióta megvannak a szükséges vizsgáim, és önállóan dolgozhatok, szinte minden hónapra jut egy kisebb vizsga, hol helyi szabályozásokból, hol a központi szabályok megváltozása miatt... :D Egyébként látod, a sok tanulás a maga előnyei mellett arra is jó, hogy brillírozz a Hearthstone-ban... xD

_________________
Fórumszabályzat
Kép Kép
Tekergős április 1.: Roxfort Hangja


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 október 14 (szombat), 19:31 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2013 november 26 (kedd), 17:23
Hozzászólások: 771
Tartózkodási hely: szocializmus city
Hiri, én tökre megértem az opinionodat, sőt, talán nekem is lerombolná az illúzióimat, még ha másrészről az is simán benne van, hogy királynak tartanám. Mármint, filmen minden máshogy néz ki, és amikor ott látod a díszletet, azon az is látszik, hogy tényleg csak egy díszlet, és nem is a film, és ehh. Fáradt vagyok.

Pff, egyébként ha valaki fontolgatná, ne akarjatok orvosisok lenni, így a biostatisztika, a sejtbiosz, latin declinatiók és az alsó végtag ízületeinek megtanulására fenntartott hétvége felénél lassan kezdem úgy érezni, hogy én ehhez kevés vagyok. :haha: Viszont olyat győztem Hearthstone-ban, hogy el se bírtam hinni.

Egy hajszál választ el attól, hogy insta meg fórumos nevem elé elkezdjem odaírogatni, hogy "med" meg "dr". Eddig annyira idegesített,
amikor random medikusoknál láttam, de most már kezdek rájönni, hogy muszáj valamivel tartanod magadban a lelket. :haha:

_________________
"Az igazi művészek maguktól idéznek." - /Gigi685/


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 25 (hétfő), 7:22 
Offline
Tollforgató
Avatar

Csatlakozott: 2016 július 24 (vasárnap), 14:08
Hozzászólások: 412
Tartózkodási hely: tündérországban, valahol Álomvilágban
TDB írta:
birokatalin írta:


:shock: Azta!



A Harry Potteres nagyon klassz :)

_________________
Kép

"Hiszek a tündérekben! Hiszek! Hiszek!" (Pán Péter)

"A szépség belülről fakad" (Hasfelmetsző Jack)
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
"Minden csoda alapja a szeretet."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 24 (vasárnap), 20:32 
Offline
Könyvmoly
Avatar

Csatlakozott: 2017 június 28 (szerda), 15:01
Hozzászólások: 829
Tartózkodási hely: Crystal Cow
birokatalin írta:


:shock: Azta!

_________________
#Ittjártam


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 24 (vasárnap), 20:30 
Offline
Tollforgató
Avatar

Csatlakozott: 2016 július 24 (vasárnap), 14:08
Hozzászólások: 412
Tartózkodási hely: tündérországban, valahol Álomvilágban
Nekem kell egy ilyen táska.....

https://www.femcafe.hu/cikkek/lifestyle ... k-irodalom

_________________
Kép

"Hiszek a tündérekben! Hiszek! Hiszek!" (Pán Péter)

"A szépség belülről fakad" (Hasfelmetsző Jack)
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
"Minden csoda alapja a szeretet."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 23 (szombat), 16:29 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2014 június 04 (szerda), 11:32
Hozzászólások: 120
Hiriajuu írta:
Lehet, hogy most tökre unpopular opiniont fogok megfogalmazni, de nekem ezek a stúdió/themeparkok miegyebek sose jöttek be igazán. Tök fura, mert az az érzésem van, h elmennék, és azt érezném tőle, h de hát ez nem igazi, és vhogy gagyinak/ócskamásolatnak tűnne. Ami ugye azért baromság, mert alapból nem igazi nyilván. xDD De mégis, vhogy így tudom annak érezni, hogy csak elképzelem, és félek tőle, hogy ezt lerombolná bennem vmi ami van és kézzelfogható, de mű.
Ez most csak így eszembejutott, h hátha van még rajtam kívül is ilyen fordítva bekötött ember. Ha nem, hát ne kövezzetek meg. xD


A Theme park engem sem hoz lázba, viszont a cikkben linkelt hely egészen más. Az a Warner stúdiója, egy csomó jelenetet ott vettek fel. És nem másolat, hanem eredeti! Nyilván nem igazi, hiszen a Harry Potter könyvsorozat nem történelmi regény, de a tekintetben meg mégis az, hogy amit ott látsz, az minden valóságos, filmbeli díszlet. Azoknál az asztaloknál ült a filmben Hermione, Harry, Ron és a többiek. Ott van a Kóbor Grimbusz, teljes életnagyságban, a felső szinten az ágyakkal, az Odú nappalija, és amit el tudsz képzelni, minden. Gyakorlatilag egy hatalmas kiállítás, nem olyan, mint egy theme park, egy múzeumhoz jobban hasonlít, hiszen megfogdosni nem lehet semmit. Minden, amit a filmekben láttál, az ott van, a Teszlek Süvegtől a kosztümökig. De rengeteg mindent meg lehet tudni az alkalmazott technikákról is, hogy pl. hogyan készült egy-egy varázslény. És nem volt illúzióromboló, hanem inkább közelebb hozza az egészet.

Mi tavasszal voltunk, és komolyan mondom, negyven éves fejjel a szemembe könnyek tódultak, a szám meg tátva maradt, ahogyan ott álltam az Abszol út elején, amit teljes életnagyságban építettek fel (az üzletekbe bemenni nem lehetett), és szégyen, vagy sem, ki is csordult egy könnycsepp, amikor a kastély hatalmas makettjét megláttam. :oops:
Életre szóló élmény volt. :)

Szóval, ha egyszer lehetőséged lesz elmenni, ne hagyd ki! :-)

_________________
"Valaha döntésképtelen voltam, ma már nem vagyok biztos benne."

"Hova tűnnek a szavak, amiket kiradírozunk?"


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 22 (péntek), 21:29 
Offline
Sztorihajhász
Avatar

Csatlakozott: 2010 január 18 (hétfő), 20:14
Hozzászólások: 1888
Tartózkodási hely: Veszprém
Lehet, hogy most tökre unpopular opiniont fogok megfogalmazni, de nekem ezek a stúdió/themeparkok miegyebek sose jöttek be igazán. Tök fura, mert az az érzésem van, h elmennék, és azt érezném tőle, h de hát ez nem igazi, és vhogy gagyinak/ócskamásolatnak tűnne. Ami ugye azért baromság, mert alapból nem igazi nyilván. xDD De mégis, vhogy így tudom annak érezni, hogy csak elképzelem, és félek tőle, hogy ezt lerombolná bennem vmi ami van és kézzelfogható, de mű.
Ez most csak így eszembejutott, h hátha van még rajtam kívül is ilyen fordítva bekötött ember. Ha nem, hát ne kövezzetek meg. xD

_________________
“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”
― Neil Hilborn, The Future

Főleg itt: AO3. Továbbá: Facebook, twitter, Flight Rising, Íróbarlang Discord.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 21 (csütörtök), 18:25 
Offline
Tollforgató
Avatar

Csatlakozott: 2016 július 24 (vasárnap), 14:08
Hozzászólások: 412
Tartózkodási hely: tündérországban, valahol Álomvilágban
Találtam egy ilyet: :) A HP rajongóknak való munkahely :D
http://hvg.hu/kultura/20170920_harry_po ... ashirdetes

_________________
Kép

"Hiszek a tündérekben! Hiszek! Hiszek!" (Pán Péter)

"A szépség belülről fakad" (Hasfelmetsző Jack)
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
"Minden csoda alapja a szeretet."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 21 (csütörtök), 16:50 
Offline
Tollforgató
Avatar

Csatlakozott: 2016 szeptember 21 (szerda), 18:18
Hozzászólások: 318
Tartózkodási hely: MCU főleg
Kadma írta:
Anyám, én mennyit dilemmáztam tavaly, mesterszak első évében, hogy kell-e ez nekem, ne halasszak-e, ne menjek-e inkább dolgozni, mert azért éhen se akarok halni, vagy csak egyszerűen hagyjam az egészet a francba... ~x( Vicces, hogy érettségi után azt gondolja az ember, hogy na, jön az egyetem, ott majd CSAK azt tanulod, amire tényleg szükséged lesz, és érteni is fogsz hozzá...
Hát nem. Aztán BA után ugyanígy reménykedsz, hogy na majd a mesterszakon, ott biztos... :D Aztán rájössz, hogy MÉG MINDIG NEM.
De már csak egy évem van vissza, már megcsinálom, ha addig élek is.

Úristen, de szívemből szóltál. A BA-t még aránylag simán csináltam végig, de a mester már kínszenvedés volt, és jó időre annyira traumatizált, hogy nem tudom elképzelni, hogy visszamenjek az intézményesített oktatás keretei közé valaha. Pedig még BA alatt is inkább az volt a gondom, hogy nem tudtam elképzelni, mit fogok csinálni, ha majd kikerülök az iskolapadból.
És semmi, de tényleg semmi hasznosat nem tanultam mesteren, főleg nem olyasmit, amit a mindennapi munkám során használnék. De összeszorított foggal kibírtam...


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 21 (csütörtök), 14:52 
Offline
Könyvmoly
Avatar

Csatlakozott: 2014 december 27 (szombat), 13:18
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: A szikla szélén állok
Hiriajuu írta:
Átfed, de nem teljesen. :D A nyár mindkettőben a legnagyobb szívás, de a vendéglátózás tényleg non-stop kb, idegenforgalomban azért a nyári hajtást meg se közelíti az őszi/téli vendégmennyiség. Bár most még jövögetnek, de az a rossz idő miatt van: nem lehet kirándulni. A múzeum az esőhelyszín. xD

Egyetemmel kapcsolatban: same, de még mennyire. És én még nem is tűztem ki annyira a diplomát, hogy az így mézesmadzagként lebegjen a szemem előtt, és ott voltam húsz évesen, és belegondoltam, hogy még öt évet üljek iskolapadban, és fölösleges dolgokat seggeljek be? És megijedtem, hogy nem. xD Mármint nem bántom, akiben megvan a motiváció meg az elhivatottság, hogy végigcsinálja, mert érdekli/szereti/akarja, de ne bántsuk azt se, aki belátja, hogy neki ez nem fekszik. :D Ha minden egyes alkalommal kaptam volna egy kreditet, amikor valaki megkérdezte, hogy nem bánod, hogy otthagytad? / nem akarsz diplomát? / nem fogod később meggondolni magad? / satöbbi, már meglenne az a diplomám, ami nélkül egyesek szemében apparently kevesebbet érek. :haha:
De igen, jobb még az elején rájönni, hogy nem ez az, amit szeretnél. Nekem sokan mondták, amikor úgy döntöttem, hogy dobbantok, hogy várjak még, ne döntsek egy félév után, és tudom, hogy ha rájuk hallgatok, csak annyi lett volna a különbség, hogy több időt pazarlok el, de ugyanúgy lelépek, mert egyszerűen tudtam, hogy én nem ezt akarom igazából.


Ne is mondd. :D Mikor hazaesek, hogy juhé, három nap pihi, és eldöntöm, hogy én majd feljövök a merire, olvasok, írok pár kritikát, és nem úgy történik, mert annyira leszív agyilag, hogy az elméletet már nem tudom átültetni gyakorlatba. :? Jobbára csak fekszek és Youtube videókat/animéket nézek, mert arra van csak kapacitásom. ^^'

Óóó, igen, emlékszem, még decemberben a meritali után mesélted ezt a helyzeted, és azóta sokszor eszembe is jutott. :D Mondjuk én úgy nyár közepéig úgy voltam vele, hogy mindenképp visszamegyek, megcsinálom, aztán augusztusban meg megszólalt az a másik hang a fejembe, hogy "te... úgyse fogsz nekiülni tanulni, minek pocsékolnád az időd?", úgyhogy igazat adva ennek a hangnak hagytam az egészet a fenébe. :D Aztán egy rokonomnak hála vagyok most vendéglátós. Nem tudom eldönteni, hogy melyik terhel le jobban, ez, vagy anno az egyetem még tanulás nélkül is, de még így, össz-vissz 11 munkanap után is inkább ezt választanám, mint hogy feleslegesen tanuljak.
Ismerős érzés... mármint a sok kérdés, hogy mi lesz akkor így, hogy nem megyek vissza... valamelyik nap, mikor éjszakáztam, bejött a volt osztályfőnököm a hotelbe, és meg is lepődött, hogy ott lát. Na, meg is kérdezte, hogy mi van a tanulmányaimmal, és mikor megmondtam neki, hogy nem tervezem folytatni, hát... jött a szent szöveg, hogy de hát én mennyire képes lennék a diplomára, meg azért majd próbáljam meg. Mondom jó, csak hagyjon békén ezzel. :D Egy éven belül már amúgy sem tervezek itt lenni, nemhogy egyetemet végezzek. :haha:

De amúgy aki most kezdte az egyetemet, akármit, vagy idén diplomázik, annak sok sikert, remélem, minden úgy lesz mindenkinek, ahogyan azt eltervezte. :3

Kadma írta:
Vicces, hogy érettségi után azt gondolja az ember, hogy na, jön az egyetem, ott majd CSAK azt tanulod, amire tényleg szükséged lesz, és érteni is fogsz hozzá...
Hát nem.


Dettó ugyanez történt velem is. Hogy hurrá, majd az egyetemen csak a töri, hát... igen, csak az, de azok a részek, amik nem érdekelnek, olyan részletesek, hogy rámegy egy fél év, és azt vettem utána észre, hogy jé, nem tanultam egy kukkot se, mert nem érdekel. Úgyhogy hiába imádom a törti oda-vissza (pár rész kivétellel), inkább ha nagyon akarok tudni valamit, bemegyek egy könyvtárba, és utánanézek magamnak. :D

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 20 (szerda), 10:11 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2009 március 10 (kedd), 15:07
Hozzászólások: 655
Tartózkodási hely: Tamási
Én is az egyelőre diplomamenetes csapat táborát erősítem. Én érettségi után rögtön szakmára mentem, bár a mai napig vonz egy konduktori képzés. Nem bántam meg a döntésem, imádom a hivatásom, bár igen, a vendéglátás tényleg gyilkos. Konkrétan akkor dolgozunk benne a legtöbbet, amikor más pihen. Hosszú hétvégék, ünnepnapok nálunk szóba se jöhetnek. De imádom, hogy majd' 10 éve vagyok a szakmában és anyám évről-évre megkérdezi, hogy "Te szenteste is dolgozol? :O"

Úgy vagyok vele, hogy tanulni sosem késő. Szüleim majdnem 50 évesen ültek vissza az iskolapadba közösen, hogy új szakmát tanuljanak. Ez nekem elég inspiráció a jövőre nézve. :)

A melósoknak kitartást, a friss egyetemistáknak pedig sok sikert! Meg a nem annyira frisseknek is. ;)

_________________
Félszárnyú angyalok vagyunk mindannyian, ezért csak akkor tudunk repülni, ha a másikat átöleljük.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 19 (kedd), 21:41 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2014 október 19 (vasárnap), 10:05
Hozzászólások: 672
Tartózkodási hely: Féllábbal Neverlandben
Itt is kétféle koli van:
- az ultramodern, felújított, über fenszi kollégium, ahol konkrétan azt is kifizettetik veled, hogyha egy cérna a függönyben nem úgy áll, ahogy kéne. (Nyilván, ez valamennyire költői túlzás, de tény, hogy ennyire figyelnek arra, milyen állapotban vannak a szobák. Meg - ugyebár - minden viccnek fele igaz.)
- a régebbi, épületileg még a szoc. időszakból ránk maradt nyolcemeletes, ami hát olyan, amilyen, de legalább nem üldöznek egy cérnaszál miatt. :lol: Kicsit retro, de egy csoporttársam azt mondja, már annyira megszokta, hogy nem is kell neki az első pontban említett.

Én csak egyrészről bánom, hogy nem lettem kolis: közel van az egyetemhez. :roll: Bár, a belvárosban se rossz lakni, mert kilépek és minden a számban van, de hát azért... :mrgreen:

Utólag is gratula, Gigi, a bejutásért, sok sikert hozzá! (Leendő doktor kollegina. :wink: )


Bennem először akkor merültek fel kételyek, amikor a második féléves vizsgaidőszakban kicsit megcsúsztam a dolgokon (elkapott az ideg, amiért első körben buktam anatómiából, aztán mérgemben felvettem a következőt, így borult a rend... de átmentem), pláne, hogy szorgalmi időszakban is hajcsárkodtak rajtunk. Mondjuk, tudtam én, hogy töménytelen mennyiségű kémiát nyomnak le a torkunkon, de megélni mégiscsak másabb volt... :shock: Bár, annyi szent, ha majd belibeg egy beteg a patikába, minimum tartok egy korrepetálást közben, nehogy már felesleges energiapazarlás legyen... :haha:

_________________
Csak a hangom miatt nem lettem énekes.
Influenza: jobb adni, mint kapni.
Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne.


A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 19 (kedd), 20:45 
Offline
eLit Auror
Avatar

Csatlakozott: 2014 szeptember 03 (szerda), 15:50
Hozzászólások: 2487
Tartózkodási hely: 1963
Anyám, én mennyit dilemmáztam tavaly, mesterszak első évében, hogy kell-e ez nekem, ne halasszak-e, ne menjek-e inkább dolgozni, mert azért éhen se akarok halni, vagy csak egyszerűen hagyjam az egészet a francba... ~x( Vicces, hogy érettségi után azt gondolja az ember, hogy na, jön az egyetem, ott majd CSAK azt tanulod, amire tényleg szükséged lesz, és érteni is fogsz hozzá...
Hát nem. Aztán BA után ugyanígy reménykedsz, hogy na majd a mesterszakon, ott biztos... :D Aztán rájössz, hogy MÉG MINDIG NEM.
De már csak egy évem van vissza, már megcsinálom, ha addig élek is.

A koleszok amúgy egész jók, a lepukkantságot és a falban lévő lyukakat(?) kompenzálja, ha jó a társaság, és a szobatársaddal rendszeresen jártok moziba, ami tíz lépésre van a kolesztól :D (Campona, tavaly)

_________________
~From roots to moons
Death is my name
From roots to moons
We are the same~


https://kozepes-versek.tumblr.com/


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 19 (kedd), 19:27 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2013 november 26 (kedd), 17:23
Hozzászólások: 771
Tartózkodási hely: szocializmus city
Hiri halkan megsúgta, hogy kérdeznek,
szóóóval; Szegeden vagyok elsőéves. :D

_________________
"Az igazi művészek maguktól idéznek." - /Gigi685/


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 19 (kedd), 18:55 
Offline
Sztorihajhász
Avatar

Csatlakozott: 2010 január 18 (hétfő), 20:14
Hozzászólások: 1888
Tartózkodási hely: Veszprém
Quilly írta:
Gigi, te hol tanulsz? Budapest, Szeged, Pécs, Bécs, Graz...? :D

Gondoltam rá, hogy válaszolok helyette, mert I know, de inkább szummonálom hogy hadd dicsekedjen ő, mert különben ki tudja mikor keveredik erre. (Uni life is tough, ugye.) :haha:

_________________
“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”
― Neil Hilborn, The Future

Főleg itt: AO3. Továbbá: Facebook, twitter, Flight Rising, Íróbarlang Discord.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 19 (kedd), 18:47 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2013 április 29 (hétfő), 19:36
Hozzászólások: 150
Gigi685 írta:
Quilly, melyik egyetemre jársz? Nekem is a szakkoli lesz majd opció, de tényleg meglátjuk, hogy mi lesz. Igazából nagyon jófejek az itteni emberek, csak a körülmények gázosak egy kicsit.



Az ELTE-re járok tanárira, Eötvös collegista vagyok. :) A történelem szakom érdekesnek tűnik, matekból már most, másfél hét után kezdek kétségbeesni, hogy mi lesz itt, mert a mai 180 percnyi matekórámból úgy 100 percet nem értettem.

Gigi, te hol tanulsz? Budapest, Szeged, Pécs, Bécs, Graz...? :D


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 19 (kedd), 11:04 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2010 október 04 (hétfő), 20:50
Hozzászólások: 571
Tartózkodási hely: Megrekedve ég és föld között.
Hiriajuu írta:

Egyetemmel kapcsolatban: same, de még mennyire. És én még nem is tűztem ki annyira a diplomát, hogy az így mézesmadzagként lebegjen a szemem előtt, és ott voltam húsz évesen, és belegondoltam, hogy még öt évet üljek iskolapadban, és fölösleges dolgokat seggeljek be? És megijedtem, hogy nem. xD Mármint nem bántom, akiben megvan a motiváció meg az elhivatottság, hogy végigcsinálja, mert érdekli/szereti/akarja, de ne bántsuk azt se, aki belátja, hogy neki ez nem fekszik. :D Ha minden egyes alkalommal kaptam volna egy kreditet, amikor valaki megkérdezte, hogy nem bánod, hogy otthagytad? / nem akarsz diplomát? / nem fogod később meggondolni magad? / satöbbi, már meglenne az a diplomám, ami nélkül egyesek szemében apparently kevesebbet érek. :haha:
De igen, jobb még az elején rájönni, hogy nem ez az, amit szeretnél. Nekem sokan mondták, amikor úgy döntöttem, hogy dobbantok, hogy várjak még, ne döntsek egy félév után, és tudom, hogy ha rájuk hallgatok, csak annyi lett volna a különbség, hogy több időt pazarlok el, de ugyanúgy lelépek, mert egyszerűen tudtam, hogy én nem ezt akarom igazából.


Hiri, a szívemből szóltál. Bár csak egy alapképzést csinálok, de több vele a stressz, mint amennyi hasznom lesz belőle. (Koreai szak, mellette szerkesztői ismeretek. Ha a szerkesztői nem lenne, már otthagytam volna, vagy szakot váltottam volna.) Ahhoz is nagy bátorság kell ám, hogy valaki szembemenjen az ideálokkal és azt mondja, neki ez nem kell. Sok-sok fölösleges stressz. Szóval büszke vagyok rátok, hogy időben kiszálltatok :D
Nem mindenkinek való, de ha nem próbáljuk ki legalább, utána lehet bánnánk. :/


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 19 (kedd), 10:34 
Offline
Sztorihajhász
Avatar

Csatlakozott: 2010 január 18 (hétfő), 20:14
Hozzászólások: 1888
Tartózkodási hely: Veszprém
Ritsu Tonks írta:
Óóó, én most lettem vendéglátós, nem tudom, mennyiben más ez a te területedtől, de munkatársak történeteiből ítélve nálunk sosincs nyugi. :haha:

Az egyetemet meg otthagyom, egy félévet elpocsékoltam rá, nem akarok még egyet. Magamat ismerve úgyse tenném le a hátsóm tanulni, bármennyire is ki volt tűzve magam elé az a szép cél, amit diplomának hívnak. :roll:


Átfed, de nem teljesen. :D A nyár mindkettőben a legnagyobb szívás, de a vendéglátózás tényleg non-stop kb, idegenforgalomban azért a nyári hajtást meg se közelíti az őszi/téli vendégmennyiség. Bár most még jövögetnek, de az a rossz idő miatt van: nem lehet kirándulni. A múzeum az esőhelyszín. xD

Egyetemmel kapcsolatban: same, de még mennyire. És én még nem is tűztem ki annyira a diplomát, hogy az így mézesmadzagként lebegjen a szemem előtt, és ott voltam húsz évesen, és belegondoltam, hogy még öt évet üljek iskolapadban, és fölösleges dolgokat seggeljek be? És megijedtem, hogy nem. xD Mármint nem bántom, akiben megvan a motiváció meg az elhivatottság, hogy végigcsinálja, mert érdekli/szereti/akarja, de ne bántsuk azt se, aki belátja, hogy neki ez nem fekszik. :D Ha minden egyes alkalommal kaptam volna egy kreditet, amikor valaki megkérdezte, hogy nem bánod, hogy otthagytad? / nem akarsz diplomát? / nem fogod később meggondolni magad? / satöbbi, már meglenne az a diplomám, ami nélkül egyesek szemében apparently kevesebbet érek. :haha:
De igen, jobb még az elején rájönni, hogy nem ez az, amit szeretnél. Nekem sokan mondták, amikor úgy döntöttem, hogy dobbantok, hogy várjak még, ne döntsek egy félév után, és tudom, hogy ha rájuk hallgatok, csak annyi lett volna a különbség, hogy több időt pazarlok el, de ugyanúgy lelépek, mert egyszerűen tudtam, hogy én nem ezt akarom igazából.

_________________
“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”
― Neil Hilborn, The Future

Főleg itt: AO3. Továbbá: Facebook, twitter, Flight Rising, Íróbarlang Discord.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 19 (kedd), 10:19 
Offline
Könyvmoly
Avatar

Csatlakozott: 2014 december 27 (szombat), 13:18
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: A szikla szélén állok
Hiriajuu írta:
(Én könnyen kárörvendek idegenforgalmisként, nekem most jön majd a nyugi, amikor nektek a hajtás... 8) )


Óóó, én most lettem vendéglátós, nem tudom, mennyiben más ez a te területedtől, de munkatársak történeteiből ítélve nálunk sosincs nyugi. :haha:

Az egyetemet meg otthagyom, egy félévet elpocsékoltam rá, nem akarok még egyet. Magamat ismerve úgyse tenném le a hátsóm tanulni, bármennyire is ki volt tűzve magam elé az a szép cél, amit diplomának hívnak. :roll:

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 18 (hétfő), 23:43 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2010 október 04 (hétfő), 20:50
Hozzászólások: 571
Tartózkodási hely: Megrekedve ég és föld között.
Idén harmadik éve vagyok kolis /végzős, szakdoga brrr..../. Egy kisebb szobára vagyunk hárman, így tapasztalatból mondom, tényleg nagyon sokat számítanak a szobatársak, ahogy Assa is írta. Ha jók a szobatársak egy nagy buli az egész, ha rosszabbak, nos...
(Az már külön vicc, hogy a kolinkat csak úgy kezdték el felszerelni, hogy körülbelül 400 külföldit is felvettek. Mert hát milyen az már, hogy ezt látják nálunk :"D Így a lepukkantság nagyon is ismerős helyzet ><)

A szakkolival szerintem vigyázni kell, mert ha bekeményít az egyetem, elég nehéz még arra is koncentrálni, hogy ne bukj ki a koliból. Bár sokan még azt is nagyon szokták élvezni :O


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 szeptember 18 (hétfő), 22:45 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2013 november 26 (kedd), 17:23
Hozzászólások: 771
Tartózkodási hely: szocializmus city
Quilly, melyik egyetemre jársz? Nekem is a szakkoli lesz majd opció, de tényleg meglátjuk, hogy mi lesz. Igazából nagyon jófejek az itteni emberek, csak a körülmények gázosak egy kicsit.

_________________
"Az igazi művészek maguktól idéznek." - /Gigi685/


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 30 (szerda), 22:08 
Offline
Szárnybontogató
Avatar

Csatlakozott: 2013 április 29 (hétfő), 19:36
Hozzászólások: 150
Én – nagy örömömre – szakkolis lettem, szóval remélem, a társaság kárpótolni fog az otthoninál zordabb körülményekért. :)
Egyébként én is egyetemista gólya vagyok.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 30 (szerda), 21:48 
Offline
Sztorihajhász
Avatar

Csatlakozott: 2010 január 18 (hétfő), 20:14
Hozzászólások: 1888
Tartózkodási hely: Veszprém
Ilyenkor kicsit bánom, hogy sose voltam kolis. :lol: Egy csomó nagyon fontos és hasznos és lélekemelő és tanulságos élményből bizonyára örökre kimaradok így. :haha: :haha: (Bár a hősugárzón melegített pizza találmányához már így is volt szerencsém.)

_________________
“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”
― Neil Hilborn, The Future

Főleg itt: AO3. Továbbá: Facebook, twitter, Flight Rising, Íróbarlang Discord.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 27 (vasárnap), 23:41 
Offline
Ó-nagy-admin "on stage"
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 12 (vasárnap), 18:58
Hozzászólások: 3363
Tartózkodási hely: kb. é.sz. 47° k.h. 16°31'
Gigi685 írta:
konkrétan csak egy koliba vettek fel, ami rettenetesen lepukkant, és ahova semmilyen körülmények között nem akartam kerülni, és választhattam, hogy vagy az intim szférámat adom fel, vagy az orvosit


A szobatárs(ak)on múlik minden, meg azon, milyen társaság lakik a folyosón. Ha ők rendben vannak, a többihez idővel hozzá lehet szokni.
Én első évben a város jobb kolijába kerültem. Orientációs napon láttam a rosszabbat, aludtam is benne, és ahhoz képest tényleg valamivel jobban jártam, viszont az épületen belül egy elsőre (és másodikra is) elég ijesztő szobába osztottak. :-t
Legszívesebben mentem is volna haza. Egy festés után azért barátságosabb lett a hely - és legalább jól szórakoztunk :D -, bár nem kevésbé leharcolt.
Úgy voltam vele, hogy következő évben csak jobb lehet, végül is annyi emelet van még annyi szobával... erre leküldtek az alagsorba: vezetékek és csövek a plafonon, csatornafedők a folyosón, gyakran kiégő világítás. #-o
Szinte már kíváncsi voltam, mi vár legközelebb, de akkorra végeztek a harmadik koli felújításával, és átkerültem oda, és onnantól jó világ volt a körülményeket tekintve is.

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 26 (szombat), 14:17 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2013 november 26 (kedd), 17:23
Hozzászólások: 771
Tartózkodási hely: szocializmus city
Hiriajuu írta:
Tudom, hogy sunyi kérdés, de időszerű is, úgyhogy bekérdezem... :twisted: Lassan itt az ősz, vége a nyárnak és hát gondolom sokaknak ez a szünet/nyaralás végét is jelenti.

Szóval ki mennyire várja az évkezdést? :P

Van, aki most kezd új sulit, gimit vagy egyetemet, vagy utolsó éve lesz, érettségizik/diplomázik/vizsgázik? :D (Én könnyen kárörvendek idegenforgalmisként, nekem most jön majd a nyugi, amikor nektek a hajtás... 8) )


Én most kezdem az orvosit, szóval elég izgatott vagyok. :yes:

Illetve hát nem is tudom, az elmúlt egy hónapban semmi nem úgy történt, ahogyan szerettem volna, konkrétan csak egy koliba vettek fel, ami rettenetesen lepukkant, és ahova semmilyen körülmények között nem akartam kerülni, és választhattam, hogy vagy az intim szférámat adom fel, vagy az orvosit, szóval egy hónappal ezelőtt ennél sokkal jobban vártam, de most már igazából csak abban tudok reménykedni, hogy hátha az egyetem rácáfol erre a csomó pocsék dologra, amivel az elmúlt egy hónapban találkoztam. Vagy nem. De az orvosis tananyag szuperizgalmasnak tűnik, szóval talán még soha nem vártam ennyire, hogy tanuljak.

_________________
"Az igazi művészek maguktól idéznek." - /Gigi685/


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 26 (szombat), 9:42 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2015 március 16 (hétfő), 22:52
Hozzászólások: 554
Tartózkodási hely: Uppsala
1wolfgirl1 írta:
Bár nem oda járok, tősgyökeres nyíregyháziként megcsillant a szemem. :D
Milyen szakot kezdesz? :)

Az enyém is ;)

Angol-ének tanári. Kicsit bizonytalan vagyok, hogy jól fogom-e érezni magam benne, de valamit meg kell próbálni :roll:

Amúgy jártam már Nyíregyházán többször is még a jelentkezés előtt, csodaszép város! És nagyon tetszik, hogy az egyetem épületei meg a hozzá tartozó sportpályák, koli, étterem stb. minden ott van egy rakáson.

_________________
„Nagyon figyelj, mert a világot teszed is azzá, aminek látod.” (Vavyan Fable)
SZBMK (Szivárvány-Bárányok és Merengősök Kommandója) :beee:
KSZVSZT (Karácsonyi Szántási Vállalat – Szivárvány-bárányon és Traktoron) xmas


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Merilwen 2017 augusztus 26 (szombat), 22:28-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 25 (péntek), 20:50 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2014 október 19 (vasárnap), 10:05
Hozzászólások: 672
Tartózkodási hely: Féllábbal Neverlandben
Merilwen írta:
Én, én, én! :D Idén kezdem az egyetemet, izgatottan várom :)

És ezúton érdeklődnék, hogy van-e itt valaki a Nyíregyházi Egyetemről? ;;) :mrgreen:


Bár nem oda járok, tősgyökeres nyíregyháziként megcsillant a szemem. :D
Milyen szakot kezdesz? :)

_________________
Csak a hangom miatt nem lettem énekes.
Influenza: jobb adni, mint kapni.
Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne.


A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 25 (péntek), 10:41 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2015 március 16 (hétfő), 22:52
Hozzászólások: 554
Tartózkodási hely: Uppsala
Én, én, én! :D Idén kezdem az egyetemet, izgatottan várom :)

És ezúton érdeklődnék, hogy van-e itt valaki a Nyíregyházi Egyetemről? ;;) :mrgreen:

_________________
„Nagyon figyelj, mert a világot teszed is azzá, aminek látod.” (Vavyan Fable)
SZBMK (Szivárvány-Bárányok és Merengősök Kommandója) :beee:
KSZVSZT (Karácsonyi Szántási Vállalat – Szivárvány-bárányon és Traktoron) xmas


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 augusztus 24 (csütörtök), 12:44 
Offline
Sztorihajhász
Avatar

Csatlakozott: 2010 január 18 (hétfő), 20:14
Hozzászólások: 1888
Tartózkodási hely: Veszprém
Tudom, hogy sunyi kérdés, de időszerű is, úgyhogy bekérdezem... :twisted: Lassan itt az ősz, vége a nyárnak és hát gondolom sokaknak ez a szünet/nyaralás végét is jelenti.

Szóval ki mennyire várja az évkezdést? :P

Van, aki most kezd új sulit, gimit vagy egyetemet, vagy utolsó éve lesz, érettségizik/diplomázik/vizsgázik? :D (Én könnyen kárörvendek idegenforgalmisként, nekem most jön majd a nyugi, amikor nektek a hajtás... 8) )

_________________
“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”
― Neil Hilborn, The Future

Főleg itt: AO3. Továbbá: Facebook, twitter, Flight Rising, Íróbarlang Discord.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 július 17 (hétfő), 11:36 
Offline
Tollforgató
Avatar

Csatlakozott: 2016 szeptember 21 (szerda), 18:18
Hozzászólások: 318
Tartózkodási hely: MCU főleg
Nincs kedve valakinek jönni Marvel FRPG-zni? Van egy új oldal, mostanság kezdett, és még rengeteg canon karakter szabad, de saját karikat is elfogadnak, szóval a lehetőségek tárháza közel végtelen :) Írásgyakorlásnak vagy character studynak sem utolsó.

Én szívesen játszanék bárkivel... :D


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 július 11 (kedd), 8:20 
Offline
Sztorihajhász
Avatar

Csatlakozott: 2007 augusztus 13 (hétfő), 0:13
Hozzászólások: 1515
Tartózkodási hely: Szeged
Utálom a Photobucketet. A más tárhelyre való linkelést fizetőssé tette, így az aláírásképem most egy nagy rondaság :evil: Most találhatom ki, hogy mi legyen, és a legrosszabb az, hogy a meris profilomban is hasonló látható a képeknél, sőt a blogomban is. Hát, meg a jó édes @ ...ját... :( ~x( :dragon:

_________________
Blog, Stories of LL, Facebook, Twitter, Moly


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 május 28 (vasárnap), 7:44 
Offline
Könyvmoly
Avatar

Csatlakozott: 2014 szeptember 15 (hétfő), 12:25
Hozzászólások: 999
Tartózkodási hely: Az isten háta mögött
Köszönöm nektek :)

_________________
„Don't look back! You're not going that way! ”
~Amy Rees Anderson
_________________________________________________________


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 május 27 (szombat), 13:27 
Offline
eLit Auror
Avatar

Csatlakozott: 2014 szeptember 03 (szerda), 15:50
Hozzászólások: 2487
Tartózkodási hely: 1963
Boldog szülinapot, BaO2! :pbunny:

_________________
~From roots to moons
Death is my name
From roots to moons
We are the same~


https://kozepes-versek.tumblr.com/


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 május 27 (szombat), 11:58 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2014 október 19 (vasárnap), 10:05
Hozzászólások: 672
Tartózkodási hely: Féllábbal Neverlandben
Boldog születésnapot, BaO2! :) ;;) :)

_________________
Csak a hangom miatt nem lettem énekes.
Influenza: jobb adni, mint kapni.
Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne.


A sikerhez vezető út – karbantartás miatt – zárva.
Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 május 27 (szombat), 10:52 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2015 március 16 (hétfő), 22:52
Hozzászólások: 554
Tartózkodási hely: Uppsala
Egy örömteli eseményen keresztül újraindítanám ezt a topicot:
Boldog születésnapot, BaO2! :give: :virag:

_________________
„Nagyon figyelj, mert a világot teszed is azzá, aminek látod.” (Vavyan Fable)
SZBMK (Szivárvány-Bárányok és Merengősök Kommandója) :beee:
KSZVSZT (Karácsonyi Szántási Vállalat – Szivárvány-bárányon és Traktoron) xmas


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 január 01 (vasárnap), 16:15 
Offline
Sztorihajhász
Avatar

Csatlakozott: 2010 január 18 (hétfő), 20:14
Hozzászólások: 1888
Tartózkodási hely: Veszprém
Merilwen írta:
(Hiri, de gyors voltál :mrgreen: )

Párom ügyeletes volt a színházban, én meg szolidarítottam, mi pizzázással és youtube-nézéssel ünnepeltünk, szóval ráértem gyorsnak lenni :D :D

_________________
“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”
― Neil Hilborn, The Future

Főleg itt: AO3. Továbbá: Facebook, twitter, Flight Rising, Íróbarlang Discord.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 január 01 (vasárnap), 16:10 
Offline
Könyvmoly
Avatar

Csatlakozott: 2014 december 27 (szombat), 13:18
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: A szikla szélén állok
Boldog új évet, emberek! :beee: x:D

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 január 01 (vasárnap), 12:14 
Offline
Fanficbúvár
Avatar

Csatlakozott: 2015 március 16 (hétfő), 22:52
Hozzászólások: 554
Tartózkodási hely: Uppsala
Boldog új évet! <:-P

(Hiri, de gyors voltál :mrgreen: )

_________________
„Nagyon figyelj, mert a világot teszed is azzá, aminek látod.” (Vavyan Fable)
SZBMK (Szivárvány-Bárányok és Merengősök Kommandója) :beee:
KSZVSZT (Karácsonyi Szántási Vállalat – Szivárvány-bárányon és Traktoron) xmas


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Gumiszoba
HozzászólásElküldve: 2017 január 01 (vasárnap), 1:37 
Offline
Sztorihajhász
Avatar

Csatlakozott: 2010 január 18 (hétfő), 20:14
Hozzászólások: 1888
Tartózkodási hely: Veszprém
Boldog új évet mindenkinek! :D :D

_________________
“ I think a lot about killing myself, not like a point on a map but rather like a glowing exit sign at a show that's never been quite bad enough to make me want to leave. See, when I'm up I don't kill myself because, holy shit, there's so much left to do! When I'm down I don't kill myself because then the sadness would be over, and the sadness is my old paint under the new. ”
― Neil Hilborn, The Future

Főleg itt: AO3. Továbbá: Facebook, twitter, Flight Rising, Íróbarlang Discord.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4232 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 85  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség